@מלי וינפלד אנסה לעשות קצת סדר מידיעתי:
ישנם עובדים/ות המועסקים במוסדות חינוך אך אינם עובדי הוראה (כמו סייעות בגנים ועוד) ומכיוון שכך אינם זכאיים לקבל שכר על חודשי הקיץ (בשונה מעובדי הוראה שמקבלים שכר על הקיץ גם ללא עבודה)
כדי שיהיה לבעלי תפקיד אלו ממה להתפרנס בחודשי הקיץ - בהם מצד אחד מוסדות החינוך סגורים - ואין עבודה, ומצד שני - המעסיק לא צריך לשלם, ישנה אפשרות לקחת אבטלה רק לקיץ.
במה זה שונה מאבטלה רגילה? בזה שלא צריך להתייצב כל שבוע בלשכה כיוון שידוע להם שזה זמני ובתחילת שנה ישובו לעבוד
במה זה דומה? במסמכים ובטפסים שיש למלא ולהגיש.
###
במקרה שאת מתארת נוצר מצב של ניצול מצד הנהלת המוסד, שהם מבקשים מבעלך כעובד הוראה שאף עבד בחודשים אלו לדווח כאילו הוא מובטל קיץ.
מה הם מרוויחים? הם מרוויחים את הפרשות הפנסיה, בט"ל וכל עלויות המעביד, וכמובן - 75% מהשכר, שאותו הוא יקבל מבט"ל במקום מהם - שהרי הם רק ישלימו לו לשכר הרגיל, בעוד שהיה מגיע לו שכר מלא מהם.
מה זה פוגע בכם? זה לא פוגע לו בוותק, מעבר לפגיעה בהפרשות (שזה ניתן להתנות את החיידר שהם ממשיכים להפריש) הוא מפסיד את ימי האבטלה שלו. אולם אם הוא לא יממש אותם בכל מקרה ב- 4 שנים הקרובות - מכסת הימים תתמלא לו מחדש.
מה ניתן לעשות? או להילחם (להקליט לאיים וכל מה שכתבו לפני) ואז יש סיכוי שהוא ימצא את עצמו מחוץ לכותלי המוסד,
או להיכנע ולחתום אבטלה, וכדי למזער נזקים- להוציא מסמך מחייב מהנהלת החיידר לשלם את כל השלמות השכר + ביטוח לאומי + הפרשות לפנסיה כשהמסמך מגובה על ידי רב או פוסק. (למרות שסביר לי שהם לא יסכימו למסמך - כיוון שביום פקודה זה יסבך אותם, לפחות להעלות את כל הנקודות הבעיותיות בע"פ ולבקש הבטחה)
נקודה נוספת להבהיר כי באם בט"ל עולה על התרמית וידרוש את הכסף - הנהלת החיידר מחייבת לפצות.
זה הנתונים בגדול, זה לא ישר וזה עצוב - תעשו חשבון של רווח מול הפסד ותחליטו.