וואו תודה!!!!הפתרון:
זה סוג של אוכל שנולד מתוך צורך או מאין ברירה
יש תזונאית מקצועית אבל יש לה חיסרון גדול, היא יודעת מה הצרכים התזונתיים של האדם המבוגר, איך? תשברו את הראש
החודש היא הזמינה שק של 25 ק"ג עדשים כתומות
זה בריא ומזין אבל מה אפשר להכין מעדשים? זה נמאס להם, מה גם שבמרק זה נהדר אבל מרק כשכל כך חם לא הכי הולך, צריך לחפש פתרונות
לוקחים עדשים שוטפים אותם תחת מים זורמים ומשרים במים למינימום כמה שעות ועד לילה שלם אבל במקרר כי זה עלול להחמיץ
מסננים את המים ושומרים אותם בצד ! העדשים מזמן ההשריה מכפילים את גודלם ++
מכניסים לבלנדר או לעבד מזון וטוחנים טוב שלא יהיה גרגירים אלה משחה חלקה
אם מתקבל עיסה קשה מוסיפים מים ממי הבישול עד שנקבל משחה נוזלית בערך כמו בלילה לבלינצ'ס
מוסיפים תיבול:
מלח,פלפל שחור, כמון, קארי, אפשר אפילו גריל עוף ואבקת מרק בכל טעם שאוהבים
טועמים את הבלילה ומתקנים תיבול אם צריך
בסיר טפלון (זה חשוב) מכניסים את הבלילה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד ממש כמו פולנטה
לערבב עדיף בכף עץ או מרית פלסטיק, מורידים מהאש כאשר טיפונת מבעבע
מקררים ומעבירים לתבנית פיירקס, משטחים בערך גובה של 3 ס"מ מכסים בניילון נצמד ומעבירים לפחות כמה שעות למקרר
הופכים את התבנית על קרש עבודה וחותכים לקוביות לא גדולות לאורך ולרוחב
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים את הקוביות ואופים בחום נמוך על מצב טורבו
אין זמן מדויק צריך רק שהנוזל יתאדה והצבע יהיה שחום
אפשר להוסיף למרק כמו קרוטונים, אפשר להגיש להם כתוספת למנת עוף עם רוטב מעל
ויש כאלה שהכניסו לכוס פלסטיק ולקחו לחדר לנשנש
לסיכום 2 מרכיבים פשוטים, עדשים כתומות ומים זה הכל.
חייבת להכין!!
אני חובבת מתכונים בריאים כאלו!!