א. אם אתה מרוצה מהתוצאה וזה מה שתכננת לבצע אז מצוין. אבל אם תעבוד נכון, אז התאורה הקדמית לא תהרוס לך כלום, היא תגדיר את מבנה הכוס, שלא יראה שטוח, הכוסות שצילמת איבדו את כל הצורה שלהם, יש להם רק קו מתאר.
אם זה היה צילום של סתם כלים שקופים, אז זה היה יכול להיות מענין - לצלם רק עם מערך תאורה של 'אור עובר', אבל כאן אתה מצלם אוכל, וזה לא מספיק. אמורים לראות טוב את הג'לי וגם את הכלי שבו הוא נמצא.
תאורה 'קדמית': התאורה לא אמורה לבוא מקדימה, אלא, מהצד. אבל היא צריכה להיות גדולה ורכה מספיק, כך שלמעשה האור יבא גם מקדימה, וכך תקבל השתקפות גדולה ורכה שתגדיר את המבנה של הכוס ותאיר את תכולתו.
[מקור האור שאתה הצבת, גם בא מהצד, רק שהוא מאד קטן ולמעשה בא מאחורה]
זה על קצה המזלג. צילום אוביקטים שקופים זה דבר מורכב מדי בכדי להעביר אותו על רגל אחת.
המלצה שלי. כל עוד ולא למדת אותו, צלם בכלים לבנים, הם מצטלמים הכי יפה.
ב. ממש לא זוית צילום של 45 מעלות, באיזור ה10 מעלות.
בצילום מהסוג הזה, זוית הצילום מאוד קריטית, אתה צריך לבחון טוב את הנושא, לפני שאתה קובע את זוית הצילום.