קורונה האם סופית נסגרים כל הקייטנות ובתי הספר?

פרפר

משתמש מקצוען
לא מכירה שום גן שהיה בו ילד חיובי והדביק את חבריו.
אז למה לסגור?
ההדבקות התחילו רק מכיתה ו' ומעלה
מכירה גן שהיה בו ילד חיובי. ילדי הגן והצוות נכנסו לבידוד. בערך אחרי חמישה ימי בידוד, הגננת נמצאה חיובית. ככל הנראה מהילד בגן.

ותקם בעוד לילה

משתמש צעיר
מסתמן: מוסדות החינוך יפעלו ביום א' – ייסגרו ככל הנראה בהמשך השבוע
חזקי גולדמן17.07.202016:17
0 תגובות
נתניהו וגנץ קבעו כי הגנים ובתי הספר של החופש הגדול יפעלו בתחילת השבוע הבא. בהמשך, יתקיימו התייעצויות נוספות כיצד לפעול מאוחר יותר. הערכות: מוסדות החינוך יפעלו לפחות עד יום שלישי. אך ייסגרו בהמשך השבוע או בשבוע הבא
ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ החליטו היום (שישי) כי מוסדות החינוך יישארו פתוחים ביום ראשון הקרוב, וככל הנראה אפילו לפחות עד יום שלישי הקרוב. בתחילת השבוע צפויה להתקיים הערכת מצב נוספת באשר לסוגיית פעילות מוסדות החינוך. על פי הדיווחים, בכחול לבן מבקשים להמשיך את פעילות בתי הספר של החופש הגדול עד לסוף השבוע הבא.

ב'חדשות 12' דווח כי הכוונה כעת היא לבדוק האם ישנה אפשרות ריאלית ללמוד וללמד בקבוצות קטנות במוסדות. במידה ולא יתאפשר, ינסו להפעיל את מערכת החינוך עוד שבוע אחד כדי להתקרב למועד סיום הלימודים שאמור להיות בתחילת חודש אוגוסט ולמנוע פגיעה משמעותית בתלמידים, בהורים ובמשק.

גורמים בלשכת ראש הממשלה שצוטטו ב'וואלה' אמרו כי הדחייה ביישום ההחלטה נעשתה לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הבין שיש צורך בזמן היערכות לסגירת מערכת החינוך. בכחול לבן אומרים כי נתניהו וראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ, צפויים לקיים התייעצות בנושא, ומעריכים שהיא תיפתח כסדרה לפחות במחצית הראשונה של השבוע הבא.

אמש בישיבת הממשלה שרי כחול לבן הצטרפו לעמדתו של שר החינוך יואב גלנט (הליכוד) נגד המלצת המל"ל, בגיבוי נתניהו, לסגור באופן מיידי את מערכת החינוך, בתי הספר של החופש הגדול וגני הילדים החל מיום ראשון. בעקבות ההתנגדות, לא קיבלה אתמול הממשלה אף החלטה נוספת בנוגע למשרד החינוך, וסוכם על התייעצויות נוספות של נתניהו, גנץ, גלנט ושר האוצר ישראל כץ בתחילת השבוע.

ככל הנראה לאחר ההחלטה של גנץ ונתניהו על מוסדות החינוך, יכרעו מרנן ורבנן גדולי ישראל לגבי תלמודי התורה. מסתמן שהישיבות שפועלות בקפסולות ימשיכו לפעול ללא הפרעה.

שרים רבים הביעו במהלך הישיבה התנגדות לסגירת מערכת החינוך, בהם פנינה תמנו שטה, אסף זמיר, ציפי חוטובלי ואורית פרקש. בכך, הם נתנו גיבוי לעמדתו של שר החינוך יואב גלנט. שר נוסף שהתנגד לסגירת מערכת החינוך הוא שר התקשורת יועז הנדל. הוא קרא להשאיר את המוסדות לגיל הרך ובתי הספר פתוחים ככל שניתן. "לא למהר לסגור, זה ישתק את המשק", אמר בישיבת הממשלה.

"אני לא מקבל נתונים ממערכת הבריאות. הדבר היחיד שהם אומרים לי זה 'תסגור או תעבור לקפסולות", אמר גלנט בישיבה. הוא הוסיף: "יש לי אחריות כלפי שני מיליון וחצי מורים ותלמידים. אני מציע שיראו לי קודם נתונים ולא יעבירו הנחיות דרך התקשורת". ראש המל"ל המליץ לאשר רק פעילויות חינוך מקוונות או בקפסולות.

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר בדיון בנוגע למסגרות החינוכיות כי 15% מהנדבקים הם ילדים עד כיתה ד', אולם שר החינוך גלנט אמר: "זה לא נכון". השר אקוניס אמר כי סגירת מערכת החינוך תהיה "פגיעה קשה מאוד במשק ובכלכלה". מנגד, השר יובל שטייניץ הביע תמיכה בסגירת מערכת החינוך.

נתניהו קרא במהלך הדיון הלילה על סגירת מערכת החינוך כי יש להסמיך אותו ואת גנץ לקחת החלטה אם סוגרים את מערכת החינוך. רבים מהשרים התנגדו לכך. היועמ"ש אביחי מנדלבליט השיב לו כי "הסמכות היא של מנכ"ל משרד החינוך". נתניהו מנגד קרא לשרים שוב להסמיך אותו ואת גנץ. "נחליט וננחה את המנכ"ל". לדבריו, "אני וגנץ נחליט בעניין הזה אחרי ששמענו את ההערות שלכם".

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
הנושא שעדיין נותר פתוח כאמור, הוא נושא סגירת הלימודים, כאשר הממשלה הסמיכה את ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה החליפי בני גנץ לגבש החלטה במהלך סוף השבוע.
כל רגע

עד אז נא להתפלל ולפעול להמשך הקייטנות, לפחות הגנים!
וכפי שאמר שר החינוך שהיה רק 3 אחוז הדבקה בכלל המוסדות!
לא מכירה שום גן שהיה בו ילד חיובי והדביק את חבריו.
אז למה לסגור?
ההדבקות התחילו רק מכיתה ו' ומעלה

רק מניחה את זה כאן בכאב- ציטוט מאשכול אחר:
שעה קלה לפני כניסת השבת השבת התקבלה הבשורה המרה על הסתלקותה של הגברת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, שנדבקה בחודש האחרון בנגיף הקורונה ובימים האחרונים מצבה הלך והידרדר. בעלה, הרב אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל, נפטר לפני כחמש שנים בתאונת דרכים קשה בפ"ת.
הגב' זלפריינד אובחנה כחולת קורונה לפני כשלושה שבועות, ובעקבות מחלתה אושפזה. בהודעה ששלחה בקבוצה שבוע לאחר שחלתה, כתבה כי הודיעו לה שהיא ככל הנראה נדבקה בגן.

עריכה- אין לי שום התיימרות או ניסיון לקבוע מהי המדיניות הנכונה. יש פה דגש כואב ומזעזע על כך שבכל צד שלא ניקח, מדובר בדברים שהם בנשמת אפנו- ולא במליצה.

נוד ניקית

משתמש מקצוען
רק מניחה את זה כאן בכאב- ציטוט מאשכול אחר:
שעה קלה לפני כניסת השבת השבת התקבלה הבשורה המרה על הסתלקותה של הגברת שלווה זלפריינד ע"ה, בת 66, שנדבקה בחודש האחרון בנגיף הקורונה ובימים האחרונים מצבה הלך והידרדר. בעלה, הרב אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל, נפטר לפני כחמש שנים בתאונת דרכים קשה בפ"ת.
הגב' זלפריינד אובחנה כחולת קורונה לפני כשלושה שבועות, ובעקבות מחלתה אושפזה. בהודעה ששלחה בקבוצה שבוע לאחר שחלתה, כתבה כי הודיעו לה שהיא ככל הנראה נדבקה בגן.
עצוב מאד וכואב.
אך עדיין זו אשה מבוגרת.
אפשר להביא לקיטנה מדריכות צעירות שלא בסיכון.
במאמר מוסגר, בלי קשר לקורונה זו גם טובת הילדות לראות דמות חדשה, צעירה ובעלת מרץ נעורים ולא את המורה הכבודה והשחוקה שבאה בשביל להתפרנס ואין לה כבר כח
( שחברותי המורות לא תסקולנה אותי, אבל אני אישית לפני כמה וכמה שנים, בשנה הראשונה שהתחילה הקיטנה -פרשתי אחרי כמה ימים- זה מעייף)

יחיאל ב.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai

יחיאל ב.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
ברור...
מידיעה זה בכלל לא בטוח שהיא נדבקה בגן...
אחכ הגיעו למסקנה שהיא נדבקה בביהח מעיני הישועה...
בסדר.
אז מישהו ממעייני הישועה לא שמר.
ולא משנה,
עצם הידיעה שיכול להיות שהיא נדבקה מילדים בגן
(כי בדקו וראו שהם לא שמרו)
מזעזעת לכשלעצמה.

קצרה

משתמש מקצוען
לא מצדיק בשום צורה לסכן אישה מבוגרת שצריכה פרנסה

אז הרעיון הוא לסגור להורים הצעירים את הפרנסה
כדי שהגננת המבוגרת תוכל לקבל משכורת כי הגן יהיה סגור??

באמת שיותר נכון הוא -
לחשוב על תגמול לעובדי הוראה בקבוצות סיכון שלא יבואו לעבודה...
ולא לסגור את כל הגנים כדי שלא תהיה גננת שתבחר ח"ו להסתכן בגלל הצורך בפרנסה ....

קצרה

משתמש מקצוען
מכירה גן שהיה בו ילד חיובי. ילדי הגן והצוות נכנסו לבידוד. בערך אחרי חמישה ימי בידוד, הגננת נמצאה חיובית. ככל הנראה מהילד בגן.

תני הדגשה לככל הנראה.
לפי הידוע ממחקרים היום - יש סבירות יותר גבוהה לזה שהילד ככל הנראה נדבק מהגננת ובסך הכל התגלה לפניה.

נצעד קדימה

משתמש רשום
אז הרעיון הוא לסגור להורים הצעירים את הפרנסה
כדי שהגננת המבוגרת תוכל לקבל משכורת כי הגן יהיה סגור??

באמת שיותר נכון הוא -
לחשוב על תגמול לעובדי הוראה בקבוצות סיכון שלא יבואו לעבודה...
ולא לסגור את כל הגנים כדי שלא תהיה גננת שתבחר ח"ו להסתכן בגלל הצורך בפרנסה ....
יותר נכון להקפיד על הכללים ולא להפר בידודים או לצאת החוצה כשיש תסמינים למרות שזה קשה.
וכך לא נסכן אף אחד,
כי בנינו אף אחד לא באמת יודע מי בסביבתו הוא בקבוצת סיכון.

קצרה

משתמש מקצוען
יותר נכון להקפיד על הכללים ולא להפר בידודים או לצאת החוצה כשיש תסמינים למרות שזה קשה.
וכך לא נסכן אף אחד,
כי בנינו אף אחד לא באמת יודע מי בסביבתו הוא בקבוצת סיכון.

זה וזה נכון.
מה הקשר בין התביעה לשמור על בידודים
לבין סגירת בתי הספר והגנים??

נצעד קדימה

משתמש רשום
עד כמה שידוע לי לא סוגרים את הגנים בגלל גננות בסיכון אלא בגלל הדבקות במערכת החינוך.
כך שהטענה לחשוב על תגמול לעובדי הוראה בקבוצות סיכון שלא יבואו לעבודה...
לא באמת תמנע הדבקות אלא רק שמירה על ההנחיות.

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
השאלה שלי: למה לא משאירים את הקייטנות רק לילדי ההורים העובדים?
שכל הורה עובד ימציא אישור ורק ילדים אלו יוכלו להשתתף בקיטנה.
כמות הילדים תרד לכמות מצומצמת מאד. וממילא מנעו הרבה מההדבקה.
אבל באמת באמת הדיונים מיותרים כי לא באמת משנה למישהו מה דעתנו. ולא נראה לי שאי מישהו מהממשלה משוטט בפרוג.

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מה ההנחיות לשבוע הזה?
האמת יצאתי מבולבלת, מה מותר ומה אסור? מתי ואיך ואיפה יהיה סגר?
מישהו יודע דברים מדויקים???

פרפר

משתמש מקצוען
תני הדגשה לככל הנראה.
לפי הידוע ממחקרים היום - יש סבירות יותר גבוהה לזה שהילד ככל הנראה נדבק מהגננת ובסך הכל התגלה לפניה.
אביו של הילד היה חיובי, ולכן הילד נבדק. הגננת לא היתה במגע עם מישהו מאומת חוץ מהילד. כמובן, תמיד יכולים להיות מקרים יוצאי דופן, אבל ככל הנראה (בלי הדגשה, זה קרוב לוודאי) הילד היה המדביק.

קצרה

משתמש מקצוען
אביו של הילד היה חיובי, ולכן הילד נבדק. הגננת לא היתה במגע עם מישהו מאומת חוץ מהילד. כמובן, תמיד יכולים להיות מקרים יוצאי דופן, אבל ככל הנראה (בלי הדגשה, זה קרוב לוודאי) הילד היה המדביק.

אי אפשר לדעת.
זה תלוי בסדר הבדיקה בלבד.
בכיתה של בתי המורה חלתה בקורונה
כל הכיתה נבדקה - ילדה אחת יצאה חיובית ללא סיפטומים - לכאורה המורה הדביקה אותה הלא כן?
המשפחה של הילדה נבדקה - נמצאו שם 4 חיוביים א-סימפטומטיים.

עכשיו לכי תדעי מאיפה באמת הילדה נדבקה . אבל הסבירות שהיא נדבקה בבית ובלי קשר למורה - גבוהה הרבה יותר.
במיוחד לאור העובדה שכל שאר הכיתה יצאה שלילית.
אבל , בגלל סדר הגילוי - סופרים את זה לפי הסדר.

ובמצב הנוכחי בארץ שרוב הנדבקים לא יודעים מאיפה נדבקו ואין שליטה על המצב -
אי אפשר לקשר תמיד בין 2 מקרי הדבקה. זה יישאר בככל הנראה מודגש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה