מידע שימושי דג מושט טעים יש דבר כזה?

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון שאני מכינה הרבה
ובגלל שאנחנו אשכנזים
אני שמה חצי פלפל חריף
ופטרוזליה במקום כוסברה
 

קבצים מצורפים

  • דג מרוקאי.jpg
    דג מרוקאי.jpg
    KB 229.2 · צפיות: 580

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המושט האהוב עלי - מושט בעשבי תיבול
עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פרטוזליה, שמיר) עם הרבה שמן זית, מלח ושום כתוש.
לערבב עם פרורי לחם זהובים, למרוח על המושט ולאפות כ20 דקות מגולה...
בתאבון.
 
נערך לאחרונה ב:

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אני ממליחה את המושט כשהוא חצי קפוא למשך כחצי שעה או יותר.
אח"כ שוטפת היטב.
מכינה תערובת של שמן ,מלח,פפריקה ושום גבישי .
מורחת היטב מכל הצדדים.
אפשר לאפות עם העור כלפי מעלה או למטה.
אם הבשר כלפי מעלה אפשר לשים שכבה יפה של פרורית זהב.
מעדן.
 

חולמנית

משתמש מקצוען
אחרי נסיונות רבים-
הצלחתי להכין מושט ששני הבחורים של (בן 4.5 ו-2.5) סימו עד הפרור האחרון
הסוד הוא שהדג לא יהיה "חליקי" שהם נרתעים מהמרקם
אני משרה לילה שלם את המושט עם מיץ לימון ומלח בנדיבות
למחרת (שישי בבוקר) שוטפת שטוף היטב.
ומכינה בכוס- מעט שמן, רוטב סויה, פפריקות, מעט פלפל שחור ומלח.
מורחת היטב משני הצדדים ומשאירה את זה 3-4 שעות ואז מכניה לתנור ל25-30 דקות.
ולבסוף מיבשת פתוח
הטעם עדין וטעים, והמרקם- כמו עוף
 

ezra1989

משתמש פעיל
העיקר חסר מן הספר.

אם רוצים להנות מדג מושט, לקנות רק דג טרי. נכון שזה יקר יותר, אבל אין מה להשוות בכלל. המושטים הסיניים יש להם טעם וריח של חול למרות כל השיטות עם המלח, הלימון וכו'.

אחר כך להתחיל לחפש מתכון. לנו יש 2 סוגי מתכונים לזה:

לפרוס פרוסות תפוחי אדמה עם קליפה ולשטח בתבנית (אם זה לשבת וזה נשאר הרבה על הפלטה אז פרוסות עבות בשביל שלא יידבק).
להוסיף מעל מלח, פלפל שחור, שמן זית וקצת שום. להוסיף מים עד גובה חצי תפוח אדמה. להכניס לתנור ל 30-40 דקות. יוצא מעדן כי טועמים את טעם הדג נקי בלי תוספות.

ויש את המתכון הידוע בסיר עם עגבניות ופלפלים פפריקה, מלח, פלפל לבן קורט, חצי כף רסק, שמן זית, שום, עלים, לימון סחוט טרי, קצת קימל, שתי כוסות מים. לבשל את הכל 20 דקות, ואת הדגים להוסיף אחרי לעוד 20 דקות.
 

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אוהבים אצלי מושט (גם סלמון...) אשמח לקבל מתכון טעים טעים!
כזה שמכינים ולא נשאר פירור...

תודה :)
אני השבוע הכנתי את המתכון שמצאתי באתר הזה :p , וכמו שאת רוצה לא נשאר פרור (לא היה לי צ'ילי גרוס אז שמתי רוטב צ'ילי חריף מאד קצת -פחדתי לעשות מידי חריף אנחנו אשכנזים;):);))
אבל יצא עסיסי אני מכינה כל שבוע השבוע יצא ממש שונה שהחלטתי לאמת את המתכון,
עוד הערה: הכוסברה ממש משדרגת את האוכל
נ.ב.: המושט היה טרי שגם זה שינוי אצלי השבוע.
 

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אם זה לא לשבת, משהו בשתי דקות וטעים-טעים:
הסוד הוא בתבלין שקונים בחנויות תבלינים ושמו: טוסקנה
הוא נותן טעם מיוחד, חריף במידה אך רענן.
(מתאים, אגב, גם לתיבול גבינה )
מעבר לזה, זה פשוט לגמרי: שמן זית משובח, טיפה מיץ לימון סחוט טרי, תבלינים: טוסקנה, מעט מלח גס, פלפל ופפריקה. ומעל הכל לפזר שכבה יפה של פרורי לחם מהסוג הקרנאנצ'י.
לאפות לא יותר מ12 דקות.

גם אני ממליצה על התבלין טוסקנה,
לא ניסיתי על מושט, אלא על סלומון, וזה באמת תבלין אגדי,
לטעמי לא צריך להוסיף מלח, התבלין עצמו מלוח מספיק,
ומעל אני מפזרת שביבי בצל מטוגן(מוכן מהחנות).
יוצא יפה וחגיגי!!
 

יעקובית

משתמש רשום
מתכון קליל וטעים!
טובלים כל דג בקמח,
מכניסים לטיגון ובינתיים שופכים מעל, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום ומלח,
(כפול 2 צדדים)
הדג יוצא קריספי ועדין,
לאחר הטיגון של הדגים מוסיפים טבעות בצל בכמות נדיבה, ומטגנים "בלכלוך" שיש במחבת.
שמים על הדג ואוכלים.....
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון > דג סלמון ברוטב בטטות (סגנון מתקתק)

מרכיבים:

2 פרוסות סלמון
2 בצל (רצועות דקיקות)
בטטה גדולה (פרוסה לרצועות קטנות)
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לרצועות דקיקות, מטגנים עם שמן ולאחר 5 דק' טיגון מוסיפים את הסילאן וממשיכים לטגן עד לחצי הזהבה.
מוסיפים רצועות בטטה וממשיכים לטגן עד לריכוך מלא של הבטטה והבצל.
מוסיפים את כל שאר התבלינים ומערבבים.
מניחים את שני פרוסות הסלמון על תבנית, שופכים את רוטב הבטטות מעל פרוסות הדגים ומכניסים לתנור ל-20 דק', לא יותר, כדי למנוע ייבוש.

בהצלחה.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כף מיונז לא גדושה
כפית גדושה חרדל
כף קטשופ
כף דבש
קורט קטן מלח
2/3 שיני שום
גריל דג
מערבבת הכל שופכת על הסלמון ומפזרת מעל עוד קצת גריל דג
פשוט וטעים...
 

יעקובית

משתמש רשום
אני ממליחה את המושט כשהוא חצי קפוא למשך כחצי שעה או יותר.
אח"כ שוטפת היטב.
מכינה תערובת של שמן ,מלח,פפריקה ושום גבישי .
מורחת היטב מכל הצדדים.
אפשר לאפות עם העור כלפי מעלה או למטה.
אם הבשר כלפי מעלה אפשר לשים שכבה יפה של פרורית זהב.
מעדן.
לעניות דעתי...
להוסיף חתיכות של בצל עגבניה וגמבא + קצת מים, שיהיה עם רוטב עסיסי.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
קודם כל חייבים להשרות את הדג 20 דק' במיץ לימון כדי להוציא ממנו את טעם הלווי.
מתכון פצצה קל וטעיייםםם

מערבבים בצלחת
צילי מתוק
אבקת שום
קצת חרדל
הרבה תבלין דג

שוטפים את הדג מהלימון מורחים בנדיבות מהרוטב
אופים על 200 כ 15 דק' פתוח

מעדןן!!!
אם זה לא לשבת, משהו בשתי דקות וטעים-טעים:
הסוד הוא בתבלין שקונים בחנויות תבלינים ושמו: טוסקנה
הוא נותן טעם מיוחד, חריף במידה אך רענן.
(מתאים, אגב, גם לתיבול גבינה )
מעבר לזה, זה פשוט לגמרי: שמן זית משובח, טיפה מיץ לימון סחוט טרי, תבלינים: טוסקנה, מעט מלח גס, פלפל ופפריקה. ומעל הכל לפזר שכבה יפה של פרורי לחם מהסוג הקרנאנצ'י.
לאפות לא יותר מ12 דקות.
אני משתמשת עם הטוסקנה לעוף בתנור
שמה טוסקנה וזהו
תבלין מושלם
לדעתי כבד מדי לדג
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
3. מושט חריף חריף - לוקחים כמות גדולה של עגבניות, מבשלים אותם עד שהם מנפיקים כמות גדולה של מיצי עגבניה, ואז שום - פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ומה, מעט מעט לימון כבוש, מלח, ונותנים לדג להתבשל בתוכו לא הרבה זמן...
והריח של שבת עולה לכל השכנים....

סורי על הבורות
מה זה פלפל צ'ומה?
ואיזה דג?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה