דגים דג קר ביום דג

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלנו אוכלים דג חם בבוקר
גם סלמון וגם מושט עם הרבה רוטב מחזיקים מצוין ואפילו טעימים מאד! על הבלעך מערב שבת
לא על אש ישירה
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה זה הרבה רוטב?
מעניין לנסות
לא יודעת להגדיר
שהדג יטבול ברוטב שלא יתייבש עד הבוקר
שמה על הבלעך תבנית חד פעמית עם מים, ובתוכה 4 "כדורים" מנייר אלומיניום מגולגל, שיתן הגבהה לתבנית של הדגים
ומעל את התבנית של הדגים.
כך התבנית של הדגים נמצאת כל הזמן מעל תבנית עם מים חמים ולא מתייבש כלל.
(לא מעל אש דולקת)
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אין לי כמויות מדויקות...

בגדול החומרים זה:
מים מתובלים ב:
חומץ,
סוכר,
עלי דפנה,
כדורי פלפל אנגלי,
מלח,
פלפל לבן.

לבשל עם פרוסות גזר וטבעות בצל.
כשהמים רותחים והגזר חצי רך מכניסים את רצועות הסלמון לרבע שעה בדיוק.
 

מימונית

משתמש פעיל
אפשר להכין הרינג סלומון
לחתוך סלומון קצוץ דק עם בצל קצוץ דק להוסיף שמן בנדיבות מלח ופלפל שחור לפי טעם
מוששששששלם
טעמתי את זה אצל קרובת משפחה ( בשבת בבוקר כמובן)
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אצלנו במתכון מבשלים דקה אחרי הרתיחה
אני לכאורה אבשל רבע שעה כמו אצל מינדי + דקה כמוך + קצת רזרבות ליתר בטחון..
אם יש מתכון מדוייק - אשמח.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
הסתכלתי שוב ואני רואה שזה 5 דקות
ושלא תעזו להשאיר יותר!!
סלומון חמוץ מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חומץ
פרוסות בצל
עלי דפנה, פלפל אנגלי
מוסיפים מים משוער שיכסה את הדגים
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים, מרתיחים שוב מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.
טעים חם או קר.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אפשר להכין הרינג סלומון
לחתוך סלומון קצוץ דק עם בצל קצוץ דק להוסיף שמן בנדיבות מלח ופלפל שחור לפי טעם
מוששששששלם
טעמתי את זה אצל קרובת משפחה ( בשבת בבוקר כמובן)
היה מתכון מיוחד בטעימות לפני תקופה
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אחד הגיוונים שלי - פרוסות געפילטע פיש מטוגנות.
אני פורסת את הקלופס הקפוא (קנוי כמובן, עדיף את הפשוטים ולא ווייט פיש) לפרוסות, אחרי שעמד מחוץ למקרר כרבע שעה - חצי שעה.
מטגנת את הפרוסות משני הצדדים, וזהו.

מחשש שזה לא יהיה עשוי היטב ושמא יישארו חיידקים, אני מנמיכה את הלהבה ומטגנת די הרבה זמן כל צד. עד שנראה שחום.

זה טעים גם קר, למרות שישר מהמחבת טעים יותר.


עוד אפשרות שהכנתי פעם - פשטידת טונה.
הכנתי לפי שמי מתכונים שונים, מקווה שאני זוכרת נכון את המתכון:
אפשרות א' -
התחתית היא עלה מלאווח (אפשר גם בצק עלים), המילוי טונה מפוררת (זכור לי קופסה אחת לפשטידה) + ביצים + קצת מיונז + תבלינים + קצת פרורי לחם + בצל / בצל ירוק קצוץ,
מעל מסדרים רצועות שתי וערב ממלאווח נוסף,
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אפשרות ב' - בצורת מלבן,
תחתית מבצק עלים, מעליו עיסת טונה בסגנון העיסה של אפשרות א', או של קציצות טונה.
מעל שופכים רוטב עגבניות עשיר.


נזכרתי בעוד רעיון חמוד שראיתי -
מכינים טונה במיונז רגיל ומוסיפים לזה ג'לטין. כך הסלט מתקשה בצורה של התבנית - אפשר להכין בתבנית /כלי יפה, ואפשר באינגליש קייק ולפרוס.
 
נערך לאחרונה ב:

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סלמון בבצל
לפזר על נייר אפיה א. מרק בצל
מעליו להניח את מנות הסלמון
לפזר שוב א. מרק בצל ולתבל במעט אבקת שופ ופלפל
מלעלמה לקשט ברבעי טבעות בצל מטוגן
לאפות כמו שאת רגילה (...)
טעים מאד לשבת בבוקר, להוציא כשעה לפני הסעודה
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אל תגלו לאף אחד
אנחנו בשבת בבוקר אוכלים סלט טונה רגיל
הילדים מאושרים וזה הכי קל והכי פשוט...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה