ואתה בטוח שרק זוג שבאמת החליט מסיבות מוצדקות להתגרש - יקרא את הספר?!נכתב ע"י Shabes;2217913:סליחה על העגמת נפש של כל מי שקרא את ההודעה הראשונה שלי.
אולי היתה כאן אי הבנה.
אני רק רוצה למקד את הדיון.
לא מדובר על ספר שיוצא לאור, או על כותב ספר [סליחה]!
מדובר כאן על משהו מעשי, משהו שקורה. זוג מתגרש!
אחרי הכל... הדרכה, תיקון המידות, ייעוץ, וכו'.
מדובר כאן כבר על השלב המעשי - בפועל.
כיצד עושים את זה?
למקד את הדיון - האם יש לכם עצות והכוונה כעין מה שכתב הניק *אסתי?
תודה.
נכתב ע"י אביב סתיו;2218049:עצם הנוכחות של כותרת אוטופית שכזו בתפוצת פרוג עלולה להניע קלי דעת אל הרס חייהם
נכתב ע"י גלבוע;2218061:אני מקווה שזה נכתב בציניות.
נכתב ע"י toichen;2217980:הנה מספר כללים:
א. לא לפנות לעורכי דין או עובדות סוציאליות.
ב. לסכם ביניהם את כל ענייני המשמורת וחלוקת הרכוש.
ג. כל נושא שנוי במחלוקת לפנות לאדם ששניהם סומכים עליו לחלוטין כאדם בעל שכל ובעל מידות.
ד. למנות אותו אדם כמגשר, כדי שאם בעתיד יתגלו חילוקי דעות הוא יכריע ביניהם. אותו אדם יהיה חתום בהסכם גירושין כמגשר, ואת ההסכם הסופי להגיש לבית הדין.
ה. לא לדבר מילה רעה לילדים על אחד מבני הזוג.
ו. לעודד את הילדים שיהיה להם קשר עם ההורה השני.
ז. לבוא אחד לקראת השני כמה שיותר, בפרט לגבי כל מה שקשור למשמורת.
ח. לא להשאיר דברים תלויים באויר, אלא לעשות הסכם מקיף, כדי שלא יהיו הפתעות.
זהו, נראה לי שנגעתי בנקודות העיקריות. אבל זוג שיכול ליישם את הנ"ל בהצלחה, מן הסתם יכול להיות גם נשוי. הרבה מאד זוגות מתגרשים ללא שום צל של מושג מה קורה בחוץ. גירושין ברוב המוחלט של המקרים פירושו, ירידה ברמת החיים של ההורים ושל הילדים בכל תחום - ירידה ברמת הרוחניות, ברמת החיים הגשמי, בפיתוח הרגשי של הילדים ועוד. הורה שאיכפת לו באמת מהרוחניות שלו ושל הילדים שלו, לעולם לא יתגרש. יש הרבה מאד אנשים שמתלהבים מלהתגרש, ומשלים את עצמם כי החיים אח"כ הולכים להיות יותר טובים. זה טעות. בסך הכל, גירושין זה להחליף בעיות מסוג אחד עם בעיות מסוג שני, כשברוב המקרים הבעיות הראשונות היו יותר קלות.
אבל אני יודע שאני מדבר לאויר. בדרך כלל כשמישהו מחליט להתגרש (ובדרך כלל זו האשה), אין סיכוי להחזיר את השלום בית. ובכל זאת ראויים הדברים להיאמר, רק בשביל אחרים ששוקלים את האופציה הזאת, וחיים באשליה שחיים אחרי הגירושין יותר טובים מהחיים שלפני.
אני חוזר ומבהיר, לא מדובר באמת על ספר, וסליחה על הטעות.נכתב ע"י ט תהילה;2218060:...אני מתחלחלת מהמחשבה על כותב ספר זה. שד' ישמור.
נכתב ע"י אסתי 052714;2217905:יש עמותת "באשר תלכי" - תמיכה וליווי לגרושים לפני ואחרי
הכוונה איך להתמודד עם כל הנלווה,
יש ספר "עזרה ראשונה לנישואים מוצלחים" יש שם המון טיפים לשלום בית וזוגיות טובה וכו' בסוף הספר יש כמה עמודים שאם למרות הכל החלטת להתגרש אז כללים איך לעשות זאת בצורה נכונה, לא כיפית,
כי זה לא יכול להיות כיף,
אובדן ילד - מקום ראשון ברשימת הדברים הכואבים ביותר
גירושין - מקום שני
וזה מאד עצוב שמתגרשים היום על שטויות, וההורים מעודדים, והסביבה בכלל...
אני מכירה אישית זוג שהתגרשו והמריבה היתה כל לילה מי יכבה את האור...
לאחר שבוע של מריבות הם פשוט לא יכלו והתגרשו... ועוד כהנה וכהנה, ה' ישמור
נכתב ע"י אסתי 052714;2218126:אני מכירה אותם לגמרי באמת! והספור מכלי ראשון
אבל אי אפשר לשפוט אנשים
כי יש כאלו שמעדיפים את החיים הקלים, פתרונות מיידים
ויש משקיענים, שמתאמצים ובחוכמה בונים בית.
נכתב ע"י נוי;2218102:לכל מי שיודע בדיוק למה ה"הם" התגרשו על שטויות:
לעולם, לעולם לא נדע מה היה באמת בבית ההוא שהתפרק, רק הזוג עצמו יודע.
רעבצין, להתגרש זה לא קל כמו לכבות את האור.נכתב ע"י אסתי 052714;2218126:אני מכירה אותם לגמרי באמת! והספור מכלי ראשון
אבל אי אפשר לשפוט אנשים
כי יש כאלו שמעדיפים את החיים הקלים, פתרונות מיידים
ויש משקיענים, שמתאמצים ובחוכמה בונים בית.
נכתב ע"י חיים דיקמן;2218101:אני חושב שהדיון כאן פשוט הזוי, בחלקו בנוי על סטיגמתיות מושרשת מגיל 0
אין אדם בעולם (ללא קשר לדת) שחושב שגירושין זה טוב או נחמד.
כל מקרה גירושין, הוא סיפור בפני עצמו, ואף אחד לא מתחתן ביודעו שהוא הולך להתגרש.
גירושין זה תהליך עצוב מייגע מורכב קשה, וקורע לב.
מי שחושב על גירושי אחרים שהם לא בסדר בגלל מה שזה מעולל לילדים או לרוחניות וכו' הוא פשוט חי בתוך בועה סטיגמתית ושיפוטית.
כי כל מקרה לגופו ואין אדם שיודע באמת מה קורה אפילו מעבר לדלת השכן..
יש מקרים שהפתרון של הגירושין הוא דווקא לטובת הילדים, או לטובת רוחניות, ובכלל כשיש חוסר התאמה מוחלט בין בני זוג שלא ניתן לגשר עליו, עדיף שהמזבח יוריד דמעות על הגירושין, מאשר על שמונים שנה של סבל ומכאוב של משפחה שלמה לדורותיה, על ילדים שחיו בתוך וכו' וכו'.
ומשכיון שכאמור כל מקרה לגופו, אדם כותב כאן שצריך להציע למישהו הכוונה או ספר, מחובתנו לעזור ולסייע ולא לתת מוסר על עצם הגירושין.
נ.ב. אחד הדברים הטובים שקורים בדור האחרון זה דווקא הפתיחות לעניין הגירושין במגזר. בעבר אנשים הרסו את כל חייהם וחיי ילדיהם כי פחדו מ'מה יגדו' למרות שכל מביני ויועצי נישואין לא ראו מנוס מתהליך גירושין.
נכתב ע"י ארבע;2217999:מצלצלת להכל, פרט למשפט הזה.
לפעמים גירושין הם צורך הכרחי לבריאות הנפש של אחד מבני הזוג והילדים.
עברתי על הדיון כאן ובתור גרוש הנני להביע את דעתי. (ממילא האשכוטל הזה ימחק עוד 3..2..1.. דקות)נכתב ע"י Shabes;2217851:מה דעתכם?! ספר חדש "גירושין בכיף", או "להתגרש - כיצד?!", או "אי זוגיות".
[הבהרה: לא מתכוין לזה באמת! רק לצורך העניין, זוג מחפש הכוונה בפועל].
גירושין זה מציאות! האחוזים בציבור הכללי מאוד גבוהים, אבל גם בציבור שלנו ישנה עליה חדשה באחוזי הגירושין (לא בקי במספרים). גם בסביבה אתה שומע על מקרים (והרבה פעמים אתה מאוד מופתע).
חבר עומד לפני תהליך שכזה. הזוג כנה עם עצמו ומבין שזה תהליך מורכב, הן מהפן המעשי, ובפרט מהפן הריגשי. הוא שואל איך עושים את זה?
השאלה: איך מתגרשים בצורה הנכונה ביותר לכל הצדדים, ובפרט כיצד מרככים את הזעזוע של הבית ובעיקר של הילדים?
חיפוש ברשת העלה תוצאות מרובות, אבל לא מצאתי משהו מהציבור שלנו.
האם באמת אין איזה ספר הדרכה לנושא הכבד משקל והכאוב הזה?
יש לכם רעיונות לחומר מתאים, לאדם שיכול ללוות תהליך שכזה, מה זה "גישור" - האם יש מישהו בציבור שלנו, האם יש סדנאות (כמו שיש בציבור הכללי)?
[אני מבין שזה נושא שלא כל כך מדברים עליו כנראה, אבל אולי יהיה לתועלת לרבים].
תודה.
חכמה גדולה, לשכנע נשים לא להתגרש מאדם כמו שמתואר שם בספר...נכתב ע"י pr777;2218115:הספר בית בובות, אמנם ספר סיפורת,
אבל נותן הרבה הרבה נקודות למחשבה.
אני יודעת על הרבה אנשים מקצועיים שנותנים אותו לקריאה לזוגות המגיעים לייעוץ.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: