דרוש מידע דע את זכויותיך -טיפולי שיניים לילדים - זמינות תורים

yonig20

משתמש פעיל
אני רוצה לשתף את הציבור במידע חשוב, שקופות החולים מעדיפות שלא נדע, שיכול לחסוך סבל מיותר לילדים רבים, או לחילופין הוצאה מיותרת להוריהם.
הבת שלי אובחנה במרפאת השיניים של הקופה, כזקוקה לטיפול שורש דחוף.
במזכירות המרפאה המילה דחוף עשתה קצת פחות רושם וקיבלנו תור לעוד 4 חודשים.....
טלפונים לכל סניפי הקופה באיזור המרכז, הניבו את אותם תוצאות, וטענתם בפיהם, שטיפול שורש צריך רופא מיוחד שמגיע רק פעם ב... והוא עמוס מאד, כך שעם כל ההבנה למצב הדחוף, אין להם איך לקדם את העניין.
אלא שעיון קל בחוק מגלה שחוסר האונים של הקופה ממש לא במקום.
ניתן לראות באתר כל זכות שהחוק מחייב את קופות החולים, לקבוע תאריך לבדיקה בתוך 30 יום, ו" משך ההמתנה לתחילתו של טיפול שנקבע על בסיס תוכנית טיפול שנערכה על-ידי רופא שיניים מטעם נותן השירות, לא יעלה על 14 יום ממועד הכנת התוכנית."
שמעתם? 14 יום!!!!
פניתי לפניות הציבור של מכבידנט, וכתבתי להם שאם הם לא יכולים לעמוד בדרישות החוק, או שתתנו לי החזר על רופא פרטי (אני לא בטוח שזה באמת אפשרי), או שתתנו לי הפניה לבית חולים ציבורי (אפשרי בודאות וגם מופיע כאחת האופציות באתר של מכבי).
חזרה אלי מנהלת המרפאה למחרת, ואמרה שאהיה זמין כי אמורים להתקשר אלי ממכבידנט אסותא לקבוע תור, ואכן נקבע תור בטווח של שבוע.
עכשיו רק תחשבו כמה ילדים סובלים שבועות וחודשים, או לחילופין שהוריהם משלמים 1500 ש"ח על טיפול שורש שאי אפשר לדחות.
מסקנות
- זה תלוי רק בנו, אם נבהיר לקופות שהחוק מחייב גם אותם ולא רק אותנו לא תהיה להם ברירה, והם יצטרכו למצוא דרך לקיים אותו.
- בכל מקרה שקובעים לכם תור אפילו לסתימה פשוטה בטווח של יותר מ14 יום, תזכירו להם שזה נוגד את התקנות.
- במידה וזה לא עוזר, תפנו לפניות הציבור של מרפאת השיניים, של הקופה, ובמידה ויש צורך גם ל
קבילות הציבור של משרד הבריאות.
דבר נוסף שלמדתי הוא שיש גביית יתר של תשלומים, בשוגג או במזיד, אבל על זה נכתוב בנפרד בימים הקרובים בעז"ה.

נערך לאחרונה ב:

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חשוב ביותר!!
תודה רבה!

באחת מהקופות (לא ננקוב בשמה) אמרו לי אחרי בדיקה של הרופאה
שצריך לקבוע תור לילדה לייעוץ עם מומחית לשורש,
והמזכירה תתקשר לקבוע תור (לא הסכימו לקבוע באותו רגע)
כעבור שבועיים התקשרה המזכירה לקבוע תור לעוד חודשיים!!! לייעוץ!
והיה לה רק שתי אופציות של שעות.
שאלתי אותה למה כ"כ מורכב
אז היא אמרה שהמומחית הזאת מגיעה פעם בשבוע מ8:00 עד 13:00.
אבל רק פעם בשבועיים היא מקבלת לייעוץ!
והשעות של הייעוץ פעם בשבועיים הם מ10:00 ועד 12:00.
חצי שעה לכל אחד.
ככה שאם נסכם אז פעם בשבועיים יש שעתיים ייעוץ עם מומחית שורש ל4 מאושרים.
נפלא . נכון?
שאלתי אותה אם צריך לבוא עם בגדי שבת...כחול לבן או משו....

אבל שיא ההזיה הייתה בתור עצמו-
היא לא הבינה למה הפנו אותנו אליה...אין לילדה בכלל חור! בטח שלא שורש.
סוריאליסטי לחלוטין
ולא. לא חלמתי את זה.

yonig20

משתמש פעיל
קישור אחד זה פניה רגילה לשירות, והשני לרכזת שירות לקוחות.
אני חושב שאם הפניה כתובה בנחישות ומבהירה שאנחנו דורשים לקבל תור בטווח הזמן שהחוק מחייב, זה לא משנה כל כך לאיזה מהם תשלחו.
נ.ב. תעדכנו כאן בשרשור במידה ותצליחו לקבל תור מוקדם, לתועלת כולם. כך אנשים יראו שזה עובד וינסו גם.
המטרה שלי היא לטרטר את המערכת על ידי הפרסום כאן בפרוג, ברמה שהם יצטרכו לפתור את הבעיה מהשורש.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
מדהים!
כל הכבוד לך!
נושא הטיפול בשינים בקופ"ח גובל בהתעללות בקטינים חסרי ישע!
כמה סבל ילדים עוברים עקב אי זמינות.
ואם זה יעלה להם ביוקר-הם כבר ידעו לטפל בבעיה!!

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה על המידע,
היה לי ילד שהיה לו חור רציני בשן קדמית ומאוד חששתי שהמצב בה יחמיר..
אחרי שדחו אותי המון זמן.. וקבעו לי אין סוף תורים רחוקים וביטולים ומה לא...
החלטתי שאין מנוס.. כמה הרמות קול.. ואיום לפניה לדרגים הגבוהים.. וקבלתי כל מה שבקשתי..
מסתבר שהם יודעים את החוקים.. ואנחנו לא.. אז מנצלים!!

yonig20

משתמש פעיל
בקישור המצורף יש מידע על הגשת תלונה לקופות החולים.
מנסיון, עדיף קודם לפנות למרפאת השיניים בעצמה, כיוון שזה מטופל הרבה יותר מהר, ורק במקרה שזה לא עובד להתקדם הלאה.

פרקטית

משתמש מקצוען
אני רוצה לשתף את הציבור במידע חשוב, שקופות החולים מעדיפות שלא נדע, שיכול לחסוך סבל מיותר לילדים רבים, או לחילופין הוצאה מיותרת להוריהם.
טלפונים לכל סניפי הקופה באיזור המרכז, הניבו את אותם תוצאות, וטענתם בפיהם, שטיפול שורש צריך רופא מיוחד שמגיע רק פעם ב... והוא עמוס מאד, כך שעם כל ההבנה למצב הדחוף, אין להם איך לקדם את העניין.
ניתן לראות באתר כל זכות שהחוק מחייב את קופות החולים, לקבוע תאריך לבדיקה בתוך 30 יום, ו" משך ההמתנה לתחילתו של טיפול שנקבע על בסיס תוכנית טיפול שנערכה על-ידי רופא שיניים מטעם נותן השירות, לא יעלה על 14 יום ממועד הכנת התוכנית."
שמעתם? 14 יום!!!!
פניתי לפניות הציבור של מכבידנט, וכתבתי להם שאם הם לא יכולים לעמוד בדרישות החוק, או שתתנו לי החזר על רופא פרטי (אני לא בטוח שזה באמת אפשרי), או שתתנו לי הפניה לבית חולים ציבורי (אפשרי בודאות וגם מופיע כאחת האופציות באתר של מכבי).
חזרה אלי מנהלת המרפאה למחרת, ואמרה שאהיה זמין כי אמורים להתקשר אלי ממכבידנט אסותא לקבוע תור, ואכן נקבע תור בטווח של שבוע.
עכשיו רק תחשבו כמה ילדים סובלים שבועות וחודשים, או לחילופין שהוריהם משלמים 1500 ש"ח על טיפול שורש שאי אפשר לדחות.
מסקנות
- זה תלוי רק בנו, אם נבהיר לקופות שהחוק מחייב גם אותם ולא רק אותנו לא תהיה להם ברירה, והם יצטרכו למצוא דרך לקיים אותו.
- בכל מקרה שקובעים לכם תור אפילו לסתימה פשוטה בטווח של יותר מ14 יום, תזכירו להם שזה נוגד את התקנות.
- במידה וזה לא עוזר, תפנו לפניות הציבור של מרפאת השיניים, של הקופה, ובמידה ויש צורך גם ל
דבר נוסף שלמדתי הוא שיש גביית יתר של תשלומים, בשוגג או במזיד, אבל על זה נכתוב בנפרד בימים הקרובים בעז"ה.
איך פנית למכבי דנט?
הסיפור שלי שביתי צריכה טיפול שורש ע"י מומחה לילדים בלבד אבל בכל ירושלים אין רופא כזה.
עד לא מזמן היתה אחת כזאת והיא עזבה את מכבי דנט.
הציעו לנו לסוע לבני ברק.
אם יש רופא לטיפול שורש מתאים לילדים באסותא למה שלא נקבל אותו??

yonig20

משתמש פעיל
איך פנית למכבי דנט?
הסיפור שלי שביתי צריכה טיפול שורש ע"י מומחה לילדים בלבד אבל בכל ירושלים אין רופא כזה.
הציעו לנו לסוע לבני ברק.
פניתי על ידי הקישורים שצירפתי לעיל, דרך הצור קשר באתר.
נ.ב. לרופא קוראים קפלנסקי גלעד, אולי תתקשרו ישירות למכבידנט אסותא לראות אם יש לו תור קרוב. (במקביל לפתיחת פניה לשירות לקוחות מכבידנט.)

פרקטית

משתמש מקצוען
פניתי על ידי הקישורים שצירפתי לעיל, דרך הצור קשר באתר.
נ.ב. לרופא קוראים קפלנסקי גלעד, אולי תתקשרו ישירות למכבידנט אסותא לראות אם יש לו תור קרוב. (במקביל לפתיחת פניה לשירות לקוחות מכבידנט.)
אתם כבר אחרי הטיפול?
הוא נחשב מומחה לילדים?

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איך פנית למכבי דנט?
הציעו לנו לסוע לבני ברק.
חח
לנסוע לבני ברק?

אני בבני ברק, חיכיתי לתור לבדיקה!! חודשיים אחרי שבשיחה עם רופא הקדימו לי את התור!!! במקום 4 חודשים! לבדיקה!
טיפול רגיל היה להם אחרי חודש כשבאמצע פשוט שלחתי את הילדה לקופה ושיסתדרו להם עם תור עזרה ראשונה
נקבע לה סט טיפולים חלק רגיל חלק שורש.
טיפול שורש יש לי רק ליוני!!!!! כשלפני יותר מחודשיים היא הייתה בבדיקה!!!

הם הזויים!
אז אין מה לבוא מירושלים!

ותודה!
אני הולכת לנסות להקדים.

yonig20

משתמש פעיל
אתם כבר אחרי הטיפול?
הוא נחשב מומחה לילדים?
הטיפול היה אתמול בבוקר, אני לא יודע מה ההגדרה שלו בדיוק, אבל מבחינת האישיות הוא מתאים מאד לילדים, היחס היה מיוחד מאד. (גם אחרינו המתינו ילדים לטיפול)
כמו כן הטיפול כלל שימוש במיקרוסקופ, נראה לי שזה מוגדר שורש מורכב.

פרקטית

משתמש מקצוען
הטיפול היה אתמול בבוקר, אני לא יודע מה ההגדרה שלו בדיוק, אבל מבחינת האישיות הוא מתאים מאד לילדים, היחס היה מיוחד מאד. (גם אחרינו המתינו ילדים לטיפול)
כמו כן הטיפול כלל שימוש במיקרוסקופ, נראה לי שזה מוגדר שורש מורכב.
וסיימתם בטיפול אחד?
כי השורש הקודם שעשינו לה ארך 3 טיפולים מייגעים וארוכים מאוד.

ה. ג.

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ומה עם תורים למבוגרים? יש גם חוק כזה?

שרהק

משתמש רשום
מה עם מרפאות פרטיות שעובדות בהסדר עם קופות החולים? זה תף גם שם?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מדהים!
כל הכבוד לך!
נושא הטיפול בשינים בקופ"ח גובל בהתעללות בקטינים חסרי ישע!
כמה סבל ילדים עוברים עקב אי זמינות.
ואם זה יעלה להם ביוקר-הם כבר ידעו לטפל בבעיה!!

זו אכן התעללות.
וחלק מהילדים מגיעים עד טיפול שורש, כי חיכו חודשים ארוכים לתור ציבורי, והסתימה הפכה בינתיים לשורש וכתר.

הפתרון שלנו כמובא באשכול אחר, היה לעשות סוויץ' בראש וללכת למרפאה פרטית. כמו לפני עידן הטיפולים "חינם".
היחס מדהים, הזמינות מלאה, ובתוך כמה שבועות סיימנו את כל הבדיקות והטיפולים לכמה ילדים.
כאשה עובדת, אין לי זמן לעבוד בנסיונות להשיג תורים במרפאות הציבוריות, ולא לשבת שעות בחדר המתנה. ולא להתחיל לריב עם מכבידנט ופניות הציבור ומבקר המדינה על כל תור מחדש.
וזה עוד לפני שדיברנו על היחס המחפיר בחלק מהמרפאות הציבוריות, ועל העבודה בשיטת הסרט הנע.

בפרטי, גם ילד קטן יכול לעבור טיפול שורש כשהוא מחוייך כולו, כי הרופאה צוחקת איתו ומבדרת אותו ומסבירה לו כל פרט. התורים נקבעים מראש במרווחים הגיוניים שמאפשרים יחס הולם.

ואם הולכים לבדיקה שנתית בצורה מסודרת, לא אמורים להגיע בכלל לטיפולים יקרים ומורכבים מדי.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
הפתרון שלנו כמובא באשכול אחר, היה לעשות סוויץ' בראש וללכת למרפאה פרטית.
זה נכון.
למי שיש לו אופציה-כספית וגם רפואית, לא תמיד ניתן לבצע פרוצדורה שכזו באופן פרטי.
מכירה מקרוב ילד שסבל חודשים!!! בהמתנה להרדמה כללית.
הוריו פנו למועצה לשלום הילד לקבלת עזרה!
במועצה טענו שזה אכן נושא שניתן לטפל בו מהפן של הסבל שעובר על ילדים עקב אי זמינות!

ובכל מקרה- לילד עם בעיה ספציפית שחושש מאד- ניתן לבצע סדציה.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שמעתם? 14 יום!!!!
מסקנות
הבעיה שהם יכולים לקבוע לך תור לרופא שאתמול קיבל רשיון וכד'.
הם לא חייבים דווקא לרופא שאבחן.
וגם אם כן יקבעו תור אחד לשבוע הבא, ואז הטיפול התחיל - וההמשך יבוא בעוד חודשיים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה