האם תוכנת פורמט פקטורי כורה משאבי עיבוד מהמחשב?

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
רוב התוכנות הפרוצות מכילות בתוכם וירוסים
שטויות והבלים יש לי אנטיוירוס שלי ESET והכל עובד מעולה
ויותר מזה אני יכול לומר לך בוודאות שמעולם (יותר מעשרים שנה) לא ניתקלתי בוירוס

מתכנת חובב

משתמש פעיל
יש לי אנטיוירוס שלי ESET והכל עובד מעולה
מה קשור זה שיש לך אנטיוירוס אם אתה לא נותן לו לעשות את העבודה שלו ומחריג ממנו כל תוכנה שהוא מזהה כפרוצה
ויותר מזה אני יכול לומר לך בוודאות שמעולם (יותר מעשרים שנה) לא ניתקלתי בוירוס
אתה יודע איך לחקור וירוס ? נראה שלא אלא אם כן לא הורדת תוכנות מהאינטרנט כבר 20 שנה

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אתה יודע איך לחקור וירוס ? נראה שלא אלא אם כן לא הורדת תוכנות מהאינטרנט כבר 20 שנה
בעוונות הרבים הייתי כותב וירוסים כשהייתי ילד, מכיר ויודע מזה וירוסים.
יש הרבה דרכים לדעת האם יש וירוס, אחד מהם זה על ידי תוכנה שמראה את כל מה שעובד ברקע ומה שלוקח משאבים.
ובהרבה מיקרים גם אם יש וירוס הוא לא עושה כלום ובפרט בווינדוס 10 המעודכן, וכל שכן במשחבי מאק ששם אין כמעט וירוסים, ולא צריך להתקין אנטיוירוס.
ובכלל אני מכיר אנשים שעובדים רק עם תוכנות פרוצות מכל הסוגים וללא שום אנטיוירוס והכל עובד אש!
הבעיה העיקרית מתחילה כאשר רוצים להגן על המחשב מפני פריצות.
בנתיים מילוני אנשים מתשמשים עם תוכנות פרוצות ולא שמעתי תלונות לא על וירוס ולא על בטיח

מתכנת חובב

משתמש פעיל
@שלימות תגיד אתה רציני ? אתה רוצה שאנשים פה יסכנו את הפרטיות שלהם ואת החומר שיש להם על המחשב בגלל דעות הזויות כאלו ?
אני כותב וירוסים היום ואני יודע כמה מסוכנים הם יכולים להיות
היום כמעט לא נפגשים בזה כי לרוב האנשים יש סינונים שחוסמים תקשורת עם השרתים התוקפים ואין כמעט היום וירוסים שמיועדים רק להזיק כמו למחוק קבצים וכו' אבל היום זו תקופת השיא של וירוסי המיינינג והכופרות
וירוסים היום כבר לא מאבחנים רק על פי מי שלוקח משאבים אלא על פי עוד הרבה מאוד פרמטרים - מי עולה באתחול, למי יש הרשאות גבוהות, מי מפעיל אילו סרוויסים ומי מתקשר עם שרת חשוד
כל אותם אנשים שהמחשב שלהם עובד "אש" מי אמר לך שהמחשבים שלהם הם לא בוטנטים ?

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תגיד אתה רציני ?
חוץ מיזה אתה יכול לנסות בעצמך, נסה להתקין תוכנה פרוצה איזה שתרצה, השהה את האנטיוירוס ל10 דקות ואחר כך אחרי שהתוכנה הפרוצה מותקנת במחשב חזור והפעל את האנטיוירוס ותעשה סריקה, ותראה שהאנטיוירוס לא יזהה שום וירוס, ואני אומר לך מנסיון!

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
וירוסים היום כבר לא מאבחנים רק על פי מי שלוקח משאבים אלא על פי עוד הרבה מאוד פרמטרים - מי עולה באתחול, למי יש הרשאות גבוהות, מי מפעיל אילו סרוויסים ומי מתקשר עם שרת חשוד
גם לזה יש לי תוכנה שבודקת ומעולם לא מצאתי...

קבצים מצורפים

• 1526381795_zinfo.jpg
    1526381795_zinfo.jpg
    KB 156.3 · צפיות: 39
  • siv_rcx.png
    siv_rcx.png
    KB 90 · צפיות: 36

השארפער

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
@שלימות ו @מתכנת חובב אשמח לדעת לגבי פורמט פקטורי ספציפית, האם זה באמת נכון לדעתכם הסיכון שבה?
(בייחוד @שלימות התוכנה שלך מראה שהיא מתקשרת עם שרתים אחרים וכורה משאבים מהמחשב או לא?)

ועוד שאלה, אם לצורך דחוף אני צריך פורמט פקטורי, ואני אוריד אותה למחשב ואסיר אותה לאחמ"כ מיד, עדיין אני לוקח סיכון שהיא תשאיר עקבות שיכרו משאבים או לא?

ושאלונת אחרונה, האם להתקין גירסה ישנה ולא לאשר עדכונים זה פתרון?

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שמח לדעת לגבי פורמט פקטורי ספציפית
תתקין פורמט פקטורי ותהיה מבסוט עד השמיים, מיליוני אנשים בכל העולם עובדים איתה והכל בסדר, צא מכל מיני דמיונות של וירוסים וכו'

השארפער

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תתקין פורמט פקטורי ותהיה מבסוט עד השמיים, מיליוני אנשים בכל העולם עובדים איתה והכל בסדר, צא מכל מיני דמיונות של וירוסים וכו'
אבל למה באמת ESET התחיל למחוק אותה באגרסיביות אפילו שהיא לא פרוצה?

מתכנת חובב

משתמש פעיל
חוץ מיזה אתה יכול לנסות בעצמך, נסה להתקין תוכנה פרוצה איזה שתרצה, השהה את האנטיוירוס ל10 דקות ואחר כך אחרי שהתוכנה הפרוצה מותקנת במחשב חזור והפעל את האנטיוירוס ותעשה סריקה, ותראה שהאנטיוירוס לא יזהה שום וירוס, ואני אומר לך מנסיון!
ומי אמר לך שההתקנה לא יצרה hook ב dll קיים ? או סתם פתחה פורט כלשהו ? או שהתוכנה עצמה אמורה לתקשר עם השרת התוקף (פעולה לגיטימית לגמרי - גם הדפדפן עושה את זה...)
ברגע שההתקנה ביצעה את פעולת ההתקפה - שהיא הפעולה החשודה שאותה מזהה האנטי וירוס או שהקובץ המקורי כבר לא קיים - שהרי הוא מזוהה לפי ההאש שלו אין לאנטי וירוס הרבה סיכוי לתפוס את הוירוס
גם לזה יש לי תוכנה שבודקת ומעולם לא מצאתי...
התמונות לא ממש קשורות או מוכיחות משהו
עצם זה שהעלית את התמונות האלו בדווקא אומר משהו על ההבנה שלך בתחום

סליחה שאני מדבר חריף אבל אתה עלול לגרום לאנשים לנזקים...
אבל למה באמת ESET התחיל למחוק אותה באגרסיביות אפילו שהיא לא פרוצה?
שים לב ש eset (בכל אופן בעבר) לא כותב שהתוכנה זדונית אלא תוכנה לא רצויה - הבדל שמיים וארץ

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ומי אמר לך שההתקנה לא יצרה hook ב dll קיים
נו ומה הבעיה לבדוק את זה??
שום פעם אתה מדבר יפה מאוד בתאוריה והכל נכון, בנתיים עליך הראיה שיש בפועל כאלה תוכנות
וממה שהבאתי בצילומי מסך בודאי שאפשר לדעת הרבה למי שבאמת מבין...

שלימות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  1  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה