דרוש חברותא ללימוד Joomla

• פותח הנושא Pro
  • פורסם בתאריך

Pro

משתמש רשום
כבר זמן רב אני מתקשקש בג'ומלה
אני מחפש מישהו להצליח איתו יחד

אם יש כאן מישהו בעניין
אפשר לכתוב כאן או באישי

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אין לי עניין להתערב, אבל אפשר להתעניין למה ג'ומלה?
האם אתה מכיר וורדפרס?

Pro

משתמש רשום
תודה על ההתייחסות

אני מכיר קצת את וורדפרס
האפשרויות בג'ומלה הם לא מוגבלות לעומת וורדפרס
כך נראה לי בכל אופן

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י Pro;1120473:
תודה על ההתייחסות

אני מכיר קצת את וורדפרס
האפשרויות בג'ומלה הם לא מוגבלות לעומת וורדפרס
כך נראה לי בכל אופן

וי וי וי... מה שתחטוף כעת מSHIA ושאר חברי הפורום...

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מה יש לפחד?
כאיש מקצוע וכמורה בתחום הזה, אני מתעניין ומגשש באופן כללי, מתוך מגמה לעזור.
כל החלטה שתחליט, אני מאחל לך הצלחה רבה, הגשמה עצמית ופרנסה בשפע.

אחרי שאמרתי את זה, אסביר טיפה למה אני מתעניין:
אם אתה אכן חדש לתחום מערכות ניהול תוכן ולתחום בניית אתרים בכלל, והחלטת להתמקצע וללמוד את התחום, כנראה שאתה צפוי לבלות ימים רבים במהלך החודשים הקרובים, בלימוד אחת משלושת המערכות: דרופל, ג'ומלה או וורדפרס.
אני יכול לחשוב על הרבה סיבות טובות למה יכול להיות לך כדאי להשקיע את הזמן והמאמץ הזה בוורדפרס, אני יכול לחשוב על כמה סיבות טובות למה כדאי דרופל, אבל אני יכול לחשוב על מעט מאוד סיבות למה כדאי דווקא ג'ומלה.

אז תניח את השכפ"ץ בצד, לא יהיה בו צורך. רק הצעתי לתרום את ההשקפה שלי בנושא, בהתבסס על ההיכרות הצנועה שיש לי עם התחום ועם השוק.
אם תרצה שארחיב, אשמח. אם אתה לא רואה צורך בכך, ומעוניין להמשיך במטרה שבחרת, אאחל לך הרבה הצלחה, כפי שהקדמתי בתחילת הדברים.

רי מקס

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
Shia האם אתה מכיר את ג'ומלה באמת ובפרט הגרסאות החדשות 2.5 או 3
או סתם מידיעה או על גירסת 1.5

לדעתי אין תחליף לעוצמה של ג'ומלה (חוץ אולי מדרופל אבל מיועד לאתרים גדולים) ואפילו שניסתי את וורדפרס אני ממשיך לעבוד עם ג'ומלה.

מה שכן אין על קלות למשתמש של מערכת וורדפרס

Pro

משתמש רשום
אדרבא
אני מעוניין לשמוע מה יש לך לספר בנידון

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
רי מקס
קודם כל, אין לי כוונה להגיד מילה רעה אחת על ג'ומלה כמערכת. אני גם לא חושב שנכון לגשת לדיון הזה מתוך הסתכלות של "איזו מערכת עוצמתית יותר" (למרות שזו שאלה מעניינת בפני עצמה).
אני מדבר על מכלול של שיקולים, פרקטיים ברובם, שיש לשקול כשניגשים לבחור בפלטפורמה לבניית אתרים במציאות של היום.
בין השיקולים נמצאות שאלות כגון:
- מהו הפרופיל הטיפוסי של האתרים שאני הולך לבנות?
- איפה יש קהילה גדולה יותר שאפשר להיעזר בה ולהתייעץ עם חבריה?
- איזו מערכת מתעדכנת ומשתפרת בקצב מהיר יותר?
- לאיזו מערכת קיימות יותר תבניות?
- לאיזו מערכת יש מבחר עשיר יותר של פלגאינים/מודולים?
- איזו מערכת נוחה יותר לתחזוקה שוטפת?
- איזו מערכת ידידותית יותר ללקוח הסופי הפשוט?
- איזו מערכת נמצאת בשימוש נפוץ יותר בעולם ובארץ?
- באיזו מערכת יש יותר הזדמנויות העסקה?
- מה המגמה בשוק ומה צפוי בעתיד?

שאלות אלו ושאלות נוספות, אולי נשמעות קטנוניות אבל יש להן השלכות מעשיות שיכול להיות להן ביטוי ממשי ברמת הרווחיות והכדאיות.
בינתיים אשאיר את השאלות פתוחות, אבל בלי נדר בהמשך אתן גם תשובות לפחות לחלק מהשאלות.

יחד עם זאת, אני דווקא מאוד מעוניין לשמוע על היתרונות של ג'ומלה, אשמח להבין באיזה אופן מתבטאת העוצמה של ג'ומלה כדבריך. אודה לך אם תואיל להרחיב בעניין זה.

KingYes

משתמש צעיר
נכתב ע"י רי מקס;1120519:
לדעתי אין תחליף לעוצמה של ג'ומלה (חוץ אולי מדרופל אבל מיועד לאתרים גדולים) ואפילו שניסתי את וורדפרס אני ממשיך לעבוד עם ג'ומלה

אולי כי אתה חושב ש"בשביל מה לי להכנס לזה לעומק"?
ככה אתה ישר פוסל את המערכת.. כבר מהרגע הראשון שניסית לגעת בה.

אני מאמין שלא ניסית לכתוב איזה פלאגין או משהו בשביל לשלול ישירות ש"ג'ומלה יותר עוצמתית".

אתה יכול לתת לי לפחות דוגמא אחת, אבל שתיהיה מספקת, למה לך לעבוד בג'ומלה הכבדה ומסורבלת (ציטוט מאיפה שהוא ששמעתי בעבר), מאשר וורדפרס (הפשוטה והזולה, שלא יודעת להתמודד במצבים מורכבים)?

אשמח לשמוע משהו כזה.. פשוט מניסיון של 3 שנים של עבודה שוטפת עם המון המון פרוייקטים, לא הגעתי למצב שהרגשתי מחסום בוורדפרס. אלא אדרבה, היא עזרה לי לסיים פרוייקטים בצורה מאוד מאוד מהירה ויעילה, כולל פאנל ניהול לכל חלק שרק רציתי שיהיה בקלות.

רי מקס

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אתן לך דוגמא של אתר שבניתי http://www.0972.co.il/
מדובר באתר ראשי + 7 אתרים נפרדים (כל אתר בדומיין נפרד כמו http://index-m-ilit.co.il/)

1. כל האתרים יושבים על מערכת ג'ומלה 1
2. באתר יש אפשרות להוסיף כתבות, לוח יד 2 וכו', אינדקס עסקים - כל העלאות מדובר באותו סוג ממשק - ולא לאינדקס אני נותן מערכת X לכתבות Z ולוח יד C (מבחינת חווית משתמש)
3. מפה של גוגל לעסקים באינדקס עסקים
4. אפילו שכל כתבה מקטגוריה ארצית מתפרסת בכל התתי אתרים המקומיים וכל כתבה מקומי מתפרסם גם באינדקס ישראל מבחינת גוגל אין תוכן כפול כי המערכת מייצרת לבד תג rel="canonical" לפי קטגוריה
5. באנרים פרסום כל אתר בנפרד
6. כל העורכים של האתרים מעלים מהצד הקדמי את המאמרים כולל אפשרות לשחק בכל האפשרויות (וידאו/גלריית תמונות/פרסום מודגש/קבצים מצורפים)לפי רמות גישה
7. עורך טקסט לעורך ולמי שרשום באתר שונה מבחינת אפשרויות
8.בזמן שהעורך עורך כתבה באמצע עריכה גם בממשק ניהול אי אפשר לגשת לערוך את המאמר כדי שלא יגרוס את של העורך.(יש כפתור מיוחד שפותח - אבל ברירת מחדל הוא לא נותן להיכנס)
ועוד ועוד

דברתי עם מישהו שמומחה בוורדפרס ואמר לי שבוורדפרס גם עם מתקינים הרבה פלאגנים ותוספות לאתר כזה חייבים להתלכלך בקוד והרבה ורק מי שמאד מומחה יודע.

גם באתר הזה מותקן תוספות אבל בלי שאני יודע תכנות עשיתי הכל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה