קורונה דוח הלמס על הנפטרים ב-2020... מיצג אמיתי?

אני וביתי

משתמש מקצוען
להמשך עניין זה, אני מבין שזו לא בעיה חרדית אלא כלל תקשורתית שמקצינים כל הזמן מצד לצד בשביל שיהיה תמיד מעניין.
אולי יעזור משהו לכתוב מכתבים לרדיו על ההסתה נגד שמירת ההוראות.
והאם מצד המדינה זה בסדר שרדיו מסית לא להתחסן? (ואולי אפשר לחפש תחקירנים שיבדקו האם הם מקבלים כסף מאסטרה זניקה כדי להמליץ עליהם וללכלך על פייזר?)
אני כתבתי בצור קשר באתר שלהם בנתיים אין התייחסות אם יהא אני יעלה כאן.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לפני שבודקים מה מקבלים אלו שמפקפקים בחיסון,
כדאי לבדוק מה מקבלים הממליצים. ולא רק על חיסונים. (רמז: קנסות ששילמה פייזר בעקבות קידום לא חוקי....)
אלו ואלו לא בסדר. אדם צריך לפעול לפי צו מצפונו אם גוי ולפי הוראת התורה אם הוא יהודי.
אבל ללכלך רק על צד אחד? נראה לא טוב.
הממליצים הם גדולי ישראל שלוקחים אותו בעצמם, ועסקני הרפואה ר' אלימלך פירר ור' בני פישר שמוסרים את כל חייהם על חסד רק לשם חסד.
פתאום הם הפכו את עורם והחליטו למכור את הציבור בעד כסף?

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
להמשך עניין זה, אני מבין שזו לא בעיה חרדית אלא כלל תקשורתית שמקצינים כל הזמן מצד לצד בשביל שיהיה תמיד מעניין.
אולי יעזור משהו לכתוב מכתבים לרדיו על ההסתה נגד שמירת ההוראות.
והאם מצד המדינה זה בסדר שרדיו מסית לא להתחסן? (ואולי אפשר לחפש תחקירנים שיבדקו האם הם מקבלים כסף מאסטרה זניקה כדי להמליץ עליהם וללכלך על פייזר?)
מצד חוקי המדינה אפשר לומר כל דבר. רדיו אחר הקצה ליורם לס רצועת שידור קבועה לרגל הקורונה.

אבל אם יש שקרים ברורים בשידור ולא מתקנים אותם לאחר מכן, אולי אפשר לפנות לרשות השניה.

אבל אפשר לפנות גם לרדיו, החבר'ה שם בגדול אנשים רציניים. אני פניתי.

העתקתי מהאתר את הכתובות של ההנהלה והדסק:

Bk@ 93fm.co.il‬‏,
‫estyk@ 93fm.co.il‬‏,
‫nadav@ 93fm.co.il‬‏,
‫Yael@ 93fm.co.il‬‏,
‫Tsvi@ 93fm.co.il‬‏,
‫ariels@ 93fm.co.il‬‏,
‫asherg@ 93fm.co.il‬‏,
‫news@ 93fm.co.il‬

אולי יש למישהו עוד כתובות.

אפשר פשוט לפנות ולכתוב להם שבתוכנית הפוך על הפוך בתאריך 11/1 (ניתן לשמוע באתר שלכם (מדקה 12:15 והלאה) , נאמר שקר כביכול לפי נתוני הלמ"ס אין בשנת 2020 תמותה עודפת, שזה שקר כפי שניתן לראות בהודעה שהוציא הלמ"ס בתאריך 3/12, שישנתה תמותה עודפת של 10%, ונא לדאוג שזה יתוקן בשידור.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
לפני שבודקים מה מקבלים אלו שמפקפקים בחיסון,
כדאי לבדוק מה מקבלים הממליצים. ולא רק על חיסונים. (רמז: קנסות ששילמה פייזר בעקבות קידום לא חוקי....)
אלו ואלו לא בסדר. אדם צריך לפעול לפי צו מצפונו אם גוי ולפי הוראת התורה אם הוא יהודי.
אבל ללכלך רק על צד אחד? נראה לא טוב.
כאנשים אינטליגנטיים אנחנו יודעים, גם בלי להקשיב לחכמים בלילה, כמו הרב לשעבר ולשהיום המגיש של מיזם התקשורת האגדי "וירוס TV", שלחברת פייזר ולכל חברות התרופות (וגם לחכמי הלבונה) יש אינטרס עליון למכור את התרופות שלהם.

אנחנו לא סומכים עליהם, אנחנו סומכים על גופי הבריאות שמאשרים את התרופות. זה גם כשאנחנו משתמשים באקמול ומוקסיפן, וגם בחיסונים.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
@אפשרי ראיתי שיש כעס על דברי (לא שהבנתי למה) ולכך מחקתים...
לא, כעסתי על הרדיו....

ואם מחקת, אני מחזיר:

כתב @כח הרצון :
רק עכשיו יצא לי לשמוע את זה ופשוט אין מילים לתאר את ההזיה (במולא העדינות) של הדובר שכנראה חוץ מ"המקרים" שביקשו ממנו סיוע לא מכיר מקרוב את האכזריות של הנגיף!
לא הייתי מסוגלת לשמוע את כל ההבלים שנאמרו שם
עושה טובה שהוא מודה כביכול שיש נגיף.
לא האמנתי שגוף תקשורת שאמור להיות מכובד משלם משכורת על הבלים אלו
אומר להגנתו שהוא כנראה לא משוטט כאן בפרוג ולכן לא מקבל את נתוני הבקשות תפילה לרפואה ושמות נפטרי הקורונה די שיעשה גם עבודת מחקר לראות כמה מחוללי חמצן היו בשימוש בשנה האחרונה חעומת זו שלפניה
ואולי עדיף בכלל לא להתיחס..

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרב יצחק גלבשטיין מנכ"ל ח"ק הראשית במונולוג מצמרר בפרויקט 'המבשר': על אנשי חברא קדישא שכורעים תחת הנטל "לא יודע איך הציבור שלנו נהיה מבין בענייני חסינות עדר, אנחנו בחברא קדישא רואים תמותת עדר. בחודש האחרון רוב הנפטרים זה מהציבור החרדי".

עוד ממנכ"ל ח"ק הראשית ל'המבשר': "אני אומר כאן נתון שיזעזע אנשים. השנה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, הגיעו לבית הלוויות שמגר 300 נפטרים יותר מהעליה הרגילה. זה נתון מזעזע, וזה רק אצלנו. לא כולל את העליה של השבועות האחרונים ".

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
עוד ממנכ"ל ח"ק הראשית ל'המבשר': "אני אומר כאן נתון שיזעזע אנשים. השנה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, הגיעו לבית הלוויות שמגר 300 נפטרים יותר מהעליה הרגילה. זה נתון מזעזע, וזה רק אצלנו. לא כולל את העליה של השבועות האחרונים ".
מדובר בשקר גס !!!
תראו טבלה של נתוני הפטירות בכל מחוז ירושלים
(יהודים ואחרים לא כולל ערבים - מעודכן ל 31 בדצמבר 2020, מתוך אתר הלמ"ס)

2018​
3250​
2019​
3427​
2020​
3588​

אלו נתונים של כל מחוז ירושלים, לא רק שמגר.
בשנת 2019 הייתה עלייה יותר גבוהה מאשר בשנת 2020

וַתְּהִי הָאֱמֶת נֶעְדֶּרֶת וְסָר מֵרָע מִשְׁתּוֹלֵל וַיַּרְא יי וַיֵּרַע בְּעֵינָיו כִּי אֵין מִשְׁפָּט

קבצים מצורפים

• p-3 (4).xlsx
    KB 974.4 · צפיות: 30

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מדובר בשקר גס !!!

2018​
3250​
2019​
3427​
2020​
3588​

וַתְּהִי הָאֱמֶת נֶעְדֶּרֶת וְסָר מֵרָע מִשְׁתּוֹלֵל וַיַּרְא יי וַיֵּרַע בְּעֵינָיו כִּי אֵין מִשְׁפָּט

בגל הקודם הסבירו שהלחץ בבית הלויות שמגר נובע מהעובדה שיש בתי לוויות מיוחדים לנפטרי הקורונה.
בית הלויות שמגר בתוכם.
נקודה שמשנה את התמונה.
יש לחץ מקומי. נכון.
עודף תמותה הוא נושא אחר שלא קשור לכאן.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
בגל הקודם הסבירו שהלחץ בבית הלויות שמגר נובע מהעובדה שיש בתי לוויות מיוחדים לנפטרי הקורונה.
בית הלויות שמגר בתוכם.
נקודה שמשנה את התמונה.
יש לחץ מקומי. נכון.
עודף תמותה הוא נושא אחר שלא קשור לכאן.
תבדקו שוב את התגובה שלי
התייחסתי לציטוט הזה:
לא מתאים עם מה שאתם כותבים
הנתון שאמור לזעזע אנשים זה דווקא השקרים והבדותות שמפיצים בריש גלי על מנת לזרוע פחד ואימה על אנשים.

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
התייחסתי לציטוט הזה:

הבנתי.

הנקודה שהעליתי היא שיתכן והסיבה לדיוח על הלחץ היא בגלל הפניית נפטרי קורונה מאזורים אחרים.
והשקר או העוול הוא,
שלא מפרטים את הסיבה ללחץ - שלשמגר מפנים נפטרי קורונה מאזורים אחרים מה שלא קורה בשנים רגילות.
ולכן נתוני הלמ"ס לא סותרים.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הבנתי.

הנקודה שהעליתי היא שיתכן והסיבה לדיוח על הלחץ היא בגלל הפניית נפטרי קורונה מאזורים אחרים.
והשקר או העוול הוא,
שלא מפרטים את הסיבה ללחץ - שלשמגר מפנים נפטרי קורונה מאזורים אחרים מה שלא קורה בשנים רגילות.
ולכן נתוני הלמ"ס לא סותרים.
אם כך אין בנתון שום דבר מזעזע
איך שלא יהיה מדובר ב הטעייה מכוונת ושקר גס
גם שקר וגם עוול !

אותי יותר מזעזע הפחדת הציבור עם הטעיות מכוונות.

נערך לאחרונה ב:

אני וביתי

משתמש מקצוען
מדובר בשקר גס !!!

2018​
3250​
2019​
3427​
2020​
3588​

זה נתון סופי? בעבר כמה פעמים הבאת נתונים ואחכ התעדכנו נטען בעבר שלוקח להם זמן.
מנסיון העבר, רק עוד מספר שבועות תהיה תמונה כמעט מלאה (עדכונים קטנים יכולים להיות גם אחרי כמה חודשים).
ובכלל מה אתה מנסה להוכיח כל הזמן מכל מיני נתוני נפות או חודשים מסויימים או חודשי קורונה מול חודשי שפעת ועוד כל מיני חישובים כהנה ואחרים? שלא נפטרו מקרונה? אני לא מצליח להבין!!

אסתי 15

משתמש מקצוען
הנתון שאמור לזעזע אנשים זה דווקא השקרים והבדותות שמפיצים בריש גלי על מנת לזרוע פחד ואימה על אנשים.
הנתון שאמור לזעזע אנשים זה דווקא השקרים והבדותות שמפיצים בריש גלי על מנת להרגיע את האנשים.
לתחושתי, יש הרבה יותר שקרים ובדותות מהצד המרגיע, וגם הרמה של השקרים נמוכה מאד והם קיצוניים עד מפגרים :( אתם נראים לי יוצאי דופן, באים עם נתוני אמת ולא שקרים בוטים... בטח אתם לא תסכימו עם תחושתי זו, אבל יש המון אחרים שכן.
מגיפה משתוללת בחוץ, יש לכם ספק בדבר?
אז תפסתם את ח"ק בחוסר דיוק, וואו. אפשר להמשיך לזלזל בהנחיות? זה מה שרציתם להגיד? מה הענין להרגיע את הציבור? מה מרוויחים מזה?
נניח שמתו 3 אנשים בשנה האחרונה מפחד. 30? 300? נניח. הקורונה הרגה 300 שהלוויה שלהם יצאה משמגר בחודש האחרון בלבד!!! ו 3000 בחודשים האחרונים בלבד!!!

אסתי 15

משתמש מקצוען
@דורש ומבקש חוץ מהנ"ל, ענינית:
לא הבנתי מה הקשר לטבלה שהבאתם, בית הלוויות שמגר מוציא תמיד לוויות של נפטרים מערים אחרות.
וזה בנוסף לחידוד של @שרה מגן שזה בית לוויות יחודי לקורונה.
בקיצור טבלה מקצועית ויפה אבל פשוט לא קשורה :(

אני וביתי

משתמש מקצוען
@דורש ומבקש חוץ מהנ"ל, ענינית:
לא הבנתי מה הקשר לטבלה שהבאתם, בית הלוויות שמגר מוציא תמיד לוויות של נפטרים מערים אחרות.
וזה בנוסף לחידוד של @שרה מגן שזה בית לוויות יחודי לקורונה.
בקיצור טבלה מקצועית ויפה אבל פשוט לא קשורה :(
זה בית לוויות של קורונה אבל לאזור ירושלים כך שרוב מוחלט מנפטרי הקורונה שהובאו לשם היו באים גם בלי זה אולי כמה ישובים קטנים סמוכים לירושלים כן בתאוריה יכול להיות כזה דבר, נפטרים מהמרכז לא הסיעו אותם לעשות טהרה בירושלים.

אסתי 15

משתמש מקצוען
זה בית לוויות של קורונה אבל לאזור ירושלים כך שרוב מוחלט מנפטרי הקורונה שהובאו לשם היו באים גם בלי זה אולי כמה ישובים קטנים סמוכים לירושלים כן בתאוריה יכול להיות כזה דבר, נפטרים מהמרכז לא הסיעו אותם לעשות טהרה בירושלים.
תודה
אבל לא ממש הבנתי מה באתם להגיד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה