הם לא חייבים לתת ריתמיקה. כל מה שהם חייבים ע"פ חוק, הם נותנים. (ואם לא, זה אולי לגננת).נכתב ע"י ROT;1085350:הרשת צריכה לשלם, הם מקבלים כסף על כלראש מהמדינה.
אבל דבר אחד ברור, אף אחד לא הכריח אותך לשלוח לרשת הזו דווקא!
הם לא חייבים לתת ריתמיקה. כל מה שהם חייבים ע"פ חוק, הם נותנים. (ואם לא, זה אולי לגננת).נכתב ע"י ROT;1085350:הרשת צריכה לשלם, הם מקבלים כסף על כלראש מהמדינה.
מגיע מהארנונה שלי ושלך, ומתאדה בדרך אל הגן...נכתב ע"י יאיר;1085357:לדעתי ברגע שאתם כהורים לא משלמים דמי שכלול עבור הבת שלכם אתם פוגמים בעצמכם,
ישנם חוברות לימוד שהגננות קונות, ריתמיקה, ציוד אישי.
לדוג' בגן חובה:
ישנן 2 חוברות לימוד האחת של אותיות השני מושגים מה דעתכם כהורים לוותר על זה?
צילומי דפי משימה ודפי קשר - לוותר?
מתנה לימי הולדת, לסוכות, פסח, לסוף שנה - נוותר גם על זה?
ציוד אישי לילדה - עפרון, מספריים, צבעי פסטל ועוד - מהיכן להביא?
בקיצור הרשימה ארוכה מאוד וכל זה חוץ מהריתמיקה (ואני לא שמעתי משום מקום מוסמך שהחובה של ההורים זה לשלם רק על ריתמיקה, מהיכן הבאתם קביעה כזו?)
זה פשוט מצחיק לבוא לגננת ולהגיד לה שתסתדר בלי התקציב, או מהתקציב שאמהות אחרות משלמות עבור הבת שלכם.
ועוד אחרי הכל, ההורים בודקים את הגננת בציציות לראות אם אכן היא גננת משקיעה ונותנת ומתייחסת ודואגת שלא יחסר לביתם דבר....
אז לדעתכם הכל מגיע מהאוויר?
אשמח לשמוע
זו שוב הבעיה- אנחנו עומדים מול הגננת, שהיא בסה"כ הגורם המקשר והמפסיד משני הכיוונים. הרשת מפילה עליה את הגביה, והיא האחראית לקנות ולשלם מכספה. אם הרשתות היו גובות בעצמן היה פה עם מי להלחם. ובכל מקרה לא נעים לך לעמוד מול הגננת שבאמת לא קשורה לכל הענין.נכתב ע"י ROT;1085322:אפשר פשוט לבקש קבלה
(אם זה לא חוקי אףאד לא שש שיהיה לזה אישור חתום)
באמת, תחשבנו את כל המתנות והערכות ולא תגיעו אף לא למאה שקל, הרבה פחות מזה. וגם אם נניח שכן, למרות שזה לא הגיוני, כי 500 ש"ח זה הון! בשביל גן של 30 ילדות שנדחפות בדירה קטנה כי הרשת צריכה להרויח את הפרש בין שכירת דירה וקבלת מבנה עירוני... בקיצור, עסק מלוכלך לגמרי, אבל גם אם כן- מי ביקש זאת מידכם? האם אני צריכה את כל האייסקפה שיתנו באסיפת הורים? האם אפשר לכפות על הורים סכומים כאלה גדולים בשביל לחלק ערכות לא מאוד הכרחיות? או אפילו לעיתים מיותרות? אם כולם היו אוספים מחיר מינימלי, עובדים עם חמרים נפסדים כולם היו מרויחים ואף אחד לא היה נשאר חסר.נכתב ע"י imud;1085330:כולם כאן מייצגים את הצד של ההורים, אנסה לייצג את הצד של הגננות (גם בתור קרוב של גננת בקרבה ראשונה, וגם בתור הורה שמשלם דמי שכלול).
אני בכלל לא הולך להכנס לסוגיה של האם מותר לחייב דמי שכלול או אסור לחייב (לכאורה אסור לחייב), אבל האם מישהו מההורים שלא שילם שאל פעם מי שילם עבור הריתמיקה לבת שלו? מי שילם את מתנת היום הולדת שלה? מי שילם עבור הערכה היפה שהבת חזרה מהגן לקראת פסח או הקישוט לסוכות? מי שילם עבור העוגות והשתיה שהאמא נהנתה בערב אמהות? מי שילם את מתנת סוף השנה?
מישהו בירר האם ע"פ חוק הגן חייב לתת את כל הנ"ל?
לסיכומו של עניין, הגננת נערכת בתחילת שנה בחישוב כמה דמי שכלול אמורים להכנס וע"פ זה מנהלת את הוצאות הגן. הכסף שלא התקבל יוצא מכיסה של הגננת!!! (או שלי).
מאחר ולאחרונה מספר הורים עושים שרירים בגבייה (וזה לא קשור למצבן הכלכלי, או למותגי בגדי הילדות), ככל הנראה יכנסו סנקציות השנה נגד ההורים שלא שילמו. יתכן שבזמן הריתמיקה הסייעת תעסיק את אותן ילדות (אין שום הגיון שילדות שלא שילמו יקבלו ריתמיקה חינם), מתנת יום הולדת שהאמא תביא אתה מהבית, ולפסח תרכוש לה ערכה או שתשלח תשלום על כל אחד בנפרד.
זה המצב, תחשבו קצת גם על הצד השני ומה הוא חייב לתת לכם ע"פ חוק.
בהצלחה.
נכתב ע"י ROT;1085350:הרשת צריכה לשלם, הם מקבלים כסף על כלראש מהמדינה.
נכתב ע"י imud;1085363:הם לא חייבים לתת ריתמיקה. כל מה שהם חייבים ע"פ חוק, הם נותנים. (ואם לא, זה אולי לגננת).
אבל דבר אחד ברור, אף אחד לא הכריח אותך לשלוח לרשת הזו דווקא!
נכתב ע"י יאיר;1085418:אוי....
הגננות בגן לא מכייפות, הן עובדות קשה ומאוד.
פעמים אפילו בלי להספיק להכניס פת שחרית לפה
ברשת שאני מכירה כבר בוטלו החופשות בצומות ובמסיבות, אין תחפושות בראש חודש אדר
ואף גננת לא עושה כטוב בעיניה (ממי שאני מכירה).
וגם גננות לא לוקחות שקל לעצמם יש סכום שהפיקוח מורה לקחת ואותו גובים -
בפרט בגני חובה שההוצאות בו רבות יותר
תלוי באיזה רשת?נכתב ע"י תרצונת;1085128:בגנים במודיעין עילית מבקשים השנה 520 ש"ח דמי שכלול ובצורה מענינת, עושים אחרי החגים ערב אמהות ובפתק יש הודעה "נא לבוא עם פנקס צ'קים". ואז כל האמהות התמימות נותנות מיד,
ומענין על מה הולך הכסף 520*35 = 18,200 ש"ח
לאיפה הכסף???.
אשמח לדעת כמה חייבים לשלם עפ"י החוק? אם בכלל חייבים?
נכתב ע"י יאיר;1085455:אז אם לא הולך לדבר עם הנהלה פונים לעיריה, תמיד יש מי שנמצא מעל
נכתב ע"י תמי1;1085490:אני במודיעין עילית ברשת הגנים "אגודת ישראל" וגבו מאיתנו 444 ש"ח דמי שכלול + 40 ש"ח דמי ביטוח. סך 484 ש"ח.
נכתב ע"י ROT;1085322:אפשר פשוט לבקש קבלה
נכתב ע"י ROT;1085322:אפשר פשוט לבקש קבלה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: