מידע שימושי דג מושט טעים יש דבר כזה?

שיר השירות

משתמש מקצוען
מתכון טעים במיוחד.
5 חתיכות דג מושט
לימון
2 בצלים גדולים פרוסים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
קופסת עגבניות קוביות
250 גר' רסק עגבניות
2 כפיות גדושות שום כתוש
חצי כף פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

להשרות את פרוסות הדג במיץ לימון .

לטגן בצל להוסיף פלפלים לטגן עד שהכל מתרכך, להוסיף שום כתוש, עגבניות ,למלא מים בקופסה הריקה ולהוסיף, תבלינים ופטרוזיליה להרתיח, להנמיך את האש, להכניס את פרוסות הדג, לנער את הסיר שפרוסות הדג ישקעו בתוך הרוטב לכסות.

בסביבות 20 דקות , על אש נמוכה.

(המתכון מניקי ב והוא טעים במיוחד)
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
מצרפת את המתכון של אושרית אברג'יל
מתכון מעולה
 

קבצים מצורפים

  • 15451521417967447891617428065310.jpg
    15451521417967447891617428065310.jpg
    1.5 MB · צפיות: 1,213

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אין טעים מזה.
אנחנו מכינים בשבתות החורף 3 סוגי דגים...
1. כמובן גפליטע פיש, אי אפשר בלי קלופס אחד לפחות.
2. סלומון בתנור - עם פלפלים רגילים, קצת שיני שום, שמן זית ביתי, ועגבניה אחת.
3. מושט חריף חריף - לוקחים כמות גדולה של עגבניות, מבשלים אותם עד שהם מנפיקים כמות גדולה של מיצי עגבניה, ואז שום - פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ומה, מעט מעט לימון כבוש, מלח, ונותנים לדג להתבשל בתוכו לא הרבה זמן...
והריח של שבת עולה לכל השכנים....
 

שרי לווין

משתמש מקצוען
דג מרוקאי יש לי, מתאים יותר לגדולים שבחבורה...
אני רוצה משהו יותר קלאסי עם טעם קצת פיקנטי שגם ילדים יאהבו.
אשמח מאד! ותודה על הנדיבות!
ואם אפשר מתכון מדויק זה יהיה נחמד...
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
אם זה לא לשבת, משהו בשתי דקות וטעים-טעים:
הסוד הוא בתבלין שקונים בחנויות תבלינים ושמו: טוסקנה
הוא נותן טעם מיוחד, חריף במידה אך רענן.
(מתאים, אגב, גם לתיבול גבינה )
מעבר לזה, זה פשוט לגמרי: שמן זית משובח, טיפה מיץ לימון סחוט טרי, תבלינים: טוסקנה, מעט מלח גס, פלפל ופפריקה. ומעל הכל לפזר שכבה יפה של פרורי לחם מהסוג הקרנאנצ'י.
לאפות לא יותר מ12 דקות.
 

פפרר

משתמש מקצוען
אנחנו מכינים בשבתות החורף 3 סוגי דגים...
1. כמובן גפליטע פיש, אי אפשר בלי קלופס אחד לפחות.
2. סלומון בתנור - עם פלפלים רגילים, קצת שיני שום, שמן זית ביתי, ועגבניה אחת.
3. מושט חריף חריף - לוקחים כמות גדולה של עגבניות, מבשלים אותם עד שהם מנפיקים כמות גדולה של מיצי עגבניה, ואז שום - פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ומה, מעט מעט לימון כבוש, מלח, ונותנים לדג להתבשל בתוכו לא הרבה זמן...
והריח של שבת עולה לכל השכנים....
העגבניה שאתם שמים בסלומון - אתם שמים אותה פרוסה / מרוסקת ??
תודה מראש
 

חושב מחדש

משתמש מקצוען
העגבניה שאתם שמים בסלומון - אתם שמים אותה פרוסה / מרוסקת ??
אשתי קצת בהלם שאני יודע איך מכינים, כי אין לי כל כך אישור כניסה למטבח בשישי [אני בסך הכל מהדר בטועמיה חיים זכו]

עגבניה שלמה, והיא נהפכת לרכה רכה עם הבישול.
 

sigi

משתמש פעיל
עכשיו סימנו לאכול.. יצא טעיםםםם!!
ערבבתי בצלחת: מיונז, מעט קטשופ, חרדל, רוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, אבקת מרק בצק, שום גבישי, פלפל שחור גרוס, פפריקה.
מרחתי בנדיבות על כל דג-הצד של הבשר,
פזרתי מלמעלה פירורי לחם מוזהבים בנדיבות,
עוד שפריץ של ספריי שמן מלמעלה,
ולתנור ל-20-25 דק' להזהבה יפה.
 

דג סלומון

משתמש מקצוען
מתכון מוצלח במיוחד (לא חריף) וקל מאד, דקה ולתנור:
מערבבים קטשופ ומיונז בכמות שווה, מורחים בנדיבות ע"ג הדגים, בוזקים אורגנו (לא חובה) ומזלפים פסי קטשופ מלמעלה לקישוט [ולטעם]. זהו.
כעשרים דקות אפיה בתנור, ויוצא טעים מאד.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
דג מרוקאי יש לי, מתאים יותר לגדולים שבחבורה...
אני רוצה משהו יותר קלאסי עם טעם קצת פיקנטי שגם ילדים יאהבו.
אשמח מאד! ותודה על הנדיבות!
ואם אפשר מתכון מדויק זה יהיה נחמד...

מתכון שעונה על ההגדרות שביקשת:

5 פילה דג מושט , פלפל אדום, 4 עגבניות בשלות, 3 פלפל שאטה חריף (עדיף אדום), ראש שום מפורק , צרור עלי כוסברה.


תבלינים:
פפריקה מתוקה, כורכום, חצי כוס מים, מלח , שמן , (אני מוסיפה גם טוסקנה- משדרג מאד את הטעם)

אופן ההכנה:
לפרוס לרצועות את הגמבה ולטגן בשמן כ2 דקות. אח"כ להוסיף את העגבניות כשהן חתוכות לקוביות גסות. כשהעגבניות מתחילות להתרכך להוסיף את שיני השום ולהנמיך את האש. להוסיף מעט מעלי הכוסברה, את הפפריקה, הכרכום , המים והפלפלים החריפים ולבשל מכוסה על אש נמוכה חצי שעה.

בקערה נפרדת:

חצי כוס שמן + כף פפריקה + חצי כפית כרכום + כף מלח ושאר עלי הכוסברה- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לטבול כל דג בתערובת ולהניח בצלחת.

לאחר שהירקות התבשלו לשפוך חצי מתכולתם על תחתית הסיר/ התבנית, להניח את הדגים ומעליהם את שאר הרוטב. לבשל עוד חצי שעה.
 

שרי לווין

משתמש מקצוען
מתכון שעונה על ההגדרות שביקשת:

5 פילה דג מושט , פלפל אדום, 4 עגבניות בשלות, 3 פלפל שאטה חריף (עדיף אדום), ראש שום מפורק , צרור עלי כוסברה.


תבלינים:
פפריקה מתוקה, כורכום, חצי כוס מים, מלח , שמן , (אני מוסיפה גם טוסקנה- משדרג מאד את הטעם)

אופן ההכנה:
לפרוס לרצועות את הגמבה ולטגן בשמן כ2 דקות. אח"כ להוסיף את העגבניות כשהן חתוכות לקוביות גסות. כשהעגבניות מתחילות להתרכך להוסיף את שיני השום ולהנמיך את האש. להוסיף מעט מעלי הכוסברה, את הפפריקה, הכרכום , המים והפלפלים החריפים ולבשל מכוסה על אש נמוכה חצי שעה.

בקערה נפרדת:

חצי כוס שמן + כף פפריקה + חצי כפית כרכום + כף מלח ושאר עלי הכוסברה- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לטבול כל דג בתערובת ולהניח בצלחת.

לאחר שהירקות התבשלו לשפוך חצי מתכולתם על תחתית הסיר/ התבנית, להניח את הדגים ומעליהם את שאר הרוטב. לבשל עוד חצי שעה.
תודה!!! על כל שורה ושורה!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה