די לכינים???

• פותח הנושא hila
  • פורסם בתאריך

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י esti1;1289172:
כל העצות כאן מצוינות.
אבל, כמי שגדלה בארצות הברית, אני אומרת לכם משהו פשוט מאוד.
כל עוד שאין חוק (כמו בארה"ב) שימנע מילד עם כינים להגיע למוסד לימודים, אז לא נוכל להיפטר מהמכה הזו באופן מוחלט.
כל הזמן לבדוק, כל הזמן לנקות וכו.... מציאות....
הגעתי עד משרד החינוך ואמרו שאסור (!) מבחינת החוק להשהות ילד מביה"ס / גן בגלל כינמת.
בקצב הזה, בחיים לא נצא מזה.

בכל הילדות שלי לא היה לי אף פעם כינים. אפילו לא ידעתי איך כינה נראית. עד גיל 27. שנדבקתי לראשונה מהבת שלי :(

צר לי, אבל בזמנו, כשדברתי עם הגננת, היא הסבירה לי שגם לה נמאס מכמה אמהות לא אחראיות, והיא ניסתה להשהות ילדה בבית בגלל זה אבל, הזהירו אותה שזה ''נגד החוק''....
מה שכן היא שלחה פתקים, שילדה שלא תהי' נקיה,
היא תחבוש לה מטפחת במשך כל שהותה בגן,
יש לציין שהאיום די עזר.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י naomif;1289183:
אחותי היתה משתתפת בקמפים בארה"ב, ושם בודקים בהתחלה לראות שאין לאף אחת כינים, ולמי שנמצא היו שולחים אותה לחדר מרוחק ומבודדים אותה מכולם ובמשך 3 ימים מנקים אותה (משתמשים בפטנט שהבאתי קודם :)) ואסור לבקר אותה רק מרחוק או אנשי הצוות והאחות, זה פשוט מחלה מ-א-ו-ד מדבקת :D או לחילופין יש להן אפשרות לחזור הביתה ולחזור נקיות.
בפועל זה כמעט לא קורה כי אם יש סיכוי שבת נדבקה מכינים היא תדאג טוב מאוד להגיע נקיה.
נשמע אכזרי? זו הדרך היחידה להתפטר מהם באמת...

סליחה, אבל זה ממש לא מצחיק.

הדבר ממש לא תלוי בילדים, הוא תלוי בהורים, ולנדות ילדה?

העונש הכי חמור של לשון הרע היה לשלוח את הבנאדם מחוץ למחנה, וכל זה היה רק אחרי שהוא מצא נגעים בבית ובבגדים, הכל בשביל שהוא יתפוס את זה קודם, כדי שלא יגיע לזה, זה הבזיון הכי גדול.

ופה, על כינים????????????

אני מזועזעת.

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י esti1;1289172:
כל העצות כאן מצוינות.
אבל, כמי שגדלה בארצות הברית, אני אומרת לכם משהו פשוט מאוד.
כל עוד שאין חוק (כמו בארה"ב) שימנע מילד עם כינים להגיע למוסד לימודים, אז לא נוכל להיפטר מהמכה הזו באופן מוחלט.
כל הזמן לבדוק, כל הזמן לנקות וכו.... מציאות....
הגעתי עד משרד החינוך ואמרו שאסור (!) מבחינת החוק להשהות ילד מביה"ס / גן בגלל כינמת.
בקצב הזה, בחיים לא נצא מזה.

בכל הילדות שלי לא היה לי אף פעם כינים. אפילו לא ידעתי איך כינה נראית. עד גיל 27. שנדבקתי לראשונה מהבת שלי :(
אין מה להשוות בין האקלים בארה"ב לכאן, בארץ.
כאן זו מכה ממש ולא רק מ"הזנחה".

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י bracha;1289216:
סליחה, אבל זה ממש לא מצחיק.

הדבר ממש לא תלוי בילדים, הוא תלוי בהורים, ולנדות ילדה?

העונש הכי חמור של לשון הרע היה לשלוח את הבנאדם מחוץ למחנה, וכל זה היה רק אחרי שהוא מצא נגעים בבית ובבגדים, הכל בשביל שהוא יתפוס את זה קודם, כדי שלא יגיע לזה, זה הבזיון הכי גדול.

ופה, על כינים????????????

אני מזועזעת.

את צודקת, אבל תודי שבכל מקום ישנה לפחות אמא אחת שמזניחה, אין סיבה לכאורה שכל האמהות תעבודנה קשה בגלל אותה אמא,
ב''ה כיום ישנן בודקות בשכר, ומי שאכן איכפת לה מילדיה ולא רוצה להטריח ולהציק לציבור שלם, (הן לילדות שלא נוח להן ולפעמים גם השינה שלהן מופרעת, והן לאמהות בכל מיני מצבים, שלא לדבר בזמן שמחות),והיא עצמה קשה לה, שתתן תמורת שכר סביר לבודקת .
בנוסף לכך אם ילדה תשמע מהגננת שוב ושוב בנוסף לאפשרות שכתבתי בקשר למטפחת,
אני מאמינה שהיא תבקש בבית-וכוונתי לא להמריד חלילה אלא להמריץ, ובעז''ה יבוא הכל על מקומו לשלום.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
:eek:
בודקות????
איכס
בחיים לא שמעתי על דבר כזה...

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
בהחלט יש בודקות בגן של הבת שלי יש מישהי שבאה לבדוק פעם בשבוע!

נ פלוס

משתמש מקצוען
אחותי הייתה לחודשיים בארה"ב ורצתה להכניס את הילדים בגן. הם אמרו לה שביום הראשון היא חייבת להביא פתק מאחות מסויימת שהראש של הילדים נקיים....
היא הלכה.... שלמה המון כסף.... קיבלה את הפתק.... והכניסו אותם לגן.....
למחרת הם חזרו מהגן עם ראש מממללללאאאא כינים:eek::eek::eek:

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י חדוי כנרת;1289625:
את צודקת, אבל תודי שבכל מקום ישנה לפחות אמא אחת שמזניחה, אין סיבה לכאורה שכל האמהות תעבודנה קשה בגלל אותה אמא,
ב''ה כיום ישנן בודקות בשכר, ומי שאכן איכפת לה מילדיה ולא רוצה להטריח ולהציק לציבור שלם, (הן לילדות שלא נוח להן ולפעמים גם השינה שלהן מופרעת, והן לאמהות בכל מיני מצבים, שלא לדבר בזמן שמחות),והיא עצמה קשה לה, שתתן תמורת שכר סביר לבודקת .
בנוסף לכך אם ילדה תשמע מהגננת שוב ושוב בנוסף לאפשרות שכתבתי בקשר למטפחת,
אני מאמינה שהיא תבקש בבית-וכוונתי לא להמריד חלילה אלא להמריץ, ובעז''ה יבוא הכל על מקומו לשלום.

אני מבינה את הבעיתיות, ומכירה אותה מקרוב אצל הילדים שלי ב"ה.
אבל אין שום הצדקה לאמלל ילדה בגלל כינים.
עדיף שכל הכיתה וכל הבית ספר ידבקו מאשר שילדה אחת תסחוב איתה כל החיים את הפגיעה הזאת.

אני לא יכולה לחשוב על זה, זה עושה לי צמרמורת.
תחשבו על הילדה מה היא עוברת בימים האלה, כאילו היא מצורעת.

המורות/מדריכות מתרחקות ממנה, הילדות צוחקות עליה, עוקצות אותה.
ה' ישמור.

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה לא כזה טרגי כמו שאת חושבת.
אחותי גרה בחו''ל שנים רבות והיו לה ארבע בנות בבית ספר, כמו שאצלנו ילדה שתגיע עם חום או דלקת עניים או מחלה כמו חזרת, ישלחו אותה הבייתה, כך זה שם.

לאף ילדה לא נשאר טראומה, שום צחוק ושום עקיצות, יותר מכל דבר חריג.

את תעיזי להביא ילד כולו הבעבועות רוח לגן? בשיא פריחתו?
למה עם כינים זה אחרת? למה זה הפך להיות מכת מדינה? כי לא מתייחסים לזה בשיא הרצינות, ולא בגישה הנכונה.
מאיפה את לוקחת את האחריות לאמר שעדיף כיתה שלימה עם כינים ? היום לילדה שיש כינים היא סובלת מהצקות, ופגיעות מצד החברה!!!! ובפרט ילדים שיש להם נטיה, והראש יכול להיות נקי, אחרי תקופת סבל ארוכה מאוד, ומספיק אמא אחת שמזניחה, והילדה הזו תמשיך לסבול!!!

הגיע הזמן לשים סוף לשאננות הזו כאן בארץ לדבר הנורא הזה ששמו כינים ,ולהתחיל להתייחס ברצינות הראויה, כי מאות ואלפי ילדים סובלים על לא עוול בכפם, כי עדיין לא קם הבן אדם האחראי מספיק לעשות לזה סוף.

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פוסטר;1289776:
אחותי גרה בחו''ל שנים רבות והיו לה ארבע בנות בבית ספר, כמו שאצלנו ילדה שתגיע עם חום או דלקת עניים או מחלה כמו חזרת, ישלחו אותה הבייתה, כך זה שם.

למה עם כינים זה אחרת? למה זה הפך להיות מכת מדינה? כי לא מתייחסים לזה בשיא הרצינות, ולא בגישה הנכונה.
מאיפה את לוקחת את האחריות לאמר שעדיף כיתה שלימה עם כינים ? היום לילדה שיש כינים היא סובלת מהצקות, ופגיעות מצד החברה!!!! ובפרט ילדים שיש להם נטיה, והראש יכול להיות נקי, אחרי תקופת סבל ארוכה מאוד, ומספיק אמא אחת שמזניחה, והילדה הזו תמשיך לסבול!!!

הגיע הזמן לשים סוף לשאננות הזו כאן בארץ לדבר הנורא הזה ששמו כינים ,ולהתחיל להתייחס ברצינות הראויה, כי מאות ואלפי ילדים סובלים על לא עוול בכפם, כי עדיין לא קם הבן אדם האחראי מספיק לעשות לזה סוף.
ראית מה שכתבתי? מה ההסבר לזה?
נכתב ע"י נ פלוס;1289706:
אחותי הייתה לחודשיים בארה"ב ורצתה להכניס את הילדים בגן. הם אמרו לה שביום הראשון היא חייבת להביא פתק מאחות מסויימת שהראש של הילדים נקיים....
היא הלכה.... שלמה המון כסף.... קיבלה את הפתק.... והכניסו אותם לגן.....
למחרת הם חזרו מהגן עם ראש מממללללאאאא כינים:eek::eek::eek:

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י פוסטר;1289776:

את כנראה לא קראת את ההודעה של naomif.
קודם תקראי אותה, אחר כך תחזרי למה שכתבתי.

אני בטוחה שתסכימי איתי.

הנה כאן: http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1289183&postcount=20

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י bracha;1289769:
אני מבינה את הבעיתיות, ומכירה אותה מקרוב אצל הילדים שלי ב"ה.
אבל אין שום הצדקה לאמלל ילדה בגלל כינים.
עדיף שכל הכיתה וכל הבית ספר ידבקו מאשר שילדה אחת תסחוב איתה כל החיים את הפגיעה הזאת.

אני לא יכולה לחשוב על זה, זה עושה לי צמרמורת.
תחשבו על הילדה מה היא עוברת בימים האלה, כאילו היא מצורעת.

המורות/מדריכות מתרחקות ממנה, הילדות צוחקות עליה, עוקצות אותה.
ה' ישמור.

אני רואה שאולי לא הדגשתי ברור,
אבל כתבתי שאך ורק להזהיר כדי שהילדה תבקש בבית, או להזהיר את האם כגורם מרתיע אבל חלילה לא לבצע!!!

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פוסטר;1289776:

אני גם מסכימה עם גב' ברכה שאסור לעשות כזה דבר,
האם אפשר להשוות מחלה שאין שום אפשרות למנוע אותה ,לדבר שלרוב מגיע מאי שימת לב?

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ברכה, לא מכירה שום מסגרת כזו בארץ, לא של קמפים כאלה ארוכי טווח.

מראות עייני השאננות כאן בארץ כבר גובלת קצת בחוסר אנושיות.
כשמורה מדברת בכיתה על הצורך בראש נקי, וכל הכיתה נועצת עינייה בילדה שסובלת הזנחה נוראית מהעניין, אני לא רואה איך זה יותר טוב.
במו אזני שמעתי את אחת האמהות בכיתה של ביתי אומרת, אז יש קצת כינים, אז מה?
פעם בשבוע מעבירים מסרק וזהו.
הגיעה הזמן להתחיל לנער אנשים

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
יש בבית מרקחת של מכבי תכשיר שנקרא 'הכינה נחמה' זה חיסל יפה מאוד כינים.

ו... כמובן שצריך לחסל דבר ראשון את המעין שמנביע אותם מראש הילדות.
רק אחרי שהאמא בגן של ביתי הודיע ששיער ראשה של ביתה נקי חזר הרוגע לביתינו.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י פוסטר;1289801:
ברכה, לא מכירה שום מסגרת כזו בארץ, לא של קמפים כאלה ארוכי טווח.

מראות עייני השאננות כאן בארץ כבר גובלת קצת בחוסר אנושיות.
כשמורה מדברת בכיתה על הצורך בראש נקי, וכל הכיתה נועצת עינייה בילדה שסובלת הזנחה נוראית מהעניין, אני לא רואה איך זה יותר טוב.
במו אזני שמעתי את אחת האמהות בכיתה של ביתי אומרת, אז יש קצת כינים, אז מה?
פעם בשבוע מעבירים מסרק וזהו.
הגיעה הזמן להתחיל לנער אנשים

אנחנו כנראה מדברות בשתי ערוצים שונים.

אני דיברתי על הסיפור של הקמפ שמנדים את הילדה לשלושה ימים ואסור להתקרב אליה.
איך הבנת ממני שאפשר לבוא עם כינים ולא לטפל?

ב"ה יש לי ילדים, אני משתדלת לבדוק להם ערב ערב, וחס וחלילה שכינה תעז להתקרב אלינו.
אבל לפגוע בנפש של ילד?

ועוד דבר חשוב, ילדים שסובלים מחבריהם לכיתה, זה דבר נורא אבל עדין סביל.
ילדים עוברים את זה, גודלים ונשארים בחיים.

אבל כשמבוגרים מתעללים בילדה, כשמדריכות של הקמפ מנדות את הילדה ואומרות לכולם לא להתקרב אליה. זה לא נסלח.
זה דבר שהילדה תלך איתו לכל החיים.

ועם כל הכבוד למטרה הנכונה והטובה, היא לא מקדשת את האמצעים.

ו- חדוי, יש דברים שאפילו לא מאיימים איתם.
בדיוק כמו שלא תגידי לילד אם תרביץ אני יהרוג אותך. אפילו שאין סיכוי שתחשבי אפילו לעשות את זה. נכון?

esti1

משתמש צעיר
מסכימה עם פוסטר.
ילדה עם כינים סובלת מאוד בחברה. זה לא נעים לא לה ולא לסובבים אותה.

הבעיה כאן היא ההגדרה של כינמת.
פה בארץ מתייחסים לזה בתור משהו לא אסטתי ולא נוח וזהו. כמו קשקשים.
בארה"ב מתייחסים לזה כאל מחלה מדבקת. ובינינו, זה מה שזה.

זה שכאן כולן התרגלו לתופעה, גדלו איתה וחיים איתה - לא מורידה מהחומרה של המצב.

יש כאן בעיה בגישה.

חבל....

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
מסכימה עם פוסטר לגמרי
מנסיון- בבית ספר אצלינו היו גם שולחים הביתה ילדה עם כינים
האמת? קנאנו באלה שיכלו לחזור הביתה באמצע היום:)
ממש לא הרגשנו מצורעות! להפך שמחנו כשזה קרה! :)

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י eg;1289833:
מסכימה עם פוסטר לגמרי
מנסיון- בבית ספר אצלינו היו גם שולחים הביתה ילדה עם כינים
האמת? קנאנו באלה שיכלו לחזור הביתה באמצע היום:)
ממש לא הרגשנו מצורעות! להפך שמחנו כשזה קרה! :)

אף אחד לא אמר שמי שהולכת הביתה מרגישה מצורעת.
אם היו שולחים אותך לחדר מרוחק לשלושה ימים ואף אחד לא היה מתקרב אליך, היית מרגישה מצורעת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה