דרוש מידע דירת דופלקס

• פותח הנושא la
  • פורסם בתאריך

שיר השירות

משתמש מקצוען
אם למעלה יש רק חדרי שינה, אז הכל קל יותר.
ובזמן שצריך לסדר את החדר שינה שלנו... מסתדרים [בכל מקרה אף ילד לא נכנס לחדר הורים]
למה לא להיכנס לחדר הורים???????????????????????????
סליחה שאני סוטה מהנושא תמיד ראיתי בתים כאלו וזה מאד לא מובן לי
אני מכירה משפחה קרובה לי מאוד שגרה בדופלקס תמיד יש בצידי המדרגות כביסה וחפצים שמי שעולה או יורד ייקח
ועם ילדים קטנים להתארח שם זה סיוט המאה!!!!!
לרדוף אחריהם שלא יעלו ואז יכולים להתגלגל...
וגם הקומה השניה היא להורים +חדר לילדים+ מרפסת גדולה (ענקית ממש)
ולמטה יש סלון מטבח+חדרים
מכל הפעמים שהייתי שם עליתי לשם אולי פעמיים ביום יום זה לא שימושי בכלל(חוץ מסוכות כמובן)..

שרית קובל

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
היתה לך חלוקה של מגורים למטה ושינה למעלה?
אכן.
ביום גרנו למטה, בלילה גרנו למעלה.
[כאשר הילדים היו ממש קטנים, שצריכים לקום בשעות הערב... הכנסו לול לחדר שינה, והתינוק/ת היו מתחילים את הלילה שם, בשביל לא לעלות כל פעם מחדש]

בקושי יצאו למרפסת
כשקנינו את הדירה, כולם אמרו לנו שלא נשתמש במרפסת, וזה רק נראה טוב ולא באמת משתמשים... ואחרי חצי שנה היא תהיה נטושה...
אבל עיצבנו אותה בצורה נוחה ונעימה, וכיום אין רגע דל שם, זו פינת חמד מדהימה.

שרית קובל

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
למה לא להיכנס לחדר הורים???????????????????????????
כי חדר הורים כמשמעותו הוא חדר של ההורים, ובנוסף חדר הורים נקרא בנביא 'קודש הקדשים',
ועל מנת שיהיה לנו פינה שקטה, שהיא שלנו, ויהיה לי את הרוגע שלא נוגעים לי בדברים, ולא מחטטים במקומות שלא צריכים, ולא מסתכלים מה יש לאבא ואמא בארון [לא שיש לי הרבה מה להסתיר] ולא מנסים להבין האם המיטות נפרדות או לא.
בשביל כל זה הילדים לא נכנסים לחדר הורים, ואם ילד צריך משהו - הוא יודע לדפוק יפה... ואנחנו נחליט האם נפתח או שלא... כרגיל פותחים, אבל הילדים יודעים שיתכן ואמא עכשיו מתאפרת או מדברת עם אבא ולא יפתחו.

לרדוף אחריהם שלא יעלו ואז יכולים להתגלגל...
יש גדר מתקפלת - שאנחנו שמים בכל פעם שמגיעים אורחים עם ילדים קטנים. והם לא עולים.

מכל הפעמים שהייתי שם עליתי לשם אולי פעמיים ביום יום זה לא שימושי בכלל(חוץ מסוכות כמובן)..
אורחים בקומה השניה???
מה הם עושים שם?

אפילו אמא שלי - ראתה את הקומה השניה כאשר קנינו את הדירה, ואחרי השיפוץ, מעבר לזה... אף אחד לא אמור להעלות לשם, זה חדרי שינה :) [מי שרוצה לשבת במרפסת, מוזמן גם מוזמן]

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
גרתי לתקופה בדירה עם 2 מפלסים
יתרונות:
מאד נוח לפרטיות- האורחים לא חושבים אפילו להגיע קרוב לחדרים
לפסח- עקרונית לא חייבים לנקות מחמץ כי ככלל לא הולכים עם חמץ לחדרים
כנ"ל לגבי בלגן- אין כביסה בסלון, אין צעצועים בחדרים

חסרונות:
בטיחות- צריך גדר למדרגות אם יש תינוק זוחל, וגם ילדים גדולים לפעמים נופלים (כדאי לשים 2 מעקות- רגילה ובחצי הגובה)
ילדים קטנים לא יכולים לשחק בחדר כי הוא רחוק וא"א להשגיח, אז הם תמיד בסלון והבלגן בהתאם
צריך מטאטא למעלה ולמטה, פח אשפה כפול, ועוד. לפעמים מעצבן לעלות ולרדת לכל דבר קטן. נהיה "תחנה" שמניחים בה דברים שמחכים להלקח למפלס השני...

לדעתי האישית אם אפשר למצוא אותו גודל במפלס אחד זה עדיף מאשר מחולק. בעלי חושב הפוך...

שיר השירות

משתמש מקצוען
אורחים בקומה השניה???
מה הם עושים שם?

אפילו אמא שלי - ראתה את הקומה השניה כאשר קנינו את הדירה, ואחרי השיפוץ, מעבר לזה... אף אחד לא אמור להעלות לשם, זה חדרי שינה :) [מי שרוצה לשבת במרפסת, מוזמן גם מוזמן]
ענין של גישה אצלי אורחים יכולים בכיף להסתובב בכל הבית ברור שלא להיכנס לחדר אם דלת אפילו חצי סגורה
זה הקטע שכל פעם שעליתי למעלה הרגשתי כאילו אני פולשת
ואפילו לילדים שבתוך המשפחה היה הרגשה לא נעימה לפלוש למעלה כאילו זה יחידת הורים כל הקומה שניה
וחבל שהמרפסת נשארת לא נגישה

• תודה
Reactions: la

שרית קובל

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ואפילו לילדים שבתוך המשפחה היה הרגשה לא נעימה לפלוש למעלה כאילו זה יחידת הורים כל הקומה שניה
וחבל שהמרפסת נשארת לא נגישה
אצלנו המרפסת יוצאת מחדר ילדים,
ומאד נעים ונוח לצאת -
כל אחד מרגיש בנוח לעלות ולצאת למרפסת.
אבל בחצי קומה ששייכת להורים, אני לא חושבת שאף אורח ביקר פעם :)

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
לדעתי ההבדל בדעות הוא כזה:
מי שגדלה בתור ילדה בדירת דופלקס (אני בתוכן) היא נגד:)
מי שגרה היום בתור אמא בדירת דופלקס היא בעד...
כל מילה!
בשבילי לחשוב על זה היום, זה סיוט של החיים!

רוצה יותר

משתמש מקצוען
גם אני גדלתי בדירת דופלקס. לא אכחד כי התרגזתי פעמים רבות על הצורך לעלות למעלה
בשביל כביסה או דברים מסוימים. (גם אצלנו הקומה למעלה שימשה לחדר לקטנים וחדר שינה)
אבל היום - אני חולמת על זה! ומכל המעלות שנמנו לעיל.
החיסרון היחיד הוא שכשבאים אורחים עם ילדים קטנים המדרגות הופכות להיות האטרקציה שלהם.
אבל גם החיסרון הזה לא מספיק משמעותי בעיני.

la

משתמש צעיר
אני רוצה למחוק הודעה מתוך השרשור , מי יכול לעזור לי בכך וכיצד?

כותבת הרבה

משתמש פעיל
כמה אפשרויות לחלוקה בשלב הצעיר: 1. חיים למטה ביום, חדר אורחים הוא חדר משחקים. בלילה עולים למעלה. 2. כביסה בקומה של ארונות בגדים. רק למעלה או רק למטה. 3. חדר הורים בחדר אורחים, ילדים גם למטה. למעלה חדר משרד/ חדר לימוד וכד.

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא גרתי מעולם אבל אם הייתי גרה אז:

בקומה אחת הסלון המטבח חדר הורים וחדר קטן לשנת ילדים קטנים, לידנו ומכונת כביסה.

ובקומה האחרת: חדרים נוספים וחדר עם יחידת הורים לאורחים, ובעתיד כשיגדלו הילדים ההורים יכולים להתמקם שם, הרחק מרעש הנכדים והבוגרים שמפטפטים בסלון.

הייתי שוקלת למקם את הסלון וכולי בקומה העליונה אם יש נוף יפה ומקום למרפסת.
ובפרט אם יש אופציה שדלת הכניסה לבית תהיה משם.

הבוגרים שגרים בקומה נפרדת אחראים לסדר, ולהורדת והעלאת כביסותיהם.

מה השם שלי??????

משתמש פעיל
מנסיון של שנים
יש בדופלקס משהו טוב לגבי החלוקה בין הקומות
אצלינו חדר ילדים והורים למטה כך שלמעלה גם אם נמצאים בערב עם חברים לא מפריע כלל!!

לגבי ילדים קטנים זה קצת בעיה...
לנו יש שער במדרגות למעלה ולמטה וצריך להקפיד כל הזמן לסגור אותו
אבל ע"פ מה שאת אומרת כל החדרים למעלה וגם לקטנים יש תנועה בקומה העליונה ויותר מפחיד
כי אצלינו הם בעיקר למטה וגם אם מתקרבים למדרגות לא נגרמת שום סכנה עד שאוחזים את זה
לעומת זאת אם הם מסתובבים למעלה בין רגע עם חוסר שימת לב הם יכולים ליפול במדרגות

בהצלחה!!

Tehila B

משתמש פעיל
סיוט עם ילדים קטנים, מנסיון בבית של ההורים עם ילדיי כשהיו בגיל המסוכן.
התגלגלו במדרגות המוווון.
ראיתי שילדים שגדלים בבית דו קומתי, מתרגלים לזה מהר מאד כעובדה,
אבל כשלא רגילים ומגיעים לסבתא זה סיוט...
בתקופה שהבן שלי זחל - נמנענו כמעט לחלוטין מלהגיע לחמותי, (עד שאת מלמדת אותו- מסוכן, אפשר ליפול... כבר נגמרת שבת.. ) לעומת זאת המדרגות הבודדות בחצר שלנו - היו מציאות בשטח והוא למד לא להתקרב.

la

משתמש צעיר
תודה לכולן
אתן עוזרות לי מאד מאד!!!
אשמח לשמוע עוד מנסיון אישי

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מאד מאד תלוי בחלוקה. חלוקה לקומת חדרי שינה וסלון-מטבח מקשה כשמדובר בילדים קטנים שצריך לשלוח בבוקר ולדלג בין המטבח לחדרים ולתפעל במשך היום.

אני החלטתי על חלוקה לא שגרתית גם בגלל אילוץ מסוים אבל הרבה מתוך החלטה שלפחות קומה אחת מושלמת למגורים.
בקומת הכניסה יש לי חדרי ילדים גדולים, אמבטיה, חדר לימוד וחדר כביסה.
בקומה למעלה יש סלון, מטבח, יחידת הורים, חדר ילדים קטנים ומקלחת ילדים.
אני חוזרת הביתה ועולה למעלה- ולא צריכה לרדת. הכביסה אמנם למטה אבל זה דורש לעבור שם פעם- פעמיים ביום, לא קריטי. ואפשר לדאוג למכונה נוספת בקומה למעלה אם ארגיש שזה מקשה. אני שולחת את הקטנים בקלות בבוקר וממילא רוב הזמן כולם בסלון- מטבח. מי שצריך לעלות ולרדת הם הילדים הגדולים וזה ממש בסדר. אי אפשר להסתגר בחדר שלך כשהמקרר והתנור והאקשן למעלה, אז כולם בשטח רוב הזמן.

בנוסף, הקפדנו על גרם מדרגות רחב, נח, פתוח לשתי הקומות ולא מנהרה צרה וחנוקה. ככה יש קשר בין הקומות וזה לא הרגשה של ניתוק קומה אחת מהשניה.

בהתחלה נראה מוזר שאורחים מגיעים וצריכים לעלות, אנחנו נוכל יום אחד לפתוח דלת ישירות לקומה העליונה אבל עושה רושם שזה לא מפריע לאף אחד.אני לא מהסגנון של "חדרים מחוץ לתחום" או הקצאת שטח מסוים לאורחים ככה שאולי נשאר ככה וזהו.

אני מברכת על ההחלטה הזו כל יום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה