קורונה דוח הלמס על הנפטרים ב-2020... מיצג אמיתי?

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אבל זה טעות להסתכל על כל השנה כמכלול. כי למשל בינואר ופברואר אשתקד, נפטרו 1700 פחות מאשר שנה קודם.
זה לא טעות
פשוט השנה מחלת החורף פרץ לחיינו יותר מאוחר.

אם בשנה מסויימת השפעת הייתה פורצת במרץ לא היינו מתחילים לספור ממרץ ואז היינו מגלים שיש מגיפה נוראית בהשוואה לשנה קודמת.

במחלות ויראליות לוקחים את כל השנה כמכלול.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
זה לא טעות
פשוט השנה מחלת החורף פרץ לחיינו יותר מאוחר.

אם בשנה מסויימת השפעת הייתה פורצת במרץ לא היינו מתחילים לספור ממרץ ואז היינו מגלים שיש מגיפה נוראית בהשוואה לשנה קודמת.

במחלות ויראליות לוקחים את כל השנה כמכלול.
מה פירוש פרץ? יש לוירוס דד ליין של חודשיים פעילות כל שנה? שפעת ודלקת ריאות לא יכולים לעבוד חזק (ח"ו) כל החורף?

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
נתוני תמותה עד ה- 15 דצמבר לפי נפות:

ירושליםצפתכנרתיזרעאלעכוגולןחיפהחדרההשרון
2018​
3924​
586​
523​
2180​
2666​
162​
4470​
1777​
2360​
2019​
4171​
577​
556​
2307​
2669​
167​
4609​
1874​
2509​
2020​
4391​
584​
594​
2461​
2908​
171​
4538​
2122​
2567​

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
@עוקר הרים , אם אפשר בשפה פשוטה. למה הנתונים שאני לכאורה הצבעתי עליהם, צועקים הרבה יותר מהנתונים של הלמ"ס שמדברים על "רק" 10% תמותה עודפת?
נכון שמשנה לשנה גדלה האוכלוסיה (ובפרט האוכלוסיה המבוגרת). אבל גם בשנים שלפני כן האוכלוסיה גדלה. ולמרות זאת בסה"כ הנתונים היו יציבים ונמוכים.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
נתוני תמותה עד ה- 15 דצמבר לפי נפות
פתח תקווהרמלהרחובותתל אביבאשקלוןבאר שבע
אזור יהודה ושומרון
2018​
3632​
1265​
2850​
9244​
3034​
3105​
660​
2019​
3656​
1316​
2950​
9245​
3166​
3239​
697​
2020​
3689​
1427​
3189​
9987​
3242​
3326​
704​

עוקר הרים

משתמש מקצוען
@עוקר הרים , אם אפשר בשפה פשוטה. למה הנתונים שאני לכאורה הצבעתי עליהם, צועקים הרבה יותר מהנתונים של הלמ"ס שמדברים על "רק" 10% תמותה עודפת?
נכון שמשנה לשנה גדלה האוכלוסיה (ובפרט האוכלוסיה המבוגרת). אבל גם בשנים שלפני כן האוכלוסיה גדלה. ולמרות זאת בסה"כ הנתונים היו יציבים ונמוכים.
10% תמותה עודפת זה המון!
הנתונים שאתה דיברת עליהם מראים על פחות מ-10% תמותה עודפת.
אתה השוות את הגידול (לא התמותה העודפת) של השנה לעומת שנים קודמות.
אם נשווה את עודף התמותה השנה לשנים קודמות - היחס יהיה הרבה יותר גדול, כי שנים קודמות כמעט לא היה עודף תמותה (ובחלקם פחות מהצפוי).

כנראה לא הייתי ברור...

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
@דורש ומבקש , למה אתה כל הזמן מנסה לצמצם את הנתונים לנפות ולשנה אחורה בלבד. בסטטיסטיקה אנחנו תמיד מחפשים את המספרים הגדולים, וללמוד משנים רבות, לא?
השנה הקודמת היא תמיד הכי דומה מבחינת מספר תושבים ומקרי תמותה
דו"חות הלמ"ס על התמותה העודפת גם התייחס בעיקר לשנה אחורה

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
השנה הקודמת היא תמיד הכי דומה מבחינת מספר תושבים ומקרי תמותה
דו"חות הלמ"ס על התמותה העודפת גם התייחס בעיקר לשנה אחורה
הכי דומה מצד מס' תושבים אבל נראה לי שבצד הסטטיסטי אנחנו מאוד מפסידים. צריך כמה שיותר נתונים.

לא שאני מבין גדול בזה...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
(עדכון: היום המשיכה הקשקשת, במקום לפחות לבדוק מינימלית את מה שאמרו אתמול ולפחות להתנצל)
להמשך עניין זה, אני מבין שזו לא בעיה חרדית אלא כלל תקשורתית שמקצינים כל הזמן מצד לצד בשביל שיהיה תמיד מעניין.
אולי יעזור משהו לכתוב מכתבים לרדיו על ההסתה נגד שמירת ההוראות.
והאם מצד המדינה זה בסדר שרדיו מסית לא להתחסן? (ואולי אפשר לחפש תחקירנים שיבדקו האם הם מקבלים כסף מאסטרה זניקה כדי להמליץ עליהם וללכלך על פייזר?)

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
10% תמותה עודפת זה המון!
הנתונים שאתה דיברת עליהם מראים על פחות מ-10% תמותה עודפת.
אתה השוות את הגידול (לא התמותה העודפת) של השנה לעומת שנים קודמות.
אם נשווה את עודף התמותה השנה לשנים קודמות - היחס יהיה הרבה יותר גדול, כי שנים קודמות כמעט לא היה עודף תמותה (ובחלקם פחות מהצפוי).

כנראה לא הייתי ברור...
(מסביר לעצמי: 10% זה מכל התמותה
אני דיברתי על פי 6 מהעליה בתמותה שיש בממוצע כל שנה)

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
להמשך עניין זה, אני מבין שזו לא בעיה חרדית אלא כלל תקשורתית שמקצינים כל הזמן מצד לצד בשביל שיהיה תמיד מעניין.
אולי יעזור משהו לכתוב מכתבים לרדיו על ההסתה נגד שמירת ההוראות.
והאם מצד המדינה זה בסדר שרדיו מסית לא להתחסן? (ואולי אפשר לחפש תחקירנים שיבדקו האם הם מקבלים כסף מאסטרה זניקה כדי להמליץ עליהם וללכלך על פייזר?)
לפני שבודקים מה מקבלים אלו שמפקפקים בחיסון,
כדאי לבדוק מה מקבלים הממליצים. ולא רק על חיסונים. (רמז: קנסות ששילמה פייזר בעקבות קידום לא חוקי....)
אלו ואלו לא בסדר. אדם צריך לפעול לפי צו מצפונו אם גוי ולפי הוראת התורה אם הוא יהודי.
אבל ללכלך רק על צד אחד? נראה לא טוב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה