למה זה תשאל לשמי
משתמש פעיל
על ראשון ראשון וכו',א. העובדה שהעוגנים יורדים לפני לא משנים במל"צ כל 5 למשל
ב. דוקא בנק ישראל "צפה" ע'ד סוף 2024 ירידת ריבית של עד 3.5 אחוז בבסיס הפריים (לכן אני לוקח אותו בערבון מוגבל גם בתחזיות נוכחיות, אגב לפי התחזיות גם צמוד מדד לא כזה נורא, לכן אני כן משתמש גם בהיסטוריה וגם בשכל הישר)
ג. ספציפית בירידת ריבית הפריים ברבע אחוז לפני חצי שנה העוגנים לא ניבאו את זה על אף ההערכות (אמנם גם חודשיים אח"כ ההערכות דיברו על הורדה נוספת והתאכזבו) לדבריך כל הרעיון של פריים מיותר כיון שתמיד הוא יישאר משמעותית יותר גבוה מה ההיגיון של לקחת פריים בכלל?
האם אתה ממליץ לכל מזדמן עם פריים למחזר?
ואם בגלל תאריכי שינוי ארוכים יותר בלצי"ם (הפסד ע"פ פריים בירידת ריבית מיידית כנ"ל) ניתן תמיד לקחת מק"מ או כל 18 חודש או כל שנתיים והפער בריביות כבר יצדיק את זה (פריים על פני מק"מ ממוצע זה הבדל של יותר מאחוז!! זה הזיה כך שגם אם תקבל פריים -0.8 (שבדרך כלל אתה תשלם עליו במסלולים האחרים) זה לא מצדיק)
ניתן כן נקודה למחשבה- בזמן שהפריים נמוך אתה תקבל את המק"מ וכדומה שיבוססו על עוגנים אפסיים ב+1.4 ויותר (ואמנם אז גם את הפריים תקבל ב+ אבל לא משמעותי) וכשהריביות יעלו המק"מ יזנק ואפשר שאז צריך לשקול (אם כי תמיד יישאר נמוך מהפריים)
א. נכון, לכן באמת כדאי ללכת על הקצרים (זה גם פשוט יותר זול כעת).
'ב. לא יודע על ה'צפה' מאיזה זמן אתה מתכוון, בתחילת השנה דיברו אאל"ט על בין 3/4 אחוז לאחוז עד סוף השנה, 1/4 כבר קרה - יש עוד זמן עד סוף השנה, כמובן ואצ"ל שמי כמונו שחלקינו לפחות נכווינו מה-2/3 פריים לא יכולים לקחת את דבריהם כהלמ"מ, אך לא חושב שדווקא תחושות הבטן שלי יותר מדויקות במשהו, לכן צריך פשוט 'פיזור'.
ג. התשובה בגדול - כן. למשתנות קצרות, ויש בהחלט שיקול גם במחזור וגם במשכנתא חדשה ללכת על חלק מסוים מהסכום לפריים בתנאי שמקבלים מרווח חריג -0.8 וצפונה, בשביל הפיזור כדלעיל שאם בכל זאת יירד בטווח הבינוני משמעותית יותר מהתחזית תרוויח מרווח פנטסטי (לגבי אם העוגנים ניבאו בתקופת זמן ספציפית לא בדקתי כעת, אך זה ההיגיון בכל מקרה מאחורי האגח"ים שמתבסס על ציפיות וכמו כל שוק ההון).