דירה בקומה רביעית ללא מעלית

יפית 100

משתמש פעיל
שלום רב,
אשמח לשמוע כאן תגובות של אנשים שגרו/גרים בקומה רביעית ללא מעלית (כנראה גם ללא אפשרות הוספת מעלית בהמשך).
יש 2 קומות מאד מאד נוחות, שלא מרגישים אותן כמעט
ועוד 2 קומות של מדרגות יחסית נוחות אבל ארוכות, ז"א גרם מדרגות ארוך, מסדרון ארוך של קומה 3 ואז עוד גרם מדרגות ארוך לקומה 4.

כמובן שיש המון מעלות לדירה כמו: אויר, אזור, מחיר וכו' וכו'

מה אומרים??
איך זה עם קניות/ילדים וכדו'...

מדובר בקניה ולא בשכירות
תודה לעונים!!

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לא קל לגור בקומה 4 [מנסיון אישי]
מגיעים הביתה עוד לפני הקניות אדומים
אך ב"ה מסתדרים ומתרגלים למצב מהר והיום אחרי קרוב לשנתיים בדירה קשה לי לחשוב על קומה נמוכה יותר וזאת למרות שהמעלית לפעמים חסרה מאוד....

Studio Grafix

עיצוב גרפי ומיתוג עסקי למוסדות ועסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
האמת היא שזה קשה...
אבל ישנם פתרונות.
אני גרה בקומה רביעית (בינתיים בשכירות) וזה בכלל לא קל לי (במיוחד שכולם עדיין קטנים)
אבל אחותי קנתה בזמנו דירה גם בקומה רביעית
היא בהתחלה חששה, אך בסוף הם הסתדרו ומצאו פתרונות לקשיים.
לדוגמא: לעלות קניות- הם קנו כמין מנוף חשמלי, זה עוזר ומקל.
בהצלחה רבה!

יפית 100

משתמש פעיל
תודה לכולם!
אשמח לשמוע עוד תגובות
אנחנו זו"צ...
ואשמח לשמוע גם מה לגבי לפני/אחרי לידה
עליה עם כמה ילדים קטנים וכו'

תודה רבה!!

עימוד ספרים

משתמש פעיל
גרתי בעבר [בשכירות] בקומה רביעית בלי מעלית ולא אעשה זאת יותר.
יש אמנם מעלות גדולות אבל נורא קשה לטפס ארבע קומות עם ילדים/תינוקים/קניות/עגלה.

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
ההורים שלי גרים מעל 25 שנה בקומה 4 בלי מעלית והם לא היו מחליפים את הדירה.
ת'אמת שלפעמים זה גורם למשחבה שנייה האם לרדת כי אחרי זה להסחב עם כולם ללמעלה אבל מתרגלים לזה.

יפית 100

משתמש פעיל
שימו לב שיש רביעית, ויש רביעית
זה הרבה תלוי במדרגות ואשמח שתציינו זאת.
אגב זה 78 מדרגות, יחסית הרבה..

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
גרתי בשכירות קומה רביעית עם תינוק והיה לי מאוד מאוד קשה - לעלות איתו ועם הדברים / קניות / שקיות כל פעם. אבל דירה משלכם לדעתי זה שונה כי תמיד צריך לוותר על משהו כשקונים דירה, וסה"כ יש גם מעלות בקומה גבוהה (אוויר, נוף, אם אין בניינים יותר גבוהים מסביב אז המרפסת ממש פרטית).

Studio Grafix

עיצוב גרפי ומיתוג עסקי למוסדות ועסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
תראי, אין מה להגיד שזה התלבטות רצינית כי זה קניה (ואתם לא מתכוונים לעבור עוד שנה שוב דירה)
אם אתם זוג צעיר כמובן שבהתחלה זה לא יהווה לכם כ"כ בעיה. גם אחרי לידה ראשונה זה עדיין קל. כשמגיעים השתיים (והם בהפרשים קטנים) אז זו התמודדות. מי יעלה ואיך ואולי בכמה נגלות...
אצלי הם שתיים קטנים. לפעמים אני צריכה לרדת איתם 4 קומות בעגלת תאומים ואח"כ לעלות. אז אני מעלה את שתיהם יחד (!!!) ומשאירה את העגלה, כשבעלי יחזור מהכולל הוא יעלה אותה. לפעמים אני מעדיפה לחכות בגינה או אצל אמא (אם יש לך בקרבת מקום) במקום לעלות את כל זה.
בקיצור--- זה לא קל. אבל מתרגלים....
(חוצמזה שכולם אומרים לי שאני שוחקת את הגב שלי כבר מעכשיו...)
אה, ואצלנו אין כ"כ הרבה מדרגות (יש בערך 60 מדרגות)

שושי ז

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אנחנו גרנו בקומה שלישית גבוהה, מעל חנויות
בתור זוג צעיר, וגם כשיש ילד אחד זה היה נסבל, אח"כ זה נהיה קשה וכשנולדה הרביעית
עברנו דירה בגלל המדרגות,
להגיע הביתה עיפה אחרי יום עבודה, להסחב עם קניות הכרחיות, שעושים על הדרך כדי לחסוך לרדת פעם נוספת, ואחרי שאספת את הילדים וסחבת עגלת תאומים, את מגיעה למדרגות באפיסת כוחות,
ואז נורא קשה להעפיל עם השקיות ותינוק על הילדים, גם הגדולים יותר שעוד בעצם קטנים, גילאי 2 בערך, אין להם כח לעלות ולפעמים הייתי מעלה את התינוק, ואח"כ יורדת שוב להעלות את אחיו,
אח"כ הייתי צריכה חצי שעה לנוח על הספה כדי להתאושש... ואחרי צהרים כשגדולים יותר בקשו לרדת למטה, כמובן שסרבתי כי לגרור אותם אחרי הגינה בסוף יום, זה היה סיוט.
אולי יש אנשים שזה יותר קל להם, אני לא הייתי חוזרת על זה שוב.

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
זה לא קל בכלל
להעלות קניות גדולות(של יותר מזוג צעיר)
תחשבי על להעלות להוריד מזוודות (סיוט!)
עגלות (יחיד או תאומים- בכל מקרה זה מסובך, בטח כשזה מלווה בשקיות של קניות), ולא כדאי להשאיר את העגלה למטה....
תינוקות קטנים וילדים שאין להם כח לעלות כ"כ הרבה קומות ולפעמים צריך לסחוב בידיים,
שוה להוסיף עוד כסף ולקנות בקומה יותר נמוכה, אפילו שלישית היא לא רביעית!

(ועוד נקודה- אם זו בעיר מוכת טילים (אשדוד לדוגמה, והאמת ראינו כבר ששום עיר לא חסינה) אם אין ממ"ד בדירה, דיירי קומה אחרונה צריכים לרדת במדרגות 2 קומות- עם כל הילדים... בזמן קצר)

קול דממה

משתמש פעיל
אני לא הייתי מעזה לגור בקומה כזו גבוהה
זה מרגיש כמו כלא
כל יציאה מחשבים אם שווה לרדת ולעלות את הקומות

תותי פרוטי

משתמש פעיל
זה מאוד תלוי, מצד אחד לא הייתי ממליצה.. במיוחד שאתם זוג צעיר והכל עוד לפניכם...
אל תשכחו שיש קניות ועגלות ולפעמים חוזרים מאוחר הביתה ואז כל הקטנטנים עייפים ובוכים...
(אני עכשיו מכרתי דירה בקומה רביעית בלי מעלית והיה לנו מאוד קשה למכור אותה!!!)
מצד שני אם הדירה מציעה אופציות באמת שוות כמו גודל ומרחב ונוף מדהים אז אולי שווה
לשקול את הכיוון החיובי.

יפית 100

משתמש פעיל
למי ששאלה: באמת ההורים גרים בקרבת מקום
והצד השני גם באותו עיר, כך שכמעט אין מזוודות (למרות שכבר הספקנו הרבה ;) )

תודה תודה לכל המגיבים!!

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קול דממה;2211548:
אני לא הייתי מעזה לגור בקומה כזו גבוהה
זה מרגיש כמו כלא
כל יציאה מחשבים אם שווה לרדת ולעלות את הקומות
הרגשה של כלא יש לך דווקא בקומות נמוכות שאיזה חלון שאת פותחת יש לך סורגים - אם לא שלך אז של השכנים...

יפית 100

משתמש פעיל
והאמת מאד משך אותי הקטע של האויר, הכל בנוי מסביב ולמרות זאת אנחנו מעל הכל, ויש אויר מטורף...
זו דירה גדולה ויפה מאד.

והאמת שבמחיר הזה לא מצאנו אפילו משהו שמתחיל לגרד את כל המעלות שיש לדירה הזו ללא חסרון הגובה.

אגב למסתקרנים.. הדירה בבני ברק ;)

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
הפתרון לקניות - מנוף.

נכתב ע"י יפית 100;2211561:
והאמת מאד משך אותי הקטע של האויר, הכל בנוי מסביב ולמרות זאת אנחנו מעל הכל, ויש אויר מטורף...
זו דירה גדולה ויפה מאד.

והאמת שבמחיר הזה לא מצאנו אפילו משהו שמתחיל לגרד את כל המעלות שיש לדירה הזו ללא חסרון הגובה.

אגב למסתקרנים.. הדירה בבני ברק ;)
ואפשר עם סלסילה גדולה ממתכת...

next

משתמש רשום
לא קל בכלל!!! גרנו בקומה רביעית בלי מעלית עם 2 ילדים ובעלי ממש היה סבל (אני הייתי בהריון).
לעלתו עגלת תאומים, או לחילופין קניות, או ילדים ישנים בשעת לילה מאוחרת, סיוט הסיוטים לפי כל קנה מידה.
לא מומלץ!!!1

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
ההורים שלי ג"כ בבניברק ותמיד הם אומרים שכשקשה להעלות את המדרגות הם חושבים כל הדרך שבסוף הם מגיעים לשווייץ הקטנה וזה שווה.
(4 כיווני אוויר)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה