כבר יותר מסוכן להשאיר אותו בלי נשק מולםמסוכן לתת סטירה ולהפוך אותו לאלים כמו ההורים.
כבר יותר מסוכן להשאיר אותו בלי נשק מולםמסוכן לתת סטירה ולהפוך אותו לאלים כמו ההורים.
סליחה אולי לא ניסחתי נכון....כל הטקס העיקר להרביץ לילד?
מה המכה הזו מועילה יותר מ10 צעדים מחנכים אחרים?
זו חשיבה של פעם, שבטוחים שבלי מכות, ההורים לא יכולים לחנך. ב"ה אנחנו יודעים היום על עוד כמה דרכים טובות יותר, ישרות יותר, מצליחות יותר לחנך ילדים גם בלי לחבק, לנשק ולהרביץ.
אין שום סיטואציה שמחייבת סצנה מזעזעת כזו כמו שאתם מתארים. אם צריך לכעוס, כועסים. מסבירים. גוערים. מסבירים שוב. נותנים לילד להתמודד עם ההשלכות לפי גילו.
(ולמה מזעזעת? כי הילד מתרגל שנשיקות מגיעות עם מכות. כשזה נטבע בו מגיל צעיר הוא לא מצליח להבין מתי זו נשיקה כי שמחים איתו ומתי זו נשיקה שבאה לנקות לאבא את המצפון כדי שיוכל להרביץ. הוא מקבל נשיקה ומתכווץ מפחד כי אולי אחריה תגיע אלימות.
זו עלולה להיות פגיעה חמורה בנפש, בהתקשרות להורים, ובהבנת טוב ורע בעולם. לחנך זה בטוח לא מחנך)
מה הקשר סטירה לילד בן שנתיים וחצי זה פשוט עצובאף אחד לא אמר לך פה לתפוס את הבן שלך כל יום ולתת לו שתי סטירות
אבל כן מקרה חריג כמו מה שאתה מספר מצדיק סטירה
הילדים שלי גם יודעים שכשהם עושים דבר מאוד חריג יש פאצ והם בריאים בנפשם
סטירה מצלצלת זה פשוט חוסר שליטה שלך חבל אחר כך כואב לך היד....בלת"ק
גם אני הייתי נותנת סטירה מצלצלת. אבל לא בגיל הזה.
לפעמים ילד צריך להבין שיש כאן גבול שאי אפשר לחצות.
בלת"ק חלקי, היה ארוך לקרוא פה את כל הדיון אבל ממה שקראתי לא ראיתי שכבר כתבו את זה-יש לי בן בן שנתיים וחצי מה שנגיד לו הוא יעשה בדיוק הפוך
היום עבר כל גבול הוא הלך עם אשתי לטייל והוא התחיל ללכת לכיוון הכביש
אשתי צעקה לא והוא הלך בכוונה
מה לעשות בכזה מצב
אמא שלי בכזה מצב הייתה נותנת סטירה מצלצלת
מה אתם אומרים??
אולי טכני זה נוחבלת"ק חלקי, היה ארוך לקרוא פה את כל הדיון אבל ממה שקראתי לא ראיתי שכבר כתבו את זה-
כשהילד שלי היה בגיל שהיה עושה כל דבר הפוך,
הייתי אומרת לו לדוגמה: "אני לא מרשה לאכול!" ואז הוא היה רוצה לעשות בדיוק הפוך...
מה שאתם רוצים שהוא יעשה תגידו לו בדיוק הפוך
אצלי זה עבד מצויין!
(ולמרות שעבד אני ממש לו ממליצה להגיד לו רוץ לכביש ח"ו!
אולי אם הוא עדיין מספיק רחוק משם ורק נראה שמתחיל להתקרב לשם אפשר להגיד "אני לא מרשה לך ללכת ליידי/לתת לי יד," אבל שזה יהיה במרחק מספיק שיהיה אפשרות לתפוס אותו מהר אם לא מקשיב)
הורס חינוך.בלת"ק חלקי, היה ארוך לקרוא פה את כל הדיון אבל ממה שקראתי לא ראיתי שכבר כתבו את זה-
כשהילד שלי היה בגיל שהיה עושה כל דבר הפוך,
הייתי אומרת לו לדוגמה: "אני לא מרשה לאכול!" ואז הוא היה רוצה לעשות בדיוק הפוך...
מה שאתם רוצים שהוא יעשה תגידו לו בדיוק הפוך
אצלי זה עבד מצויין!
(ולמרות שעבד אני ממש לו ממליצה להגיד לו רוץ לכביש ח"ו!
אולי אם הוא עדיין מספיק רחוק משם ורק נראה שמתחיל להתקרב לשם אפשר להגיד "אני לא מרשה לך ללכת ליידי/לתת לי יד," אבל שזה יהיה במרחק מספיק שיהיה אפשרות לתפוס אותו מהר אם לא מקשיב)
הניסוח פה קצת לא מדויק,תודה על זה.
כי הרעיון של סטירה וחיבוק הוא ערעור נפשי לילד.
או שכועסים או שאוהבים.
לא יחד...
בפרט שמסבירים למה הגיע המכה ולמה החיבוקהניסוח פה קצת לא מדויק,
זה ממש לא או שכועסים או שאוהבים
זה בהחלט יכול לבוא ביחד,
גם כשאמא / אבא כועס, הוא עדיין מאוד אוהב אותי,
הוא רוצה בטובתי ולכן הוא כועס / צועק.
חלילה שילד יחשוב שכשאבא כועס הוא לא אוהב אותי.
מנסיון בגיל הזה זה עבד, והיום הוא ב"ה ילד ממושמעאולי טכני זה נוח
אבל זה מלמד את הילד לא לשמוע בקול ההורים
זה ההפך מחינוך
#דעתי - אני לא יועצת חינוכית#
אולי טכני זה נוח
אבל זה מלמד את הילד לא לשמוע בקול ההורים
זה ההפך מחינוך
#דעתי - אני לא יועצת חינוכית#
אתם כותבים מנסיון?הורס חינוך.
ואיך ההרגשה שלך, אמא?!אתם כותבים מנסיון?
כי אצלינו זה עזר בגיל הזה ואח"כ הילד קצת גדל ועבר את השלב הזה שחייב לעשות הפוך
והיום הוא ילד ממושמע ב"ה
וגם אני לא יועצת חינוכית, אולי זה הצליח רק אצלינו
ומה האמת שלהורים לא מפריע לגשת לבן שלהם ולהביא לו פאצ???שהייתי ילדה שמעתי את זה גם מההורים שלי - כמה קשה להם לתת לי סתירה,
היום שאני אמא בעצמי אני יודעת את האמת.......
אל תשקר לעצמיך! ז
לא דיברת עם @יואל וייס בשבת?ומה האמת שלהורים לא מפריע לגשת לבן שלהם ולהביא לו פאצ???
אני לא מכיר כאלה הורים רק אין ברירה וזה טובת הילד אז נותנית לו פאצ
בגיל קטן צריך כמה שפחות דיבורים.לא חושבת שצעקות ודברים דומים יותר עוזרים כדי שבסוף הילד יהיה ממושמע..
הרעיון נכון אבל בעיקר צריך שהלב יהיה במטרה טובה ובאהבה ולא בשנאהסליחה אולי לא ניסחתי נכון....
א- לגבי מכה כן! יש זמנים שדיבורים לא עוזים וצריך להשתמש במכה!
ב- אין הכוונה לבלבל אותו עם פטש ונשיקה, הכוונה שהמכה מגיעה מיתוך אהבה ולא שנאה וכעס...
והגבולות לא יתערבבו לו אם סבירים לו בדיוק למה העונ
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: