הדירה בבית שמש זה דירה ראשונה..במס רכישה הוא חוייב, או שהיה לו פטור דירה ראשונה?
ואמרתי שנרשם למחיר למשתכן
לא זכה ..( עדיין )
הדירה בבית שמש זה דירה ראשונה..במס רכישה הוא חוייב, או שהיה לו פטור דירה ראשונה?
על הדירה המשותפת יהיה מס רכישה?זה אכן פתרון ישן ומוכר.
זה פותר את הזכאות למחיר למשתכן ואת המס רכישה על הדירה הבאה
אבל לרשום דירה על 3 אנשים זה מתכון לבעיות
ודאי שלאעל הדירה המשותפת יהיה מס רכישה?
לא! כיוון שזה עד שליש כולל (עד בכלל)אם דירה רשומה על 3 אנשים לכל אחד מהם יש 33.33333333334 אחוז מהדירה
לא צריך לרשום על 4 אנשים?
אני אכן שואל גם על הסיוע בשכר דירה, האם היא תתבטל?
מעניין מאד, כי זה הלשון שמופיעה באתר מחיר למשתכן, שימו לב לטקסט שמודגש באדום!:סיוע בשכר דירה יבוטל
מחיר למשתכן לא
אפשר לקנות דירה אחת ענקית ולפצל וכו' וכו'שליש דירה בדירה אחת - מותר. ולכן אפשר 3 שותפים ולא צריך 4.
שליש דירה בדירה אחת ועוד שליש דירה בדירה אחרת וכו' - אסור. ולכן אי אפשר ש3 אחים יקנו 3 דירות, אלא רק דירה אחת.
מאיפה אתה יודע? זה בדיוק הנושא של האשכול, אם יש לך ציטוט מהחוק, זה מאד יוכל להועיל, כי משיחה שערכתי עם עו"ד למקרקעין, הבנתי שאין כל מגבלה בחוק על מספר שלישי הדירות שיש לךשליש דירה בדירה אחת ועוד שליש דירה בדירה אחרת וכו' - אסור. ולכן אי אפשר ש3 אחים יקנו 3 דירות, אלא רק דירה אחת.
לא נכוןשליש דירה בדירה אחת ועוד שליש דירה בדירה אחרת וכו' - אסור. ולכן אי אפשר ש3 אחים יקנו 3 דירות, אלא רק דירה אחת.
מאיפה אתה יודע? זה בדיוק הנושא של האשכול, אם יש לך ציטוט מהחוק, זה מאד יוכל להועיל, כי משיחה שערכתי עם עו"ד למקרקעין, הבנתי שאין כל מגבלה בחוק על מספר שלישי הדירות שיש לך
זה פירוש המלה "במצטבר". כלומר, אסור שיהיה לך יותר משליש בסה"כ בכל הדירות שאתה מחזיק.
- כאלה שאין ולא היו בבעלותם דירה או חלק בדירה (יותר משליש דירה, במצטבר) בדירה ב-3 השנים האחרונות
בחוק אין שום אזכור למילה "מצטבר" המקום היחיד שזה מופיע זה באתר של דירה בהנחה.זה פירוש המלה "במצטבר". כלומר, אסור שיהיה לך יותר משליש בסה"כ בכל הדירות שאתה מחזיק.
אם יש לך שליש בדירה אחת ועוד שליש בדירה אחרת, אז יש לך במצטבר 2 שליש.
(בזה שונה דין "דירה בהנחה" מדין מס רכישה, שם גם בעלות על כמה שלישים אינה נחשבת בעלות על דירה, ומכאן הטעות).
אין לי מידע שזה לא עובד בפועל, אבל ראיתי שכך כתבו בפורומים אחרים על פי הציטוט הנ"ל.בחוק אין שום אזכור למילה "מצטבר" המקום היחיד שזה מופיע זה באתר של דירה בהנחה.
השאלה היא אם יש לך מידע שזה לא עובד, או רק מהציטוט הנ"ל?
@עו"ד נתן רוזנבלט ?!אני חושב שהמסקנה העולה עד עתה,
שצריך כאן איזה עורך דין שירים את הכפפה ויעשה לנו קצת סדר...
יש למישהו הסבר אחר למלה "במצטבר" שמוזכרת באתר בהגדרות של חסרי דירה?אני חושב שהמסקנה העולה עד עתה,
שצריך כאן איזה עורך דין שירים את הכפפה ויעשה לנו קצת סדר...
מופיע בקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל, שהוא הבסיס החוקי והמחייב לכל ענייני "דירה בהנחה".בחוק אין שום אזכור למילה "מצטבר" המקום היחיד שזה מופיע זה באתר של דירה בהנחה.
השאלה היא אם יש לך מידע שזה לא עובד, או רק מהציטוט הנ"ל?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: