דרוש מידע האוטובוסים היום - מקום בטוח לילדנו?

מצב
הנושא נעול.

בובונה

משתמש פעיל
אפתח בזה שאני יודעת שהרבההה לא יסכימו איתי.
אבל-----
לעניות דעתי , היום שלצערינו שהטכנולוגיה בכל מקום וכן, העולם מתקדם לשם! זה מסקרן ונוצץ גם לילדים וגם לבוגרים.
תנו לילדים במה שמותר!!
בחופש, במינון ובפיקוח כמובן. מדברת על גיימבוי, או הופעות של זמרים, סרטונים או סרטים חינוכיים ומצויירים.
כל אחד מה שמתאים לו.
כך שלא כל פעם שיראה מסך העיניים ידלקו, הוא מכיר ולא מתרגשששש.
(כמו ילד שלא מרשים לו ממתקים בכלל, החולשה שלו לזה תהיה גדולה מילד שמקבל מידי פעם, בשבת יומהולדת וכו')
ותגידו שבגלל שמכיר ירצה עוד. אולי. בנתיים מה שאני רואה לרוב זו תוצאה הפוכה.
את יכולה להגיד את זה על כל נושא בחיים ועל כל תחום בחינוך,
הכל יכול להיות יותר 'פתוח' ואז למנוע (?!) הדרדרות....
הכל יכול להיות יותר 'מאפשר' ואז לא יפתחו חסכים.....
האמנם?! זה המציאות בשטח?!

כמובן שהכל בסיעתא דשמיא! אבל מלהנחיל ערכים בצורה בריאה וטובה לא מפסידים!

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
אבל-----
לעניות דעתי , היום שלצערינו שהטכנולוגיה בכל מקום וכן, העולם מתקדם לשם! זה מסקרן ונוצץ גם לילדים וגם לבוגרים.
תנו לילדים במה שמותר!!
בחופש, במינון ובפיקוח כמובן. מדברת על גיימבוי, או הופעות של זמרים, סרטונים או סרטים חינוכיים ומצויירים.
כל אחד מה שמתאים לו.
(כמו ילד שלא מרשים לו ממתקים בכלל, החולשה שלו לזה תהיה גדולה מילד שמקבל מידי פעם, בשבת יומהולדת וכו')
נכתב ע"י שבת קה:
כך אומנתו של יצה"ר היום אומר לו עשה כך ולמחר אומר לו עשה כך עד שאומר לו עבוד ע"ז
אין מושג של "שובע" בנסיונות...
על כל דבר שתאפשרו לילד הוא ירצה יותר

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
לענ''ד אולי כדאי לתת לילד לטעום מה זה מסך, מה למשל, אצל קרובי משפחה וכדו'
לא להרגיל אותו, כי אז זה פשוט מקרב אותו, (אבל צריך לזכור שלמסך הוא יגיע בכל מקרה)
בכדי שיגיע הגיל לא יהיה לו בולמוס למסך,
לא שזה ימנע ממנו את הניסיונות,
אבל טיפה יקל.
והעיקר לזכור שאין כללים ברורים, הכל תלוי בילד ובשיקול הדעת ובנסיבות.
כלל ברור אחד כן ישנו וזה תפילה !

יצחק77

משתמש מקצוען
כ"כ נכון(y)
@יצחק77 לא דובר על סרטים,אלא קליפים שירים..והופעות
כ"כ נכון(y)
הנ"ל נכתב מנסיון ! ואכתוב את זה הכי ברור מנסיון של קרוב ל30 שנה חלק מהשנים עם נוער מתמודד חסידי וכן עם מאות בני נוער חסידי בגילאים 15-20 כל אלו שניהלו בית פתוח - מכיל -חשיפה מבוקרת- הכרת המחשב תוך כדי העצמה רוחנית- וכל מיני מילים מכובסות כאלו נכשלו כשלון חרוץ והילדים שלהם הלכו הלאה חלקם לבלי שוב ורובם התאפסו אחרי החתונה עד גיל 26+ והתייצבו אבל הם אינם כבר אותו הדבר כמו ילדי אלו שנלחמו לא להכניס מחשב הביתה ולא להשתמש בסמרטפון אפי' מוגן אלא חפשו פתרונות מתחת לשלחן כמו מחשב מוגן רק באוטו / בעבודה וכדו'
נכון יש גם כאלו שהבית נקי והבן נחשף במקרה וחטף הלם ונפגע הכל קיים וצריך להתפלל כל הזמן אבל באופן כללי על פי רוב הוא כמו שכתבתי

ארמון חול

משתמש מקצוען
ברצוני לשתף אותכם בחוויה לא נעימה שעברתי אתמול, ומקווה שעצם השיתוף יעורר את המודעות לעניין.

השעה הייתה חמש אחר הצהריים, אני יושב לי באוטובוס עירוני, נסיעה די ארוכה ומשעממת לפניי. באחת התחנות המתקדמות עולים שני ילדי חמד שנראה כי נמשו זה עתה מתוך התלמוד תורה, אני מתבונן עליהם ורווה נחת מהפנים הטהורות ומהמצח הגבוה של הגדול מביניהם שוודאי התקמט לא מעט מהיגיעה בלימוד התורה הק' עד עכשיו.

הם מתקדמים לקדמת האוטובוס בבטחה כמעשה שגרה, ותוך שניות ספורות מתמקם כל אחד מהם בנוחות על הקופסאות המוגבהים הנמצאים מאחורי המושב הראשון, כשגבם מופנה לחלון האוטובוס. מה שקורה מספר דקות לאחר מכן מוחה מעל פניי את החיוך וההנאה ואת מקומם תופס דאגה.
מספר עובדים זרים שעלו גם הם על האוטובוס התיישבו ממש במושב הסמוך למקומם של הילדים, כשהם עסוקים כל אחד במכשיר שבידו, עיני הילדים נמשכו אוטומטית כלפי מטה לכיוון המסך המרצד, ללא שימת לב, מצאתי את עצמי מתרומם מעל מושבי ומתקדם לראות למה מרותקים ילדי החמד שזה עתה יצאו כשתלמודם בידם... התוצאה הייתה מ-פ-ח-י-ד-ה....

אינני רוצה לתאר את מה שראיתי שם....

וכל זאת כאשר ההורים מצידם עושים כל מאמץ (כל אחד בדרגתו) לשמור על הבית והילדים מפגעי הטכנולגיה, ולפעמים מוסרים נפשם ומוסיפים סינונים וחומרות למיניהם, ומוותרים על נוחות בעבודה ובבית.

אין לי עצה, אין לי פתרון, יש לי רק כאב, כאב גדול על הילדים הצדיקים והתמימים שמחוסר תשומת לב נכשלים, על ההורים המסורים שלא יודעים למה נחשפו עיני ילדיהם הטהורים, ועל עוד ילדים אחרים שאולי עוברים חוויה דומה מידי פעם כשאף אחד לא שם ליבו על כך.

איני בא ח"ו להוכיח, להעביר ביקורת וכדומה.
כל הורה עושה את המקסימום כדי לחנך ולגדל את צאצאיו לתורה וליר"ש.

אבל כן בא לעורר לשים לב לאלו שיש להם דרך להזהיר ולהסביר לילדים שמאוד ישימו לב באוטובוסים - וגם להורים לבדוק טוב (כמה שאפשר בחלק ההשתדלות) אם "איכא דרכא אחרינא" - באיזה קווים נוסעים ילדיהם, או להצמיד להם חברים שידברו יחד, ליווי, או לחילופין לקחת הסעה מהמוסד. שנדע שעשינו את המיטב בשביל צאצאינו.
בברכה.
זה נושא ממש חשוב,
אבל, מה שחשוב כאן להעביר זה לא לחטט לאחרים...
גם אם יושבת לידם ילדה שקורא בספר "מיסטר פיטר" - לא להצטרף אליה...
זה לא מנומס....

לארג'

משתמש סופר מקצוען
הנ"ל נכתב מנסיון ! ואכתוב את זה הכי ברור מנסיון של קרוב ל30 שנה חלק מהשנים עם נוער מתמודד חסידי וכן עם מאות בני נוער חסידי בגילאים 15-20 כל אלו שניהלו בית פתוח - מכיל -חשיפה מבוקרת- הכרת המחשב תוך כדי העצמה רוחנית- וכל מיני מילים מכובסות כאלו נכשלו כשלון חרוץ והילדים שלהם הלכו הלאה חלקם לבלי שוב ורובם התאפסו אחרי החתונה עד גיל 26+ והתייצבו אבל הם אינם כבר אותו הדבר כמו ילדי אלו שנלחמו לא להכניס מחשב הביתה ולא להשתמש בסמרטפון אפי' מוגן אלא חפשו פתרונות מתחת לשלחן כמו מחשב מוגן רק באוטו / בעבודה וכדו'
נכון יש גם כאלו שהבית נקי והבן נחשף במקרה וחטף הלם ונפגע הכל קיים וצריך להתפלל כל הזמן אבל באופן כללי על פי רוב הוא כמו שכתבתי
נטפרי ובבין הזמנים

לבינתיים הבחורים שאני מכיר שנופלים/נפלו הם מבית קיצוני ,אולי אצל החסידים זה אחרת?
מי שיש לו אינטרנט פתוח,אני אפילו לא מדבר,רואים תוצאות די מהר...

נערך לאחרונה ב:

טאבו

משתמש סופר מקצוען
זה נושא ממש חשוב,
אבל, מה שחשוב כאן להעביר זה לא לחטט לאחרים...
גם אם יושבת לידם ילדה שקורא בספר "מיסטר פיטר" - לא להצטרף אליה...
זה לא מנומס...
חשוב מאוד גם בלי קשר לחשיבות של נושא האשכול בפני עצמו

לרעהו

משתמש מקצוען
אבל-----
תנו לילדים במה שמותר!!
כל אחד מה שמתאים לו.
ככה אמרו המזרחיסטים, נתקרב לחילוניות וכשיהיה ניסיון נהיה מכושלים להתגבר עליו, ניתן לילדים שלנו ללכת למקומות בעייתיים כדי שאם יהיה משהו יותר חמור הם יהיו חזקים, והתוצאות ידועות, לא לחינם קם בשנים האחרונות המושג חרד"לים, גם הם הבינו לאיפה זה לוקח אותם

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אבל-----
תנו לילדים במה שמותר!!
כל אחד מה שמתאים לו.
גם אני חשבתי על משהו דומה
יש את האלה שסוכר לא טוב להם
נולדו ככה או לא זה כבר לא משנה סוכר לא טוב להם. נקודה.
אבל הסוכריה..
והקפה בלי הסוכר..
כולנו יודעים ש @סוכרזית זה לא באמת זה
אז לא נורא תתנו להם קצת פה קצת שם
זה יוריד להם את הניסיון
יוציא להם את החשק
ובפעם הבאה שהם יעבור ליד המדף של הסוכר (הלבן, לא זה החום...) ;)
העיניים שלא כבר לא יצאו החוצה
:sne:

ועכשיו כמה מילים בנימה קצת יותר רצינית
מסך זה קורץ
עובדה
זה לא קורה בגלל שמי יודע מה יש שם
אלא בגלל שזה נמצא לצערינו בכל קרן רחוב
והילד יודע שזה אסור
מכאן יש מקום רק לדמיון
מי יודע מה רואים שם...
והדמיון
אוי הדמיון
לחשוב שגימבוי ישלים סיפוק של ילד בתחום הזה גובל לדעתי, בתמימות
או בחוסר הכרת הכח המשחית שמחזיק היום השטן

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אז גם אתם מבינים שאי אפשר לתת לילדים גבולות רחבים יותר...
אין חינוך בלי גבולות,השאילה עד כמה..
כ"כ נכון(y)
אבל-----
תנו לילדים במה שמותר!!
כל אחד מה שמתאים לו.

אברכית +

משתמש פעיל
לדעתי במצב של היום גם מוסדות הלימוד הליטאים שבאופן עקרוני לא העלו את הנושא צריכים להעלות אותו (במינון מופחת לא כמו אצל החסידים) מפני שהיום השטן אורב לא בכל קרן רחוב אלא בכל הרחוב
אבל מאד בעדינות, אסור שזה יהפך "לנושא"
ובאופן כללי בנושאים שכאלו צריך מאד לשים לב לגבול מתי מדברים על זה למטרה נכונה ובצורה הנכונה לבין שזה הופך לאובססיביות או סתם דרך לדבר בצורה מותרת על דברים אסורים.
זה נשמע חריף אבל נתקלתי בזה הרבה פעמים.

משה מנדלוביץ

משתמש מקצוען
על המחשב והסרטים נאמר "מרעיבו שבע משביעו רעב"

מי שרוצה להראות לילדים מה יש במסכים ,האפשרות הכי טובה זה להיכנס עם הילדים לבית חב"ד הסמוך שם יש וידיאו של הרבי שמדבר ומדבר ומדבר בקול מונוטוני
זה יספק אותם מלראות מחשב בשנים הקרובות
זה מה שאני נותן לילדים שלי לראות

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה