לא טענתי לרגע שאין עליית ערך, ציינתי שלא מצאתי בגוגל תשובה לשאלה הזו, פשוט משום שהתשובה לשאלה הזו מסקרנת אותי.
יש בלמ"ס מחירי דירות היסטוריים החל משנות התשעים נדמה לי.
בחמש עשרה השנים האחרונות יש עלייה חזקה מאוד במחירים, אבל אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה הלאה.
ההיגיון אומר שבאיזו שהיא נקודה העליות חייבות להיעצר כיוון שלציבור כבר לא יהיה אפשרות לקנות.
דירה בשונה ממניה, היא מוצר צריכה, היא לא יכולה לעלות לנצח. לפי התיאוריה הכלכלית מחירי הדירות צריכים להיות צמודים לאינפלציה ולשכר הממוצע במשק, והם מושפעים חזק מגובה הריבית.
כמובן גם מהיצע וביקוש, אבל כבר יותר מעשר שנים אין שינוי משמעותי בהיצע ובביקוש, ובכל זאת המחרים כפילו את עצמם.
לדעתי כבר היום אין לציבור יכולת לקנות, אבל היום יש את מחיר למשתכן שנותנת הנחות מאוד גדולות. כך שמי שקונה היום זה או אנשים עם הרבה כסף, או משפרי דיור או זוכי מחיר למשתכן. האם התכנית הזו תימשך לנצח?
לי ברור שהמחירים היום הם בועה, אבל האם היא תתפוצץ? אין לי מושג. בינתיים ני רואה שבממשלה עושים הכל כדי לתחזק את הבועה, בשנה האחרונה השוק קפוא, אז מדברים עכשיו על הורדת מס הרכישה כדי לעורר את השוק. למה לעורר את השוק? מה רע שאנשים יוכלו לקנות כאן דירה במחירים שפויים?
כי מחירים גבוהים טובים להכנסות ממסים, טובים לבנקים ולכל מי שמתעסק בענף הנדל"ן, טובים לתמ"ג..
פיצוץ הבועה יכול להכניס את המשק כולו למיתון.
אז יש בעיה שזוגות צעירים לא יכולים לרכוש דירה? אין בעיה ניתן להם הנחה במחיר משתכן.