דרושים מתכונים לעוגות קלות אבל מרשימות וטעימות -לשמחה.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עשיתי פה חיפוש, אבל קיבלתי ים הודעות לא רלוונטיות.
אודה לעזרת השפיות שפה, ואל תשכחו בבקשה את סף הכניסה של המתכונים לאשכול הזה: עוגות קלות.
קלות!
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה המטרה?
עוגות ראווה (ז"א שיהיו מונחות על מגש עגול יפה וכולן יתפעלו מהם ומתי שהוא גם יפרסו פרוסה ויאכלו) או עוגות שחותכים לריבועים יפים ומניחים במגשים?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י eden7115;1403393:
מה המטרה?
עוגות ראווה (ז"א שיהיו מונחות על מגש עגול יפה וכולן יתפעלו מהם ומתי שהוא גם יפרסו פרוסה ויאכלו) או עוגות שחותכים לריבועים יפים ומניחים במגשים?
ריבועים, ריבועים.
אני מומחית לבראוניס, עוגת מיץ, ולעוגת שוקולד עם שוקולד אמתי. לא לכל האלה עם השכבות והשוקולד המבריק למעלה.
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תגדירי רמת קושי
עוגה עם בצק בתחתית (שעושי במיקסר) עם שכבת שוקולד מומס וביצים מופרדות נחשב קשה?

יש לי עוגה קלה ונחמדה -עוגת אננס ואוכמניות
משכבת ביסקויטים מרוסקי עם מרגרינה
בלילה אפויה של אננס מרוסק, ביצים, קמח וכו'...
ולמעלה שיכבה של מלית אוכמניות קנויה
נשמע לך?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
תודה אדל, זה נשמע קל. אבל השאלה היא האם היא מספיק יציבה לעמוד בריבועיותה בין כל הרבועים האחרים של העוגות המשוקלדות במגש.
קשה מבחינתי זה לדוגמה עוגת סנדוויץ' הטעימה אך עם הבצק האיום וההרכבה המלחיצה.
או עוגות מופלאות עם שכבות וערבובים והתארגנויות של שעתיים ומריחת ריבות על אגוזים טחונים והקצפות ממעל ומתחת.
אה, ויש לי גם חרדת טורט :( (העוגה, לא תסמונת טורט:rolleyes:)
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עניין השכבות פשוט מאוד.
תכיני את המתכון שלך אבל חלקי את כמות הבלילה ל-3 תבניות (שימי לב שזמן האפייה מתקצר) - והרי לך עוגת 3 שכבות!
(רעיון נוסף: לשטח את הבלילה בתבנית תנור גדולה (כמו שעושים רולדה) - ואחרי שהעוגה מתקררת פשוט חותכים ל-3 מלבנים שווים ונוצרת עוגה 3 קומות מלבנית).

במה למלא? מוסים!
מוס שוקולד מריר, מוס שוקולד לבן, מוס ריבת חלב, מוס קפה וכדו'.

במה לצפות: גנאש.
1 קצפת עם 2 חבילות שוקולד מריר וכף שמן - ממיסים, מעט מקררים (שלא יהיה חם) ויוצקים על העוגה.

מקווה שעזרתי...
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
עוגת חלבה טעימה
קלה מאד ומרשימה
ברעיון של בלילה לרולדה מחולקת ל-2 אחד וניל אחד שוקולד
בין השכבות קרם ריצ' קפה עדין
למעלה קרם שוקולד עם חלבה מגורדת.
בדיוק לפני יומים אחותי שלחה לי את המתכון במייל
עשיתי אותה ויצא ממש מוצלח!!

עוגת חלבה טעימה במיוחד וקלה להכנה
לשכבות הטורט:
מקציפה החלבונים עם הסוכר כמו טורט רגילה
ואח"כ מוסיפה בעדינות את שאר המרכיבים

10 ביצים
1/4 1 כוס סוכר
6 כפות קמח
5 כפות שמן
1אבקת אפיה

חצי שופכת לתבנית אפיה.
בחצי השני מוסיפה 1/2 2 כפות קקאו.
אופה יחד את שניהם רבע (1/4) שעה.

מילוי

1 קצפת ריצ'- מקציפה
מוסיפה 1 כפית קפה נמס+
1/2 חבי' אינסטנט פודינג.

מרכיבה העוגה טורט חום למטה
באמצע הקרם-מילוי
ואח"כ טורט לבן למעלה

ציפוי

100 גרם חלבה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4 כפות מים
1/2 חבי' מרגרינה-בסוף
ממיסה בעדינות את המרכיבים
הוספתי קצת בכמות של החומרים כדי שהקרם יספיק להכל.

שמים את הציפוי בעודו חם על הטורט הלבנה
מגרדים מעט חלבה לקישוט מעל

שמים קצת בהקפאה
חותכים יפה ומגישים.
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה להכין גם כל מיני חיתוכיות.
למשל החיתוכיות המפורסמות של פיפוצי אורז, חמאת בוטנים ושוקלד ועוד כאלה בסגנון...
מכינים במגש גדול וחותכים עם סכין או חותכן צורות - מרשים!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת פטיפור שוקולד וחמאת בוטנים

עוגה משובחת- בקלי קלות!
נחתכת מעולה ויוצאת כמות ממש יפה!
אמא שלי- שהיא חסידת העוגות הבחושות היתה מוכנה ללמוד ממני רק את העוגה הזאת...

החומרים:
לבצק:
100 גרם מרגרינה
200 גרם ביסקוויטים
למלית:
300 גרם שוקולד מריר / צימקאו
1 ריצ'
1 קופסא חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים והמרגרינה במעבד מזון במשך כ-5 דקות.
2. משטחים בתבנית חפ"מ בינונית ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
3. ממיסים את השוקולד, הריצ' וחמאת הבוטנים פחות כף אחת ששומרים בצד בשקית.
4. יוצקים את המלית על הבסיס, ממתינים 2-3 דקות, ואז מזלפים את הכף הנותרת של ח. הבוטנים על העוגה- בצורה של פסים. ניתן לזלף פסי רוחב ו"למתוח" אותם לאורך (מקווה שהסברתי ברור...)

בהצלחה!
 

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י נוי;1403416:
תודה אדל, זה נשמע קל. אבל השאלה היא האם היא מספיק יציבה לעמוד בריבועיותה בין כל הרבועים האחרים של העוגות המשוקלדות במגש.
קשה מבחינתי זה לדוגמה עוגת סנדוויץ' הטעימה אך עם הבצק האיום וההרכבה המלחיצה.
או עוגות מופלאות עם שכבות וערבובים והתארגנויות של שעתיים ומריחת ריבות על אגוזים טחונים והקצפות ממעל ומתחת.
אה, ויש לי גם חרדת טורט :( (העוגה, לא תסמונת טורט:rolleyes:)

עשיתי פעם את עוגת הסנדוויץ המלחיצה והבצק העליון נהרס לי. אז פוררתי אות לפירורים ושפחתי על שכבת השוקולד.

יצאה עוגה מרשימה מאוד, הרבה יותר מהסנדביץ הרגיל.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני לא מחבבת במיוחד את ההכנה של הסנדוויץ'.

הבעיה היא שאחי אוהב אותה הכי.
כשאני רוצה לפנק אותו זה בעוגה הזו. למדתי איך יש פחות בעיות והתפצ'קרות איתה עם החלק העליון.

דבר ראשון אני מקפיאה-לא מקררת את הבצק עד לרגע הרידוד.
ואז מרדדת על נייר אפיה (לא נפרד מעצמו)
ואז אני תופסת את נייר האפיה כשהבצק כלפי מעלה מונח על 2 זרועותיי מכוונת כך שהקצה הימני של נייר האפיה מקביל לקצה השמאלי של התבנית עם מלית השוקולד.

ואז אני מורידה את זרועי הימנית באיטיות לכיוון העוגה נותת לפינות להקביל ובעצם כמו טפט לאט לאט מכסה עד הסוף הבצק תמיד מכסה לי את השוקולד.
וכמובן שיוצא מוצלח...
ואז מקלפת בעדינות את נייר האפיה.

אדל-עוגת האננס והאוכמניות- מגישים היום בהרבה מאוד שמחות בתור פשטידת אננס.
אז לא יודעת מה יחשבו אם תופיע בתור עוגה
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עשיתי:
לבשל בסיר 2 ריץ
2 שוקלד מריר
250 גר בסקויטים מרוסקים.
ליצוק על תבנית בינונית להקפיא.
לחתוך לריבועים.
להמיס שוקלד לבן ולטבול חצי ריבוע באלכסון בשוקולד הלבן.

שמעתי שהמקור הוא חלב. עם שמנת מתוקה.
יוצא ממתק שוקלד מדהים!!
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה