אבל המשכנתא היא לא על כל הדירה...הרי המשכנתא הממוצעת נושאת יותר מחמשה אחוזי ריבית,
בסדר, אבל ההון העצמי הוא הרי רק חלק קטן מהדירה!אבל המשכנתא היא לא על כל הדירה...
אלא אם ההון העצמי זה הלוואה עם ריבית
השאלה שלי לא באה לדון על פסיכולוגיה אנושית.וגם אז לפעמים זה הדרך היחידה לחסוך כסף,
זה בדיוק השאלה שלי. אם השכירות לא עולה על חמשה אחוזים לשנה, העסקה פשוט לא משתלמת!מה גם שהשוכר של הנכס משלם שכירות,
לא, כי בארצנו יש את סעיף ההיתייקרות שלא פוסק, ולכן הנכס משביח גם אם שווי השכירות הוא פחות המהשכנתאהשאלה שלי לא באה לדון על פסיכולוגיה אנושית.
אם יש אנשים שלא מסוגלים לחסוך כסף בלי משכנתא זה נושא אחר.
זה בדיוק השאלה שלי. אם השכירות לא עולה על חמשה אחוזים לשנה, העסקה פשוט לא משתלמת!
עדיף בהרבה להניח בצד את סכום המשכנתא.
זה לא כתוב בשאלה.....בסדר, אבל ההון העצמי הוא הרי רק חלק קטן מהדירה!
מה ההתייקרות הממוצעת של הדירות בישראל?לא, כי בארצנו יש את סעיף ההיתייקרות שלא פוסק, ולכן הנכס משביח גם אם שווי השכירות הוא פחות המהשכנתא
בוא נאמר שאם מישהו קונה דירה להשקעה ולא מנצל את המקסימום של המשכנתא שהבנק מוכן לתת לו אז הוא לא משקיע חכם.זה לא כתוב בשאלה.....
ולא אוטומטי אצל כולם....
שאלתך טובה!הרי המשכנתא הממוצעת נושאת יותר מחמשה אחוזי ריבית, ולכאורה אם הדירה מניבה פחות מחמשה אחוזים הדירה רק מפסידה!
אני טועה?
אאל"ט כבר מעל עשור (אולי אפילו יותר לכיוון השני עשורים ) שמדברים על בועה(והאם אפשר לסמוך על זה? אין חשש שזו בועה שתתפוצץ בסופו של דבר?)
תודה על התשובה הברורה והמפורטת.שאלתך טובה!
א. אם הרוכש הינו רוכש רגיל.
דהיינו שהוא רוכש סתם דירה מסתם מתווך, חשוב שיבדוק שאכן הדירה מכניסה לו -
יותר באחוזים מהריביות על המימון שלקח עבור הרכישה - כדי שירוויח כסף.
ב. אם הרוכש הינו משקיע חכם.
אז הוא יעשה את החישוב שגם כאשר הוא לקח מימון של 5% ואפי' יותר מכך ,
והדירה מכניסה לו 4% ואפי' פחות מכך.
לא כאן מתוכנן הרווח שלו.
אלא מהפוטנציאל הגדול שבעסקה!
דוגמת עסקה מתחת למחיר שוק במשמעותי + צפי עתידי לפינוי בינוי/תמ"א 38.
וכאן הרווח הכספי הגדול!
--
מה העליה הממוצעת בשנה?אאל"ט כבר מעל עשור (אולי אפילו יותר לכיוון השני עשורים ) שמדברים על בועה
מבלי להתייחס לעליית מחיר הנכס עצמוהרי המשכנתא הממוצעת נושאת יותר מחמשה אחוזי ריבית, ולכאורה אם הדירה מניבה פחות מחמשה אחוזים הדירה רק מפסידה!
אני טועה?
מתוך ה 80 שהמדינה קיימת ?(ואגב, אני לא בטוח ששני עשורים זה מספיק זמן...)
כנראה שאתם אומרים נקודה חשובה, אבל לא הבנתי אותה.מבלי להתייחס לעליית מחיר הנכס עצמו
מה שנאמר כאן נכון לשנתיים שלוש הראשונות מהקנייה
אח''כ מחיר השכירות עולה, לא?!
האשכול הזה לא מדבר על בועת הנדל"ן, ויש על זה אשכול עם מעל 5,000 תגובות.מתוך ה 80 שהמדינה קיימת ?
הבנת נכון!תודה על התשובה הברורה והמפורטת.
במילים אחרות אתה מאשר את מה ששאלתי,
ולפי זה במקרה של דירה שנרכשת להשקעה, בלי אופציות מיוחדות ברקע, (ולא במחיר זול משמעותית ממחיר השוק)
ברוב המקרים עדיף לחסוך את הכסף בבנק מאשר לרכוש דירה עם משכנתא.
שוב. למשקיע החכם -(שהרי כמעט ולא קיימים דירות חוקיות עם תשואה של מעל 4 אחוזים)
העניין הוא שיש רבבות בציבור החרדי שמייחלים ליום בו תהיה להם דירה שניה איפשהו בבני ברק או ירושלים, ממנה תיכנס להם שכירות חודשית.הבנת נכון!
" לא כל נדל"ן זה רווחי! "
שוב. למשקיע החכם -
לא משנה אחוז התשואה השנתית על הנכס
+ חצי% או - חצי%.
כמו שמשנה הפוטנציאל והרווח הגדול שבעסקה!
יש פעמים שזה כן רווחי.העניין הוא שיש רבבות בציבור החרדי שמייחלים ליום בו תהיה להם דירה שניה איפשהו בבני ברק או ירושלים, ממנה תיכנס להם שכירות חודשית.
ולמעשה זה בכלל לא רווחי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: