דרוש מידע דחוף - טיפול במיקוד ראייה בעינית. אודה לתגובות מבעלי ניסיון

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בעיית המיקוד, לאו דווקא מפריעה בקריאה, כי כדי להבין סיפור, לא צריך לקרוא במדוייק, ההיפך, אלו שאוהבים לבלוע ספרים, ברוב הפעמים, לא קוראים את כל המילים, וזה לא מפריע לרצף,
כשצריך לדייק בקריאת התורה, הקריאה בכלל, ובמבחנים לקרא מדוייק את השאלה ולא לבלבל אותה עם שאלה אחרת - אז זה מפריע לתפקוד..
אני מטפלת עם 2 בנים בעינית, קשה לי להצביע על תוצאות (גם כשנה וחצי) כי הילדים שלי כבר גדולים, ומסתדרים בחיידר בכללי, אז אחד מהם שעליו אמרו לי שלא מבינים בכלל איך הוא שרד,, יכול לשבת שעות ולקרוא ספרים והשני, לא אוהב לקרא, אבל מסתדר מצויין בהבנת הלימוד ואפילו מאוד אוהב להיות חזן בתפילה בכיתה, לפעמים הוא עושה שגיאות פה ושם אבל זה לא מפריע לו.
החישוב שלי היה, כי ידעתי שאני לא יעמוד בתרגילים עם 2 בנים שחוזרים ממש מאוחר, תרגילים של 5 פעמים בשבוע כל יום שעה, ואם לא עקביים, זה לא עוזר, (זה לפי האבחון של לדרמן)
הם אומרים שזה עזר להם ומקל על הקריאה, אבל אני לא יכולה להגיד יותר מזה.

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
בעיית המיקוד, לאו דווקא מפריעה בקריאה, כי כדי להבין סיפור, לא צריך לקרוא במדוייק, ההיפך, אלו שאוהבים לבלוע ספרים, ברוב הפעמים, לא קוראים את כל המילים, וזה לא מפריע לרצף,
כשצריך לדייק בקריאת התורה, הקריאה בכלל, ובמבחנים לקרא מדוייק את השאלה ולא לבלבל אותה עם שאלה אחרת - אז זה מפריע לתפקוד..
אני מטפלת עם 2 בנים בעינית, קשה לי להצביע על תוצאות (גם כשנה וחצי) כי הילדים שלי כבר גדולים, ומסתדרים בחיידר בכללי, אז אחד מהם שעליו אמרו לי שלא מבינים בכלל איך הוא שרד,, יכול לשבת שעות ולקרוא ספרים והשני, לא אוהב לקרא, אבל מסתדר מצויין בהבנת הלימוד ואפילו מאוד אוהב להיות חזן בתפילה בכיתה, לפעמים הוא עושה שגיאות פה ושם אבל זה לא מפריע לו.
החישוב שלי היה, כי ידעתי שאני לא יעמוד בתרגילים עם 2 בנים שחוזרים ממש מאוחר, תרגילים של 5 פעמים בשבוע כל יום שעה, ואם לא עקביים, זה לא עוזר, (זה לפי האבחון של לדרמן)
אני עשיתי אבחון לבת שלי אצל שלומוביץ אבל טיפלתי אצל חדוה שלזינגר (עבדה אצל שלומוביץ 15 שנה).
היא מכירה מקרוב את הקושי הטכני ולא נותנת בכלל שיעורי בית, רק מפגש שבועי אחד, הלכנו בערך 8 חודשים והיה לא קל טכנית, אבל קיבלנו ילדה חדשה. הטיפול שלה יסודי מאוד וחולל מהפך, גם בתחום הלימודי אבל גם בתחום החברתי והרגשי. זה היה מדהים. ובביקורת אצל שלומוביץ הוא אמר שהיא הצליחה להגיע לתיקון הבעיה במאה אחוז.
מקבלת בירושלים, באזור בר אילן ובביתר ויחסית זולה - 130 שקל למפגש, בלי הסכמים עם קופת חולים, לפי מה שידוע לי, כך שאין החזר.
אבל שווה מאוד. כל שקל.
אני יודעת שבאים אליה בערבים בחורי ישיבה ששרדו עד הישיבה אבל לא מצליחים לעמוד בעומס הקריאה שנדרש מהם בישיבה לאורך שעות ארוכות ולכן מגיעים אליה, כשזה כבר יחסית מאוחר...

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עשיתי אבחון לבת שלי אצל שלומוביץ אבל טיפלתי אצל חדוה שלזינגר (עבדה אצל שלומוביץ 15 שנה).
היא מכירה מקרוב את הקושי הטכני ולא נותנת בכלל שיעורי בית, רק מפגש שבועי אחד, הלכנו בערך 8 חודשים והיה לא קל טכנית, אבל קיבלנו ילדה חדשה. הטיפול שלה יסודי מאוד וחולל מהפך, גם בתחום הלימודי אבל גם בתחום החברתי והרגשי. זה היה מדהים. ובביקורת אצל שלומוביץ הוא אמר שהיא הצליחה להגיע לתיקון הבעיה במאה אחוז.
מקבלת בירושלים, באזור בר אילן ובביתר ויחסית זולה - 130 שקל למפגש, בלי הסכמים עם קופת חולים, לפי מה שידוע לי, כך שאין החזר.
אבל שווה מאוד. כל שקל.
אני יודעת שבאים אליה בערבים בחורי ישיבה ששרדו עד הישיבה אבל לא מצליחים לעמוד בעומס הקריאה שנדרש מהם בישיבה לאורך שעות ארוכות ולכן מגיעים אליה, כשזה כבר יחסית מאוחר...
מסכימה איתך מאוד וממליצה על חדוה בחום מהיכרות אישית!!

אולי תנסי גם ללכת לחדוה, כי חבל על השנים של הילדים שלך!
מסכימה ומבינה שזה קושי גדול, אבל זה תקופה קצרה שתחלוף ובכוחה להפוך את עתיד הילד!

יהשמ

משתמש חדש
הבן שלי היה עם בעיה בקריאה.
3 שנים של הוראה מקדמת בכל סוגי השיטות והדרכים ואפשר לאמר שלא התקדם מילימטר.
סיים מכינה פעם שניה ובקושי זיהה אותיות.
ידע את הכל בע"פ.
כלומר אם הייתי אומרת לו חיריק א' - לא היתה לו בעיה לאמר לי אי.
אחרי 5 רופאי עיניים (כל אחד מומחה בתחומו ובאזורו - כולל רופאה שמומחית במיקוד ואצל אורטופיסט) ששללו כל בעיה של ראיה / מיקוד וכן נשללה בעיה של דיסלקציה הגענו לנורמן אהרונוביץ.
ביום שני הבן קיבל את המשקפיים בשבת באותו שבוע הוא קרא ספר של 12 עמודים בצורה שוטפת.
פשוט נס שלא האמנו.

היינו לאחר כחצי שנה בביקורת, הוא אמר שהילד צריך חצי יום משך 3 חודשים להיות עם המשקפיים וזהו, ולהגיע לביקורת חצי שנה אחרי השלושה חדשים.
בשבועות האחרונים הילד מתלונן מאד שכואבות לו העינים בכל פעם שהוא צריך לכתוב.
(אנחנו יודעים שיש לילד בעיה עם השרירים, הוא בריפוי בעיסוק למוטוריקה עדינה, אבל פתאום הוא התחיל להתלונן שוב על כאבי עיניים).
אגב, הילד קורא בלי סוף כמה שעות כל יום.
מה זה יכול להיות שפתאום חזרו לו כאבי העינים?

riki-v

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
לנו עזר מאוד משקפי מיקוד ראיה מד"ר אהרונוביץ
המשפקים עזרו לו מאוד לקריאה ברצף
יש בעדשות משהו שגורם לעין להתמקד, ובעצם זה במקום תרגילים
(קשה מאוד להתמיד עם תרגילים, בפרט שלפעמים צריך לתרגל עם ילד בקריאה, בחשבון וכד''...)
שמעתי מהרבה אנשים שהיה לילד בעית מיקוד ותרגלו וכהפסיקו
שוב חזרו להם בעיות המיקוד.

אנחנו היינו כמה פעמים בביקורת במשך כמה שנים, אצל אהרונוביץ
היו תקופות שלבש משקפים כל היום, היו תקופות שרק לקריאה
כרגע הוא ב"ה מסתדר מצוין בלי משקפים

יהשמ

משתמש חדש
לנו עזר מאוד משקפי מיקוד ראיה מד"ר אהרונוביץ
המשפקים עזרו לו מאוד לקריאה ברצף
יש בעדשות משהו שגורם לעין להתמקד, ובעצם זה במקום תרגילים
(קשה מאוד להתמיד עם תרגילים, בפרט שלפעמים צריך לתרגל עם ילד בקריאה, בחשבון וכד''...)
שמעתי מהרבה אנשים שהיה לילד בעית מיקוד ותרגלו וכהפסיקו
שוב חזרו להם בעיות המיקוד.

אנחנו היינו כמה פעמים בביקורת במשך כמה שנים, אצל אהרונוביץ
היו תקופות שלבש משקפים כל היום, היו תקופות שרק לקריאה
כרגע הוא ב"ה מסתדר מצוין בלי משקפים

כמה זמן הוא בלי משקפיים?
בן כמה הילד?
האם הוא נהנה לקרוא?

riki-v

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בשנתיים האחרונות הרכיב רק בכיתה כשקרא
בחצי שנה האחרונה זנח אותם לגמרי
היה לו קושי גדול עד שלמד את הקריאה
היום הוא בכיתה ז' וקורא ב"ה ספרים שלמים בכל ערב

יהשמ

משתמש חדש
בשנתיים האחרונות הרכיב רק בכיתה כשקרא
בחצי שנה האחרונה זנח אותם לגמרי
היה לו קושי גדול עד שלמד את הקריאה
היום הוא בכיתה ז' וקורא ב"ה ספרים שלמים בכל ערב

יצא לך לשאול אותו האם יש הבדל בקריאה בין עם משקפיים לבלי?
כי פתאום הבן התחיל להתלונן על כאבי עיניים.
וכשהוא מרכיב את המשקפיים, שהעדשות שלהם היו נכונות ללפני עד חצי שנה. אנחנו רואים האטה בקריאה כך שזה נראה שהעדשות שיש לא מתאימות לו.
בתחילה חשבנו שאולי באמת הוא כבר לא צריך אותם כמו שאמר אהרונוביץ אבל עכשיו לאחר כחמישה חודשים ללא משקפיים (באישור של אהרונוביץ) הוא מתלונן על כאבים בזמן כתיבה בלבד וקשה לו מאד לכתוב בגלל זה.

riki-v

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
כאבי ראש נגרמים הרבה פעמים ממאמץ העיניים,
היו תקופות שגם הבן שלי התלונן,
אבל אני לא יודעת להגיד לך עם זה היה עם המשקפים או בלעדיהן.
הייתי הולכת שוב לביקורת אצלו כדי להיות רגועה בענין הראיה
וכמו כן בודקת גם כיוונים נוספים
לדעתי לא נכון לתלות את כל הקושי במיקוד ראיה
בעיות מוטוריקה - חיזוק חגורת כתפים, אחיזה נכונה וכד'.
בעיות קשב, שליפה ועוד... לבדוק בכל התחומים

אברך

משתמש פעיל
אוכל לסייע במידע רב בעניין.
המעוניין ישלח באישי כתובת מייל, ואשלח.

חנהלהאופה

משתמש רשום
אבל שווה מאוד. כל שקל.
אפשר לקבל פרטי התקשרות עם חדוה שלזינגר?

ציפורה זילברצן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מנסיון מר (ולא בשביל לשוה"ר-יש כאלו שכן מרוצים)
בני מרכיב משקפי מיקוד(דרך עינית) כבר יותר משנה וחצי ואין שום שיפור והתקדמות-אולי מינורי ולא משמעותי בקריאה שוטפת ובלימודים בכלל..... (ובנוסף , אחרי 2 בדיקות נוספות שעבר אצל הרופא וכל אחת 200 ש"ח)
אנחנו כרגע שוקלים להתחיל תרגילי עיניים. הלוואי שיעזור במהירות.
זו הסיבה שנסענו לאנגליה. אלכסנדר קוברין מומחים בזה, עם קבלות מאוד חזקות ולקוחות מכל העולם. אם ניסית בארץ ולא הצלחת אני מאמינה שאצלם כן יעבוד. בהתחלה זה לא עזר, אבל פנינו אליהם, וזו נקודה מאוד חשובה ה"פנינו" הזה, והחליפו לבן 3 פעמים עדשות עד שהמשקפים התחילו לעשות את העבודה. תארי לך שלא הייתי מתקשרת ומספרת שאין תוצאות? הייתי היום מאלו שאומרים לך לא ליסוע בשום אופן ללונדון ושהם סתם גנבים. תנסי קודם לפנות לעינית, אבל ממה שהבנתי אם אחרי הפניה לא תצליחי לקבל מענה את נידונה לטיול בלונדון. רק תזדרזי, זה כרוך ב8 חודשי המתנה כדי להשיג תור. (ל'ידעת מה עכשיו, אולי בזמן הקורונה דברים השתנו).

להודות ולהלל!

משתמש מקצוען
זו הסיבה שנסענו לאנגליה. אלכסנדר קוברין מומחים בזה, עם קבלות מאוד חזקות ולקוחות מכל העולם. אם ניסית בארץ ולא הצלחת אני מאמינה שאצלם כן יעבוד. בהתחלה זה לא עזר, אבל פנינו אליהם, וזו נקודה מאוד חשובה ה"פנינו" הזה, והחליפו לבן 3 פעמים עדשות עד שהמשקפים התחילו לעשות את העבודה. תארי לך שלא הייתי מתקשרת ומספרת שאין תוצאות? הייתי היום מאלו שאומרים לך לא ליסוע בשום אופן ללונדון ושהם סתם גנבים. תנסי קודם לפנות לעינית, אבל ממה שהבנתי אם אחרי הפניה לא תצליחי לקבל מענה את נידונה לטיול בלונדון. רק תזדרזי, זה כרוך ב8 חודשי המתנה כדי להשיג תור. (ל'ידעת מה עכשיו, אולי בזמן הקורונה דברים השתנו).
עברנו עוד הרבה מאז ב"ה....
עדיין לא הגענו ללונדון, אולי זה יקרה אי פעם.
טיפלנו אצל ד"ר רוברט לדרמן בירושלים במשך 18 טיפולים (הוא המליץ 20 אבל הקורונה התחילה והפסקנו לנסוע)וכמובן שיעורי בית יום יום. שהוא התמיד בהם.
והוא גם התאים לו משקפי מולטיפוקל.
הבן אומר שהוא רואה עם המשקפיים יותר טוב. ובאמת קורא, אבל מעט.
הד"ר אומר שהוא הביא אותו למיקוד ברמה טובה בהרבה ממה שהגיע, והותצאה מבחינתו מצוינת. כנראה עדיין לא מושלם(ככה אני מבינה)
הוא בודק בסוף- ע"י קריאת מספרים שזה קל יותר ואכן את זה הוא קורא מהר, אבל תכלס בלימוד וקריאת ספרים עדיין לא מהר בכלל.
הוא היה עם בעיה מורכבת מאד!!! לצערינו. (כיום הוא בן 10!)
והמצב הלימודי כיום לא מזהיר בכלל .הרבה יותר טוב ממה שהיה לפחות.
הוא קורא אבל עדיין קשה לו, ולא זורם כלל.
פעם הוא לא רצה לקרא בכלל היום רוצה ומנסה וקצת מצליח
מלחיץ אותו לקרא הרבה בבת אחת. והוא מתייאש
ד' יעזור הלאה, נמשיך להתפלל. כי זה מה שבאמת יעזור.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה