יש לי מתכון פצץ אבל חריף.אוהבים אצלי מושט (גם סלמון...) אשמח לקבל מתכון טעים טעים!
כזה שמכינים ולא נשאר פירור...
תודה
יש לי מתכון פצץ אבל חריף.
גם אנחנו אשכנזים ומכורים לחריף.למרות היותי אשכנזי מזה 200 דורות אין כמו דג חריף.
יש לא מעט מתכונים לדגי מושט, איזה סגנון אתם אוהבים, ואשתי תשלח לכאן בערב.
אנחנו מכינים בשבתות החורף 3 סוגי דגים...אין טעים מזה.
מצרפת את המתכון של אושרית אברג'יל
מתכון מעולה
כנ"לגם אנחנו אשכנזים ומכורים לחריף.
אין טעים מזה.
העגבניה שאתם שמים בסלומון - אתם שמים אותה פרוסה / מרוסקת ??אנחנו מכינים בשבתות החורף 3 סוגי דגים...
1. כמובן גפליטע פיש, אי אפשר בלי קלופס אחד לפחות.
2. סלומון בתנור - עם פלפלים רגילים, קצת שיני שום, שמן זית ביתי, ועגבניה אחת.
3. מושט חריף חריף - לוקחים כמות גדולה של עגבניות, מבשלים אותם עד שהם מנפיקים כמות גדולה של מיצי עגבניה, ואז שום - פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ומה, מעט מעט לימון כבוש, מלח, ונותנים לדג להתבשל בתוכו לא הרבה זמן...
והריח של שבת עולה לכל השכנים....
אשתי קצת בהלם שאני יודע איך מכינים, כי אין לי כל כך אישור כניסה למטבח בשישי [אני בסך הכל מהדר בטועמיה חיים זכו]העגבניה שאתם שמים בסלומון - אתם שמים אותה פרוסה / מרוסקת ??
בגידה של דג סלומון לדג מושטמתכון מוצלח במיוחד (לא חריף) וקל מאד, דקה ולתנור:
חחחבגידה של דג סלומון לדג מושט
דג מרוקאי יש לי, מתאים יותר לגדולים שבחבורה...
אני רוצה משהו יותר קלאסי עם טעם קצת פיקנטי שגם ילדים יאהבו.
אשמח מאד! ותודה על הנדיבות!
ואם אפשר מתכון מדויק זה יהיה נחמד...
תודה!!! על כל שורה ושורה!!!מתכון שעונה על ההגדרות שביקשת:
5 פילה דג מושט , פלפל אדום, 4 עגבניות בשלות, 3 פלפל שאטה חריף (עדיף אדום), ראש שום מפורק , צרור עלי כוסברה.
תבלינים:
פפריקה מתוקה, כורכום, חצי כוס מים, מלח , שמן , (אני מוסיפה גם טוסקנה- משדרג מאד את הטעם)
אופן ההכנה:
לפרוס לרצועות את הגמבה ולטגן בשמן כ2 דקות. אח"כ להוסיף את העגבניות כשהן חתוכות לקוביות גסות. כשהעגבניות מתחילות להתרכך להוסיף את שיני השום ולהנמיך את האש. להוסיף מעט מעלי הכוסברה, את הפפריקה, הכרכום , המים והפלפלים החריפים ולבשל מכוסה על אש נמוכה חצי שעה.
בקערה נפרדת:
חצי כוס שמן + כף פפריקה + חצי כפית כרכום + כף מלח ושאר עלי הכוסברה- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לטבול כל דג בתערובת ולהניח בצלחת.
לאחר שהירקות התבשלו לשפוך חצי מתכולתם על תחתית הסיר/ התבנית, להניח את הדגים ומעליהם את שאר הרוטב. לבשל עוד חצי שעה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: