זה אומר שחימום בתנור יעזור?אסור לא בגלל שזה נא לדעתי אלא בגלל שזה בשר שיכול להשמר זמן ארוך בקירור ולפיכך בסיכון גבוה יותר לגידול של חיידקים
ולכן מותר לאכול רק אחרי חימום עד שמעלה אדים, כלומר הגיע לטמפרטורה כלשהי שהורגת לפחות חלק מהחיידקים....
או איך מטגנים?אפשר לטגן ואז לאכול
כן, אבל חימום שיהיה חם ממש.זה אומר שחימום בתנור יעזור?
אפשר עם שמןזה אומר שחימום בתנור יעזור?
או איך מטגנים?
עם שמן כמו חביתה?
1. מזון שלא נשמר כראוי. בכל מקרה כדאי להימנע מכל מזון שאת יודעת או חושדת שעמד כמה שעות ללא קירור. 2. בשר או דגים לא מבושלים או לא מבושלים דיים כמו סטייק מדיום או מדיום־רייר, סושי, סשימי, קרפצ'יו, סביצ'ה, לקרדה, דג מלוח ואפילו קוויאר.
גם כלים ומשטחים להכנת סושי עלולים להכיל חיידקים ומומלץ להימנע משימוש בהם. כלל זה נכון גם למשטחים וכלים המשמשים לעבודה עם דגים או בשר נאים, ביצים וגבינות עם עובש.
3. ממרחי בשר או כבד קרים, כמו פאטה כבד.
4. בשרים או דגים מעושנים, כמו נקניקים, נקניקיות, פסטרמה, סלמון מעושן - אלא אם מחממים אותם היטב, עד שעולים מהם אדים.
5. ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק ומזונות שונים המכילים אותן: ביצת עין, ביצה רכה וקינוחים על בסיס קצף ביצים כמו מוס וטירמיסו. קרמבו מותר, משום שמכינים אותו מאבקת חלבון ביצה שעברה פיסטור.
כדאי להימנע גם מרטבים שונים לסלט המכילים ביצים לא מבושלות, כמו רוטב הולנדייז, ברנייז, איולי או מיונז לא קנוי. מיונז קנוי, שמיוצר במפעל בעל רישיון יצרן בתוקף, בטוח לשימוש כי הוא עשוי מביצים מפוסטרות. באופן כללי יש להימנע משטיפת ביצים שכן הפעולה הזאת עלולה לגרום לחיידקים לחדור לתוכן.
6. מוצרי חלב לא מפוסטרים הם מחוץ לתחום לכולם. מבין הגבינות שמיוצרות מחלב מפוסטר מומלץ שלא לאכול גבינות עובש כמו ברי, קממבר, גורגונזולה ורוקפור, כיוון שייתכנו בהן תנאים שיאפשרו צמיחה של החיידק ליסטריה.
כמו כן כדאי להימנע מגבינות שמושרות במי מלח כמו פטה, צפתית וגבינה בולגרית. ריכוז המלח במים אינו מספיק גבוה כדי למנוע התפתחות של ליסטריה (החיידק עלול להתפתח גם בריכוזי מלח גבוהים יחסית). ניתן לצרוך את הגבינות האלה אחרי בישול יסודי.
7. מיצי פירות וירקות לא מפוסטרים. כדאי להתרחק בעיקר מאלה הנקנים בדוכנים. באופן כללי חשוב להקפיד לרחוץ היטב פירות וירקות.
8. נבטים לא מבושלים. בחו"ל אירעו מקרי הרעלה חמורים בעקבות אכילת נבטים שלא עברו בישול. הנבטים עלולים להכיל חיידקי סלמונלה או אי קולי, ולכן עדיף לנקוט זהירות ולאכול אותם מבושלים בלבד.
9. סלטים קנויים. מומלץ להימנע מקניית סלטים במעדניות - אלה הנמכרים במשקל לעיני הלקוח, כמו סלטי חומוס, טחינה, חצילים או חצילים במיונז.
סלט חומוס ניתן להכין בקלות יחסית בבית, לקרר ולצרוך במשך כיומיים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: