דרוש מידע דיבורים ודיבורים... ולבסוף... אברכי הכוללים נותרו ללא מענה !!

מצב
הנושא נעול.

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אל תסמוך על אפאחד שידאג לך הר"כ גם ככה בקושי מצליחים להחזיק את הכוללים בלי החלק של הדתות
ולכן עכשיו בחלק מכוללים של הצעירים לבינתיים קיצצו את הדתות מהמלגה,
(עוד לפני חשש ביטול הנחה במעונות ב"ל וכו')
אני חושב שתמיד צריכים להסתכל על דתות כבונוס ולא כחלק ממלגה.

פוניבז'-וולף

משתמש פעיל
לפני ביטול חוק הגיוס זעקו כולם -
"מה יהיה על אברכי הכוללים שמשכורתם הדלה תיקצץ דרסטית ??.."
"ואיך יתפרנסו הלאה וכו' ??.."
אף כמה מאנשי התקשורת וחלק ממובילי דעת הקהל הגדילו לעשות והציעו לפתוח קרנות לכל אותם אברכים יקרים שתורתם אומנותם, ולהתרים נגידי עם בארץ ובחו"ל כך שכל אברך ואברך ישאר עם מענה... וכו'...
אך, כעת - כאברך שכשלושה חודשים שנקצץ ממנו סכום נכבד של כ 650 ש"ח בכל חודש , שבעבור אברך כולל מדובר בסכום נכבד , שמורגש בכיס היטב...
נזעקת השאלה הקשה :
" לפני כשלושה חודשים דיברתם וזעקתם ושאגתם ובכיתם והתראיינתם והסברתם לכל העולם שזה לא אפשרי ושחייבים להציל את עולם התורה והכוללים... איפה אתם עכשיו ?

אני יודע שזו זעקת שווא כי אי"ה את אותם 650 ש"ח אני לכאורה לא ישוב לקבל...
אך השאלה העניינית שלי היא -
איך כל אותם אברכי כוללים בגילאי 18- 26 צריכים להמשיך בכלכלת ביתם ?
האם פשוט לחסוך יותר במוצרי הבית ? או להמשיך כרגיל ולנסות לשחות בעמוקים, ובגלים, שכעת הפכו לסערה משתוללת ?

אגב, מי שעצר את ההתרמה ההיא היה הג"ר דב לנדא שליט"א שהפציר לתת ישר לישיבות.

גם אם תהיה קרן, לצערי רה"כ לא יעביר לך את השכר הזה. אם מדובר בדתות בנפרד. זו המציאות.

מה עושים? בתור מי שחדשים רבים מימי חלדו בכולל היו ללא משכורת עקב קשיי הרשת, אני אומר אתם תראו ניסים.
זה לא מתוך אמונה אלא מתוך ניסיון.

עליך להבין שנס לא מתבטא בהכרח ב650 ש"ח שיכנס לחשבון. זה יכול להיות בעסקא מוצלחת, שחוסכת לך את הסכום הזה כל חודש. זה יתכן במשכנתא זולה, או הלואה שתחסוך את המשכנתא. ועוד אפשרויות כפי הדמיון.
מה שבטוח הוא שאתה תראה סייעתא דשמיא עצומה, ואתה תראה יד ה' בכל דבר.

ראש מנוע

משתמש פעיל
לא רציתי לכתוב היות ולכל אחד מתאים משהו אחר, אבל עקב התייקרות המחיה ובקושי נשאר מה לחסוך, אולי יהיה לתועלת.

יש כוללים שמשלמים יותר, אין כוונתי שמוטל על אברך שלומד טוב בכולל לעזוב על כסף, אבל אם בגלל המצב הכלכלי אין לו ריכוז כלל, כדאי לשקול את זה, וכל דבר לגופו, ולא צריך לומר לכולם שאתה עובר בגלל זה.

לקדם ילד או בחור פעם פעמיים בשבוע, ניגשים למישהו מוכר, או למלמד, ושואלים אם הוא מכיר מישהו שצריך, זה דבר שאנשים צריכים לו.

יש היום כוללי ערב שמביאים סכומים נאים - תבררו, לפעמים זה לא בשכונה, אבל שווה בדיקה.

או למשל כולל שישי - לא חייב להיות בארבע אמות ליד הבית, אפשר לצאת מהשכונה.

מבחני דרשו, עיון ההלכה - מופיע בסוף חוברת עיון הפרשה, וכיוצ"ב.

ישנם עוד דברים צריך ליזכר.

פוניבז'-וולף

משתמש פעיל
לא רציתי לכתוב היות ולכל אחד מתאים משהו אחר, אבל עקב התייקרות המחיה ובקושי נשאר מה לחסוך, אולי יהיה לתועלת.

יש כוללים שמשלמים יותר, אין כוונתי שמוטל על אברך שלומד טוב בכולל לעזוב על כסף, אבל אם בגלל המצב הכלכלי אין לו ריכוז כלל, כדאי לשקול את זה, וכל דבר לגופו, ולא צריך לומר לכולם שאתה עובר בגלל זה.

לקדם ילד או בחור פעם פעמיים בשבוע, ניגשים למישהו מוכר, או למלמד, ושואלים אם הוא מכיר מישהו שצריך, זה דבר שאנשים צריכים לו.

יש היום כוללי ערב שמביאים סכומים נאים - תבררו, לפעמים זה לא בשכונה, אבל שווה בדיקה.

או למשל כולל שישי - לא חייב להיות בארבע אמות ליד הבית, אפשר לצאת מהשכונה.

מבחני דרשו, עיון ההלכה - מופיע בסוף חוברת עיון הפרשה, וכיוצ"ב.

ישנם עוד דברים צריך ליזכר.
נכון, אני נזכר שאז בזמני הקושי החלטתי ללכת לאיזה כולל בבוקר. שזו ההשתדלות שלי, זה היה כיסוי ממש חלקי, אבל הוסיף מעט.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה