@דוי @שני זאת אני :) @עדיאל @משה מהדגים @קלמי
פרק י"ד | קלמי - בעבר
הרב לא התייחס בכלל לאיום שלי, ובמקום זה שאל אותי מאיפה אני מדבר.
התעצבנתי שהוא לא מתרגש; אני לא כמו זקי שאומר להתאבד פעמיים ביום ולא חושב על זה ברצינות אף פעם. אני אמרתי באמת.
לא עניתי לרב, ואמרתי לו עוד הפעם. אני הולך להתאבד, והרב יגיד עליי קדיש בבקשה. אני לא יכול יותר לחיות, ואין מעקה בגג מעל הבניין של המפקדה של זקי. משם למטה זה מוות בטוח, למה הוואדי מתחיל בדיוק משם. אף אחד לא יוצא חי מנפילה כזו, כולם יודעים איך החתול שאכל לזקי את השוקולדים גמר.
הרב לא התייחס גם לזה, ושאל אותי בדיוק באותו קול ואותה צורה: איפה אתה?
במקום לענות, אמרתי לרב שזקי מדבר הרבה על התאבדויות, מדבר ומדבר, אבל בחיים לא יעשה את זה. הוא מפחד שהוא יישאר חי וסובל. אני לעומתו בטוח שאני אצליח. אני לא כמו כל הפשלונרים שרק יצאו נכים. אני מצליח לסגור סיפור במכה ראשונה ודי.
הרב לא התרגש מי יודע מה גם עכשיו, ושאל אותי שוב בסבלנות שאני לא מבין מהיכן הייתה לו: איפה אתה?
הפעם התחלתי לספר לו על כפיר וסרפדית ממן. סיפרתי לו את מה שכולם יודעים על עידו זכרונו לברכה, הבן יחיד שלהם. עידו שסגר עניין והשאיר להם פתק, וכתב להם שהם אשמים והם היו עסוקים רק בעצמם ובמריבות שלהם, במקום לאהוב אותו ולהיות איתו. מצאו אותו במחסן ספרים בבית כנסת בשכונת ישועה, מנופח כולו, הוא ידע בדיוק מה לבלוע ואיפה לעשות את זה כדי להיות בטוח שאף אחד לא יתפוס אותו על חם ויקרא למד"א. כולם יודעים שממש מייד אחרי שזה קרה, עוד בשבעה, כפיר וסרפדית חטפו חיזוק לא נורמלי וחזרו בתשובה מהר. הם נהיו חסידים של הרב קלמיאל, והוא עזר להם להיות יועצים זוגיים ולהציל זוגות אחרים שאולי נמצאים במצב דומה.
עידו עשה בשכל, אמרתי לרב, הוא יצא מלך, כולם בשכונה זוכרים אותו, ואפילו ההורים שלו מתחרטים שהם לא היו הורים טובים.
הפעם הרב שינה את הקול שלו, פיהק לתוך השפופרת, ואמר לי בקול משועמם: קלמי, איפה אתה.
הופה, הוא נלחץ קצת.
כיסיתי את הפומית, הסתכלתי מסביב, ואמרתי לרב שאני לא מגלה לו איפה אני, אבל אני במקום שרואים משם את בית הקברות.
הוא מצידו פיהק שוב ואמר לי שנהיה קצת מאוחר ואולי נמשיך לדבר מחר. הוא דיבר בקול עייף של אחד שלא מזיז לו יותר מידי. היום אני יודע שזאת הייתה הצגה והוא רעד כולו, אבל אז האמנתי לזה - ופתאום התרתחתי!
הפסקתי את השטויות, צעקתי לתוך הטלפון, לא התביישתי מאף אחד: בן אדם הולך להתאבד! איזה מן רב אתה בכלל? אלוקים ישנא אותך בגלל ההתנהגות שלך עכשיו. אני יודע שכתוב בתורה שאסור לעשות את זה, ואתה רב, אתה חייב להציל אותי. אתה כל שבת הולך לתלמוד תורה שלך בצהרים ומחלק ארטיקים לכל הילדים של כיתה ח', משחק אותה אחד שאכפת לו ואוהב ילדים. אז שתדע לך שאני עכשיו הולך להרוג את עצמי, ושאלוקים ידע שזה בגללך.
ככה אמרתי, ובלי לחכות לתשובה שלו, התחלתי גם לבכות בעצמי. בכי עצבני, הייתי מפוצץ מעצבים ומתסכול ומייאוש לא נורמלי. נהיה לי חם, והחוט של הטלפון היה קצר והיה לי קשה להחזיק את השפופרת ליד האוזן, החוט כמעט לא נתן לי. אז השארתי את השפופרת תלויה באוויר, והתיישבתי על האדמה, מרביץ לעמוד שעליו ישב הטלפון, בועט בו. שמעתי את הקול של הרב מרחוק דרך השפופרת, ולא עניין אותי כלום. איזה חיים זבל יש לי, את מי אני מעניין בכלל, למי יהיה אכפת אם אלך.
• המשך יבוא בס"ד •