בערך בזמן שהעולם כולו עבר את קו השלושה מיליון מאובחנים, בארצות הברית עברו את קו המיליון, כלומר כשליש מהחולים בעולם אובחנו שם. כרגע יש בארצות הברית 1,010,507 מאובחנים בקורונה, כשכמעט 300 אלף מהם במדינת ניו יורק, 111 אלף בניו ג'רזי, ו 56 אלף במסצ'וסטס. בהרבה ממדינות ארה"ב כבר נמנו מעל 10,000 מאובחנים וכמעט בכולן מעל 1000, כולל בשטחי הנבחו ובבתי הכלא הפדרלים. 56,803 איש מתו עד כה בארצות הברית כולה מקורונה, שמהווים כ 27% מכלל המתים המדווחים בעולם – מספר העומד על 211,663 איש נכון לשעת כתיבת מלים אלה.
בניו יורק לבדה מתו כבר יותר מ-22 אלף איש ובניו ג'רזי כששת אלפים.
בניו זילנד, לעומת זאת, המצב כמעט הפוך. באי שחיים בו כחמישה מיליון תושבים נרשמו עד כה 1,472 מקרי קורונה, שלושה מהם מהיממה האחרונה, ורק 19 מתים. המקרה הראשון הגיע לשם מאיראן בסוף פברואר והמחלה החלה להתפשט, אך כעת, לאחר חמישה שבועות של סגר הדוק, הניו זילנדים מעריכים שהם יודעים היטב על כל החולים וכל המגעים שלהם והשיגו שליטה מלאה.
בניו זילנד עברו מסגר רמה 4 לסגר רמה 3. רוב מקומות העבודה נפתחו אך עדיין יש הגבלות, ואנשים לא נעים במדינה אלא נשארים כל אחד בשכונה והעיר שלו. הממשלה שם בוחנת כך האם באמת הושגה שליטה מלאה כמו שהם חושבים. עדיין אסור לזרים להיכנס למדינה וכל ניו זילנדי שחוזר הביתה צריך לבלות 14 יום בבידוד במתקן ממשלתי, בדומה לנעשה בישראל.
ביבשת אוסטרליה הסמוכה נמנו עד כה 6,725 מאובחני קורונה, חמישה מהם מהיממה האחרונה, ו-84 מתים, אחד מהם מהיממה האחרונה. בכל המדינה גרים כ 25 וחצי מיליון איש. גם שם בעקבות ההגבלות הקשות על האוכלוסייה הושגה שליטה על המחלה וכעת ההגבלות מוסרות בהדרגה זהירה.
בסידני פותחים את החופים לרחצה, ומתירים לאנשים לבקר חברים.
גם בישראל, כפי שאנחנו רואים, חוזרים לשגרה בהדרגה, אך כאן מנסים הדרגה מהירה הרבה יותר מאשר בניו זילנד ואוסטרליה. מספר המאובחנים שדווח בשעה 09:00 הבוקר היה 15,589, תוספת של 123 איש מאתמול. 208 נפטרו עד כה בישראל מהמחלה ו 7,375 החלימו. אמנם טקסי יום הזיכרון נערכים ללא קהל, אך יש כבר דיבורים על החזרת פעילויות ספורט ופתיחת קניונים, עוד לפני שנבחן אפקט פתיחת החנויות. נקווה שכמו בניו זילנד גם כאן יודעים על כל החולים ולא פספסנו איש.