דרושים מתכונים לעוגות קלות אבל מרשימות וטעימות -לשמחה.

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1404043:
נתיבית.
תודה על המאמץ בכל אופן.

אני הכנתי משם כמה סוגים טובים של שכבות יפות ומרשימות, אבל סוג שכבות בלי קצפות למינהם, יותר שוקולד, חלבה, אגוזים,קוקוס, ריבה, חמאת בוטנים וכו', מוצרים יבשים יותר אם את מבינה למה הכוונה..
שהיה קל בניוד וארגון כל העוגות עם הריצ'ים למינהם לא כ"כ מתאימות, קצת נופלות וכו', אפשר איזה אחת, שתיים אבל לא באופן גורף..

העתקתי לך סוג אחד-


עוגת שכבות מדהימהו--- sarit147 28/12/2009 12:51
אני מאוד אוהבת שיש לי עוגה טובה במקפיא לשעת צרה
זאת עוגה שאני שומרת במקפיא, אך בדרך כלל לא נשמרת רק לאורחים...
המצרכים:

לבצק:
כוס סוכר
1/3 5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 חב’ מרגרינה
4 חלמונים
מעט קליפת לימון

לשכבות למילוי:
ריבה משובחת
130 גרם אגוזים קצוצים
קצף מ-5 חלבונים +1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מעט לימון

לקרם (לא חובה):
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר
5 כפות מים

אופן ההכנה:
לערבב היטב את מצרכי הבצק, לחלק ל-2 . חלק אחד לרדד ולהניח בתבנית של תנור, חלק שני להקפיא.
למרוח על החלק שבתבנית ריבה, לפזר אגוזים.
במקביל להכין קצף ביצים יציב, להוסיף סוכר, סוכר וניל, ולימון ולמרוח מעל שכבת האגוזים.
להוציא מהמקפיא את הבצק הנותר ולגרד מעל העוגה.

להכניס לתנור בחום בינוני, בערך חצי שעה, עד להזהבה קלה.

לאחר שיתקרר להכין את הקרם: להכניס את כל חומרי הקרם לסיר, ולבשל על אש קטנה, לאחר שמסירים מהאש להוסיף 1/3 חב’ מרגרינה ולהמיס היטב.

להזליף מעל העוגה.

טעימה טעימה ומומלצת בחום.
 

פרוזה

משתמש סופר מקצוען
נוי, איזה נס שהעלית אשכול. גם אני צריכה כאלו לאותו צורך שלך (משערת)
מוכנה לאפות כפול?
אם ניסית משהו והצליח, ספרי לי.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sara100;1403660:
אני עשיתי:
לבשל בסיר 2 ריץ
2 שוקלד מריר
250 גר בסקויטים מרוסקים.
ליצוק על תבנית בינונית להקפיא.
לחתוך לריבועים.
להמיס שוקלד לבן ולטבול חצי ריבוע באלכסון בשוקולד הלבן.

שמעתי שהמקור הוא חלב. עם שמנת מתוקה.
יוצא ממתק שוקלד מדהים!!

לא הבנתי מה הרעיון של זה.
הכנתי עכשיו. יצא בדיוק כמו עיסה של כדורי שוקולד.
הוספתי המון המון בסקויטים הרבה יותר ממה שכתוב כאן כי זה היה ממש נוזלי.

הכנתי כמות כפולה ז"א שבמקום לשים חצי קילו של בסקויטים, שמתי בערך קילו וחצי!!!
 

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
משהו מדהים וקל:
קונים תחתיות פאי מוכנות. (יש בהכשרים מצויינים ברשתות/בחנויות המתמחות של אפייה)
גנאש שוקולד נוגט: מחממים 2 ריץ', יוצקים על 400 גר' שוקולד, מערבבים עד לתערובת חלקה. בקערית נפרדת, מערבבים 3 כפות א. נוגט+כף שמן, ומוסיפים לשוקולד.
יוצקים על תחתית הפאי. (זה כמות לפאי אחד גדול,אפשר לחלק/להכפיל וכו')
משאירי כ-20 דק' (לא בקרור), ואז אפשר לקשט בצדדים בזילוף שושנים/ כדורי בצק סוכר/ במרכז-כיד הדמיון הטובה.
כמה כאלה בבר- מרשים וטעים. (גם לא פותחים את זה כ"כ מהר...)
כדאי לאחסן במקרר עד השימוש.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי בן שימול;1412277:
לא הבנתי מה הרעיון של זה.
הכנתי עכשיו. יצא בדיוק כמו עיסה של כדורי שוקולד.
הוספתי המון המון בסקויטים הרבה יותר ממה שכתוב כאן כי זה היה ממש נוזלי.

הכנתי כמות כפולה ז"א שבמקום לשים חצי קילו של בסקויטים, שמתי בערך קילו וחצי!!!

זה יצא נוזלי. שופכים לתבנית. מקפיאים וזה מתקשה. ואז מחלצים חותכים למלבנים ריבועים וניתן לקשט עם שוקלד לבן.

אם עשית כמות כפולה שמת מדי הרבה בסקויטים, לא?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
רותי, אני עשיתי את זה אתמול, ראיתי שיצא רך, אבל הבנתי שההקפאה מייצבת את זה.
מעל שכבת הפרורים+ גנאש שמתי ניר אפיה כדי שיצא חלק.
עוד מעט אחתוך לריבועים ונראה מה יצא.

ופרוזה- אני כעת בניסויים. לאט לאט נכין לפי הסדר, ונראה איך יצא ונדווח על התוצאות.
ולגבי הזמנה? תקבלי בעתו ובזמנו:)
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ההקפאה מייצבת זה אומר שברגע שזה יצא מההקפאה, יסע דרך ארוכה ועד שיגיע לשולחן בשבת חתן למשל, זה לא יהיה יציב ויפה.
כך נראה לי.
ולא הבנתי עדיין מה תפקיד הריצ' במתכון הזה.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נוי, רק עוגות מתוקות את עושה? או גם דברים מלוחים?
אם זה לבר, מנסיון של כמה שמחות לאחרונה נוכחתי לראות שכל המלוח נגמר במהירות שיא ונשים מאד אוהבות, פשטידות אישיות מאפים קטנים מלוחים, כמובן קצת ירקות וסלט חסה עסיסי וכו'
והאמת? הרבה יותר קל ומהיר להכין את המלוחים האלו מעוגות עם שכבות ושלבים וחיתוכים....
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י album;1403475:
עוגת חלבה טעימה
קלה מאד ומרשימה
ברעיון של בלילה לרולדה מחולקת ל-2 אחד וניל אחד שוקולד
בין השכבות קרם ריצ' קפה עדין
למעלה קרם שוקולד עם חלבה מגורדת.
בדיוק לפני יומים אחותי שלחה לי את המתכון במייל
עשיתי אותה ויצא ממש מוצלח!!

עוגת חלבה טעימה במיוחד וקלה להכנה
לשכבות הטורט:
מקציפה החלבונים עם הסוכר כמו טורט רגילה
ואח"כ מוסיפה בעדינות את שאר המרכיבים

10 ביצים
1/4 1 כוס סוכר
6 כפות קמח
5 כפות שמן
1אבקת אפיה

חצי שופכת לתבנית אפיה.
בחצי השני מוסיפה 1/2 2 כפות קקאו.
אופה יחד את שניהם רבע (1/4) שעה.

מילוי

1 קצפת ריצ'- מקציפה
מוסיפה 1 כפית קפה נמס+
1/2 חבי' אינסטנט פודינג.

מרכיבה העוגה טורט חום למטה
באמצע הקרם-מילוי
ואח"כ טורט לבן למעלה

ציפוי

100 גרם חלבה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4 כפות מים
1/2 חבי' מרגרינה-בסוף
ממיסה בעדינות את המרכיבים
הוספתי קצת בכמות של החומרים כדי שהקרם יספיק להכל.

שמים את הציפוי בעודו חם על הטורט הלבנה
מגרדים מעט חלבה לקישוט מעל

שמים קצת בהקפאה
חותכים יפה ומגישים.
קישטתי עם נוגאט
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1032.JPG
    2.7 MB · צפיות: 414

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
איזה יופי!
מה זה הלבן למעלה? ריץ? ואיך חתכת כ"כ ישר?
 

פרסום דובדבן

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
חדוי,
מהמם! אבל זה נראה בתמונה שלוש עוגות, לא שתיים. אני צודקת?

איך בדיוק הכנת?
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י start;1412470:
נוי, רק עוגות מתוקות את עושה? או גם דברים מלוחים?
אם זה לבר, מנסיון של כמה שמחות לאחרונה נוכחתי לראות שכל המלוח נגמר במהירות שיא ונשים מאד אוהבות, פשטידות אישיות מאפים קטנים מלוחים, כמובן קצת ירקות וסלט חסה עסיסי וכו'
והאמת? הרבה יותר קל ומהיר להכין את המלוחים האלו מעוגות עם שכבות ושלבים וחיתוכים....
העליתי פעם מתכונים מלוחים קלים וטעימים שעשיתי לשמחה והיו להיט ונחטפו מיד
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י R.Design;1412796:
חדוי,
מהמם! אבל זה נראה בתמונה שלוש עוגות, לא שתיים. אני צודקת?

איך בדיוק הכנת?

אוקיי,לפי התגובות, בדקתי שוב את המתכון וטעיתי.
התמונה היא של שכבות טורט ב-3 צבעים חום מוקה ולבן כשביניהן ומעל קרם קצפת וחלבה.
אני בעקרון מקפיאה כל עוגה לפני פריסתה לחיתוך חד ויפה,
ואז פרסתי למלבנים.
לקחתי דף של דפדפת גדןלה וגזרתי פסים ארוכים וישרים ברוחב של פרוסה,
ואז הצמדתי את כל הפרוסות בצורה הדוקה,-הן עדיין קפואות-ואז כל 2 חצאים כסיתי בפס נייר
זריתי במסננת אבקת נוגט ובמפגש של הנוגט עם הקצפת זלפתי פס שוקולד.
(זו רק עוגה אחת, פשוט באמצע העברה לקופ' בתי רצתה לצלם,
ככה זה, אני אין לי זמן וראש לצלם, הגם שהיום למדתי שקליינטים מסתפקים בתמונות, בד''כ אני מביאה לטעום...
אבל סיכות כלה ולשמחות ויתר הקשקושים אני כן מצלמת כי זה מבקשים מחוץ לעיר תמונות, אם משתלם להגיע)
בכל מקרה אם תרצינה מתכון אשתדל להקליד,
זו אכן עוגה מרשימה אלגנטית''קלה'' וטעימה מאד!
ואפשר גם להשכיב אותה במנג'ט ואז רואים את כל השכבות
 

רותיי

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
עוגה שכל אחד שעושה אותה פעם ראשונה לא רוצה שום מתכון אחר של עוגת כושית

המתכון של העוגה הוא ממתכוניה המוצלחים של קרין גורן, עוגה פשוטה וקלה:

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה)
עוגת שוקולד מפתיעה:
ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים והיא אפילו פרווה- אבל כל כך טעימה...
כמות: 3 תבניות אינגליש קייק
חומרים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל
לציפוי:
‫‫1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לערבב להביא לרתיחה להשאיר על אש קטנה ולהוסיף 1 כפית שמן‬‬

אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
 

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
לעוגה:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס קמח
שקית א. אפיה
3/4 כוס ריץ
100 גרם שוקולד.
הכנה:
מערבבים יחד לעיסה חלקה מלבד שמנת ושוקולד,
ממיסים שמנת ושוקולד ומוסיפים לתערובת.
אופים 30 דק' ב180
לגנאש:
מחממים מכל ריץ' ו100 גרם שוקולד, עד להמסה מלאה.

נ.ב. עוגה טעימה במיוחד,רכה ועסיסית אבל לא מאוד גבוהה
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י start;1412470:
נוי, רק עוגות מתוקות את עושה? או גם דברים מלוחים?
אם זה לבר, מנסיון של כמה שמחות לאחרונה נוכחתי לראות שכל המלוח נגמר במהירות שיא ונשים מאד אוהבות, פשטידות אישיות מאפים קטנים מלוחים, כמובן קצת ירקות וסלט חסה עסיסי וכו'
והאמת? הרבה יותר קל ומהיר להכין את המלוחים האלו מעוגות עם שכבות ושלבים וחיתוכים....
החלטתי שאני לא עושה בר, דווקא מדגדגות לי האצבעות ויש לי את החוש האסטתי והיצירתי. אבל: חוששתני לראות את העמל יורד לטמיון, אחרי עשר דקות מפתיחת האירוע כשהילדים בקהל משמשו בכל חתיכה אפשרית והפכו ומרחו ושפכו:(.
חשבתי להגיש במרכז כל שולחן מגש של עוגות טובות ונאות למראה, וגם בגברים אגיש עוגות טובות. הבטחתי לבנים שלי שתמיד מייללים שכל העוגות הטובות רק אצל הנשים. בנקודה הזו אני בעד שוויון.
למזלי הרבה מהמשפחה התגייסו בחן ובשמחה כך שלא אצטרך לעמול יותר מידי הרבה.
 

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נוי, יש לי מתכון לעוגה מאד מרשימה ומאד טעימה. חמש שכבות.
אז למה אני עדין מקטלגת אותה תחת הכותרת עוגות קלות? כי היא קלה. עושים שכבה אחרי שכבה. קודם מכינים את קרם השוקולד. אח"כ מכינים את הטורט. עד שהטורט הראשון נאפה בתנור, שוטפים את הקערה ומפרידים את הביצים לטורט השני. וכו' וכו'. אפשר לעשות חלק בבוקר, ולגמור בערב ואז להרכיב אותה.
היא עשויה מחומרים זמינים שיש תמיד בבית (כמעט). אחרי הקפאה קלה היא נחתכת משגע!
שכבת טורט חום, קרם שוקולד, שכבת ריץ' עם פודינג וניל, שכבה טורט צהוב, זיגוג שוקולד. מענין אותך?

(ובכלל, לך מגיעה עוגה בצורת פסנתר ממני...;))
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה