לפני ביטול חוק הגיוס זעקו כולם -
"מה יהיה על אברכי הכוללים שמשכורתם הדלה תיקצץ דרסטית ??.."
"ואיך יתפרנסו הלאה וכו' ??.."
אף כמה מאנשי התקשורת וחלק ממובילי דעת הקהל הגדילו לעשות והציעו לפתוח קרנות לכל אותם אברכים יקרים שתורתם אומנותם, ולהתרים נגידי עם בארץ ובחו"ל כך שכל אברך ואברך ישאר עם מענה... וכו'...
אך, כעת - כאברך שכשלושה חודשים שנקצץ ממנו סכום נכבד של כ 650 ש"ח בכל חודש , שבעבור אברך כולל מדובר בסכום נכבד , שמורגש בכיס היטב...
נזעקת השאלה הקשה :
" לפני כשלושה חודשים דיברתם וזעקתם ושאגתם ובכיתם והתראיינתם והסברתם לכל העולם שזה לא אפשרי ושחייבים להציל את עולם התורה והכוללים... איפה אתם עכשיו ?
אני יודע שזו זעקת שווא כי אי"ה את אותם 650 ש"ח אני לכאורה לא ישוב לקבל...
אך השאלה העניינית שלי היא -
איך כל אותם אברכי כוללים בגילאי 18- 26 צריכים להמשיך בכלכלת ביתם ?
האם פשוט לחסוך יותר במוצרי הבית ? או להמשיך כרגיל ולנסות לשחות בעמוקים, ובגלים, שכעת הפכו לסערה משתוללת ?
נכון, אני נזכר שאז בזמני הקושי החלטתי ללכת לאיזה כולל בבוקר. שזו ההשתדלות שלי, זה היה כיסוי ממש חלקי, אבל הוסיף מעט.לא רציתי לכתוב היות ולכל אחד מתאים משהו אחר, אבל עקב התייקרות המחיה ובקושי נשאר מה לחסוך, אולי יהיה לתועלת.
יש כוללים שמשלמים יותר, אין כוונתי שמוטל על אברך שלומד טוב בכולל לעזוב על כסף, אבל אם בגלל המצב הכלכלי אין לו ריכוז כלל, כדאי לשקול את זה, וכל דבר לגופו, ולא צריך לומר לכולם שאתה עובר בגלל זה.
לקדם ילד או בחור פעם פעמיים בשבוע, ניגשים למישהו מוכר, או למלמד, ושואלים אם הוא מכיר מישהו שצריך, זה דבר שאנשים צריכים לו.
יש היום כוללי ערב שמביאים סכומים נאים - תבררו, לפעמים זה לא בשכונה, אבל שווה בדיקה.
או למשל כולל שישי - לא חייב להיות בארבע אמות ליד הבית, אפשר לצאת מהשכונה.
מבחני דרשו, עיון ההלכה - מופיע בסוף חוברת עיון הפרשה, וכיוצ"ב.
ישנם עוד דברים צריך ליזכר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: