יראת גאולה
משתמש מקצוען
אני מבשלת ולא אופה.איך בדיוק את מכינה את הרוטב כי בעלי לא אוהב פטריות? האם את פורסת את גליל הגעפיטלע כשהוא קפוא? אם כן, איך את מצליחה? או שאת מכניסה אותו שלם לתבנית אינגליש קייק?
פורסת את הגעפילטע כשהוא קפוא למחצה, פשוט מוציאה לשיש לחצי שעה בערך (לא בודקת על השעון, כנראה יוצא לי בין רבע שעה לשעה). זה עובד דווקא על געפליטע פיש פשוטים ולא ווייט פיש.
את הרוטב - מטגנת בצל ומוסיפה מה שמתחשק ויש: שום / פלפל אדום או צבעוני / עגבניות / גזר מגורד או חתוך / לפעמים תירס. אחרי טיגון קל מכסה את הסיר עד שהכל מתרכך, מוסיפה רסק עגבניות ותבלינים (מלח פלפל פפריקה אורגנו אבקת שום), מערבבת ומוסיפה מים.
כשהרוטב רותח מכניסה לתוכו את הפרוסות אחת אחת כך שכולם יצופו ברוטב.
מבשלת בערך שעה על אש נמוכה. אפשר גם יותר, רק לשים לב שיש מספיק נוזלים שלא יישרף.