מידע שימושי דרך (לא) שווה

צחית

משתמש מקצוען
אם אין משיר לרב-קו, אזי מי שאין לו סמארטפון לא יכול לתקף, כך שחוקית הוא פטור מלשלם.
מה שאין כן אם אין מדבקה, עדיין יש אפשרות לשלם ברב-קו.
לא בדיוק כי אם יש לו חופשי
באפילקציה אז אין הגיון שנחייב אותו ברב- קו
ולכן הכי טוב לשלם גם ברב קו מתי שהמכשיר לא עובד
ובאפילקציה מתי שאין מדבקה לסרוק

הקלידן המאסטרו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא בדיוק כי אם יש לו חופשי
באפילקציה אז אין הגיון שנחייב אותו ברב- קו
ולכן הכי טוב לשלם גם ברב קו מתי שהמכשיר לא עובד
ובאפילקציה מתי שאין מדבקה לסרוק
באפליקציה אין כזה דבר חופשי, אלא בסוף החודש האפליקציה מתכננת את התשלום הכי משתלם עבורו.

האלמוני

משתמש מקצוען
אם אין משיר לרב-קו, אזי מי שאין לו סמארטפון לא יכול לתקף, כך שחוקית הוא פטור מלשלם.
מה שאין כן אם אין מדבקה, עדיין יש אפשרות לשלם ברב-קו.
למי שיש סמארטפון לא מחזיק אצלו רב קו, ובדאי שלא מוטען.

#טלי_זו_אני

משתמש צעיר
ושאלה שאולי לא שאלו כאן: אם אני נוסעת מעיר אחת לעיר אחרת ששתיהן באזור 1, ואני משלמת חופשי של אזור אחד ב-99 ש"ח, אבל האוטובוס עובר באמצע הדרך בעיר הנמאת באזור 2, מותר לי לרדת? או אולי רק דרך החלון???, למשל, לצורך הענין אוטובוס מנחליאל לנחשון שעובר במודיעין עילית.

#טלי_זו_אני

משתמש צעיר
ועוד שאלה שאולי לא נידוה כאן: מהניסוחים של דרך שווה נראה די ברור שחפושי אזור אחד ב-99 ש"ח לא מיועד לתושבי אזור 2 גם אם הם רוצים לנסוע מאופקים לנתיבות, כלומר צריך גם נסיעה באזור 2 וגם שתהיה תושב אזור 2? זה אכן כך? איך זה נאכף/אמור להיאכף?

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חשון ראשון שניסה אתמול
נסע מבית שמש למודיעין עילית
אוטובוס 1 - קו פנימי בתוך בית שמש עד היציאה מהעיר (חפציבה) = תשלום 5.5
אוטובוס 2- קו 885 מהיציאה מבית שמש ועד לאחד הצמתים לפני מודיעין (פחות מ15 ק"מ )= תשלום 5.5 (עדייין במסגרת המעבר- ללא הורדה נוספת)
(משם המשיך בטרמפ עד הכניסה למודיעין עילית)
אוטובוס 3- קו פנימי בתוך מודיעין עילית)
אבל.....
המכשיר הוריד לו תיקוף נוסף
לא חישב את זה בתור מעבר בנסיעה של 5.5 שח

מסקנות....

ולא עברו 90 דק' מהתיקוף הראשוני?

אם כך,

מסקנת הדברים היא שהחופשי של 90 דק' זה רק בתוך ה15 ק"מ מהתיקוף הראשוני.
אבל החופשי יומי זה לאו דווקא (לא מנסיון אלא מהמידע הקיים).
ואולי המסקנא היא אחרת:
שכיון שהאוטובוס קו 885 אם היה נוסע עד מודיעין עילית זה היה עולה יותר. זה חישבן כאילו הוא המשיך באוטובוס והוא לא נמצא בתוך ה15 ק"מ משא"כ אם היה מתקף עוד פעם באוטובוס מהצומת הנ"ל הוא כן היה זכאי להמשך המעבר, וצ"ע.

#טלי_זו_אני

משתמש צעיר
ושאלה שאולי לא שאלו כאן: אם אני נוסעת מעיר אחת לעיר אחרת ששתיהן באזור 1, ואני משלמת חופשי של אזור אחד ב-99 ש"ח, אבל האוטובוס עובר באמצע הדרך בעיר הנמאת באזור 2, מותר לי לרדת? או אולי רק דרך החלון???, למשל, לצורך הענין אוטובוס מנחליאל לנחשון שעובר במודיעין עילית.
ועוד שאלה שאולי לא נידוה כאן: מהניסוחים של דרך שווה נראה די ברור שחפושי אזור אחד ב-99 ש"ח לא מיועד לתושבי אזור 2 גם אם הם רוצים לנסוע מאופקים לנתיבות, כלומר צריך גם נסיעה באזור 2 וגם שתהיה תושב אזור 2? זה אכן כך? איך זה נאכף/אמור להיאכף?
תשובות בבקשה אנשים

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
תשובות בבקשה אנשים
לגבי השאלה השניה, כבר כתב פה (או באשכול אחר) מישהו שהטעין בירושלים אזור 1 בטעות. לא ידוע לי שיש פרטי מגורים ברב קו. (אבל איך הם יגיעו לנתיבות? כלומר איך שווה להם חופשי באזור 1 ולא באזור 2?)

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נסיעה מנחליאל לחלמיש (שתיהם אזור 1) ע"פ מוביט כוללת החלפת אוטובוסים במ"ע (אזור 2). כלומר הנסיעה היא קו 182 מנחליאל למודיעין עילית, וממודיעין עילית קו 468 לחלמיש.
1659461722439.png

לעומת זאת כאשר מוסיפים תחנה רשמית במודיעין עילית:
1659461121169.png

או לחילופין, נוסעים רק חצי מהדרך: (מנחליאל למודיעין עילית)
1659461309755.png

נערך לאחרונה ב:

יראת גאולה

משתמש מקצוען
לא מעניין אותם איפה אתה גר.
תושב אזור 2 יכול לרכוש חופשי אזור 1, רק שסביר להניח שזה לא בדיוק יהיה שימושי עבורו, הרי אם הוא נוסע קבוע, הוא יקנה חופשי ב225, לא?
בכל מקרה אין שום משמעות למקום המגורים, לא בחופשי ולא באף אחד מהתשלומים. תח"צ ברחבי הגושים המרכזיים (אזור 2) לא יכולה להיות משולמת מחופשי ב99 ש''ח, זה הכל.

#טלי_זו_אני

משתמש צעיר
לא מעניין אותם איפה אתה גר.
תושב אזור 2 יכול לרכוש חופשי אזור 1, רק שסביר להניח שזה לא בדיוק יהיה שימושי עבורו, הרי אם הוא נוסע קבוע, הוא יקנה חופשי ב225, לא?
בכל מקרה אין שום משמעות למקום המגורים, לא בחופשי ולא באף אחד מהתשלומים. תח"צ ברחבי הגושים המרכזיים (אזור 2) לא יכולה להיות משולמת מחופשי ב99 ש''ח, זה הכל.
אז זהו שמהניסוחים של דרך שווה נראה ברור - אני חוזרת :) - שכן תלוי איפה אתה גר, אולי מתישהו יהיה לי כח להעתיק ולהראות.

#טלי_זו_אני

משתמש צעיר
לגבי השאלה השניה, כבר כתב פה (או באשכול אחר) מישהו שהטעין בירושלים אזור 1 בטעות. לא ידוע לי שיש פרטי מגורים ברב קו. (אבל איך הם יגיעו לנתיבות? כלומר איך שווה להם חופשי באזור 1 ולא באזור 2?)
זה ברור שאפשר. השאלה היא אם מבחינת התקנות זה לא אמור להיות כך, ואם אכן כך - איך זה יאכף, הרי טכנית כן אפשר. תודה

Chaya33

משתמש צעיר
בלת"ק
חלק מהאנשים מרוצים, וחלק לא, מהסיבה הפשוטה שלא התווסף תקציב לרפורמה. במילים אחרות, עוגת התקציב שהייתה נהוגה עד כה פשוט חולקה בצורה אחרת, כך שאזרחים מעל גיל 75 נהנים ממנה (אבל ברצינות, כמה קשישים צורכים תחבורה ציבורית באופן משמעותי?), ולשם הדוגמה תושבי גוש דן שיכלו עד עתה לנסוע בכל מטרופולין ת"א ב- 208 ש"ח, יצטרכו לשלם עכשיו 255 ש"ח!
אם היו מוסיפים תקציב, כך שההטבות שהיו קיימות עד היום היו נשארות ועליהן מתווספות הטבות חדשות - זו הייתה אכן דרך שווה, תרתי משמע.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בלת"ק
חלק מהאנשים מרוצים, וחלק לא, מהסיבה הפשוטה שלא התווסף תקציב לרפורמה. במילים אחרות, עוגת התקציב שהייתה נהוגה עד כה פשוט חולקה בצורה אחרת, כך שאזרחים מעל גיל 75 נהנים ממנה (אבל ברצינות, כמה קשישים צורכים תחבורה ציבורית באופן משמעותי?), ולשם הדוגמה תושבי גוש דן שיכלו עד עתה לנסוע בכל מטרופולין ת"א ב- 208 ש"ח, יצטרכו לשלם עכשיו 255 ש"ח!
אם היו מוסיפים תקציב, כך שההטבות שהיו קיימות עד היום היו נשארות ועליהן מתווספות הטבות חדשות - זו הייתה אכן דרך שווה, תרתי משמע.
ההוכחה הכי גדולה -שהרפורמה לא מוציאה שקל!!! נוסף למדינה..

סמליל

משתמש מקצוען
היום נסעתי בקו 450 (ירושלים- נתניה)
הנהג, עמד מחוץ לתא שלו (עד שהתייאש והתישב במושב הראשון שליפני הדלת)
הוא היה עם 2 דפי A4 מודפסים עם טבלה מסודרת של התחנות שלו והקילומטראג' וכמובן תעריף הנסיעה
הבנא התחרפן לגמרי!!!!!!!!!!!!!
כל נוסע שעלה תמדרגה הראשונה, הנהג נעמד מעליו עם השאלה: ערך צבור, או חופשי?
אם חופשי- תקף והיכנס
אם ערך צבור- לאן אתה נוסע? איפה אתה יורד?
חכה צריך להסתכל מה כתוב פו ואיפו זה בטבלא,
הא, 16 שקל!
קם במיוחד לבחור את האפשרות במכשיר, ועבר לנוסע הבא
זה היה סיוט!!!!!
עד שיצא האוטובוס.........
ת'אמת, שדיי התפעלתי מהסבלנות של הנהג
אבל בנוסע האחרון הוא נישבר והתחיל לצרוח----

הזייה!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה