אותי אישית זה לא שבר אבל זה בהחלט מורגש)אתה יכול להגדיר איך אתה "מרגיש" את האינפלציה והקושי בעקבותיו במחיה?
כלומר עמדת בסופר וראית שהחלב עולה עוד 20 אגורות ואמרת לעצמך וואו!! איך אני עומד בזה??!!
או שאולי קיבלת חשבון חשמל עם עוד כמה עשרות שקלים וזה שבר אותך לגמרי?
(לא מדובר על מחירי דירות)
טוב תאכלס אין לי דרך להוכיח את טענתיבלת"ק
קרנית פלוג היא לא כזו טיפשה מהיכרות שלי איתה דבר ראשון
דבר שני היא דיברה על העשור האחרון ולא על שנה אחרונה ובעשור האחרון לא היה אינפלציה של 4 אחוז
וגם כל מי שדיברת איתו לא חשב שיש 10 אחוז (נ.ב. כבר הסברתי לך באשכול אחר על איך בודקים אינפלציה)
והיא סה"כ במילים פשוטות אמרה שרמת החיים עלתה מאוד בעשר שנים האחרונות ולודוגמה מחיי היום יום (אל תתפס לדוגמאות אלא רק לעצם הענין)
לפני עשר שנים לא כל אחד שיפץ את הבית כיום רובם משפצפים
לפני עשר שנים לא היו אנשים יוצאים למסעדות כ"כ הרבה היום יש כ"כ והם מלאות
לפני עשר שנים לכל אשה היה כמה בגדים בודדים היום יש לנשים קולקציה שלא מביישת את מלכת אנגליה ז"ל
לפני עשר שנים לא היו קונים טונות ממתקים לילדים היום כן
כמו שאמרה אני מעתיק:
"...השכר לשכיר הביס אצלנו את האינפלציה עד כדי כך שהשכר הריאלי – שינוי בשכר פחות ההתייקרויות – גדל בעשור שחלף ב 25% . כוח הקניה של השכיר הישראלי זינק ברבע וכך גם רמת חייו... זו בהחלט עליה מרשימה ביותר, גם בהשוואה בינלאומית"
וכן בסה"כ השכר גדל אפילו שהתייקר המוצרים
אולי אתה לא זוכר לפני עשור אבל התרבות היתה הרבה פחות צרכנית היום קונים וקונים ויש שפע וחניות בלי סוף
וכן אני מאמין לה אומנם לא בדקתי אישית אבל זה באמת נראה לי ריאלי מאוד שהשכר הריאלי עלה ב25 אחוז
והצריכה עלתה ויש כסף לצריכה הזו
אני לא נכנס לעומק המחקר כי אין לי אותו רק ציטוטים ממנו חד צדדים
הסיבה הפסיכולוגית לטענה שלך היא שעל מחירי הדיור לא מסתכלים כל יום לראות כמה הדירה שווהלי צורם שכשהחלב עולה ב20 אגורות כל העיתונים מלאים בכי ויללה, אבל על עליית מחירי הדירות בחצי מיליון ש"ח, ובמשכנתא מחזירים בערך פי שתים עם ריביות של היום, מדובר במיליון ש"ח, לחלק ל30 שנה מדובר בעלייה של 2,777 ש"ח בהחזר המשכנתא (כלומר במקום לשלם 3,500 ש"ח שזה די סביר ישלמו 6,277 ש"ח שזה על גבול המופרך). ואין על זה הרבה בכי ויללה.
אז ברור שעליית מחירי הדיור לא נוגעת למי שיש לו כבר דירה והחלב כן, אבל עדיין ההפרש עצום וזועק עד לשמים.
קודם כל אתה החלטת שאוכל זה הדבר האחרוןזה לא רק עניין של פסיכולוגיה
הנקודה היא שההוצאה על אוכל היא השעיר לעזאזל שלנו
אין מצב לא לעמוד במשכנתא ותשלומי רשויות גז מים וחשמל
רק אחרי ששלמנו אז אנו חושבים על מה נאכל
מה שמשאיר אותנו עם תקציב מוגבל למזון ובתווך הוצאות לא צפויות שנוגסות בו
ולכן אנחנו מרגישים כל עליה במוצרי המזון כי התקציב המוגבל קונה פחות
@אותיות פורחות כבר חישב את זה פעם.
מסכימה עם זה מאודזה לא רק עניין של פסיכולוגיה
הנקודה היא שההוצאה על אוכל היא השעיר לעזאזל שלנו
אין מצב לא לעמוד במשכנתא ותשלומי רשויות גז מים וחשמל
רק אחרי ששלמנו אז אנו חושבים על מה נאכל
מה שמשאיר אותנו עם תקציב מוגבל למזון ובתווך הוצאות לא צפויות שנוגסות בו
ולכן אנחנו מרגישים כל עליה במוצרי המזון כי התקציב המוגבל קונה פחות
סוף סוף מישהו שמסכים איתי(אני מקווה לפחות)מסכימה עם זה מאוד
חשבון החשמל יורד מהחשבון שלנו בלי בחירה או החלטה, הוא פשוט יורד, כך גם הזג והארנונה
וכשאנחנו עומדים בחנות ורוצים לקנות דג סלומון לשבת שעלה עד לפני שנה 55 ש"ח לק"ג
והיום הוא עולה 79 במקרה הטוב
אנחנו חושבים 10 פעמים
וזאת לא עליה של 10 אחוז בכלל...
להערכתי- מחירי המחיה עלו בקרוב ל-30 אחוז
אל תסתכלו על החלב והלחם (שגם עלו הרבה) שעליהם צועקים בעיתונים
תסתכלו על קמח, שמן, שימורים וכדו'
שהמחירים שלהם עולים בהתמדה בלי שאף אחד שם לב...
אבל קניה ממוצעת לשבת שעלתה עד לא מזמן 500 ש"ח עולה היום 700 ויותר בלי להוסיף מוצרים!
וזה שמציגים את המצב כאילו יוקר המחיה עלה במעט, זה בגלל ממוצעים של הכנסות למשפחה או לנפש
שנובעות ממעטים במשק שרמת ההכנסה שלהם עלתה, ויש ענפים שרמת ההכנסה בהם עלתה במאות אחוזים
והם ששינו את הממוצע הארצי
אבל הממוצע הזה לא הוריד את מחירי הצריכה, ואפילו לא העלה את המשכורות של רב האוכלוסיה.
ונוצר מצב הזוי שמשפחות שלמות שעד לא מכבר גמרו את החודש ברוגע
עומדים מול שוקת שבורה עם מינוס 2000 ש"ח בחודש בלי יכולת לספוג את זה...
והעיתונים מדברים על 5 אחוז אינפלציה
או בכלל על ירידה ביוקר המחיה (!!!)
זה מקומם!!
בגלל שאני בודק את הוצאותי באדיקות יתרה אני יודע (- לא מרגיש ולא חושב) שהתייקרות (אצלי באופן אישי) היא חמישה וחצי אחוזים.יכול להיות שמי שאומר אחרת פחות בודק את הוצאתיו
או שהוא ברמת חיים גבוהה יותר בהרבה ולא נכנס לממוצע שעליו מדובר
ואולי עוד כמה סיבות
איזה אינטרס יש לבנק ישראל להצהיר על אינפלציה יותר נמוכה?מאיפה האמונה העיוורת הזאת בגופי המערכת הפינססית?
הרי בכל מקום רואים איך שהם פועלים בצורה שדואגת נטו לאנטרסים שלהם
אני גם בודק את הוצאתי אבל אני גם שאלתי מסביבי ושמעתי את הטיעון הזה מסביבי לא פעם(כלומר שהאינפלצייה היא יותר)בגלל שאני בודק את הוצאותי באדיקות יתרה אני יודע (- לא מרגיש ולא חושב) שהתייקרות (אצלי באופן אישי) היא חמישה וחצי אחוזים.
אני מדגיש:
ההתייקרות היא בסל - לא בשורה התחתונה, כי בהשוואה לשנה שעברה ההוצאות גדלו בהרבה יותר מחמישה וחצי אחוזים, המשפחה גדלה, עברנו לדיראה יותר גדולה, קונים יותר אוכל וצורכים יותר חשמל ומים. אבל, אם הייתי קונה בשנה שעברה בדיוק את אותם דברים ובאותו כמות משנה שעברה הפער הוא חמישה וחצי אחוזים (אצלי).
ולגבי המשכורת הממוצעת - זה הנתון הכי מעוות שיש פה במדינת ישראל, שכבת ההייטק מעוותת לגמרי את התמונה האמתית. הנתון המדוייק יותר הוא החציון - אבל לגביו כבר אין נתונים מ 2016 (!).
איזה אינטרס יש לבנק ישראל להצהיר על אינפלציה יותר נמוכה?
אם הם לא יעלו את הריבית בהתאם לאינפלציה הם ישחקו את כל הכסף של המשכנתאות.
חוץ מזה שבנק ישראל מסתמך על נתוני הלמ"ס שהוא בכלל לא גוף כלכלי.
(אלא אם כן תטען ששניהם שייכים לאילומנטי או לבונים החופשיים).
בכמה המשפחה שלכם גדלה בשנה?אני מדגיש:
ההתייקרות היא בסל - לא בשורה התחתונה, כי בהשוואה לשנה שעברה ההוצאות גדלו בהרבה יותר מחמישה וחצי אחוזים, המשפחה גדלה, עברנו לדיראה יותר גדולה, קונים יותר אוכל וצורכים יותר חשמל ומים. אבל, אם הייתי קונה בשנה שעברה בדיוק את אותם דברים ובאותו כמות משנה שעברה הפער הוא חמישה וחצי אחוזים (אצלי).
וכשהאינפלצייה תהפוך ל"היפר אינפלצייה" כי הבנק (שאגב, הוא גוף עצמאי.) החליט להתעלם ממנו לטובת הבנקים והממשלה - המשק לא יקרוס בכלל.תחשוב שהמדד היה 10 אחוז(אז כל נוטלי המשכנתאות של הצמוד מדד היו צריכים לשלם 10 אחוז
והמשק היה קורס)
צודקת בקשר לזה, אין לי מושג מה היה לפני עשור (והאמת שגם לא מעניין אותי).והיא לא מדברת בהשוואה ללפני שנה, אלא בהשוואה ללפני עשור.
במילים אחרות: תורידו את רמת החיים ותפסיקו להתבכיין.קרנית פלוג היא לא כזו טיפשה מהיכרות שלי איתה דבר ראשון
דבר שני היא דיברה על העשור האחרון ולא על שנה אחרונה ובעשור האחרון לא היה אינפלציה של 4 אחוז
וגם כל מי שדיברת איתו לא חשב שיש 10 אחוז (נ.ב. כבר הסברתי לך באשכול אחר על איך בודקים אינפלציה)
והיא סה"כ במילים פשוטות אמרה שרמת החיים עלתה מאוד בעשר שנים האחרונות ולודוגמה מחיי היום יום (אל תתפס לדוגמאות אלא רק לעצם הענין)
לפני עשר שנים לא כל אחד שיפץ את הבית כיום רובם משפצפים
לפני עשר שנים לא היו אנשים יוצאים למסעדות כ"כ הרבה היום יש כ"כ והם מלאות
לפני עשר שנים לכל אשה היה כמה בגדים בודדים היום יש לנשים קולקציה שלא מביישת את מלכת אנגליה ז"ל
לפני עשר שנים לא היו קונים טונות ממתקים לילדים היום כן
אם הייתם מבינים באיזה ניתוק חיים הבכירים באוצר ובכלל באקדמיה כולה לא הייתם כותבים ככה.טוב, אז השיטה היחידה זה להקים גוף מתחרה להלמ"ס ולבנק ישראל ולהפוך את השוק לתחרותי - כי אין כמו שוק חופשי בשביל לפתור את כל הצרות.
זה עוד מצב טוב..ומבחינתם להוריד רמת חיים זה לא לוותר על ריצוף הבית כשמשפצים, אלא להוריד פעם פעמיים של עוף בשבוע, או לקנות ממתקים במקום פירות וירקות (מה לעשות שזה יותר זול).
אני רק יסביר את האבסורד בדברים שלהזה עוד מצב טוב..
הבחירה להסתכל 10 שנים אחורה היא מוטעית לגמרי
ההשואה צריכה להיות משנה שעבהר או לפני שנתיים
אנשים לא מעתיקים את הרגלי החיים שלהם מלפני עשור
הם חיים ברצף משנה שעברה להשנה
ואם משנה שעברה המשכורת לא עלתה
והמחירים עלו ב-20-30 אחוז אז המצב גרוע...
בהחלט יש לך חוש הומור- ואתה גם מחושבוכשהאינפלצייה תהפוך ל"היפר אינפלצייה" כי הבנק (שאגב, הוא גוף עצמאי.) החליט להתעלם ממנו לטובת הבנקים והממשלה - המשק לא יקרוס בכלל.
טוב, אז השיטה היחידה זה להקים גוף מתחרה להלמ"ס ולבנק ישראל ולהפוך את השוק לתחרותי - כי אין כמו שוק חופשי בשביל לפתור את כל הצרות.
(- אולי גם נקים שתי ממשלות שיתחרו על העם וכל אחד יבחר למי הוא רוצה לשלם מס?
או נפתח את שוק הארנונה לתחרות?)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: