דרוש מידע גר בעיר נופש ובין הזמנים נהפך לשם נרדף לסיוט?

מצב
הנושא נעול.

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
אמאלה תיאור מדויק
אבל,
למה שקורה כשאתם הצפוניים מגיעים אלינו לירושלים לסוכות או לחנוכה או ללא יודעת מה!
אז נכון שירושלים היא לא עיר פסטורלית.
ולא שקטה
והרעש הכי שקט בלילות זה של מלאנתפלים בחורי ישיבה שעושים הליכות ועוד מיליוני רכבים ואנשים וזה
אבל.
בראש השנה.
השכנים הויז'ניצערס הפנסיונרים נוסעים לבני ברק
לאדמו"ר
והם משכירים לכם דירה לגערער / בעלעזר / ביאנער או לא יודעת מה הצפוניים
שמגיעים עם מלאאאאאאא ילדים.
ועם מלאאאאא סירים שנשפכים בחדר מדרגות
(רוטב של דג סלמון אפוי. תודה ששאלתם. חדר מדרגות בלי חלון. יומיים חג. שוב תודה ששאלתם)
וזה מה שאתם עושים לנו
( זיץ במרפסת לתוך הלילה. טיטולים לתוך המרפסת. קומזיץ עם החברים אחרי החג
ו. ביוב סתום? לא מלמדים אתכם לא לזרוק מגבונים באסלה????
אז???
אולי נסבול אחד ת'שני?
אנחנו נשתוק בחגים
אתם תשתקו בחופש
ושלום על ישראל
כן
אני צפונית
אבל את החגים אני עושה בעיר מגורי. ולא נוסעת לבני ברק או ירושלים.

וגם אם אני נוסעת לשבת (אפילו להורים ) אני דואגת להחזיר דירה נקייה ומסודרת (אפילו יותר ממה שקבלתי) גם דירה שהייתה בתשלום זה לא אומר שהכל מגיע לי....

אני עובדת בעבודה מאוד מחייבת (כולל ט’ באב, בין הזמנים וכד’)
אבל כמו שכתבו פה יש התחשבות מינימלית מכל הצדדים

מחצלת

משתמש רשום
דוקא לי, בתור אחת שגרה בעיירת נופש בצפון, יש זכרונות ממש נעימים מהילדות מתקופת בינהזמנים. היינו כמעט היחידים שנשארו בעיר וכל העיר הוצפה בנופשים- מה שגרם לנו לחוש בנופש, ודוקא נהננו מאוד מהאקשן פעם בשנה שיש אנשים וקצת יותר מעניין מתמיד....

וגם בתור בוגרת אני נהנית מהאוירה השמחה והאקשן שנהיה מהנופשים...

ביילי צ

משתמש רשום
דוקא לי, בתור אחת שגרה בעיירת נופש בצפון, יש זכרונות ממש נעימים מהילדות מתקופת בינהזמנים. היינו כמעט היחידים שנשארו בעיר וכל העיר הוצפה בנופשים- מה שגרם לנו לחוש בנופש, ודוקא נהננו מאוד מהאקשן פעם בשנה שיש אנשים וקצת יותר מעניין מתמיד....

יש איזה דירה פנויה בשכנותך?

HP מעצבת

משתמש מקצוען
לאחר אי אלו תגובות בנושא זה בכל מיני אשכולות כאן בפרוג הגיע הזמן להעלות את הנושא לשולחן הדיונים.
אני גר בשכונה שנמצאת אי שם ב... בעיר שמועדפת על הציבור החרדי כיעד לנופש בין הזמנים.
אז דבר ראשון לכל אחי ורעי מהמרכז, ברוכים הבאים.
אבל... וכאן מגיע האבל הגדול, מדוע החיים בערים האלו חייבים להפוך לסיוט בן שלשה שבועות כל בין הזמנים מחדש?
אמנם, ישנם דברים שאינם ניתנים לשינוי כגון: העומס באוטובוסים (אולי אם משרד התחבורה יהיה מעוניין בהחלט יתכן שינוי, אך על כל מקרה אי אפשר "להפיל" את זה על הנופשים היקרים), הפקקים, שכל תושב העיר נהפך למודיעין...
אבל עדיין ישנם דברים שלא היו אמורים לקרות, אבל לצערי הרב זה קורה ובגדול, וגורמים לעוגמת נפש מרובה לתושבי העיר, אצרף בזה כמה דוגמאות.
א. אני יוצא מהבית, והבנין נראה כמו מזבלה עירונית עם עטיפות קרטיבים וכל מיני מרעין בישין (אני לא מדבר על זה שבוועד בית החליטו לא לנקות את הבנין בבין הזמנים כי חבל על הכסף, ממילא חמש דקות אחר כך ישפכו שם ברד).
ב. אני כבר יוצא מהבנין אני פוגש מראות שלא הייתי מעוניין לפגוש (אמנם אני גר בעיר מעורבת אבל אני רגיל לראות חילונים בלבוש חילוני ולא חרדים בלבוש הנ"ל רח"ל), כמעט כל יום אני פוגש בחורי ישיבות נעמדים עם בגדי ים בתוך בית הכנסת להתפלל, באמת אין יראת שמים בחופש? (מזכיר לי שהשומר בסופר אמר אחרי פסח בשיא הרצינות שהוא ראה קבוצה חילונים ששאלו אותו עם החמץ נטחן לאחר הפסח... ואוי לה לאותה בושה).
ג. בלילה אני רוצה לנוח אבל משום מה המשפחה ששכרה את הדירה מעלי / לידי/ או שסתם ירדה לגינה וצריכה לנצל את החופש בדמות "מנגל" וכדו' משעה 12:00 בלילה ועד... בקול רעש גדול ללא שום התחשבות.
ד. למה המרפסת שלי אמורה לקבל קליפות גרעינים וסיגריות בוערות (ממש כך, הבת שלי כבר קיבלה כוויה וכבר זרקתי בריכה לפח - נדבת החפץ בעילום שמו הטוב) ועל כולם טיטולים משומשים, באמת טיפת אנושיות...
ה. למה כשאני יוצא עם הילדים לביקור אצל ההורים זה חייב להפוך לסיוט, כי בעוד שאני יוצא עם משפחה ברוכת ילדים בלעה"ר אני צריך לחכות כפול כי כל הבחורים הבאים בגפם עוקפים כמו כלום, הרי אין להם אשה וילדים לדאוג להם...
וכו' וכו' וכו' יכלה הזמן ולא יכלה...
אמנם אני מסתייג מראש, ישנם הרבה והרבה מאוד מהציבור שלנו שמתנהג בדרך ארץ כראוי וכיאות ומקדשים שם שמים, אבל לצערינו ישנו מיעוט ולצערי הוא לא מיעוט קטן, שמתנהג כמו חיות פרא שיצאו מהמסגרת (סליחה על הבוטות,), ועל זה אני מציף את הדיון, מה ניתן לעשות וכיצד אפשר למזער את הנזקים.
עוד שאלה, האם כל ההורים ששלחו את בניהם לחופש מודעים למה שהבנים שלהם עושים? לצערי, לפי מה שאני רואה אני מניח שישנם רבים שלא... (סמארטפונים, מראות אסורות, לבוש שאינו הולם ברחובות קריה, כשרות), או שהם יודעים ואין לאל ידם להושיע.
סוף סוף מישהו מעלה את הנושא הזה.

HP מעצבת

משתמש מקצוען

כנ"ל!

HP מעצבת

משתמש מקצוען
אמנם לא צפונית, אבל גרה בעיר שהיא יעד תיירות מועדף בגלל המרחבים, החופים ועוד...
מבינה אותך לגמרי. אני סיימתי עם מה שנקרא "בין הזמנים".
את החוף אנחנו מבקרים עד אז, את הגינות והפארקים עד ר"ח אב ומר"ח אלול.
לאוטובוסים אינני מתקרבת וכן הלאה.

נכון, זה קשה, זה עולה לי כסף רב בשל השימוש החוזר ונשנה ברכבים פרטיים (אפילו מוניות אין), אבל זה עדיף לי עשרת מונים מלאכול את הלב, להתעצבן, לקטר ולהתמרמר (שזה קרה לי הרבה...)

גם בבנין שלנו, למדתי להציע עזרה לנופשים, במקום לכעוס.

אני מאד מבינה אותך, מאד מאד.
רק יודעת שלצערינו, אין כ"כ יכולת לתקן את זה.
ומתמקדת במה יעשה לי קל יותר ונעים יותר.
כל מילה!

ישר והפוך

משתמש מקצוען
עוד נקודה שאני לא יודעת אם עלתה כאן:
סיפרה לי אחת שגרה במושב שלא רק הרחובות מרגישים נופש עם כל פסיעה ונשימה, אלא גם החצרות הפרטיים.

זה פשוט באמת די מובן. הנופשים מבחינתם יודעים שהגיעו לאתר נופש, לא רק לדירת נופש.
ו'אתר' פירושו, שכל מה שנמצא בסביבתי- הופך בעצם למקום בילוי ששילמתי עליו במיטב כספי.
אתר כזה ענק שאפשר לטייל בו, וכולו לרשותי. מה... לא מגיע לי? זה הרי כסף שחסכתי שנה שלימה!
הרגשה כזו של 'אם שילמתי כל כך הרבה, מגיע לי ליהנות הכי שאפשר' כשבדרך לפעמים לא שמים לב על חשבון מי ההנאה הזו מגיעה.
בואו נאמר שהמחשבה הזו מובנת מאיפה היא באה, אבל למעישה היא לא ממש הגיונית ובטח שלא ממש הוגנת.

היא מתארת שנכנסים להם לחצר הפרטית שלהם כאילו והיא חלק מאתר הנופש, משתמשים להם במתקני החצר הפרטיים ללא רשות ובאופן שלא פעם הורס וגורם לעיתים לנזק בשווי רב, כועסים כשמבקשים מהם לרדת, נוגעים בצמחים שהושקו וצמחו בעמל, הורסים. מאכילים את בעלי החיים שלא פעם מתים כתוצאה מאוכל לא מותאם, הורסים, משחיתים, משאירים לכלוך.
רכוש פרטי!

אז אולי באמת כדאי לשים לב.
נכון שמדובר בכסף שנצבר בעמל רב מאד ולגמרי לא בקלות. ונכון שאנחנו רוצים תמורה מלאה למה שהשקענו בו כל כך הרבה.
אבל למה בשביל זה לאבד את ההיגיון והרגש היהודי?
למה לא לחשוב קצת מעבר לריבוע האישי שלי שהולך וצובר נפח על חשבון הכלל והפרט?
מה אשמים אלו שבשבילם זהו לא חודש של רווח כלכלי, לא חודש של הנאה אלא חודש של נזקים ועוגמת נפש?
אולי באמת כדאי שניקח לתשומת ליבנו...

noam1

משתמש מקצוען
לפני הרבה הרבה שנים כשהייתי בישיבה נפשנו בטבריה וירדתי למכולת עם מכנס קצר וגופיה וכמובן כיפה שחורה.. והמוכר התחיל לצעוק עלי.. זה שכונה דתית... למה הבנות שלנו צריכות לראות אותך ככה...
לא משנה שבטבריה בקיץ מסתובבים אנשים כמעט בלי בגדים.. כנראה הפריע לו שהבנות יראו בחורי ישיבה לבושים כך

אבא של חבר טברייני כשהחברים באו לבקר היה בטוח שהם שבבניקים בגלל שלבשו חולצות טריקו
אבל כשהגיע התפילה כולם הוציאו כובעים וחליפות והלכו לבית הכנסת
בשביל הטברייני החוף הוא חוף והעיר זו עיר ובשבילנו מהרגע שיצאנו מב"ב אנחנו בחופש.... בתוך העיר ייסעו כבחורי ישיבה אבל ברגע שיצאו מהרמזור האחרון יורידו את החולצה וייסעו עם גופיה. האם זה פריקת עול? ממש לא! בחופש יוצאים מהשגרה ואחת מהחוויות של החופש והשינוי זה ללכת עם קצר ונוח וכל זמן שאין בעיה של צניעות אין שום בעיה

לגבי המקומות שבאים חרדים לנפוש בהמוניהם נכון שצריך להתחשב (מי שזורק טיטול הוא מושחת וממנו אני לא מצפה לכלום) אבל גם התושבים צריכים להתחשב והצד שלהם ולהבין שהנופשים האלו תורמים לכל הכלכלה האזורית...
בעל החניות מחכים כל השנה לאלו שיוצאים לנופש וקונים בשפע
בעלי הצימרים\חדרים מתפרנסים מזה
וגם לך יש מניין שחרית ב10 בזכות הנופשים :D

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לפני הרבה הרבה שנים כשהייתי בישיבה נפשנו בטבריה וירדתי למכולת עם מכנס קצר וגופיה וכמובן כיפה שחורה.. והמוכר התחיל לצעוק עלי.. זה שכונה דתית... למה הבנות שלנו צריכות לראות אותך ככה...
לא משנה שבטבריה בקיץ מסתובבים אנשים כמעט בלי בגדים.. כנראה הפריע לו שהבנות יראו בחורי ישיבה לבושים כך

אבא של חבר טברייני כשהחברים באו לבקר היה בטוח שהם שבבניקים בגלל שלבשו חולצות טריקו
בשביל הטברייני החוף הוא חוף והעיר זו עיר ובשבילנו מהרגע שיצאנו מב"ב אנחנו בחופש.... בתוך העיר ייסעו כבחורי ישיבה אבל ברגע שיצאו מהרמזור האחרון יורידו את החולצה וייסעו עם גופיה. האם זה פריקת עול? ממש לא! בחופש יוצאים מהשגרה ואחת מהחוויות של החופש והשינוי זה ללכת עם קצר ונוח וכל זמן שאין בעיה של צניעות אין שום בעיה
כתבתם, חבל שלא הדגשתם.
בשבילכם.
מכירה מאד הרבה בחורים שלא ירשו לעצמם להסתובב בצורה המתוארת גם כשיוצאים מב"ב וגם כשמגיעים לטבריה. הם זוכרים את המעמד שלהם, ויציאה מהשגרה לא כוללת את הנ"ל.
לגבי הליכה ברחוב עם גופיה (לרדת למכולת) - תבדקו שוב אם אין בעיה של צניעות (גם לגבר)
לגבי המקומות שבאים חרדים לנפוש בהמוניהם נכון שצריך להתחשב (מי שזורק טיטול הוא מושחת וממנו אני לא מצפה לכלום) אבל גם התושבים צריכים להתחשב והצד שלהם ולהבין שהנופשים האלו תורמים לכל הכלכלה האזורית...

זו לא מדינה אחרת. אז נכון שיש בעלי עסקים ספציפיים שמרוויחים מכך (מכולת, מפעלי תוכניות), אבל במיקרו - האדם הפרטי ממש לא מרוויח מזה...

ד. פריד

משתמש מקצוען

אני הייתי בחור ישיבה לפני לא הרבה שנים, ומשום מה לבוש נורמאלי לא היה משהו שהכביד עלי עד כדי צורך להיפטר ממנו ברגע שיש קצת יציאה משגרה. הלבוש של חוף הים (שהייתי בו רבות) לא גלש לשבעים אמה ושיריים...

אולי זה קשור לזה שאצלי יש מרווח בין המכנס לרגל?

chaia

משתמש מקצוען

טבריה היא לא עיר חוף!
יש את העיר ויש את החופים
בחוף תסתובבו איך שבא לכם
אבל בעיר- למה אני צריכה לראות בחורים עם בגד ים?
למה אני אמורה לעשות קניות ביש (שלא קרוב לכינרת בכלל) עם בחורים בבגד ים?
למה אני אמורה לנסוע באוטובוס עם בחורים בבגד ים?
תהנה ותבלו בכיף אבל אל תשכחו שיש אנשים שזה הבית שלהם ומה שאתם לא רוצים לראות מתחת הבית שלכם גם הם לא רוצים.

מקבילית

משתמש רשום
ר' דוד כהן ראש ישיבת חברון אמר, שבבין הזמנים עושים חצי ממה שעושים בזמן.
מי שאצלו הזמן זה לשבת ללמוד, לומד חצי מהזמן.
ומי שאצלו הבחור ישיבה מסתכם בלבוש, לובש חצי.
מעניין, ידוע מתי הוא אמר את זה ולמי?
למי שמכיר, לא הסגנון שלו בכלל..

1. לכולם יש מה להשתפר
2.דבר אם השכנים שלך לפני לא אחרי הייתי אומר לצרף כמה שותר אנשים איזה סגנון לאפשר להזכיר להם דירות ולגבי בית הכנסת אני לא יודע אם יש מה לעשות

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
למה התקשרו אליך וענית בכיף,
כי הצפוניים (לא אתה בדוקא) ואנשים מקסימים כמובן לכשלעצמם
מתקשרים לירושלמים : איך הולכים מכאן ושם לכותל ברגל? איזה אוטובוס מביא משם לגן העצמאות? אפשר לבוא אליכם= שמענו שהולך לרדת שלג (לא אנשים מצפת), יש לנו חתונה בירושלים ופספסנו את האוטובוס האחרון= אולי נבוא אליכם ללילה (ב 2 בלילה)? וכו' וכו'
לגבי מה שכתוב פה על מקומות נופש= מסכימה עם כל מילה
אבל בואו, לא צריך להיסחף- לא רק לצפוניים יש טלפון בבית
גם הם לפעמים מתקשרים לאנשים אחרים בכל מיני שעות כדי להיעזר בהם והאנשים מעבר לקו עונים להם בשמחה רבה...

אני גם גר בעיר "נופש"
ולא רואה פה מקרי קיצון, עמך ישראל מגיע לחפוש, ומתנהג ברובו הגדול באצילות וענוות חן...
(לא הייתי מקטלג כמה בחורים שהולכים עם בגד ים כחילונים)
אשריך ישראל!
אלא איך ???

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה