לצאת ביחד לטיול קצר, לשבת על גלידה ולשוחח על הכל חוץ מהמבחן...כמעט כל היום בדריכות ומדי פעם בוכה , מתעוררת בלילות מרוב לחץ , מה עושים?
לפני כל מבחן? מכל מורה?כמעט כל היום בדריכות ומדי פעם בוכה , מתעוררת בלילות מרוב לחץ , מה עושים?
דיברתי עם המורה וזה עזר קצת אך עדיין לחוצה, נראה שמרגישה שהיא שווה רק אם תדע במבחן ואם לא היא לא שווה, וגם בעיני חברותיהישנה!
תדברי עם המורה!
תלמידה לא אמורה להיות ככ בלחץ ממבחן.
אז זה לא המבחן אלא יש צורך לטפל בדימוי העצמידיברתי עם המורה וזה עזר קצת אך עדיין לחוצה, נראה שמרגישה שהיא שווה רק אם תדע במבחן ואם לא היא לא שווה, וגם בעיני חברותיה
תאמרי לה : "בשבילי את שווה מיליונים בכל מצב, אין יותר שווה ממך!נראה שמרגישה שהיא שווה רק אם תדע במבחן ואם לא היא לא שווה, וגם בעיני חברותיה
ניסיתי ולא עזרלנסות לדמיין איתה את התרחיש הכי גרוע, נגיד תקבלי 0 במבחן, מה יקרה?
אני זוכרת כשהייתי ילדה הייתי מאוד מאוד לחוצה ממבחן מסוים וככה אמא שלי הרגיעה אותי, זה ממש עזר עובדה שאני זוכרת את זה עד היום (כמה עשרות שנים...)
איזה טיפול מומלץ?תקשיבי יקרה,
אני גם הייתי כזאת.. שנלחצת ממבחנים עד כדי שלא הצלחתי לישון בלילות
תפני לעזרה! אין דרך אחרת
בעיקר מקצועות שהיא פחות מתחברת/תופסת, וממורה שיותר קשוחהלפני כל מבחן? מכל מורה?
אמרנו לה, אבל ברגע שהיא קישרה שהשווי שלה זה רק אם........, צריך לעשות את זה באופן יותר מקצועיתאמרי לה : "בשבילי את שווה מיליונים בכל מצב, אין יותר שווה ממך!
תדברי איתה גם על מה זה נקרא ילדה שווה? מה עושה את הילדה לשווה באמת? ילדה עם ד"א, בעלת מידות, נעימה, מסייעת לכולם,
ואז?????????אני מאמינה שזה לא ממש המבחן מלחיץ,
אלא במבחן הוא תסמין של בעיה קיימת
וצריך לבדוק ממה זה נובע.
יכול להיות שזה משהו בדימוי העצמי שלה,
איך היא תראה בעיני החברות או המורה,
יכול להיות שזה לחץ שמגיע מהבית -
או שכולם לפניה מאוד מוצלחים והיא קצת יותר מתקשה,
או שיש סף דרישות יותר גבוהה ממה שהיא מסוגלת,
תנסי לחשוב לבד, או לדבר איתה ולהבין מאיפה זה מגיע.
כשאת יודעת מה הבעיה,ואז?????????
אם הבנתי נכון זה לא קשור למורה מסויימת ולא למקצוע מסויים.ניסיתי ולא עזר
איזה טיפול מומלץ?
בעיקר מקצועות שהיא פחות מתחברת/תופסת, וממורה שיותר קשוחה
לאיזה יעוץ כדאי לפנות שיאבחן ממה זה נובע?אם הבנתי נכון זה לא קשור למורה מסויימת ולא למקצוע מסויים.
כך שברור שיש פה בעיה אבל בגלל שלא דיברנו איתה ואנחנו לא מכירות את הילדה, אין לנו שוםםםםםם אפשרות להציע הצעות ולאמר לך מה לעשות, כי זה יכול לנבוע מכ"כ הרבה דברים. אתן לך על קצה המזלג:
דימוי עצמי נמוך, בעיה חברתית, חרדת בחינות, אולי אפילו משהו קטנטן כמו תחרות סמויה, בקיצער עד שלא נדע את הסיבה, אין לנו רשות לתת לך פתרון.
מה כן ואיך תדעי מה לעשות?
אם יש אפשרות להבין מהילדה בדיוק את הסיבה-אחלה!
אם לא, לכי ליועצת בי"ס שתקרא לילדה ותדבר איתה, תעשו פגישה צב"מ של ההורים, מחנכת והיועצת ותנתחו יחד איך היא מבחינה חברתית, איפה יוצא הלחץ הזה ועל מה הוא יושב. ברגע שתהיה לכם תשובה תוכלו ללכת לפתרון.
אם לא תצליחו להגיע יחד לתשובה, תשלחי אותה לטיפול כדי שהמטפלת תעלה על הבעיה.
ולבינתיים, בשביל היום ומחר תעשו הרפיות- מאוד עוזר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: