דרוש מידע דחוף!!! מברגה במשנת יוסף - מישהו מכיר?

הנדימן

משתמש פעיל
אז בעצם כל החבילה שקניתי מיותרת? כי חלקים למברגה יש לי כבר במברגה (יש שם מגוון גדלים) וחלקים למקדחה אני יכולה לקנות מותאמים למברגה הזאת בטמבור?
לפי הנתונים האלו... כן...
מה כותבים כדי למצא אותו בסין?
אני חפשתי עכשיו את המילים 'פוטר מתאם מברגה למקדחה' והביא תוצאות
לגבי אמינות וכו' אין לי מושג צריך להעביר לאשכול של אליאקספרס למומחים...

בהצלחה!

בוניבון

משתמש צעיר
שכן שלי קנה ממשנס בדקתי אותה (את האימפקט מהמכירה הקודמת)
והאמת שהופתעתי מהעוצמה שלה ממש חזקה ומהירה, בפרט ביחס למחיר.
מה שכן היא קצת גסה.
(יש לציין שבאופן כללי אימפקט היא יותר מאסיבית ופחות מתאימה לעבודות עדינות ולידיים לא מיומנות.)
למעשה, אם זה עדיין רלוונטי, מי שמחפש אימפקט זולה, אני ממליץ על זו.

הולי הובי

משתמש פעיל
אשמח להבין את המושג "אימפקט"
יש מברגה אימפקט ויש מברגה שהיא לא אימפקט?

אם רוצים מברגה איכותית שתתאים גם למגוון שימושים עדינים
(כמו תיקון ציר דלת שהשתחרר בנגרות של המטבח)
מה מומלץ?
נראה מכאן שהלימו פחות תתאים

זקוקים למברגה בלבד, ללא מקדחה

בוניבון

משתמש צעיר
אשמח להבין את המושג "אימפקט"
אם רוצים מברגה איכותית שתתאים גם למגוון שימושים עדינים
(כמו תיקון ציר דלת שהשתחרר בנגרות של המטבח)
מה מומלץ?
לדעתי עדיף "פוטר" (לא אימפקט)
נראה מכאן שהלימו פחות תתאים
יש לימו גם לא אימפקט. (היה גם במשנס' ב149 שח)
לא מכיר.

הנדימן

משתמש פעיל
אשמח לפירוט, חשוב לי מאוד!
בשמחה!

קצת ארוך אבל שווה לקרוא ולדעת!!

קידוח אינו הייעוד של מברגת אימפקט!
יש הבדל בין ההלימה של פטישון (ואותו דבר גם המקדחה) להלימה של האימפקט:
הפטישון תפקידו להכין חור חלק ויפה בקיר כדי שיכנס בו הדיבל בצורה חזקה ויציבה, ולכך הוא בנוי הצורה שכאשר הוא מסתובב ומרגיש שיש התנגדות (של הקיר - כמובן כל קיר לפי החוזק שלו) יש הלימה כלפי הקיר - השילוב הזה של הסיבוב והדפיקה קדימה יוצרים את החור היפה והחלק אותו אנו רוצים לקבל.
לעומת זאת מברגת אימפקט שהיא מיועדת להברגה חזקה ולא לקדיחה, ולכן היא בנויה בצורה שכאשר היא מסתובבת ומרגישה התנגדות היא הולמת כלפי הצד של ההברגה ואל כלפי הקיר, - וכאן השילוב של הסיבוב עם הדפיקה לאותו צד - יוצרים מברגה חזקה יותר.

אחרי שהבנו את הבסיס הזה גם נבין למה לא מומלץ לקדוח עם אימפקט - כי כאשר ההלימה היא לצד ולא קדימה צריך מיומנות מאוד גדולה כדי שיווצר חור יפה ולא בור בקיר...
אבל אחרי כל זה טכנית יש קודחי שמסוגלים לקדוח בקיר בלוקים ודאי על בטון באמת לא שמעתי ולא מכיר, אבל בלוקים יש אך לא מומלץ כ"כ כנ"ל.

מקווה שעזרתי.

הנדימן

משתמש פעיל
אגב בחנות אחת אמרו לי שאין כזה דבר
יש! תעשה חיפוש בגוגל 'מקדח לאבן למברגת אימפקט' ותראה...
בדר"כ זה אונברסלי
זה נראה כך:
1727712220880.png

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
בשמחה!

קצת ארוך אבל שווה לקרוא ולדעת!!

קידוח אינו הייעוד של מברגת אימפקט!
יש הבדל בין ההלימה של פטישון (ואותו דבר גם המקדחה) להלימה של האימפקט:
הפטישון תפקידו להכין חור חלק ויפה בקיר כדי שיכנס בו הדיבל בצורה חזקה ויציבה, ולכך הוא בנוי הצורה שכאשר הוא מסתובב ומרגיש שיש התנגדות (של הקיר - כמובן כל קיר לפי החוזק שלו) יש הלימה כלפי הקיר - השילוב הזה של הסיבוב והדפיקה קדימה יוצרים את החור היפה והחלק אותו אנו רוצים לקבל.
לעומת זאת מברגת אימפקט שהיא מיועדת להברגה חזקה ולא לקדיחה, ולכן היא בנויה בצורה שכאשר היא מסתובבת ומרגישה התנגדות היא הולמת כלפי הצד של ההברגה ואל כלפי הקיר, - וכאן השילוב של הסיבוב עם הדפיקה לאותו צד - יוצרים מברגה חזקה יותר.

אחרי שהבנו את הבסיס הזה גם נבין למה לא מומלץ לקדוח עם אימפקט - כי כאשר ההלימה היא לצד ולא קדימה צריך מיומנות מאוד גדולה כדי שיווצר חור יפה ולא בור בקיר...
אבל אחרי כל זה טכנית יש קודחי שמסוגלים לקדוח בקיר בלוקים ודאי על בטון באמת לא שמעתי ולא מכיר, אבל בלוקים יש אך לא מומלץ כ"כ כנ"ל.

מקווה שעזרתי.
תודה ענקית! עזרת לי מאד!
האם לדעתך לשימושים קטנים בבית עדיף מברגת פוטר ולא אימפקט?
והאם מברגת פוטר יכולה לקדור בקיר או שהיא חלשה מידי בשביל זה?

הנדימן

משתמש פעיל
תודה ענקית! עזרת לי מאד!
בשמחה!
תרגיש בנוח... ואם משהו לא ברור תדייק אותי לתועלת הכלל...
האם לדעתך לשימושים קטנים בבית עדיף מברגת פוטר ולא אימפקט?
ושוב, תשובה ארוכה אבל אם מבינים את העקרונות האלו זה עוזר הרבה!
צריך להבין את ההבדל בין מברגת פוטר למברגת אימפקט, ואני יסביר בקצרה:
חוץ מההבדל מצורת החיבורים שלהם יש הבדל במבנה והיכולות שלהם (שזה מה שמשפיע בעצם על צורות החיבור):
מברגת פוטר: תפקידה לסובב חזק יותר ממה שנוכל ביד! (אם כי ברוב ככול המברגות יש את התוספת של ההלימה אבל זה לא משמעותי).
מברגת אימפקט: מלבד הסיבוב העוצמתי יש לה את המנגנון של ההלימה צידי שכתבתי עליו למעלה. המנגנון הזה עושה את ההבדל, למה?! כי הוא בעצם מקפיץ את היכולות שלה בערך בפי 3(!!!)

כלומר אם ניקח 2 מברגות 12V של בוש לדוגמא, אחת פוטר ואחת אימפקט, אז בהברגות קטנות וחיבורים לא יהיה כ"כ הבדל. אבל כשנרצא לחבר ברגים ארוכים או ליצור חורים חדשים בעץ חזק וכדו' האימפקט יהיה חזק בערך פי 3 מהפוטר.
ובגלל שהרבה מאאלו שקונים מברגת פוטר לבית לא מבינים את ההדל הזה הם סובלים ממברגה חלשה, או לחילופין מאמצים אותה יותר ממה שהיא יכול וכך הבלאי שלה קצר מאד.

לכן הייתי ממליץ ללכת על האימפקט כי היא יותר חזקה ונותנת שקט לטווח ארוך. כמובן ששאלת המחיר קיימת גם היא

אבל, אוסיף רק נקודה אחת, היתרון של מברגת הפוטר הוא בעצם החיסרון שהצבעתי עליו, כלומר דווקא זה שהיא 'חלשה' יותר מהאיפקט נותן לה קידוחים עדינים יותר, אני אישית משתמש איתה לפריצות או להכנת חורים וכדו' מה שדורש את העדינות שלה. (כמובן שגם את פעולות אלו אפשר לעשות עם האימפקט אבל זה דורש מיומנות).

זיידלה

משתמש רשום
בשמחה!
תרגיש בנוח... ואם משהו לא ברור תדייק אותי לתועלת הכלל...

ושוב, תשובה ארוכה אבל אם מבינים את העקרונות האלו זה עוזר הרבה!
צריך להבין את ההבדל בין מברגת פוטר למברגת אימפקט, ואני יסביר בקצרה:
חוץ מההבדל מצורת החיבורים שלהם יש הבדל במבנה והיכולות שלהם (שזה מה שמשפיע בעצם על צורות החיבור):
מברגת פוטר: תפקידה לסובב חזק יותר ממה שנוכל ביד! (אם כי ברוב ככול המברגות יש את התוספת של ההלימה אבל זה לא משמעותי).
מברגת אימפקט: מלבד הסיבוב העוצמתי יש לה את המנגנון של ההלימה צידי שכתבתי עליו למעלה. המנגנון הזה עושה את ההבדל, למה?! כי הוא בעצם מקפיץ את היכולות שלה בערך בפי 3(!!!)

כלומר אם ניקח 2 מברגות 12V של בוש לדוגמא, אחת פוטר ואחת אימפקט, אז בהברגות קטנות וחיבורים לא יהיה כ"כ הבדל. אבל כשנרצא לחבר ברגים ארוכים או ליצור חורים חדשים בעץ חזק וכדו' האימפקט יהיה חזק בערך פי 3 מהפוטר.
ובגלל שהרבה מאאלו שקונים מברגת פוטר לבית לא מבינים את ההדל הזה הם סובלים ממברגה חלשה, או לחילופין מאמצים אותה יותר ממה שהיא יכול וכך הבלאי שלה קצר מאד.

לכן הייתי ממליץ ללכת על האימפקט כי היא יותר חזקה ונותנת שקט לטווח ארוך. כמובן ששאלת המחיר קיימת גם היא

אבל, אוסיף רק נקודה אחת, היתרון של מברגת הפוטר הוא בעצם החיסרון שהצבעתי עליו, כלומר דווקא זה שהיא 'חלשה' יותר מהאיפקט נותן לה קידוחים עדינים יותר, אני אישית משתמש איתה לפריצות או להכנת חורים וכדו' מה שדורש את העדינות שלה. (כמובן שגם את פעולות אלו אפשר לעשות עם האימפקט אבל זה דורש מיומנות).
חולק על ההמלצה שלך
לדעתי להרבה מאד שימושים ביתיים האימפקט מדי חזק, ויכול להזיק
לעומת זאת רוב הדברים שהיה עדיף אימפקט, עדיין ניתנים לביצוע עם הפוטר

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
חולק על ההמלצה שלך
@הנדימן אשמח לתגובתך הענין, חשוב לי מאד.

ואגב, אתה יודע להמליץ לי על מקדחה לבית שתעשה לי את מה שצריך מידי פעם בבית (אני לא צריך כ"כ הרבה) לא אכפת לי גם פשוטה אם היא לא דפוקה ולא פשוטה מידי

הנדימן

משתמש פעיל
חולק על ההמלצה שלך
זכותך ;)
1. לכן לא אמרתי ישר אני ממליץ על וכו' אלא הסברתי מה עומד מאחרי הדברים - וכל אחד יעשה את השיקול שלו...
2. אשמח לדוגמאות ביתיות מה האימפקט יכול להרוס...
3. לגבי רוב הדברים שכתבת - זה בדיוק ההבדל בין להנות מהכלי שרכשת לבין לשרוד איתו...

הנדימן

משתמש פעיל
@הנדימן אשמח לתגובתך הענין, חשוב לי מאד.
ביקשת - קיבלת :)
ואגב, אתה יודע להמליץ לי על מקדחה לבית שתעשה לי את מה שצריך מידי פעם בבית (אני לא צריך כ"כ הרבה) לא אכפת לי גם פשוטה אם היא לא דפוקה ולא פשוטה מידי
מה השימוש? ומה התקציב?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה