פרווה האם מותר כאן לאתגר?

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אולי דיסת ממליגה -פולנטה(מקמח תירס) שחתכת לריבועים וטיגנת או אפית בתנור
מצרפת דוגמה-דומה קצת לא?
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0692-1152x759.jpg
    IMG_0692-1152x759.jpg
    KB 91 · צפיות: 62

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
נראה כמו חלבה שעברה איזה תהליך באמצע
בפרט שאמרת שבהתחלה זה לא מעשה ידייך

או אולי כמו שאמרו כאן גפילטע פיש
משום מה מתחברת יותר לחלבה
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הפתרון:
זה סוג של אוכל שנולד מתוך צורך או מאין ברירה
יש תזונאית מקצועית אבל יש לה חיסרון גדול, היא יודעת מה הצרכים התזונתיים של האדם המבוגר, איך? תשברו את הראש
החודש היא הזמינה שק של 25 ק"ג עדשים כתומות
זה בריא ומזין אבל מה אפשר להכין מעדשים? זה נמאס להם, מה גם שבמרק זה נהדר אבל מרק כשכל כך חם לא הכי הולך, צריך לחפש פתרונות

לוקחים עדשים שוטפים אותם תחת מים זורמים ומשרים במים למינימום כמה שעות ועד לילה שלם אבל במקרר כי זה עלול להחמיץ
מסננים את המים ושומרים אותם בצד ! העדשים מזמן ההשריה מכפילים את גודלם ++
מכניסים לבלנדר או לעבד מזון וטוחנים טוב שלא יהיה גרגירים אלה משחה חלקה
אם מתקבל עיסה קשה מוסיפים מים ממי הבישול עד שנקבל משחה נוזלית בערך כמו בלילה לבלינצ'ס
מוסיפים תיבול:
מלח,פלפל שחור, כמון, קארי, אפשר אפילו גריל עוף ואבקת מרק בכל טעם שאוהבים
טועמים את הבלילה ומתקנים תיבול אם צריך

בסיר טפלון (זה חשוב) מכניסים את הבלילה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד ממש כמו פולנטה
לערבב עדיף בכף עץ או מרית פלסטיק, מורידים מהאש כאשר טיפונת מבעבע
מקררים ומעבירים לתבנית פיירקס, משטחים בערך גובה של 3 ס"מ מכסים בניילון נצמד ומעבירים לפחות כמה שעות למקרר
הופכים את התבנית על קרש עבודה וחותכים לקוביות לא גדולות לאורך ולרוחב

בתבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים את הקוביות ואופים בחום נמוך על מצב טורבו
אין זמן מדויק צריך רק שהנוזל יתאדה והצבע יהיה שחום

אפשר להוסיף למרק כמו קרוטונים, אפשר להגיש להם כתוספת למנת עוף עם רוטב מעל
ויש כאלה שהכניסו לכוס פלסטיק ולקחו לחדר לנשנש

לסיכום 2 מרכיבים פשוטים, עדשים כתומות ומים זה הכל.
 

.!.!.!

משתמש רשום
מתלבטת אם זה מסוג הדברים שכולנו נגלגל עיניים
ונפלוט: "אהההההה.....!!! איך לא חשבנו על זה???"
או שזה מאכל אפריקאי עלום ;)
על איזה כיוון לחשוב? תני כיוון...
טוב, באמת סוג של מאכל אפריקאי:)
חייבת להודות שהיה מרתק!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
תודה רבה לכולם ולכו להכין זה ממש טעים אם מתבלים נכון ואף אחד כולל ילדים לא יחלמו שזה עדשים

דבר שנשמט לי זה הייבוש המאוד חשוב כבר בשלב הראשון
כשמוציאים מהתבנית פיירקס מאוד חשוב לנקז ולהספיג את שאריות המים
אפשר לתת לנוח עם כיסוי של נייר סופג, ככל שיהיה פחות נוזלים נגיע מהר יותר לפריכות ונקצר את זמן האפייה, כמו בתמונה המצורפת

אוכל.jpg
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה לכולם ולכו להכין זה ממש טעים אם מתבלים נכון ואף אחד כולל ילדים לא יחלמו שזה עדשים

דבר שנשמט לי זה הייבוש המאוד חשוב כבר בשלב הראשון
כשמוציאים מהתבנית פיירקס מאוד חשוב לנקז ולהספיג את שאריות המים
אפשר לתת לנוח עם כיסוי של נייר סופג, ככל שיהיה פחות נוזלים נגיע מהר יותר לפריכות ונקצר את זמן האפייה, כמו בתמונה המצורפת

צפה בקובץ המצורף 1434556
אולי תעלי את המתכון מסודר עם הדרכה מפורטת והתמונות
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הסיפוק בזה זה לא המתכון או המשכורת בסוף החודש
יש סיפוק ענק לראות מבוגרים שחלקם לא אוכלים בכוחות עצמם מסיימים ארוחת צהריים ואומרים
"אחחח זה היה טעים ממש המחיייה"
היום נשאר קצת מאתמול אז מי שאהב אתמול לקח לעצמו קערית קטנה עם חטיף העדשים
בתוך הנזיד שהכנו היום זה היה מאוד טעים להם.

צהריים (Mobile).jpeg
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אבל מה אפשר להכין מעדשים? זה נמאס להם, מה גם שבמרק זה נהדר אבל מרק כשכל כך חם לא הכי הולך, צריך לחפש פתרונות
לגבי זה
חייבת להתערב
אני מכינה ממרח חומוס מעדשים בבית
וזה כל כך טעים הילדים כל הזמן רוצים עוד!
עדשים מבושלות מסוננות מהמים
כמה שיני שום
טחינה מוכנה
מלח
ו- תבלין גריל דג (זה עושה את הטעם המיוחד, לא לוותר עליו)
טוחנים בבלנדר
מגישים עם חלה / לחם / פיתה
אחד הילדים שלי אוהב את זה ככה בכפית :)
בתאבון

ונהניתי מאד מהמתכון היצירתי שהכנת
מעניין לטעום
 
נערך לאחרונה ב:

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לגבי זה
חייבת להתערב
אני מכינה ממרח חומוס מעדשים בבית
וזה כל כך טעים הילדים כל הזמן רוצים עוד!
עדשים מבושלות מסוננות מהמים
כמה שיני שום
טחינה מוכנה
מלח
ו- תבלין גריל דג (זה עושה את הטעם המיוחד, לא לוותר עליו)
טוחנים בבלנדר
מגישים עם חלה / לחם / פיתה
אחד הילדים שלי אוהב את זה ככה בכפית :)
בתאבון

ונהניתי מאד מהמתכון היצירתי שהכנת
מעניין לטעום
חומוס מעדשים אכן רעיון מצויין ששווה לנסות
 

פלורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפתרון:
זה סוג של אוכל שנולד מתוך צורך או מאין ברירה
יש תזונאית מקצועית אבל יש לה חיסרון גדול, היא יודעת מה הצרכים התזונתיים של האדם המבוגר, איך? תשברו את הראש
החודש היא הזמינה שק של 25 ק"ג עדשים כתומות
זה בריא ומזין אבל מה אפשר להכין מעדשים? זה נמאס להם, מה גם שבמרק זה נהדר אבל מרק כשכל כך חם לא הכי הולך, צריך לחפש פתרונות

לוקחים עדשים שוטפים אותם תחת מים זורמים ומשרים במים למינימום כמה שעות ועד לילה שלם אבל במקרר כי זה עלול להחמיץ
מסננים את המים ושומרים אותם בצד ! העדשים מזמן ההשריה מכפילים את גודלם ++
מכניסים לבלנדר או לעבד מזון וטוחנים טוב שלא יהיה גרגירים אלה משחה חלקה
אם מתקבל עיסה קשה מוסיפים מים ממי הבישול עד שנקבל משחה נוזלית בערך כמו בלילה לבלינצ'ס
מוסיפים תיבול:
מלח,פלפל שחור, כמון, קארי, אפשר אפילו גריל עוף ואבקת מרק בכל טעם שאוהבים
טועמים את הבלילה ומתקנים תיבול אם צריך

בסיר טפלון (זה חשוב) מכניסים את הבלילה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד ממש כמו פולנטה
לערבב עדיף בכף עץ או מרית פלסטיק, מורידים מהאש כאשר טיפונת מבעבע
מקררים ומעבירים לתבנית פיירקס, משטחים בערך גובה של 3 ס"מ מכסים בניילון נצמד ומעבירים לפחות כמה שעות למקרר
הופכים את התבנית על קרש עבודה וחותכים לקוביות לא גדולות לאורך ולרוחב

בתבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים את הקוביות ואופים בחום נמוך על מצב טורבו
אין זמן מדויק צריך רק שהנוזל יתאדה והצבע יהיה שחום

אפשר להוסיף למרק כמו קרוטונים, אפשר להגיש להם כתוספת למנת עוף עם רוטב מעל
ויש כאלה שהכניסו לכוס פלסטיק ולקחו לחדר לנשנש

לסיכום 2 מרכיבים פשוטים, עדשים כתומות ומים זה הכל.
וואו!!!
מאיפה הרעיון??
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
וואו!!!
מאיפה הרעיון??
זה רעיון? מחברות ישנות מוכתמות, ספרי בישול ישנים קצת אינטרנט וטבח שנותן רצפטים של מה מבשלים כל יום
להכין אוכל לקשישים זה אחריות ממש גדולה כי מערכת החיסון שלהם לא במיטבה וכל תקלה הכי קטנה זה בעיה גדולה וגם הם צריכים אוכל עשיר ומזין ככל הניתן, נכון שיש מי שמכונה על המצרכים אבל איך להכין זה צוות המטבח מחליט
טבח שמנהל מטבח כזה מודה לקדב''ה כל יום שעובר בלי תקלה חלילה וגם שהסועדים נהנו מהאוכל
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה