הרב דוד אבוחצירא אמר שזאת מלחמת גוג ומגוגבלי מקור = בלי ביטחון ובלי נקודה
הרב דוד אבוחצירא אמר שזאת מלחמת גוג ומגוגבלי מקור = בלי ביטחון ובלי נקודה
מזדהה מאדכנ"ל
מרב זוועה כבר לא מרגישה כלום
אפשר קישור??
הגדרה מדויקתמזדהה מאד
מרגישה כל הזמן נוהגת בלי גז, על אוטומט מה שנוסע לבד
זה בסדר גמורלפחות יש לכם רגשות
אני לא מרגישה כלום
לא מפחדת
פשוט אין כח
מותשת
שלום, האיחול המקובל במוצאי החגים הוא "חורף בריא" אבל היום אנחנו מתפללים לבשורות טובות והאיחולים שלנו הם לישועה ולנחמה. מה עושים? אימהות, כמו תמיד, נקרעות בין מה שהן מרגישות לבין מה שהן עושות. גם בימים של צום ותפילה וחרדת הדין אנחנו מבשלות, מטפלות בילדים, משחקות איתם ומסדרות את הבית. בארועים מלאי שמחה והתרגשות אנחנו מארגנות, עורכות, חותכות, קוצצות, מערבבות ומטגנות ומעצבות ומנקות ושוטפות... ולפעמים אנחנו גם משתמשות בפעילויות הללו כדי להרגע - מרב עצבנות אני הולכת לסדר את הבוידם ולמיין ניירת ומרב לחץ אני שוטפת את המרפסות ויוצאת לטאטא את הגינה ולנכש עשבים. כשיש רגשות קשים, אחת הדרכים להתאפס על עצמנו ולהשיב את השפיות שלאחריה אפשר יהיה לעבד את הרגשות היא לעשות. לבצע פעולות. אם את מתגוררת, כמוני, באזור כתום - תתמקדי בדברים שאת צריכה לעשות היום ותעשי אותם כשאת מאה אחוז בתוך הפעולה. לי עוזר לדבר לעצמי, ולהגיד לעצמי מה אני עושה וככה אני מתמקדת ומפנה מחשבות מטרידות וקשות. גם פעילות פיזית קשה, מאמצת, כזו שממש דורשת כוחות עוזרת לאוורר את הראש מהמחשבות. - לפרק את הסוכה - לארוז את הקישוטים - לקפל את הסדינים ולהתארגן לכבס אותם - למיין את כל מה שיש במקרר, לארוז מה מתאים להקפאה, להשתמש ביצירתיות בשאריות. - לטפל בכביסה שהצטברה מחול המועד. המשימות הללו, מעבר לתועלת הטכנית שהן מביאות - כלומר, חיים שפויים בבית שפוי ותפקוד בסיסי עבור הילדים שיהיה להם לחם לאכול ובגד ללבוש - מביאות לך רגיעה מסוימת ותחושה של ערך עצמי וביטחון בשעות קשות אלו. אני יודעת. אני יודעת. הדבר הראשון שצער ועצבות עושים לנו זה חוסר חשק לזוז ולפעול ולנוע. הכבדות הזו חוברת לעצלנות טבעית והנה כבר יש סיבה לכך שאנחנו מזניחים - מזניחים את המטבח, את המקרר, את הקיפול של הסוכה ואפילו, לוחש לנו קול קטן בפנים, מה הטעם בכל הטרחה הזו? תראי איזה דברים נוראים מתרחשים בעולם!! המלחמה שלי ושלך ושל כולנו היא לחגור בעוז ולאמץ זרועותינו ולהשתמש במשימות האימהיות שלנו כתמיכה רגשית לכל המשפחה. כמה מילים אישיות: ביום ראשון הבא יש לנו חתונה, בעזרת ה', בסימן טוב ובמזל טוב ובשעה טובה ומוצלחת כמו שמאחלים אצלינו. מעולם לא ייחסתי משמעות למילים הללו עד עכשיו. פתאם הברכות העתיקות הללו נושאות תפילה מיוחדת בשבילנו ואני מודה לכל המאחלות והמברכות שה' ישמע שוועתינו. שלך יעל לכל שאלה, משאלה, הערה והארה, הצעה וברכה - אני כאן. עונה בעצמי לכל הכותבות. ואפשר לשתף את התובנות הללו עם כל מי שאת מכירה, ושכיוון החשיבה הזה יועיל לה. תודה. | |
|
ואם אני אומר לך שכל הסביבה שליאני גרה באשדוד ויחסית רגוע פה, אין כמעט הזעקות ועברו מספיק ימים מהיומיים הראשונים המלחיצים
אז למה כל לילה אני מדמיינת שנכנסים לי לבית מחבלים ועוד כל מיני תרחישים מזעזעים וכ'ו ואני לא מצליחה להרדם
האם זה מצריך טיפול רגשי רציני??
אשמח לעזרה בנושא למי שיש לה נסיון
היה מדהים אין מילים!אתם חייבים לשמוע את ההרצאה של הרב יעקבזון בקול הלשון.
מרגיע, מחזק ומדוייק.
אתן חייבות את זה לעצמכם!!!!
עד שאני לא שומעת את זה ממנו אני לא מאמינה אמרו את זה גם על השואה יודעת?הרב דוד אבוחצירא אמר שזאת מלחמת גוג ומגוג
לדעתי הם עסוקים עמוק בכאב,גם אני מורה, באותה סירה, האמת שאלתי בצוות, אנחנו מדחיקות.קשה להפנים את המציאות, ומשדרות שיגרה כמה שיותר.
היום תלמידה הוציאה באמצע שיעור אקדח פיקות. נאלצתי לקחת לה אותו, שאלתי אותה אם זה בשביל להתגונן בדרך.. חלקם חשופים למידע לא מבוקר, רחמנות.
כל האמת כעת קל יותר ללמד, כמעט ואין בעיות משמעת בעת הזו, מענין לחקור למה, אולי כי הם עסוקים בחרדה, אולי כי הבינו שהאופציה ללמידה מרחוק פחות טובה
על השואה לא שמענו מי אמר. שמעתי ממשהו קרוב ששמע את זה ישר ממנו.עד שאני לא שומעת את זה ממנו אני לא מאמינה אמרו את זה גם על השואה יודעת?
עד כמה שידוע לי הפיצוצים שאת שומעת זה מה שישראל מפציצה בעזה. אני די בדרום והבית שלי רועד בלי סוף. אני כל הזמן מפחדת שהחלונות יתנפצו לירק לי נראה שלמרות כל הדיווחים מצה''ל מישהו שם בעזה משתדרג מיום ליום...
דווקא עכשיו שחוזרים לשגרה פתאום מתחילים להרגיש כמה למרות שנמאס עדיין מאד חוששים.
אני אומנם באזור המרכז..
אבל האזעקות כאן כבר ניהיו על בסיס כמה פעמים ביום,
אתמול לדוג' הייתה אזעקה אחת אבל לא פעם ראינו מעלינו יירוטים ממש ללא אזעקה..(אולי חשבו שאין צורך..)
באמצע שיחת טלפון הייתי צריכה לברוח שמא משהו יתפספס או ייפול שוב איזה רסיס..
מה שכן-
הפיצוצים והבומים הופכים להיות נוראים מיום ליום.
ביום שישי חזרנו הביתה כדי לגלות שהתמונה בכניסה לסלון נפלה והתנפצה רק מהרעד...
לא נעים לומר אבל כיפת ברזל מתחילה קצת לפספס.
וזה מרגיש לי כאילו נכנס לפה מישהו אחר לתמונה.
וזה קצת מלחיץ.
ואולי אפילו הרבה..
בתחילת הלחימה הייתי פחות בסטרס,
זה היה עצוב וכואב ומבהיל ברמות קשות אבל עדיין זה היה קצת רחוק..
פתאום להרגיש את זה על בסיס יומיומי כ''כ קרוב..
וכל זה בלי להכניס את העבודה שבנוסף אני עובדת עם ילדים ש90% ילדים להורים מגויסים קרבי לפעמים אפילו שני ההורים.
וזה מרגיש לי פתאום אחריות מטורפת.
ילדים חכמים שלגמרי מבינים עניין,
יש כאן כאלו שעובדים בהוראה?
הייתי שמחה קצת לשמוע על התחושות האלו? באחריות בזמן כ''כ מורכב על ילדים שהם לא שלנו...
אוו ברור רק אני פשוט לא מהטיפוסים שמאמנים לכל אחד שיבוא וימסור דברים על...ועל...על השואה לא שמענו מי אמר. שמעתי ממשהו קרוב ששמע את זה ישר ממנו.
חוץ מזה להאמין או לא זה בחירה שלך
אווו את זה אהבתילגבי גוג ומגוג...
יש מסורת מהבעש"ט שבגלל אריכות הגלות, כבר פטורים מהמלחמה:
"הנה מבואר בכתוב שלאחר קיבוץ גלויות לעתיד, יהיה מלחמת גוג ומגוג. אבל קבלה מרבותינו הקדושים שעתה שהגלות נתארך כל כך נפטרנו ממלחמת גוג ומגוג. ואחר קיבוץ גלויות ישבו ישראל במנוחה על אדמתם לעולם".
(נדפס בספר שם משמואל פרשה ויגש תרע"ז ע' רח"צ)
לפני מלחמת המפרץ אמר הרבי מליובאוויטש: "דבר פשוט הוא, עד כדי כך שלא צריכים אפילו לעורר על כך, שלאחרי השואה - לא תקום פעמים צרה, לא מעין דלי'ה ולא מקצתי'ה ר"ל, ואדרבא: יהיה אך טוב וחסד, בטוב הנראה והנגלה, לכל יהודי ולכל בני ישראל בכל מקום שהם, ובהדגשה - טוב הנראה והנגלה"
(נדפס בספר התוועדויות תנש"א חלק ב' עמ' 174)
מסכימה איתך. רק אל תשכחי שיש ענין לחשוב שיבוא מחר.אוו ברור רק אני פשוט לא מהטיפוסים שמאמנים לכל אחד שיבוא וימסור דברים על...ועל...
מה שברור שצריך להתחזק ולא כל הזמן להפיץ שמועות!! ואנשים קודם כל נכנסים להיסטריה
וגם באיזה שהוא שלב מפסיקים להאמין כי אם לפני חמש שנים אמרת על המבצע הזה שזה מלחמת גוג ומגוג
אז עכשיו הם כבר לא מאמינים וכולי
בלי קשר שמשיח באמת קרוב
משום בעתו (עוד 217) אז פשוט להתפלל ולהתחזק זה הכי חשוב!!!!
ולא להלחיץ ולהכניס אנשים לחרדות....כי וואו לכי תדעי מה היה עוד...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: