קודם כל, אתם בסדר וגם הילד.
לפעמים תהליך הגמילה דורש יותר ויש נסיגה. לא צריך לחפש אשמים!
לענ"ד סביר להניח שהכל תקין בגוף, ובסבלנות הכל יסתדר.
ילדים אכן נרתעים לפעמים מהיציאות הגדולות ולכן מתעכבים ומושכים את הזמן עד לרגע שאחרי האחרון.
מצוי מאד גם שילד שכבר ירדה לו ההתלהבות שהיתה בתחילת הגמילה מאבד את הדריכות הגדולה ללכת מיד כשצריך ובמיוחד כשהוא עסוק בפעילות אחרת והוא דוחה את ההליכה לשירותים, מתוך מחשבה שילך עוד מעט, ובסוף בורח.
כמו כן לעיתים החשש והדריכות גורמים לילד להתאפק מה שגורר שבאמת היציאות תהינה קשות יותר ולעיתים גם לעצירות. נתקלתי במקרים של דימום בילדים שהתאפקו.
לכן, ראשית, אני ממליצה מאד לגרום לילד לשתות הרבה מאד. לילד שבתהליך גמילה אני מרשה בחלק מהתהליך שתיה מתוקה משתי סיבות: דבר ראשון יהיה לו הרבה על מה לקבל פרס (אצלי מחלקים כרית של דגני בוקר לכל אחד מהאחים והאחיות בכל פעם או שוקולד ציפס ואז בוחרים את הצבע...) החוייה של הצלחות מרובות יוצרת מוטיבציה להצליח עוד וגם ביציאות גדולות... חוץ מזה היציאות תהיינה רכות יותר.
על יציאה גדולה אני מתגמל במשהו יותר שווה כדי לעודד הצלחה במיוחד בכך.
חשוב לשים דגש על הליכה לשירותים מיד כשצריכים! לשנן שלא מחכים ומיד הולכים. כשאני רואה שהילד נוגע באזור או נע באי נוחות אני מזרזת שהולכים לשירותים מיד כשמרגישים שצריך ולא מתעכבים וללוות לשירותים. בוא נלך מהר שלא יצא... הרבה עידוד מילולי תוך כדי התהליך. ממש שטיפת מח...
כדאי לתת לילד להוריד בעצמו את המים. יש ילדים שצריכים לעשות לזה טקס פרידה. להפוך את זה לכיף ושמח. אפשר לספר שזה נוסע ל... ולומר שלום...
דבר שני אני חושבת שראוי וצריך להודיע לילד בצורה חד משמעית וברורה מאד בדיוק מה מצפים ממנו.
בלשון תקיפה ולא רק בשידולים וברוך.
ממש כמו שאת אומרת שאת לא מרשה להרביץ.
אני משננת לילד בכל פעם מחדש. אפילו עשר פעמים ביום.
הולכים לשרותים מיד כשצריכים! לא מחכים! איקס החמוד עושה רק בשירותים! אמא לא מרשה לעשות בתחתו... אמא לא מרשה לעשות על הרצפה... וכן כל המשך נצרך!
כשהוא מצליח אנחנו משננים בשמחה ובגיל שאיקס החמוד והגדול עשה בשירותים, לא עושים ב... וב.. וכו'
ולהיפך.
אם יש פספוס - הילד מנקה! הילד מניח את הבגד המלוכלך בכביסה ולוקח תחתו... חדש בעצמו!
כמובן תרחצו ידיים אחר כך בסבון.
כשאת רואה שהוא צריך והוא לא רוצה ללכת, תני לו יד ותקחי אותו לחדר השירותים. תפקחי שמוריד מכנס.
ותראי אם עכשיו מתיישב או עדיין מתנגד.
אם עדיין מתנגד כנראה כנראה יש כאן פחד או כאב.
אז צריך לשקול פתרונות מסוג הסיר. שמעתי על ילדים שהתנסו בתחילה בתוך האמבטיה ואחרי הצלחות שם הסכימו לשירותים.
כמובן שהסוד להצלחה מתמשכת הוא לחגוג את ההצלחות. גם לתת לילד לחלק לבני המשפחה משהו טעים, גם להתקשר לסבתא ולדודות ולספר על הילד הגדול שלנו ש... לרקוד איתו, לשלוח פתק לגננת וכל דבר מסוג זה
לא להפסיק את העידוד והתגמול החיובי במשך תקופה מאד מאד ארוכה. כמה חודשים ומעלה!!!
מנסיון זה קריטי.