חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)
פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)
1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים
אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.
לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 500 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה)
צפה בקובץ המצורף 423903 :