saralulu

משתמש מקצוען
אשמח למתכון לדג סלמון טעים במיוחד!

תודה :)
 

סמיילית

משתמש פעיל
3 כפיות חרדל. (אני שמה 2 כפיות חרדל רגיל וכפית חרדל דיז'ון-מראה משודרג)

2 כפות סוכר- אפשר להמיר בדבש

1/4 כוס שמן

1/4 כוס חומץ

קורט מלח

ציפוי- 100 גר' שומשום
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתכון מצוין של אפרת ליבפרוינד
4 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות דבש
הרבה פפריקה מתוקה ושום

לערבב למרינדה חלקה. להשרות את פרוסות הסלמון במרינדה ללילה.
לזרות שומשום. לאפות 20 דק'.
בלי מלח?
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האם כדאי להשרות את הדג בלימון לפני האפיה?
לא
מבחינתי העיקר שהדג יהיה: ללא עור, מופשר ושטוף. וכמובן מסוג איכותי,הסיני לא משהו...
אפיה של 10 דק' על 200 בתנור חם , פתוח (ללא נייר כסף) נותן תחושה של דג טרי.

התיבול שלי - מרינדה בסיסית של:

שמן זית
מלח ופלפל
שום כתוש
תבלין דג
ועלים (כוסברה)

ולבחירה: רוטב סויה, מיונז ומעט רסק עג', תבלינים נוספים, סוכר, פרוסות עגבניות או גזר, שקדים פרושים, שומשום, חרדל,
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
1. מיונז, שום כתוש, שמן זית, שמיר קצוץ, טיפ סוכר
2. המוןןןןן שום כתוש, שמן זית ותבלינים מה שיש גריל דג פפריקה כמון כורכום פ. חריפה וכו'
3.פלפלים ושום מאודים עם שמן זית ומלח גס.
מתכונים טעימים מאדדד!
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שווה בטירוף!
אני כן משרה את הדג בלימון ומלח
שמה רסק עגבניות, מיונז, סוכר, טיפה מלח וקצת פלפל שחור - מערבבת הכל בצלחת עמוקה ואז מוסיפה קצת מים ום מערבבת מניחה את הדג בתבנית זכוכית (בזה יצא הכי טעים) ומעליו את כל הרוטב מכסה עם המכסה 200 מעלות 20 דקות
טעים!! ממש ללקק את הקערה
 

saralulu

משתמש מקצוען
תודה ענקית על המשוב, חשוב לי מתכונים מנוסים וטעימים במיוחד!
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הסלמון המדהים שאני אוהבת להכין הוא סלמון בפסטו. מעדן עולמי!
(הקרדיט לאביגיל מייזליק, המתכון ל-8 מנות)
טוחנים במעבד מזון:
חבילת בזיליקום טרי (אם אין אפשר חבילת פטרוזיליה)
50 גר' שקדים
8 שיני שום
שליש כוס שמן זית
מלח ופלפל
.
את פרוסות הסלמון מניחים בתבנית, ממליחים ומפלפלים,
מורחים שכבה אחידה של הרוטב הירוק,
צולים על 220 מעלות 15-20 דק'.
 

שיחה נכנסת

משתמש מקצוען
מישהי העלתה פה פעם

שיפודי סלמון.jpg
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הסלמון המדהים שאני אוהבת להכין הוא סלמון בפסטו. מעדן עולמי!
(הקרדיט לאביגיל מייזליק, המתכון ל-8 מנות)
טוחנים במעבד מזון:
חבילת בזיליקום טרי (אם אין אפשר חבילת פטרוזיליה)
50 גר' שקדים
8 שיני שום
שליש כוס שמן זית
מלח ופלפל
.
את פרוסות הסלמון מניחים בתבנית, ממליחים ומפלפלים,
מורחים שכבה אחידה של הרוטב הירוק,
צולים על 220 מעלות 15-20 דק'.
חיפשתי הרבה מתכון חדש לסלומון, 8 שנים שאני מכינה את אותו מתכון והוא טעים מאוד אבל בא לי לגוון, הבעיה שכמעט כל המתכונים מתוקים ואני לא מחבבת דגים מתוקים, אז בפעם הבאה ננסה את המתכון שלך, תודה רבה.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ואם כבר אז הנה המכון שלי,
קוביות של-בצל, שום, פלפל ועגבניה,
מניחים מעל את פרוסות הדגים, לשפוך מעל שמן זית, הרבה מלח, תבלין כוסברה ופפריקה מתוקה, אפשר להוסיף מעל עלי כוסברה,
פורסת מעל נילון לצליה ומכניסה לתנור ל25-20 דקות על 180 מעלות.

הירקות נותנות לדגים הרבה רוטב והם נשארים רטובים ועסיסים, אך מצד שני זה טעם אפוי ולא מבושל,
בתאבון.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שמים בכלי (אני שמה שקופסא חד פעמית) שמן זית, שום כתוש, עלי רוזמרין מיובשים וגרגרי חרדל (אצלי אוהבים בלי הרוזמרין), סוגרים עם המכסה ומנערים היטב, מעסים את הדג בשמן המתובל, זורים מלח ופלפ שחור גרוס וצורבים על מחבת חמה מאןד מ 2 צדדים. יוצא מעדן!
אני עוטפת אח"כ בנייר כסף ומחממת מעל סיר על הפלטה
 

סמיילית

משתמש פעיל
מתכון שאף פעם לא נמאס לי ממנו
טעים וקל להכנה!

לפילה שלם:
חצי כוס קטשופ
חצי כוס שמן
חצי כוס סויה
חצי כוס יין אדום מתוק
כפית חרדל
מערבבים הכל
בוזקים על הדג אבקת שום ומעל שופכים את התערובת


העתקתי ממישהי בפרוג. מתכון מעולה. ואפשר כמובן להשרות את הדג במרינדה עד לאפיה.
 

אסתר יעקובזון

משתמש פעיל
יש מתכון מעולה של דבורה סורוצקין לבנתיים כל מי שאכל אצלנו ביקש את המתכון....
6 מנות
שליש כוס חרדל
שליש כוס מיונזם שבורים לחיכות
שליש כוס דבש/סילאן
לציפוי פירורי לחם פנקו (שרוצים יותר חגיגי מערבבים עם הפנקו כוס פיסטוקים שבורים לחתיכות)
מלח שום פלפל כוסברה קוצה (לפי הטעם)
מערבבים את החרדל מיונז הדבש מורחים על הסלמון ומכניסים חצי שעה למקרר
כמה שפחות זמן לפני ההגשה שופכים את הפנקו והתוספות ומעל הכל שופכים קצת שמן.
יוצא מושלםםםםםם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה