דיאטה דיאטת חלבונים- נקנקיות טבעול

Rachel t

משתמש רשום
אני אחרי לידה ועושה דיאטת חלבונים (אני אוכלת פחמימה אחת ביום)
רציתי לדעת אם נקנקיות טבעול זה גם חלבונים
(אין לי בשרי בתשעת הימים)
ואשמח גם לעידודים והמלצות:)
תודה!
 

יוא"ב ארז

משתמש צעיר
המלצה שלי...
כמעט כל באוכל התעשייתי יש להם חומרים שממש לא מתאימים לדיאטה...
להיות חכם ולאכול דברים שמקורם טבעי זה מועיל הרבה יותר ותוצאותיו נשמרות לאורך זמן וזה מרגיל את הגוף להיות חיוני יותר וקליל יותר, מערכת העיכול רגועה יותר,
אמנם בתחילה זה קשה אבל בהמשך זה שווה...
 

עולם קטן

משתמש פעיל
בנקניקית טבעול יש הרבה חלבון.
הכי קל זה להסתכל ברשימת רכיבים כמה פחמימה יש שם ל100 גרם... כדי לוודא שלא דחפו שם הרבה פחמימות.
וגם מצטרפת להמלצה למעלה, במיוחד אחרי לידה, לאכול חלבונים יותר איכותיים- כמו דגים לסוגיהם בתשעת הימים כשאין בשר. ופחות דברים מתועשים...
 

מוטי6

משתמש רשום
אני אחרי לידה ועושה דיאטת חלבונים (אני אוכלת פחמימה אחת ביום)
רציתי לדעת אם נקנקיות טבעול זה גם חלבונים
(אין לי בשרי בתשעת הימים)
ואשמח גם לעידודים והמלצות:)
תודה!
כן בהחלט
נקניקיות טבעול הם תחליף חלבון מצויין לחזה עוף בשר ודגים
הדיאטניות ממליצות על זה כתחליף
מנסיון...
 

Rachel t

משתמש רשום
המלצה שלי...
כמעט כל באוכל התעשייתי יש להם חומרים שממש לא מתאימים לדיאטה...
להיות חכם ולאכול דברים שמקורם טבעי זה מועיל הרבה יותר ותוצאותיו נשמרות לאורך זמן וזה מרגיל את הגוף להיות חיוני יותר וקליל יותר, מערכת העיכול רגועה יותר,
אמנם בתחילה זה קשה אבל בהמשך זה שווה...
את מתכוונת שלא יורדים מזה?
עליתי במשקללל מזההה השבועעע:cry:
אולי זה בגלל שאכלתי את זה עם קטשופ וחרדל?? (לפעמים עם קצת מיונז)
 

Rachel t

משתמש רשום
המלצה שלי: תיזהרי עם דיאטה אחרי לידה, חייב להיות בפיקוח ועם כל אבות המזון.
את מתכוונת שלא יורדים מזה?
עליתי במשקללל מזההה השבועעע::cry:
אולי זה בגלל שאכלתי את זה עם קטשופ וחרדל?? (לפעמים עם קצת מיונז)
 

Rachel t

משתמש רשום
עליתי במשקללל מזההה השבועעע::cry:
אולי זה בגלל שאכלתי את זה עם קטשופ וחרדל?? (לפעמים עם קצת מיונז)
בבקשה עזרו לי!
אני גם צריכה להתאושש מהלידה וגם לראות כזה דבר...
 

אפונה וגזר

משתמש פעיל
כמה זמן את אחרי לידה? למה את בלחץ? את מניקה? יש לך חתונה באופק?
תני כבוד לגוף שלך על החיים החדשים שהוא יצר! תני לו כח ואוכל מזין!
כעיקרון, תוספות של קטשופ/חרדל/מיונז הן קלוריות סמויות, את יכולה לעשות חשבון לפי הערכים התזונתיים על האריזה כמה זה יוצא לכל כפית.
לדעתי יש יותר סיכוי שהעליה במשקל נובעת מהאטת חילוף החומרים בגוף עקב דיאטה לא מתאימה, מאשר שזה בגלל קצת רוטב.
 

A160161162

משתמש צעיר
אני אחרי לידה ועושה דיאטת חלבונים (אני אוכלת פחמימה אחת ביום)
רציתי לדעת אם נקנקיות טבעול זה גם חלבונים
(אין לי בשרי בתשעת הימים)
ואשמח גם לעידודים והמלצות:)
תודה!
עליתי במשקללל מזההה השבועעע::cry:
אולי זה בגלל שאכלתי את זה עם קטשופ וחרדל?? (לפעמים עם קצת מיונז)
בבקשה עזרו לי!
אני גם צריכה להתאושש מהלידה וגם לראות כזה דבר...

כדי להרזות לא צריך לעשות כל מיני סוגי דיאטות למיניהם, צריך פשוט לאכול נכון עם מזון שקרוב ביותר לטבע שלא עבר עיבוד מעשי ידי אדם, למשל פחמימות מלאות כדוגמת האורז המלא, קמח מלא לעומת האורז הלבן והקמח הלבן הנמצא כמעט בכל מזון מתועש כיום.

מכיוון שיש כאן בלבול עצום, אכתוב בקצרה, מהם הגורמים להשמנה (ובעקיפין למחלות).

השמנה
קשורה לקצב חילוף החומרים (מטבוליזם) של הגוף, אם הגוף לא מצליח לפלוט את החומרים בקצב שבה הם נכנסו, אזי האדם ישמין. למשל, אם הכנסתי שני קילו מזון ופלטתי רק קילו, אני יעלה בקילו.

הטעות של הדיאטנים היא, שהם עושים כל מיני טבלאות לספירת קלורית, אומרים במאכל הזה יש 1000 קלורית, ובזה 200 קלוריות, אז תעדיף לאכול את ה200 קלוריות.

מדוע זוהי טעות? משום שהעלייה והירידה במשקל איננה קשורה רק לכמות הקלוריות (אנרגיה) אותה אנו צורכים, אלא בעיקר לקצב התפנות המזון מהגוף, כמה מסה (חומר) הכנסתי וכמה הוצאתי.

איננו מכונות חשמליות בהן ניתן לחשב במדויק צריכה של קלוריות, משום שהגוף הינו דבר חי, כמות החום והאנרגיה שאדם צריך משתנה מעת לעת, דרישת הגוף לקלוריות הן פונקציה של מזג אוויר, גיל, עיסוקים ופעילויות, גודל פיזי של הגוף, מצב נפשי, ומצב בריאותי.

למשל, ספורטאי יצרוך יותר קלוריות מפקיד שעובד במשרד, גם אדם הנמצא במצב נפשי שלילי של פחדים, חרדות, מתח וכדו', יצרוך יותר קלוריות מאדם רגוע, לכן אין זה נכון לקבוע באופן שרירותי, כמה קלוריות אדם צריך לצרוך, כפי שמקובל כיום בדיאטה המערבית.

במלח למשל אין שום קלוריות, אבל אם נאכל מאכלים המכילים כמויות של מלח אנו נעלה במשקל, וזה משום שהמלח סופח נוזלים.

גם בתרופות אין קלוריות, אבל אם הם נלקחים על בסיס יום יומי (במיוחד אסטרואידים) הם יגרמו להשמנה ולניפוח הגוף, וזה משום שהם מכילים חומרים רעילים, שהדרך של הגוף להתמודד איתם, היא על ידי דילולם במים ואחסונם ברקמות השומן.

לכל מזון יש ערך קלורי שונה, שזה אומר לנו כמה אנרגיה הגוף יכול לקבל ממנו, נתון זה אינו מתייחס כלל לערכו הבריאותי (בריא או מזיק) ולהשפעתו על הגוף בטווח הקצר או הארוך.

מספר הקלוריות שבמזון אינו קובע את ערכו הבריאותי, שכן מאכל גרוע דל קלוריות עלול להזיק לבריאות, ובעקיפין לגרום להשמנה עקב פגיעה בחילוף החומרים. ולעומתו, מזון איכותי עתיר קלוריות עשוי לשפר את הבריאות ואת חילוף החומרים, ובכך לסייע בהרזיה למי שסובל מעודף משקל.

וכן להפך, אדם יחיה טוב מדיאטה דלת קלוריות שמרכיביה בריאים, ויכול לחלות ואף למות כשניזון מדיאטה עשירה בקלוריות, הכוללת סוכר לבן, המבורגרים, צ'יפס מטוגן, ג'חנון, פיצה, פלאפל, עוגות, מאפים, קולה. במאכלים אלו אולי הכנסו לגופנו המון קלוריות, אבל גופנו לא קיבל כמעט שום חומר גלם שאיתו הוא יכול לבנות גוף בריא.

בנוסף מאכלים אלו מרוקנים את הגוף מיסודות מזון החיוניים לנו, בעיקר מינרלים וויטמינים, כך שלמעשה הם גורמים להזנה שלילית של אברי הגוף, שתוצאותיה יהיו חולי ואף מוות.

לדוגמא, אם אכלתי 200 גרם של חסה או מלפפון, לעומת 200 גרם של עוגת קצפת או שוקולד, ההבדל בין שני המקרים הוא לא מה הכנסתי אל גופי, אלא מה לבסוף נשאר בגופי.

לאחר אכילת 200 גרם של חסה או מלפפון, הגוף יאפשר חילוף חומרים (מטבוליזם) מהיר, הגוף יקבל ויטמינים מינרלים ועוד דברים טובים, הסיבים ישמשו כעין מטאטא ויספחו אליהם את הרעלים והפסולת מהמעי, ויצאו איתם החוצה דרך בית הרעי.

לעומת זאת, לאחר אכילת 200 גרם של עוגה או שוקולד, לא רק שלא הכנסתי שום ערך תזונתי לגוף, אלא להיפך הכנסתי לגופי כמויות של סוכרים מזוקקים ושומן רווי, אברי ההפרשה לא יצליחו להוציאם החוצה, והם יאחסנו ברקמות השומן.

כעת אנחנו מבינים, מדוע אפשר לאכול כמויות גדולות של אבטיח ושאר פירות וירקות חיים ולא להשמין, וזה משום שהמים שבהם יוצאים מהגוף, והסיבים שבהם סופחים פסולת ומוציאים אותם מהגוף, בנוסף הסיבים מווסתים את רמת הסוכר בדם.

יתירה מזו, אם נאכל את המזון כשהוא בטבעו ללא קליה ובישול, כגון פרי טרי, לא נצליח לאכול יותר משלוש ארבע פרות, משום שהגוף ישר מאותת לנו הפסיק, אבל אם נאכל שוקולד או חטיף או כל מזון שעבר עיבוד, בישול או קליה, כבר לא יהיה את האיתות הזה של הגוף, ואנו נאכל להכניס כמויות של אוכל, אף על פי שהם לא נצרכות לגופנו.

מזון מתועש (ג'אנק פוד) מלבד השומנים והסוכרים המעובדים שהם מכילים, יש בהם גם המון חומרים רעילים כדוגמת חומרי טעם וריח וחומרים משמרים, אם אברי ההפרשה שלנו לא יצליחו להפליט את כל הרעלים הללו, אזי הגוף יאחסן אותם בתור רקמות שומן.

אפשר להגיד שרקמות השומן הללו הם הפח זבל של הגוף, מכיוון שהם מלאות ברעלים, רעלים אלו יגרמו לנו לכאבי ראש, עייפות כרונית, פריחות ואלרגיה בעור, דלקות פרקים, קשיי ריכוז, ירידה בזיכרון, אלצהיימר, ועוד בעיות ומחלות כרוניות נפוצות.


מהו ערך גליקמי (Glycemic index - GI)?

ערך גליקמי או אינדקס גליקמי היא שיטה לדירוג פחמימות, המבוססת על השפעת רמת הימצאות הסוכרים בדם, כשאנו אומרים סוכרים הכוונה לתוצר הסופי של הפחמימה שהוא "גלוקוזה" (חד סוכר).

התהליך הרצוי הוא "ערך גליקמי נמוך", כלומר פירוק איטי והדרגתי של הסוכר במחזור הדם, שכן במצב זה רמת הסוכר בדם תהיה מאוזנת ותישמר ברמה רצויה למשך זמן ממושך.

יש בלבול בקרב הציבור, רבים חושבים שפחמימות "פשוטות" הם פחמימות "ריקות", וזה אינו נכון.

הפירות הם אמנם מוגדרות כ"פחמימות פשוטות" ('חד סוכרים' ו'דו סוכרים'), אולם הם מאוד חיוניים לגופנו, הם עשירים במינרלים וויטמינים ובסיבים תזונתיים, הגורמים לשחרור הסוכר שבהם באיטיות ובהדרגה לזרם הדם, כך שלא תהיה נפילת סוכר חדה לאחר מכן, ותחושה של דחיפות לאכול שוב.

המדד העקרי הוא לא האם הפחמימה "פשוטה" או "מלאה", אלא האם הפחמימה עברה עיבוד או לא, פחמימה "מורכבת" שעברה עיבוד נקראת פחמימה "ריקה".

כשאומרים "פחמימות ריקות" הכוונה שהן ריקות מוויטמינים, ממינרלים ומרכיבים תזונתיים צמחיים, והן גורמות לעלייה ברמת הסוכר.

למשל, הדגנים המלאים כגון הלחם המלא והאורז המלא, שהם בעצם "פחמימות מורכבות", השחרור של הסוכרים שבהם הוא איטי והדרגתי בזרם הדם, וזאת עקב הסיבים התזונתיים שיש בהם, המווסתים את רמת הסוכר בדם.

ואילו הדגנים המעובדים כדוגמת האורז לבן ודברי מאפה העשויים מקמח לבן, הם עברו תהליכי עיבוד והפכו ל"פחמימות ריקות", כיוון שאין בהם סיבים תזונתיים שיווסתו את רמת הסוכר בדם לאחר עיכולם, ועקב כך רמת הסוכר בדם תעלה בבת אחת לרמות גבוהות.

דוגמת נוספת היא הסוכר הלבן שמיוצר בעיקר מקנה סוכר, שבתהליך הייצור הוצאו ממנו המים הטהורים שהיו בו, הסיבים, הוויטמינים והמינרלים, הוא מרוכז מידי, והוא מתפרץ לזרם הדם בצורה מסוכנת ולא מבוקרת כמו 'פצצה' מתקתקת, וגורם לרמות סוכר גבוהות בדם.

כאשר רמות הסוכר בדם עולות לרמות גבוהות, הלבלב מייצר יותר אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים, לכאורה הדבר טוב שהרי הסוכר נכנס לתאים לצורך תפקודם.

אולם אליה וקוץ בה, שכן אנו זקוקים שיישאר גם סוכר בדמנו, וברגע שיש ייצור גבוה של אינסולין, הדבר יגרום להכנסת כל הסוכר לתאים ולצניחה מידית של הסוכר בדם, ועקב כך הגוף יגיב בתחושת רעב וחולשה (היפו-גליקמיה), ואז אנו שוב נאכל פחמימות ריקות וסוכרים מעובדים, כדי לעלות את רמות הסוכר בדם הלבלב שוב יפריש כמות גבוה של אינסולין על מנת להכניס את הסוכרים לדם, והגלגל מסתובב לו: עודף סוכרים ועודף אינסולין, והתוצאה היא השמנה סוכרת, לחץ דם גבוה, ומחלות אחרות הנגרמות עקב עודף סוכרים ואינסולין.

לכן יש חשיבות רבה להמעיט מפחמימות ריקות ומעובדות, ולאכול פחמימות מלאות, כדגנים מלאים וקטניות, המכילים הסיבים התזונתיים, כדי שהסוכר יכנס לדם בהדרגה, והפרשת האינסולין תהיה מאוזנת.

גורמים נוספים לעליית הסוכר בדם:

ישנם גורמים נוספים מלבד סוג הפחמימה המשפיעים על התגובה הגליקמית: סוג המזון, אופן הכנתו, נוכחות רכיבי-תזונה אחרים במזון עצמו או במזון אחר הנאכל עמו.

נוכחות חלבון או שומן או סיבים תזונתיים (=סוג פחמימה מורכבת) במזון, ממתנת את התגובה הגליקמית.

לדוגמא, הקטניות אף שהם עשירות בפחמימות, הם עשירות גם בחלבונים וסיבים, ולכן הם בעלי מדד גליקמי נמוך, ומסייעים לאיזון הסוכרים בדם. אם ננביט אותם, הקשרים 'העמילנים' שבהם יתפרקו לסוכרים פשוטים יותר, ונצרוך פחות סוכרים.

תפוח אדמה, למשל, אין בו כמעט סיבים, וכמות החלבון שבו נמוכה, ולכן הוא מקפיץ רמת הסוכר בדם, אם נאכל אותו עם קליפתו, אנו נמתן במקצת את כניסת הסוכר לדם.

מזון מרוסק או מיצי פירות מייצרים תגובה גליקמית חזקה יותר מאשר מזון שלם, משום שהם מאבדים את הסיבים וחלק מהנוזל שהיה בהם.

מזון מבושל גורם לתגובה גליקמית חזקה יותר משל מזון חי.

ההשפעה הגליקמית של הלחם יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקמח ועד כמה הוא טחון דק. בישול יתר של הפסטה משפיע על המדד הגליקמי (לרעה).

ואידך זיל גמור....
 
נערך לאחרונה ב:

מי מכיר מי יודע

משתמש פעיל
עליתי במשקללל מזההה השבועעע::cry:
אולי זה בגלל שאכלתי את זה עם קטשופ וחרדל?? (לפעמים עם קצת מיונז)
בבקשה עזרו לי!
אני גם צריכה להתאושש מהלידה וגם לראות כזה דבר...
כמה זמן את אחרי לידה?
קודם תתאוששי מהלידה
אם את מניקה לא בטוחה שמתאימה לך דיאטת חלבונים, זהירות זה יכול לפגוע בהנקה
הכי טוב שתלכי לדיאטנית קלינית ותקבלי תפריט מותאם
 

fit plus - פיט פלוס

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
אני אחרי לידה ועושה דיאטת חלבונים (אני אוכלת פחמימה אחת ביום)
רציתי לדעת אם נקנקיות טבעול זה גם חלבונים
(אין לי בשרי בתשעת הימים)
ואשמח גם לעידודים והמלצות:)
תודה!
קודם כל מעודדת אותך על זה שאת חסה על הגוף שלך ורוצה לתת לעצמך מאכלים טובים זה מעולה!
אבל חשוב לציין שדיאטה ויולדת זה בעיני תאונה,
חשוב לשים לב על העתוי הנכון במקום לנסות ולהיות מתוסכלת מנפילות,
ההמלצה שלי זה עד 3 חודשים לא להתעסק עם דיאטות,
כן להכניס דברים טובים לגוף לשמור על סדר יום ואבות המזון, אבל מהמקום של תמיכה לגוף ולא לכסח את הגוף עם תוכניות שונות שעדין הגוף והנפש לא מוכנים לזה.
הרבה כוח ונחת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה