דרוש מידע האם מומלץ ללמוד פול סטאק?

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@שאלה בדיוק ראיתי אתמול את הפרסום ב"חזק" - קוראים למקום "דעת".
אם את יכולה להשיג אחד - תעברי עליו.

לסקוב

משתמש רשום
אולי יש מישהי/ו שלמד/ה את הפול סטאק וכבר עובד/ת בזה???
ויכול/ה להגיד מנסיון??

לסקוב

משתמש רשום
בקיצור, אין תגובות, אין אף אחד שסיים קורס מקוצר וכבר עובד בזה מהסיבה הפשוטה... חפרתי בכל מקומות הלימוד ורק עכשיו כל המקומות מסיימים את הקורס הראשון שלהם, אז כל מי שכתב פה שזה לא הגיוני ללמוד את זה במקוצר לא כתב מנסיון אלא מהיגיון.. .. ההיגיון לא תמיד נכון...וכל המתכנתים ששאלתי והראתי להם סילבוס אמרו שזה ממש נשמע טוב... לשיקולכם

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בקיצור, אין תגובות, אין אף אחד שסיים קורס מקוצר וכבר עובד בזה מהסיבה הפשוטה... חפרתי בכל מקומות הלימוד ורק עכשיו כל המקומות מסיימים את הקורס הראשון שלהם, אז כל מי שכתב פה שזה לא הגיוני ללמוד את זה במקוצר לא כתב מנסיון אלא מהיגיון.. .. ההיגיון לא תמיד נכון...וכל המתכנתים ששאלתי והראתי להם סילבוס אמרו שזה ממש נשמע טוב... לשיקולכם
אולי נשמע ממש טוב בשביל שנה שלמה או אפילו שנתיים.
לא מציאותי שבלימודים כל כך מהירים מספיקים ללמוד בצורה מקיפה את כל החומרים האלו.
ואם לומדים רק "מלמעלה" - אז לא. זה לא מקום טוב!!!
צר לי לנפץ אשליות.

• תודה
Reactions: UU

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ברור שהסילבוס טוב אבל השאלה היא האם אתה תצליח להבין את כל החומר תוך זמן כל כך קצר ולהיות מתכנת מעולה מזה...
זה מסוג החומרים שלוקח להם חודש לחדור למח, אז איך אתה מצפה לסיים הכל תוך כמה חודשים.

נערך לאחרונה ב:

לסקוב

משתמש רשום
לא חושבת שבשביל להיות מתכנת צריך להיות כלכך גאון
כל בנות הסמינר מציפות את השוק בלי להיות גאוניות גדולות כל כך
אני חושבת שבהחלט צריך ראש טוב ורצון ללמוד ולהתקדם... לא???
כל כך מסובך ללמוד את זה בשנה? תלמידות שדיברתי איתם אמרו לי שבסמינר לומדים גם הרבה תאוריות שלא מעשיות לעבודה בכלל

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא חושבת שבשביל להיות מתכנת צריך להיות כלכך גאון
כל בנות הסמינר מציפות את השוק בלי להיות גאוניות גדולות כל כך
אני חושבת שבהחלט צריך ראש טוב ורצון ללמוד ולהתקדם... לא???
כל כך מסובך ללמוד את זה בשנה? תלמידות שדיברתי איתם אמרו לי שבסמינר לומדים גם הרבה תאוריות שלא מעשיות לעבודה בכלל
העניין הוא לפי דעתי, פחות החומר ויותר התעודה.
נכון שלומדים גם "שטויות" כמו לינארית, סטטיסטיקה, אסמבלר וכו' (במה"ט), אבל זה בשביל לקבל תעודה. היום כמעט כל מקום דורש תעודה, אז פחות הייתי בונה על קורסים שלא נותנים תעודות מוכרות.

שאלה

משתמש צעיר
אז רבותי, איזה מקצוע מכניס יכולה ללמוד אישה נשואה שאין לה אפשרות להתפרנס שנתיים מקופת העיר?...

לסקוב

משתמש רשום
בכל המקומות שבדקתי נותנים תעודה של מה"ט, בדיוק אותה תעודה שמקבלים בסמינר אחרי שלומדים שנתיים תיכנות

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בכל המקומות שבדקתי נותנים תעודה של מה"ט, בדיוק אותה תעודה שמקבלים בסמינר אחרי שלומדים שנתיים תיכנות
חחחחחחחחחחחח
לא יכול להיות
תבדוק שוב
כותבת מידיעה ברורה!!!!!!!!

• תודה
Reactions: ext

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חחחחחחחחחחחח
לא יכול להיות
תבדוק שוב
כותבת מידיעה ברורה!!!!!!!!
רק להסביר קצת, כדי שלא יישמע שאני מפנטזת -
בשביל לקבל תעודה של מה"ט חייבים לעשות 3 מבחנים חיצוניים - בליניארית, סטטיסטיקה ושפת C (בעבר היה גם אסמבלר)
שהם לחלוטין לא פול סטאק!!!! אף אחד מהם!!!
ולעשות פרויקט גמר בהיקף של 350 שעות ליחיד ו700 שעות לזוג
וזה חוץ מכל הקורסים האחרים הנדרשים.......
כך שלא ייתכן שמקום שמתיימר ללמד פולסטאק ייתן תעודה של מה"ט. זה דמיונות.
או שלא הבנת אותם נכון - או שהם משקרים עליך, וצריך להתרחק מהם מראש!!!

לסקוב

משתמש רשום
אז בדקתי וכך----
מקבלים תעודה של מה"ט לFULLSTUCK ולא כמו בסמינר של מתכנת.
אבל זו תעודה קבילה בהחלט

קצרה

משתמש מקצוען
אז רבותי, איזה מקצוע מכניס יכולה ללמוד אישה נשואה שאין לה אפשרות להתפרנס שנתיים מקופת העיר?...

אומרת בזהירות כי אני לא מכירה את התחום מספיק - הכרתי רק 2 נשים נשואות שלמדו קורס QA (רציני , אבל איפשר בשילוב עם עבודה) והצליחו למצוא עבודה אחר כך.
זה אולי פחות זוהר ומכניס מתכנות אבל זה מקצוע המכבד את בעליו ויש בו איך להתקדם למשכורות מעל ה-10 עם השנים.

קצרה

משתמש מקצוען
אז בדקתי וכך----
מקבלים תעודה של מה"ט לFULLSTUCK ולא כמו בסמינר של מתכנת.
אבל זו תעודה קבילה בהחלט

אבל היא לא תעודת הנדסאי והקורס לא מכיל את הידע של הנדסאי - אז חזרנו לנקודת המוצא.
אף אחד שכתב פה לא התכוון כשאמר לימודי תואר - לזה שיש או אין תעודה . התכוונו לתוכנה של התעודה.

ידע קונקרטי מלימודים של FULLSTUCK לא מהווה ידע מספיק כדי להפוך למתכנת.
בטח לא בקורס כל כך מהיר.
ומאפס ידע קודם.

ולא משנה למעסיקים שמעונינים במתחילים איזה גוף חתם על התעודה - מענין אותם מה היה התוכן של לימודי התעודה. וכמה האדם שעומד לפניהם מבין בתכנות ובמחשבים או שהוא סתם יודע לכתוב קוד בשפה ספיציפית ברמת מתחיל ("מקודד").
לדוגמא : מקובל במבחנים של מתחילים לאתגר אותם בשאלות עצים בינאריים , חיפושים יעילים לחלוטין ללא IF מיותר וכהנה. אף אחד שלמד קורס FULLSTUCK והיה צריך להספיק גם : מה זה תכנות בכלל וגם שפות סרבר וקליינט והרשאות ועוד וכל זה ב-450 שעות לא ידע לענות על שאלות מן הסוג הזה.

נערך לאחרונה ב:

חגיתי

משתמש מקצוען
בדיקות תוכנה אפשר לשלב עם עבודה בבוקר אני יודעת שבמרכז החרדי להכשרה מקצועית יש פעם בשבוע בבוקר למשך שנה ומקבלים תעודה של מהט
ויש בבית המורה בערב לא יודעת לאיזה תקופה וכמה פעמים בשבוע

קצרה

משתמש מקצוען

אז כמה אנרגיה וכסף אתה מציע למישהו להשקיע בקורס נסיוני שאין הוכחות לתוצאותיו
ושכל המתכנתים ששואלים אותם מכאן חושבים שזה לא הגיוני שאפשר לקבל ממנו ידע שיצא ממנו משהו?!
עדיף לחכות עוד שנה ולראות אם למישהו יצא מזה משהו . לא?!

סילבוס יכול להשמע ממש טוב , עד שאתה עושה חשבון של משך הזמן והידע המוקדם (או אי הידע המוקדם) של המשתתפים במה זה בכלל מחשב ותכנות.

קצרה

משתמש מקצוען
רק להסביר קצת, כדי שלא יישמע שאני מפנטזת -
בשביל לקבל תעודה של מה"ט חייבים לעשות 3 מבחנים חיצוניים - בליניארית, סטטיסטיקה ושפת C (בעבר היה גם אסמבלר)
שהם לחלוטין לא פול סטאק!!!! אף אחד מהם!!!
ולעשות פרויקט גמר בהיקף של 350 שעות ליחיד ו700 שעות לזוג
וזה חוץ מכל הקורסים האחרים הנדרשים.......
כך שלא ייתכן שמקום שמתיימר ללמד פולסטאק ייתן תעודה של מה"ט. זה דמיונות.
או שלא הבנת אותם נכון - או שהם משקרים עליך, וצריך להתרחק מהם מראש!!!

יש שינויים בשנה האחרונה נראה לי פייתון במקום שפת C ועוד...

שאלה

משתמש צעיר
אומרת בזהירות כי אני לא מכירה את התחום מספיק - הכרתי רק 2 נשים נשואות שלמדו קורס QA (רציני , אבל איפשר בשילוב עם עבודה) והצליחו למצוא עבודה אחר כך.
זה אולי פחות זוהר ומכניס מתכנות אבל זה מקצוע המכבד את בעליו ויש בו איך להתקדם למשכורות מעל ה-10 עם השנים.

אבל מה עם מה שטענו כאן שהמקצוע הזה עומד להעלם בגלל הרובוטיזציה?
לא ענו לי כאן על השאלה האם גם בדיקות אוטומציה עומדות להעלם או רק אלו הידניות. זו ההזדמנות לבקש שוב מידע בנושא.

קצרה

משתמש מקצוען
לא ענו לי כאן על השאלה האם גם בדיקות אוטומציה עומדות להעלם או רק אלו הידניות. זו ההזדמנות לבקש שוב מידע בנושא.

לא נראה לי שהQA ייעלם.
כרגע יש הרבה ביקוש גם לבדיקות ידניות. במיוחד בכל המקומות הקטנים יותר. יקח להם הרבה זמן להיעלם אם בכלל.
כל אותם חוזי עתידות טוענים שהנהלת חשבונות תיעלם מהעולם ועוד.
קשה לנבא עתידות ומגמות.
אני לא בתוך התחום של QA אז לא יכולה להצהיר מה המגמות שם. אבל לא שמעתי מבודקי תוכנה שהם חוששים כרגע לעתידם .. אז נראה לי שמדובר לפחות כרגע רק בניסיון לחזות עתידות.

בכל מקרה בדיקות אוטומטיות הם חלק מהלימודים.
וכמו בכל אחד ממקצועות הייטק תמיד צריך להיות "עם יד על הדופק" ולזהות איזה קורס לקחת ולאן להתקדם הלאה.
גם מתכנתים שלא מתקדמים עלולים למצוא את עצמם עובדים בMAIN FRAME שנכחד לאיטו מן העולם---

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: UU

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לפי זה, המקצוע היחיד שכדאי ללמוד הוא...
רוחשבון.png

:p:p:p

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה