נכתב ע"י קקטוס;1586015:2 הערות:
קראתי השבוע את הכתבה שנכתבה לאחר פטירתו של הרב וואזנר, ע"י אותו כותב, והיא משובחת בהרבה (כנראה הוא קרא כאן את הביקורת עליו..)
התברר לי שהכתבה המדוברת נכתבה לפני כשלוש שנים, והתפרסמה רק עכשיו, ואולי זה מסביר את הפער באיכויות.
נכתב ע"י מלבב;1588777:כמדומה (במידת מה) שאנשים מפחדים מכתיבה יותר משאר דברים אחרים שבפורום.
בשביל להתפתח ולהתקדם בכתיבה אלף בית זה לכתוב... ובאומץ. השאר כבר יותר קל...
אתה לא צודק.נכתב ע"י אופק רחב;1590925:אני לא יודע אם אני צודק, אבל אכתוב את הדברים כפי שנראים בעיני.
יש שני אב-טיפוס במגזר החרדי - האחד ליטאי והאחד חסידי.
כל אחד מהם מהווה מודל לחיקוי:
1. חיים ולדר.
2. מוישה גוטמן.
יש כאלו שממש "משוגעים" על הכתיבה המצועצעת של גוטמן, אלא שרוב ה"עמך" בציבור אוהב את הכתיבה העלילתית של ולדר. חיים ולדר, שכותב בפשטות ובהומור, נחשב כסופר המוכר הכי הרבה. מוישה גוטמן, המצטעצע בהצטעצעות מצועצעת, מוכר הרבה פחות ויש כאלו שממש אינם אוהבים לקרוא את הסגנון שלו (משום מה נראה לי תמיד שא. א. מחקה אותו). לאחרונה נראה לי שגם הוא הפנים את הטעם של הקהל הכללי והחל לכתוב בסגנון יותר קולח. כבר לא רואים בסיפורים שלו את הכותרות "חלום, לחם, מלך" וכדומה.
דוד זריצקי ז"ל טבע דרך כתיבה אשר כל כולה יצירה ורגש, אבל הוא עצמו - עד כמה שזכור לי - ידע לכתוב כתבות עיתונאיות מלאות עניין ריאלי. הוא בעיני סופר אמתי.
נכתב ע"י קקטוס;1590963:אתה לא צודק.
מסיבה פשוטה - נניח שחיים ולדר עם הוותק שלו נחשב אבטיפוס, אבל משה גוטמן לא היה אב טיפוס, ויקח לו שנים רבות להגיע לאותה רמת השפעה.
וגם לגבי העובדות - משה גוטמן לא כותב בסגנון חסידי, הוא כותב בסגנון ספרותי שלעניות דעתי הוא יותר "ספרדי" (אם תדפדף בכתבים עתיקים יותר תוכל לראות את זה)
חוץ מזה שהסגנון שלו לא נשען על אוצר מילים חסידי (או "אלמנטים חסידיים" על כל המשתמע מכך), אלא בנוי יותר בסגנון אישי, ויוצר שפה אוניברסלית ולא משוייכת.
נכתב ע"י אופק רחב;1590925:אני לא יודע אם אני צודק, אבל אכתוב את הדברים כפי שנראים בעיני.
1. חיים ולדר.
2. מוישה גוטמן.
יש כאלו שממש "משוגעים" על הכתיבה המצועצעת של גוטמן, אלא שרוב ה"עמך" בציבור אוהב את הכתיבה העלילתית של ולדר. חיים ולדר, שכותב בפשטות ובהומור, נחשב כסופר המוכר הכי הרבה. מוישה גוטמן, המצטעצע בהצטעצעות מצועצעת, מוכר הרבה פחות ויש כאלו שממש אינם אוהבים לקרוא את הסגנון שלו (משום מה נראה לי תמיד שא. א. מחקה אותו). לאחרונה נראה לי שגם הוא הפנים את הטעם של הקהל הכללי והחל לכתוב בסגנון יותר קולח. כבר לא רואים בסיפורים שלו את הכותרות "חלום, לחם, מלך" וכדומה.
דוד זריצקי ז"ל טבע דרך כתיבה אשר כל כולה יצירה ורגש, אבל הוא עצמו - עד כמה שזכור לי - ידע לכתוב כתבות עיתונאיות מלאות עניין ריאלי. הוא בעיני סופר אמתי.
נכתב ע"י אופק רחב;1590925:אני לא יודע אם אני צודק, אבל אכתוב את הדברים כפי שנראים בעיני.
1. חיים ולדר.
2. מוישה גוטמן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: