מאפים דחוףף- התפחתי בלית ברירה יותר מ7 שעות

Rachel t

משתמש רשום
יש לי בעיה-
שמתיב07:30 בצק להתפחה,
והיו לי סידורים שהתעכבו עד עכשיו!
בצק רגיל של חלות ללא ביצים,
אני יכולה להשתמש בזה?
תודה!
 

english

משתמש מקצוען
באדיבות GPT
אם הבצק שלך היה בהתפחה זמן ארוך יותר מהמתוכנן (מאז 7:30 בבוקר), ייתכן שהוא תפח יתר על המידה, אבל לא בטוח שצריך לוותר עליו.

כמה דברים שכדאי לבדוק:

  1. מרקם הבצק: אם הבצק דביק מדי או יש ריח חמצמץ, ייתכן שהוא כבר לא מתאים לאפייה.
  2. בדיקת תפיחה: לחצי על הבצק בעדינות עם האצבע. אם השקע שנוצר לא חוזר, הבצק עבר תפיחת יתר. במצב כזה, ניתן לנסות ללוש אותו שוב כדי להוציא את האוויר ולהתפיח שוב (פחות זמן הפעם).
  3. חום ומיקום ההתפחה: אם הבצק היה במקום קריר, הוא כנראה בסדר. אם היה במקום חם, יש סיכוי גדול יותר שהוא עבר תפיחת יתר.
אם הבצק לא מראה סימני קלקול (כמו ריח לא טוב או מרקם דביק בצורה יוצאת דופן), אפשר לנסות ללוש שוב, להתפיח קלות ולאפות.
בהצלחה!
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם יש לך חשד להחמצה

לא הייתי ממליצה לך לקחת סיכון

כי רוב הסיכוי שגם תאפי ותטרחי וגם תזרקי בסוף לפח ..

יותר פשוט להכין בצק חדש
 

דבשיה

עיצוב צעיר ומוזיקה אקשניסטית:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אני הייתי משתמשת.
 

אחות

משתמש מקצוען
הבצק דביק ויש ריח די חמוץ,
אבל אולי זאת לא בעיה?

מתסכל
תזכי בכוונה גדולה להכין בצק חדש או .... לקנות בחנות...

אבל אם בוחרת בלהכין חדש, שימי מים פושרים יתפח לך מהר. תוך שעה את יכולה כבר להכין צורות.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אם הוא היה במקרר יכול להיות בסדר.
אם היה במקום חם סביר להניח שהחמיץ.
תריחי .
יכול להיות שהריח הוא מעט חמוץ והבצק לא החמיץ. (ובאפייה הריח יפוג)
ריח חריף מראה על בצק שהחמיץ.
(אישית הייתי זורקת ומכינה תוך כמה דקות חדש, זה לא בצק מאד מסובך)
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

מביאה את המשיח

משתמש פעיל
פעם אפיתי- כי לא היה ריח חריג( היה בתפיחה במטבח זה היה בקיץ אבל בסלון ליד דלק מזגן על קור) החלות יצאו אווריריות כאלו מידי כאילו את אוכלת חלה ואוויר כזה. אבל הטעם היה בסדר גמור וסה''כ זה נאכל בשמחה
 

**Moko**

משתמש מקצוען
לגבי בצק חלבי זה אותו דבר ?
@ה. בקר אשמח לעצתך אני רוצה להכין כעת בצק חלבי לעוגת שמרים שצריך להתפיח כל הלילה במקרר . אני יכולה להמשיך להתפיח עד 17:00 בצהריים ?
 

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לגבי בצק חלבי זה אותו דבר ?
@ה. בקר אשמח לעצתך אני רוצה להכין כעת בצק חלבי לעוגת שמרים שצריך להתפיח כל הלילה במקרר . אני יכולה להמשיך להתפיח עד 17:00 בצהריים ?
במקרר כן
עשיתי את זה כמה פעמים יצא מצוין
 

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אפשר עדיין להשתמש בבצק בשביל להכין מחמצת.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה