בריאות האם אפשרי למנוע אטופיק?

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
במענה ל @קואלה ששאלה באשכול אחר.

אני אקדים ואומר שמדובר במחקרים שנחשפתי אליהם בתקופת עבודתי בעמותה לאטופיק לפני אי אלו שנים, ולכן לא בהכרח אדע לענות על כל שאלה.

לא כל מה שאני עומדת לכתוב ניסיתי בעצמי, וגם אם כן - התנסות אישית לא יכולה ללמד מספיק, בשביל זה נערכו מחקרים על מאות תינוקות כל אחד.

חשוב להבין שהפחתה של הסיכון זה לא הבטחה למניעה מוחלטת.

1. פרוביוטיקה לאמא בתקופת ההריון.

2. לא לשטוף את התינוק אחרי הלידה, להשאיר לו את שכבת הורניקס הטבעית כמה שיותר (אפשר לברר מראש אלו התי חולים ידידותיים לעניין הזה).

3. להקפיד לכבס לתינוק רק באבקת כביסה של תינוקות, ובלי מרכך. בגדים, מצעים ומגבות. בגיל הקטן שגרים על אמא אז בהחלט עדיף גם לכבס ככה לאמא :)

4. להעדיף שימוש בשמן אמבט על פני סבונים. ליפיקאר סינדט זה שמן אמבט מומלץ במיוחד.

5. תמיד לאחר רחצה למרוח קרם לחות ללא מבשמים ומשמרים, אפילו הכי פשוט של אקווה או דרמקול.

6. רצוי למרוח מדי יום קרם לחות שמכיל פרוביוטיקה למשל ליפיקאר באום.

---

יש גם מה להגיד על חשיפה לאלרגנים אבל זה נושא נוסף.

מפקחת

משתמש רשום
4. להעדיף שימוש בשמן אמבט על פני סבונים. ליפיקאר סינדט זה שמן אמבט מומלץ במיוחד.
אני תמיד השתמשתי בשמן אמול של דר פישר בגיל הקטן. לאחרונה (כבר יותר משנה) הבן 5 שלי נורא מתגרד ויש לו קצת אקזמות מאחורי האוזניים. הרופאה אמרה לי שזה נראה סוג של אטופיק. (יש גם פטריות באצבעות הרגליים). התחלתי להשתמש עם אמול. נראה לך שזה מנקה מספיק? האם ליפיאר סינדט עדיף? מה זה ואיפה קונים?

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
אני תמיד השתמשתי בשמן אמול של דר פישר בגיל הקטן. לאחרונה (כבר יותר משנה) הבן 5 שלי נורא מתגרד ויש לו קצת אקזמות מאחורי האוזניים. הרופאה אמרה לי שזה נראה סוג של אטופיק. (יש גם פטריות באצבעות הרגליים). התחלתי להשתמש עם אמול. נראה לך שזה מנקה מספיק? האם ליפיאר סינדט עדיף? מה זה ואיפה קונים?
בגיל 5 פחןת מרגיש לי נקי שמן.
יש ג'ל רחצה של ליפיקאר ושל מוסטלה.
קרם שמתאים ל אחורי האוזניים זה סיקלפט של אוון.
(בנוסף למשחה נגד פטריות, הרופאה נתנה לך? פוליקוטן או דרמקומבין).

ריקי שחור

משתמש מקצוען
@DvoraVidman , בהזדמנות זו, תודה לך על כל המידע שאת נותנת כאן כבר שנים...
כמי שסבלה בילדות (וגם היום מדי פעם) מאטופיק, ולא היה אז כל המידע הזה, למדתי את החומר כל פעם שכתבת, וכשהבן שלי אובחן עם אטופיק, ידעתי איך לטפל בצורה נכונה (הרופא ממש לא מסביר את כל זה...) וברוך ה', תוך תקופה קצרה, הגענו ממצב של ילד שלא ישן בלילה, מגרד בלי הרף, בגדים מלאים דם, וגננת שמתוסכלת מילד עצבני- לילד שמח עם עור חלק ובריא! שלא מוותר על מריחה של קרם (ליפיקאר, כמובן) פעמיים ביום, ומרוצה מאד מהסבון המיוחד שלו...
ובינתיים הפכתי גם אני לסוג של מומחית, שמדריכה אימהות מסביבי איך לטפל, להקל ולמנוע. אז תודה גם בשם עוד ילדים והורים!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה