דרושים מתכונים לעוגות קלות אבל מרשימות וטעימות -לשמחה.

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י R.Design;1412901:
בטח שרוצים!...

שכבות טורט במילוי קרם חלבה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים, 11/2 כוסות סוכר, 1/3 כוס מים, 11/4 כוסות שמן, 1 כף ת. וניל, 21/4 כוסות קמח, 1 אפיון-הכיני כמו טורט וחלקי ל-3
1/3 נשאר לבן, עוד 1/3+כף קפה, ועוד 1/3+כף קקאו.
לקרם המילוי:
4 ביצים, 4 ס. וניל, 1 חב' מרגרינה, 1 חב' פודינג וניל, 170 גר' חלבה מגוררת-ערבלי הכל במעבד מזון, וחלקי ל-3.
ההרכבה:
1)שימי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2)כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3)כסי בטורט לבן ומרחי בקרם הנותר.
4) קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט כמו שהוסבר לעיל
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
בהצלחה ואם משהו לא מובן אשמח לעזור.
שבת שלום
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אסתר;1412958:
נוי, יש לי מתכון לעוגה מאד מרשימה ומאד טעימה. חמש שכבות.
אז למה אני עדין מקטלגת אותה תחת הכותרת עוגות קלות? כי היא קלה. עושים שכבה אחרי שכבה. קודם מכינים את קרם השוקולד. אח"כ מכינים את הטורט. עד שהטורט הראשון נאפה בתנור, שוטפים את הקערה ומפרידים את הביצים לטורט השני. וכו' וכו'. אפשר לעשות חלק בבוקר, ולגמור בערב ואז להרכיב אותה.
היא עשויה מחומרים זמינים שיש תמיד בבית (כמעט). אחרי הקפאה קלה היא נחתכת משגע!
שכבת טורט חום, קרם שוקולד, שכבת ריץ' עם פודינג וניל, שכבה טורט צהוב, זיגוג שוקולד. מענין אותך?

(ובכלל, לך מגיעה עוגה בצורת פסנתר ממני...;))

אני בכל אופן אשמח!
 

טובה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י סטאזרית;1403534:
עוגת פטיפור שוקולד וחמאת בוטנים

עוגה משובחת- בקלי קלות!
נחתכת מעולה ויוצאת כמות ממש יפה!
אמא שלי- שהיא חסידת העוגות הבחושות היתה מוכנה ללמוד ממני רק את העוגה הזאת...

החומרים:
לבצק:
100 גרם מרגרינה
200 גרם ביסקוויטים
למלית:
300 גרם שוקולד מריר / צימקאו
1 ריצ'
1 קופסא חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים והמרגרינה במעבד מזון במשך כ-5 דקות.
2. משטחים בתבנית חפ"מ בינונית ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
3. ממיסים את השוקולד, הריצ' וחמאת הבוטנים פחות כף אחת ששומרים בצד בשקית.
4. יוצקים את המלית על הבסיס, ממתינים 2-3 דקות, ואז מזלפים את הכף הנותרת של ח. הבוטנים על העוגה- בצורה של פסים. ניתן לזלף פסי רוחב ו"למתוח" אותם לאורך (מקווה שהסברתי ברור...)

בהצלחה!
הבסיס יצא פרורי, כך זה אמור להיות?
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י חדוי כנרת;1412965:
שכבות טורט במילוי קרם חלבה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים, 11/2 כוסות סוכר, 1/3 כוס מים, 11/4 כוסות שמן, 1 כף ת. וניל, 21/4 כוסות קמח, 1 אפיון-הכיני כמו טורט וחלקי ל-3
1/3 נשאר לבן, עוד 1/3+כף קפה, ועוד 1/3+כף קקאו.
לקרם המילוי:
4 ביצים, 4 ס. וניל, 1 חב' מרגרינה, 1 חב' פודינג וניל, 170 גר' חלבה מגוררת-ערבלי הכל במעבד מזון, וחלקי ל-3.
ההרכבה:
1)שימי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2)כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3)כסי בטורט לבן ומרחי בקרם הנותר.
4) קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט כמו שהוסבר לעיל
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
בהצלחה ואם משהו לא מובן אשמח לעזור.
שבת שלום
בתבנית תנור?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
זה המתכון לעוגה שסיפרתי עליה כאן:

שלב 1. טורט לבן:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
1 כף שמן
6 כפות קמח
1. אבקת אפיה
רבע כפית גרודת לימון (אני שמה טיפונת מיץ לימון)
מכינים כמו טורט, הקצפת הביצים לקצף יציב, ערבוב חלמונים עם סוכר ושמן ולימון, הוספה לקצף בעדינות בתנועות קיפול כולל קמח וא. אפיה.
אופים בתבנית של התנור על נייר אפיה. אני בכונה לא כותבת זמן. את מכירה את התנור שלך. (אצלי בדלונגי מתכון של 20 דק' נאפה 10 דק', בפרט אם התנור חומם מראש. ואם אני לא עומדת על המשמר, אז אוי ואבוי...)

שלב 2. טורט חום
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כף קקאו
5 כפות קמח
1 אבקת אפיה.
מכינים אותו דבר כמו הטורט הלבן, ואופים בנפרד כמובן.

שלב 3. קרם שוקולד
3 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים. להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. לכבות את האש ולהוסיף 100 גר' מרגרינה (אני הורדתי ל-50)

שלב 4. להקציף:
1. ריץ'
3 כפות פודנג (בערך חצי חבילה)

שלב 5. זיגוג שוקולד
200 גר' שוקולד מריר (בשום אופן לא צמקאו. זה פשוט הורס!)
3 כפות מים
50 גר' מרגרינה.
להמיס הכל יחד בסיר כפול או במיקרו.

הרכבת העוגה:
מתחילים עם קרם השוקולד (מס' 3) כי הוא צריך להתקרר.
מכינים את שני הטורטים.
מכינים את הריץ'. ומעמידים על האש את חומרי הזיגוג, כי אותו שופכים ממש חם, הוא מתקשה.
מרכיבים את העוגה:
שכבת טורט לבן, מעליה קרם שוקולד, מעליה ריץ מעליה טורט חום ומעל הזיגוג.
במקור המתכון הולך אחרת: לבן, חום, שוקולד, ריץ, זיגוג.
אני מוצאת שיותר קל ונוח ומעניין כמו שאני עושה.

מקפיאים לכמה שעות. מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים עם סכין ארוכה או סכין מיוחדת לעוגות. הפלוס שלה שהיא נחתכת משגע כשהיא קפואה.
בהצלחה ובשמחות!
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אסתר;1417021:
זה המתכון לעוגה שסיפרתי עליה כאן:

שלב 1. טורט לבן:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
1 כף שמן
6 כפות קמח
1. אבקת אפיה
רבע כפית גרודת לימון (אני שמה טיפונת מיץ לימון)
מכינים כמו טורט, הקצפת הביצים לקצף יציב, ערבוב חלמונים עם סוכר ושמן ולימון, הוספה לקצף בעדינות בתנועות קיפול כולל קמח וא. אפיה.
אופים בתבנית של התנור על נייר אפיה. אני בכונה לא כותבת זמן. את מכירה את התנור שלך. (אצלי בדלונגי מתכון של 20 דק' נאפה 10 דק', בפרט אם התנור חומם מראש. ואם אני לא עומדת על המשמר, אז אוי ואבוי...)

שלב 2. טורט חום
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כף קקאו
5 כפות קמח
1 אבקת אפיה.
מכינים אותו דבר כמו הטורט הלבן, ואופים בנפרד כמובן.

שלב 3. קרם שוקולד
3 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים. להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. לכבות את האש ולהוסיף 100 גר' מרגרינה (אני הורדתי ל-50)

שלב 4. להקציף:
1. ריץ'
3 כפות פודנג (בערך חצי חבילה)

שלב 5. זיגוג שוקולד
200 גר' שוקולד מריר (בשום אופן לא צמקאו. זה פשוט הורס!)
3 כפות מים
50 גר' מרגרינה.
להמיס הכל יחד בסיר כפול או במיקרו.

הרכבת העוגה:
מתחילים עם קרם השוקולד (מס' 3) כי הוא צריך להתקרר.
מכינים את שני הטורטים.
מכינים את הריץ'. ומעמידים על האש את חומרי הזיגוג, כי אותו שופכים ממש חם, הוא מתקשה.
מרכיבים את העוגה:
שכבת טורט לבן, מעליה קרם שוקולד, מעליה ריץ מעליה טורט חום ומעל הזיגוג.
במקור המתכון הולך אחרת: לבן, חום, שוקולד, ריץ, זיגוג.
אני מוצאת שיותר קל ונוח ומעניין כמו שאני עושה.

מקפיאים לכמה שעות. מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים עם סכין ארוכה או סכין מיוחדת לעוגות. הפלוס שלה שהיא נחתכת משגע כשהיא קפואה.
בהצלחה ובשמחות!
מה ההגיון שבמקור המתכון הולך הטורטים אחד על השני בלי קרם באמצע?
אני הייתי עושה לבן, שוקולד, חום, ריץ, זיגוג,
 

pink

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותיי;1412923:
המתכון של העוגה הוא ממתכוניה המוצלחים של קרין גורן, עוגה פשוטה וקלה:

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה)
עוגת שוקולד מפתיעה:
ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים והיא אפילו פרווה- אבל כל כך טעימה...
כמות: 3 תבניות אינגליש קייק
חומרים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל
לציפוי:
‫‫1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לערבב להביא לרתיחה להשאיר על אש קטנה ולהוסיף 1 כפית שמן‬‬

אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
בלי הקצפה????????
 

חביבה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חדוי כנרת;1412965:
שכבות טורט במילוי קרם חלבה
החמרים ל-3 טורטים:
10 ביצים, 11/2 כוסות סוכר, 1/3 כוס מים, 11/4 כוסות שמן, 1 כף ת. וניל, 21/4 כוסות קמח, 1 אפיון-הכיני כמו טורט וחלקי ל-3
1/3 נשאר לבן, עוד 1/3+כף קפה, ועוד 1/3+כף קקאו.
לקרם המילוי:
4 ביצים, 4 ס. וניל, 1 חב' מרגרינה, 1 חב' פודינג וניל, 170 גר' חלבה מגוררת-ערבלי הכל במעבד מזון, וחלקי ל-3.
ההרכבה:
1)שימי בתבנית טורט חום, מרחי ב-1/3 מהקרם.
2)כסי בטורט מוקה ומרחי בקרם.
3)כסי בטורט לבן ומרחי בקרם הנותר.
4) קשטי בפירורי שוקולד או בנוגט כמו שהוסבר לעיל
אגב, אני קבלתי את המתכון מחברה, ואם אינני טועה ראיתי את זה אח''כ בשם אביגיל מייזליק אבל נראה לי עם ממרח חלבה.
את הקישוט ראיתי אצל קשת ושם זה פס שוקולד יותר מקצועי כי זה יציקה מתבנית.
בהצלחה ואם משהו לא מובן אשמח לעזור.
שבת שלום
זה מתכון מעולה ולא מסובך בכלל. אין פה מה שלא יצליח.
עשיתי לסוכות. יצא מרשים וטעים במיוחד!
במקום החלבה שמתי קרם חלבה ויצא מעדן. והורדתי גם קצת מהמהרגרינה.
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותיי;1412923:
המתכון של העוגה הוא ממתכוניה המוצלחים של קרין גורן, עוגה פשוטה וקלה:

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה)
עוגת שוקולד מפתיעה:
ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים והיא אפילו פרווה- אבל כל כך טעימה...
כמות: 3 תבניות אינגליש קייק
חומרים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל
לציפוי:
‫‫1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לערבב להביא לרתיחה להשאיר על אש קטנה ולהוסיף 1 כפית שמן‬‬

אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.

אני רוצה להכין אותה. אבל משהו לא ברור לי לגבי הציפוי. מצד אחד יש רכיבים לציפוי לבשל, אבל בהוראות מופיע להשתמש בממרח שוקולד מומס עם מים רותחים. איך בדיוק?
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פעם ראיתי עוגת קפה עם קרם קפה משהו כזה
יש למישהי??
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
רותיי, תודה! תודה!
אחרי אינספור עוגות נפל מאכזבות הרמתי ידיים, והפנמתי שטורטים אצלנו הם מחוץ לתחום.
אבל המתכון שהבאת היה ניסיון אחרון, שהצליח- בגדול!
יצאה עוגה טעימה ורכה, עם מראה מקצועי, והעיקר- מרקם אכיל ;)
אז אני מקפיצה, כדי להודות ולהמליץ בחום!

צפה בקובץ המצורף 249526

צפה בקובץ המצורף 249527
 

קבצים מצורפים

  • עוגה.jpg
    KB 120.1 · צפיות: 417
  • עוגה 2.jpg
    KB 125.8 · צפיות: 287

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לא קראתי הכל מאמינה שעוד אקרא (נושא שימושי...) אז אם אני חוזרת על מישהי עמה הסליחה
כל עוגת שכבות עם קרם ל ה ק פ י א עד החיתוך וההגשה!!! רחמים!!! בחום הזה אם לא עושים את זה הכל מתמעך ונמרח וכואב הלב.
תקפיאי שכבת ריבועים ו א ז שימי מעליה נייר אפייה ומעליו שכבה הבאה. אם יש לך מקום לחד שכבתי עוד יותר טוב. מקרר לא מספיק!!!
(אחת שהתפשלה עם עוגת חלבה מה-זה-מושקעת)
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
שימי לב, זו הקפצה.
בכל אופן, זו הערה רלוונטית.
 

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
למי עוד יש עוגות קלות וטעימות?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגת חלבה טעימה
קלה מאד ומרשימה
ברעיון של בלילה לרולדה מחולקת ל-2 אחד וניל אחד שוקולד
בין השכבות קרם ריצ' קפה עדין
למעלה קרם שוקולד עם חלבה מגורדת.
בדיוק לפני יומים אחותי שלחה לי את המתכון במייל
עשיתי אותה ויצא ממש מוצלח!!

עוגת חלבה טעימה במיוחד וקלה להכנה
לשכבות הטורט:
מקציפה החלבונים עם הסוכר כמו טורט רגילה
ואח"כ מוסיפה בעדינות את שאר המרכיבים

10 ביצים
1/4 1 כוס סוכר
6 כפות קמח
5 כפות שמן
1אבקת אפיה

חצי שופכת לתבנית אפיה.
בחצי השני מוסיפה 1/2 2 כפות קקאו.
אופה יחד את שניהם רבע (1/4) שעה.

מילוי

1 קצפת ריצ'- מקציפה
מוסיפה 1 כפית קפה נמס+
1/2 חבי' אינסטנט פודינג.

מרכיבה העוגה טורט חום למטה
באמצע הקרם-מילוי
ואח"כ טורט לבן למעלה

ציפוי

100 גרם חלבה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4 כפות מים
1/2 חבי' מרגרינה-בסוף
ממיסה בעדינות את המרכיבים
הוספתי קצת בכמות של החומרים כדי שהקרם יספיק להכל.

שמים את הציפוי בעודו חם על הטורט הלבנה
מגרדים מעט חלבה לקישוט מעל

שמים קצת בהקפאה
חותכים יפה ומגישים.
הכנתי, יצא מעולה!!!
יישר כח על המתכון!
20211219_204832.jpg
20211219_205155.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה