גירושין

מצב
הנושא נעול.

חושם

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י toichen;2218357:
אני חולק בכל תוקף על חלק מהכותבים למעלה, ויש לי הכירות קרובה מאוד לנושא, מכל מיני צדדים וצידי צדדים.

חלק מהכותבים טוענים שאם הסטיגמה של הגירושין תרד, הילדים פחות יסבלו. אז ככה, גם ילדים חילונים וגם ילדים גוים סובלים כשההורים גרושים, למרות ששמה מקובל לחלוטין להתגרש. יש הרבה מקומות שיותר מ-50% מהילדים היום באים מבתים חד הוריים. יש אין ספור מחקרים שמראים בצורה חד משמעית, שילדים להורים גרושים סובלים, מתפקדים פחות טוב, יותר חשופים לבעיות של סמים וכיוצא.

ויש גם מחקרים הפוכים, שמראים שילד שהוריו התגרשו - הוא במצב נפשי טוב יותר מבחינות מסויימות, והרב יעקובזון מדבר על זה ומסביר שכשיש שתי תינוקות בבית - הילד אומר לעצמו אם אין אני לי מי לי ובמקום שאין אנשים בוגרים - השתדל להיות איש

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י y&m;2218257:
הלוואי ויצא ספר "נמנענו מלהתגרש בגלל ש..." ובו יפורט כמה כאבי לב, מתחים, בעיות ושאר ירקות הקיימות לרוב במשפחות בהם גירושין הם הפתרון ומשום כל מיני סיבות שוליות כגון: אשליית הכבוד המשפחתי, בשביל הילדים, בשביל השידוכים...
הזוג ממשיך לחיות בנפרד יחד ולאכול מצה כל השנה.

מסכימה... בשביל הילדים זה תירוץ מוזר כל כך-
אנשים חיים במריבה כל ימיהם (ובלי להיכנס לאיסורים המפורשים הכרוכים בכך) וחושבים שהילדים מרגישים בלהללנד... הם גם סובלים, כי ילד חייב להרגיש הורים אוהבים, ויש להם את החיישנים הכי טובים לענין, וגם זוכים לגדול עם מודל זוגיות מעוות , שיתקשו מאד לתקן אח״כ.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י WEN;2218372:
חילוניה סיפרה לאישתי שהבן שלהם כל הזמן בוכה להם למה הם לא מתגרשים כי הוא ועוד ילד מהכיתה הם היחידים שההורים שלהם לא גרושים.

זה נראה שאצלם זה כיף להתגרש.:rolleyes::eek:

:eek::eek::eek:

אסתי 052714

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
זה בטח נאמר מתוך ילדותיות ללא מחשבה,
הוא לא באמת יודע כמה קשה לחברים שלו כשהבן זוג של אחד ההורים מתחלף בקצב לא ברור

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה