אבל משהו אחד לא הבנתי. למה אתן מצפות שהמטפלות הפרטיות יפתחו אם הילדים שלהן עצמן בבית?
א. אם כולם ילמדו - זה יעזור גם לגננות הפרטיות,
ב. בניגוד לעובדים אחרים שעובדים (הרבה פעמים מהמשרד ובכלל לא מהבית!) עם מחשב וטלפון, מה שלא מענין כלל את הילדים שבבית, עובדי המשפחתונים, יכולים ל"צרף" לפחות את הילדים הקטנים (שהם הכי בעייתים מכל הבחינות) אליהם לגן/נון, גם אם יש פער של שנה או שתיים לפה ולשם, אפשר לשתף את הילד, עובדים רבים כרגע היו שמחים לעשות זאת....
ג. המציאות היא שרבות מהצטפלות במעונות, הסכימו לקחת אליהם את הילדים באופן פרטי, גם אם אין להם מרחב מוגן - כמובן עם יציאה לחדרי מדרגות וכד', במחיר מפולפל! , בנוסף לתשלומי המעון הגבוהים מאד, מראה שהרבה מהדברים היו יכולים להיפתר תמורת כסף, ולו יצוייר והמעונות לא היו מקבלים כסף כלל על התקופה הזו, או רבע מחיר , אני מאמינה שהם היו עושים הרבה יותר בשביל "ללחוץ" לחזור ללימודים לפחות חלקיים,
נ.ב. אני בהחלט מבינה את הפחד מהאחריות הנוספת על ילדים נוספים, ולא מזלזלת בכך, אבל לפעמים מרגיש שיש משחק של ראש קטן, וחוסר ההלימה בין ההורים העובדים לבין הילדים החופשים , הוא משמעותי מדי ,
המציאות בבני ברק היא, שרוב ככל החיידרים מגילאי 3 (שיש שם הרבה פעמים גם ילדים בגיל קטן יותר) ומעלה חזרו ללמד בצורה חלקית, עם 30 ילדים לגננת + סייעת, או רבה + עוזר, וההבדל בין מעון עם כמה המטפלות בכל קבוצה, עם מרחב מוגן זמין, לבין ילדים בגן פרטי או ילדים מעונות בני שנתיים וחצי ... , הוא בדכ לטובת המעון....
מעניין אותי , לצורך הניסוי, אם היו מציעים לגננת מחיר של פי שלוש על פתיחת הגן, באותם תנאים בדיוק, האם התגובות היו משתנות.....(כמובן מדברת על מרכז בלבד)