דגים גפילטע פיש מוויט פיש קפוא

nicky

משתמש מקצוען
אז כחלק מההכנות לחג הבודד הצפוי לנו.. בעלי חולם על גפילטע פיש.
קניתי כזו רולדה של וויט פיש של אושן גורמה. אשמח ממש להכוונה מה לעשות עם זה, כי אין לי מושג ירוק איך להתחיל להתייחס לדבר הזה.

(אני לא אוכלת דגים, בכלל. מבחינתי הדבר הזה זה מאובן שמוזמן לשכב במקפיא עד שיהיה ראוי להפוך למוצג ארכיאולוגי בעוד מילניום או שניים..:p)

אמורים להפשיר את זה? לפרוס את זה? מה המתכון הכי מוצלח לרוטב? (אני יודעת שאמור להיות שם בצל, גזר, מלח,פלפל ובעיקר סוכר. אבל כמה למה ואיך??) כמה זמן מבשלים?

כל סיוע בעניין האפרפר הזה יתקבל בברכה!
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בצל פרוס
גזרים שלמים
מים רק עד שיכסה (אפילו טיפה פחות)
כף מלח, 2.5 כפות סוכר
פ. שחור לפי הטעם.
להרתיח את המים ורק אז להכניס את הדג ישר מהמקפיא כולל הנייר
לבשל שעתיים עד שעתיים וחצי
להקפיד שהסיר לא יהיה גדול מדי.

יש לאושן גורמה מתכונים נוספים שמפורסמים בעיתונים מדי פעם
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
 

nicky

משתמש מקצוען
עוד שאלה.. אפשר להכין מראש ולהקפיא?
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
עוד שאלה.. אפשר להכין מראש ולהקפיא?
אין צורך.
אפשר להכין בבוקר, ולאכול בליל החג/שבת.
ההכנה כמו שכתבה @ש.ב.א קלי קלות.
אם את רוצה, את יכולה להוסיף לבישול גם ראש של דג. זה מסמיך את הרוטב, ויש לך דג וראש באותו סיר.

פעם, פעם, כשהייתי מכינה קציצות בעצמי, הן היו טובות גם בהקפאה.
אחרי ההקפאה, הייתי מרתיחה אותן שוב, ברוטב שבו התבשלו, ומקררת.
היום אני משתמשת ברולדות קנויות, אז פשוט חותכת את הפרוסות לפי מס' המוזמנים, ואין כ"כ שאריות.
יש מצב שאפשר להקפיא פרוסות שנשארו לך. קחי פרוסה אחת, ותעשי ניסיון.
תעדכני בתוצאות, כן???
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
להכניס את הדג ישר מהמקפיא כולל הנייר

כולל הנייר הפנימי ולא האריזה החיצונית.
(בתקווה שאני לא מתבלבלת עם חברה אחרת).



יש הרבה מתכונים מוצלחים עם רוטב אדום וירקות ועוד הרבה, אבל אם בכלל מחפש געפילטע פיש, תכיני בדיוק ככה :)
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
בעלי חולם על גפילטע פיש.
קניתי כזו רולדה של וויט פיש של אושן גורמה.
לא יודעת מאיפה בעלך הביא את החלום הזה, אבל וויט פיש זה טעם קצת אמריקאי.
יש רולדות שקרובות יותר בטעם לגפילטע פיש הישראלי, מקרפיון וכסיף.
 

nicky

משתמש מקצוען
בצל פרוס
גזרים שלמים
מים רק עד שיכסה (אפילו טיפה פחות)
כף מלח, 2.5 כפות סוכר
פ. שחור לפי הטעם.
להרתיח את המים ורק אז להכניס את הדג ישר מהמקפיא כולל הנייר
לבשל שעתיים עד שעתיים וחצי
להקפיד שהסיר לא יהיה גדול מדי.

יש לאושן גורמה מתכונים נוספים שמפורסמים בעיתונים מדי פעם
שכחתי לשאול
את הבצל מטגנים קודם? או פשוט מכניסים הכל יחד עם המים ומרתיחים?
 

nicky

משתמש מקצוען
אין צורך.
אפשר להכין בבוקר, ולאכול בליל החג/שבת.
ההכנה כמו שכתבה @ש.ב.א קלי קלות.
אם את רוצה, את יכולה להוסיף לבישול גם ראש של דג. זה מסמיך את הרוטב, ויש לך דג וראש באותו סיר.

פעם, פעם, כשהייתי מכינה קציצות בעצמי, הן היו טובות גם בהקפאה.
אחרי ההקפאה, הייתי מרתיחה אותן שוב, ברוטב שבו התבשלו, ומקררת.
היום אני משתמשת ברולדות קנויות, אז פשוט חותכת את הפרוסות לפי מס' המוזמנים, ואין כ"כ שאריות.
יש מצב שאפשר להקפיא פרוסות שנשארו לך. קחי פרוסה אחת, ותעשי ניסיון.
תעדכני בתוצאות, כן???
תודה!
פחות נראה לי שאקפיא מה שישאר.. יותר עניין אותי אם אפשר להקפיא מראש למקרה שלא יהיה לי הרבה זמן בערב החג
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
תודה!
פחות נראה לי שאקפיא מה שישאר.. יותר עניין אותי אם אפשר להקפיא מראש למקרה שלא יהיה לי הרבה זמן בערב החג
לא כדאי לעשות נסיונות על הפעם הראשונה, אבל אם ישאר מה אכפת לך לנסות? נראה שמתרגשים עלינו עוד כמה חגים בודדים:(
בכל מקרה, את יכולה לבשל את זה איך שאת קמה בבוקר של יום שישי.
זה לא מצריך טיגון או קיצוץ או עירבול או משהו. מתכון סופר קל ולא מסובך. תוך שעתיים וחצי את מכבה את האש, ואחרי שעה, שעתיים קירור, מעבירה למקרר.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
להרתיח מים עם בצל וגזר שלמים.
להוסיף חצי כוס סוכר, כפית מלח, קצת פחות מכפית פלפל שחור,
להכניס את הדג ישירות מהמקפיא עם נייר האפיה עליו.
לחכות שירתח ואז להנמיך את האש ולבשל כך כשעה וחצי.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@nicky אחרי שאת מבשלת וכו, זו לא תורה גדולה מה שתעשי יהיה טוב, הדג עצמו מתובל היטב.... (רק פלפל שחור אל תשכחי זה נותן את הטעם הטוב)

אצלי בבית אני מחממת בליל שבת את התבנית עם הדג הרוטב והגזר....(אני שמה גזר גמדי אצלי הילדים ממש נהנית מזה וגם כייף להגיש לצד הדג)
ואנחנו אוכלים את זה חם!!
מעין עולם הבא! תענוג...
פעם אחת לנסות וזהו--- רק חם!!
 
נערך לאחרונה ב:

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
רוצה להמליץ על סוג קצת אחר, שכל מי שטועם מבקש עוד.
(כולל אלו שלא סובלים גפילטע פיש)
לרוטב:
לטגן בצל, אחרי כ5 דקות להוסיף קוביות פלפל אדום וחב' פטריות שימורים ולהמשיך לטגן, להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות, לאדות יחד מכוסה על אש קטנה כ40 דק' (עד שמתרכך ומוציא נוזלים).
להוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות, וסוכר מלח, לבשל עוד כ5 דקות, לטעום ולתקן טיבול.
ואז -
פורסת "קלופס" של גפילטע פיש הונגרי לפרוסות בתבנית אינגליש קטנה,
שופחת מעל את הרוטב הנ"ל.
מכסה בנייר כסף.
ואופה שעה וחצי על 180 מעלות.
מגישים חם עם הרבה רוטב.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז כחלק מההכנות לחג הבודד הצפוי לנו.. בעלי חולם על גפילטע פיש.
קניתי כזו רולדה של וויט פיש של אושן גורמה. אשמח ממש להכוונה מה לעשות עם זה, כי אין לי מושג ירוק איך להתחיל להתייחס לדבר הזה.

(אני לא אוכלת דגים, בכלל. מבחינתי הדבר הזה זה מאובן שמוזמן לשכב במקפיא עד שיהיה ראוי להפוך למוצג ארכיאולוגי בעוד מילניום או שניים..:p)

אמורים להפשיר את זה? לפרוס את זה? מה המתכון הכי מוצלח לרוטב? (אני יודעת שאמור להיות שם בצל, גזר, מלח,פלפל ובעיקר סוכר. אבל כמה למה ואיך??) כמה זמן מבשלים?

כל סיוע בעניין האפרפר הזה יתקבל בברכה!
ואגב הרולדה שקנית הכי טעימה.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
רוצה להמליץ על סוג קצת אחר, שכל מי שטועם מבקש עוד.
(כולל אלו שלא סובלים גפילטע פיש)
לרוטב:
לטגן בצל, אחרי כ5 דקות להוסיף קוביות פלפל אדום וחב' פטריות שימורים ולהמשיך לטגן, להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות, לאדות יחד מכוסה על אש קטנה כ40 דק' (עד שמתרכך ומוציא נוזלים).
להוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות, וסוכר מלח, לבשל עוד כ5 דקות, לטעום ולתקן טיבול.
ואז -
פורסת "קלופס" של גפילטע פיש הונגרי לפרוסות בתבנית אינגליש קטנה,
שופחת מעל את הרוטב הנ"ל.
מכסה בנייר כסף.
ואופה שעה וחצי על 180 מעלות.
מגישים חם עם הרבה רוטב.
אני מכינה ממש דומה (לא מקפידה דווקא על פלפל פטריות ועגבניות, לפעמים מוסיפה שום, לפעמים גזר מגורד).
אבל,
מוסיפה קצת מים, ומבשלת את פרוסות הגעפילטע בתוך הרוטב.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה