בשמחה!
תרגיש בנוח... ואם משהו לא ברור תדייק אותי לתועלת הכלל...
האם לדעתך לשימושים קטנים בבית עדיף מברגת פוטר ולא אימפקט?
ושוב, תשובה ארוכה אבל אם מבינים את העקרונות האלו זה עוזר הרבה!
צריך להבין את ההבדל בין מברגת פוטר למברגת אימפקט, ואני יסביר בקצרה:
חוץ מההבדל מצורת החיבורים שלהם יש הבדל במבנה והיכולות שלהם (שזה מה שמשפיע בעצם על צורות החיבור):
מברגת פוטר: תפקידה לסובב חזק יותר ממה שנוכל ביד! (אם כי ברוב ככול המברגות יש את התוספת של ההלימה אבל זה לא משמעותי).
מברגת אימפקט: מלבד הסיבוב העוצמתי יש לה את המנגנון של ההלימה צידי שכתבתי עליו למעלה. המנגנון הזה עושה את ההבדל, למה?! כי הוא בעצם מקפיץ את היכולות שלה בערך בפי 3(!!!)
כלומר אם ניקח 2 מברגות 12V של בוש לדוגמא, אחת פוטר ואחת אימפקט, אז בהברגות קטנות וחיבורים לא יהיה כ"כ הבדל. אבל כשנרצא לחבר ברגים ארוכים או ליצור חורים חדשים בעץ חזק וכדו' האימפקט יהיה חזק בערך פי 3 מהפוטר.
ובגלל שהרבה מאאלו שקונים מברגת פוטר לבית לא מבינים את ההדל הזה הם סובלים ממברגה חלשה, או לחילופין מאמצים אותה יותר ממה שהיא יכול וכך הבלאי שלה קצר מאד.
לכן הייתי ממליץ ללכת על האימפקט כי היא יותר חזקה ונותנת שקט לטווח ארוך.
כמובן ששאלת המחיר קיימת גם היא
אבל, אוסיף רק נקודה אחת, היתרון של מברגת הפוטר הוא בעצם החיסרון שהצבעתי עליו, כלומר דווקא זה שהיא 'חלשה' יותר מהאיפקט נותן לה קידוחים עדינים יותר, אני אישית משתמש איתה לפריצות או להכנת חורים וכדו' מה שדורש את העדינות שלה. (כמובן שגם את פעולות אלו אפשר לעשות עם האימפקט אבל זה דורש מיומנות).